70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

ya kızlar napayım yıne yok kafamda bıtırdım herseyıde bu son benım için haa kızlar fotoları kaldırıcam bakmayan varsa baksın cunkı aksam görürler falan kıyamet kopar sımdıden basladın dıye huzursuz olmayayım durduk yerde resımlerı sılınce ben yemek yapmaya gecıcem malum aksam gelıcekler öptüm cıtırlarım

ayyy kizlar ben kafafi zayiflamakla bozdum galiba -tatlicadiarzu-
zayiflama sitelerinden cikmiyorum, ne nasil nasil yapilir okuyorum, arastiriyorum,
dogruyu bulmaya calisiyorum, ve sizlerlede paylasmak istiyorum,

sizde yapiyorsunuz gerci ve cocugunuz eminim bilincli diyet yapiyordur,
spor benim icin bi iskence demin gezerken bakin ne buldum belki faydali olur ne kadar kalori yakilmis diye iyi bir hesap,
aynen kopyaliyorum,

Standart Cevap: Hangi hareket ne kadar kalori yaktırıyor?

Hangi hareket ne kadar kalori yaktırıyor?
Alışveriş yaparken, araba kullanırken bile kalori harcadığınızı biliyor muydunuz?

Halı süpürürken, alışveriş yaparken, araba kullanırken ya da ayakta dururken farketmeden kalori kaybettiğinizi biliyor muydunuz? Aşağıdaki kalori cetveli aracılığıyla hangi hareketi yaptığınızda ne kadar kalori harcadığınızı hesaplayabilirsiniz...

Alış-Veriş Yapmak: 232,5 (1 saat)

Araba Kullanmak: 217,5 (1 saat)

Ayakta Durmak: 101,5 (1 saat)

Bahçe İşleri (Çim Biçmek): 420 (1 saat)

Bahçe İşleri (Çitle Çevirmek): 289 (1 saat)

Bahçe İşleri (Kazmak): 472,5 (1 saat)

Bahçe İşleri (Tırmıklamak): 202,5 (1 saat)

Basketbol: 517,5 (1 saat)

Bilardo Oynamak: 157,5 (1 saat)

Bisiklet Yarışı: 634 (1 saat)

Bisiklete Binmek: 307,5 (30 dk)

Boks (Antrenman): 517,5 (1 saat)

Boks (Maç): 832,5 (1 saat)

Cam Silmek: 221,5 (1 saat)

Egersiz Bisikleti (20 km/s): 214

Golf Oynamak: 319 (1 saat)

Halı Süpürmek : 169 (1 saat)

İp Atlamak (125 atlama/dak): 664

İp Atlamak (70 atlama/dak): 607,5

İp Atlamak (80 atlama/dak): 615

İskambil Oynamak: 94 (1 saat)

Jimnastik: 247,5 (1 saat)

Ortalığı Toplamak: 232,5

Oturarak Yazmak: 109

Rahatça Uzanmak: 82,5

Step (20 adım/dak): 267,5

Step (40 adım/dak): 535

Step (60 adım/dak): 798

Televizyon Seyretmek: 82,5

Tepe Tırmanışı (10 kg Yükle): 525

Tepe Tırmanışı (20 kg Yükle): 551,5

Tepe Tırmanışı (5 kg Yükle): 484

Tepe Tırmanışı (Yüksüz): 454

Uyumak: 64

Ütü Yapmak: 124

Yemek Pişirmek: 169

Yemek Yemek: 86,5

Yerleri Silmek (Bez İle Ovmak): 409

Yerleri Silmek (Sopalı Bez İle): 232,5

Yürüyüş (Asfalt): 300

Yürüyüş (Çim): 304

Yürüyüş (Hafif Eğim): 307,5

Yüzme (Hızlı Kulaç): 585

Yüzme (Kurbağalama): 607,5

Yüzme (Sırt Üstü): 634

Yüzme (Yavaş Kulaç): 480

en cok yüzme yakiyormus, hergün olmasada haftada bir gün havuza yüzmeye gidecem :dance:

Son düzenleme:
TEŞEKÜRLER MAGRENTA ben geçen nisan sonundan haziran sonuna kadar günde 7 kilometre yürüdüm hemde benim koşu bandıki fena bişey 2 kilometrede tıkanıyosun sonra arkadaşımın bandıki elektirikli
bir gün tam 17 kilomatre yürüdüm ve benim bandımda 5 kilometrelik yürüyüş kadar yorulmadım yani benim 2 kilometre bile iyidir en azın da herhalde o dönem 79 dan 67 ye düştümki
tam 2 ay sürede aç karnına sabah tartılmış kilolarım sonra yavaş yavaş aldım yok çok sıcak yürüyemedim
zaten yazın evde pek durmam sonra ramazan ayı sonra kış derken hepsini aldım geri denemediğim kalmadı lahana çorbası falan ama bu sefer kararlığım aslında spora yazıldığımdada kararlığdım ama menüsküs olayı bitirdi sadece 1 hafta gidebildim
lahana çorbasındada çok cabuk veriyosun 5 kilo sonra çok çabuk alıyosun ama sizlerle birlite vercem emişnim
çünkü tuhaf ama sanki beni izliyomuşunuz gibi sabah oğluma sarelleli ekmek veriyorumki
6 aydır vermiyodum
ona sürerken canım çekti bıcağın üzerindekini yiyeyim dedim sonra ben ne yazarım dedim kızlara
neyse kızlar çıkıyom doğumgününe gideceğim bakalım nasıl geçcek pasta faslı ki çok çok çok severim tutabilcekmiğim küçük parça kendimi herkese iyi günler yarın görüşmek ümidiğle

bende oturduğumuz semtin belediyesinin böle sosyal tesisi var içinde yüzme aerobik vs herşey var oraya yazılmayı düşünüyorum haftasonları çalışmıyorum zaten haftaiçi spora haftasonuda yüzmeye giderim artık ellerine sağlık canım

kızlar bugün resmen 4 mevsimi yaşıyoruz burda,yağmur ve dolunun ardından mis gibi bi hava var,bende bankaya çıkmıştım,hemde yürüyüş yapmış oldum,gelirkende ara öğün için elma,çağla,kuru kayısı aldım

bi kase çağla ve elma yedim,metabolizma çayımı yaptım şimdi onu içicem,akşamda hava güzel olursa biraz yolu uzatıp öyle gidicem eve

bu arada sevilcanım,resimlerine baktım,çok şekersin,seni çok heyecanlı gördüm....ama verdiğin karar doğrultusunda seni yepyeni bi hayat bekliyo,eksisiyle artısıyla,çok iyi düşünüp öyle karar ver canım,hakkında hayırlısı olsun

ip atlamak da baya kalori yakıyormuş...keşke giriş katta falan olsaydı evim:)

simdi listeyi süzerken dikkakimi cekti step bayagi kalori yakiyormus ya
ben aldim yeni kenarda duruyor bundada kalori yakilirmi diye pisman olmustum aldigima ayyy hemde 60 adima bayagi bi yakiyormus, :dance::dance::dance::dance:

canim sen metobilizma icin hangi cayi iciyorsun?
tavsiye decegin cay varmi?

evet demek ayparcam bundan hep ben ip atlamaya gidiyorum diyordu vayyy hain dolma vayy bizede taysiyede etmedi bi gelsin bak biliyom ne yapmcam klava:klava:klava:

ahahaha:))))) yakaladın!!!!! kaydirigubbakcemile3

ya ne yapsam akşam zaten 2 saat fitness yapiyorum..birde salonun alt katında aerobik yapiyorlar onların işi bitince orda ip mi atlamak mümkün yeterince yer var...ama zaman yok
evde yapsam bu ağırlıkla kesin alt komşuya inerim alkisalkisalkis

canım ben ofiste kendim yapıyorum
3 elma,2 limon ,1 er tatlı kaşığı tane karabiber ve karanfil
1 tanede çubuk tarçın,2,5 litre suda kaynatıyorum,süzüp içiyorum gün boyu

sagol canim bende hazir caylardan iciyorsun sandim,
ben limon kokulu cay icemiyorum tühhh
yesil cay arada icerim
tam cay tiryakisiyim ama bildigimiz siyah cay

Ofiste sağlıklı beslenmek mümkün

Ofiste sağlığınızı koruyarak beslenmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Günde 8, haftada 40 saatimizi işyerimizde geçiriyoruz. Bu durum, yılda yaklaşık 2000 saatimizi hareket etmeden geçirdiğimiz anlamına geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, hareketsiz ve gün boyu bilgisayar başında çalışanlara öneriler sunuyor.

* Su tüketimi arttırılmalı: Su tüketimi böbrek fonksiyonları, kan dolaşımı, vücut ısı dengesi, besinlerin taşınması ve atık maddelerin atılması için çok önemlidir. Gün içerisinde suyun az tüketilmesi yukarıda belirtilen işleyişleri tam olarak gerçekleştirilmesini engelleyecektir.

ÇAY KAHVE YERıNE SU

* Çay-kahve tüketimi azaltılmalı: Çay ve kahvenin aşırı tüketilmesi; bazı vitamin ve mineral emilimlerini negatif etkiler. Özellikle antioksidan vitaminler (A, C, E) hassas olduklarından kahve ve çaydaki tanen ve kafeinden negatif etkilenirler. 1 küp şeker = 10 kaloriye denk gelmektedir. Kan şekeri hızlı yükselir ve ardından da ınsülin hormonu sürekli uyarılır. ınsülin hormonunun sürekli uyarılması; Hiperglisemi (kandaki şeker yüksekliği) ve hipoglisemi (kandaki şeker düşüklüğü) durumlarını meydana getirir.

* 6 Ara öğün doğru besinlerle yapılmalı: Ara öğünler özellikle uzun süre aç kalmayı engelleyerek kan şekerinin düzenlenmesini, o esnada vücut için gerekli enerjinin sağlanmasını ve metabolizma hızının yükselmesini sağlar. Böylece gün içerisinde daha dinç, daha zinde bir vücuda kavuşarak, konsantrasyon bozukluğu, uyku, yorgunluk gibi problemler engellenmiş olur.

ARA ÖĞÜN ALTERNATıFLERı

Ofiste, Saat 15:00 -17:00 arası alınabilecek minik atıştırmalar:

Kuru kayısı-yoğurt-ceviz-su

Kuru üzüm-fındık-su

Süt-kuru yaban mersini-su

Yoğurt-badem-kuru incir su

* Tatlı kaçamakları yerine: Genelde tercih edilmesi gereken tatlılar, sütlü ve meyveli tatlılardır. Sütlü tatlılar kalsiyum ve B vitaminleri açısından, meyve tatlıları da (elma tatlısı, ayva tatlısı gibi) vitaminler açısından zengindir. Çikolata, hamurlu tatlılar gibi çeşitlerin içeriğinde yağ ve şeker çok yoğundur. Dolayısı ile bu tip tatlıların aşırı tüketimi vücutta yağ olarak depolanmalarına neden olacaktır.

* Şişede durduğu gibi durmaz: Alkolün 1 gramı 9 kaloridir ve yağ olarak depolanmaktadır. Karaciğeri çok yorar ve karaciğer enzimlerinin artmasına da neden olur. Alkol, beslenme alışkanlıklarında kalıcı değişikliği koruyabilmek için ılımlı miktarda tüketilebilir, şarap için 2 kadeh, bira için 330 ml, rakı, votka ve viski için 1 duble ile sınırlandırılmalıdır.

KEMıK SAĞLIĞI

* Egzersize merhaba: Egzersiz, özellikle kemik yapısını korur. Ayrıca tüm kasların sürekli olarak oksijen almasını sağlayarak istenmeyen maddelerin daha rahat atılmasını, metabolizmanın hızını arttırarak günlük beslenmeden gelen kalorinin (enerjinin) daha rahat yakılmasını ve vücutta istenmeyen fazla yağların yıkılmasını sağlar. Daha dinç, daha dirençli bir vücuda sahip olmamıza yardımcı olur.

* Ofise gelmeden önce alışveriş yapın: 3 tane 500 cc şişede su ( ofiste en az 1,5 litre su içilmeli-gün içinde ise ortalama 2,5 litre bitirmelisiniz), kuru meyve (kuru incir, kuru kayısı, kuru erik veya yaban mersini - 50 gr), fındık, ceviz veya badem (50 gr), süt, ayran veya meyveli yoğurt (200cc), 100% doğal meyve suyu (200cc).

ya ne güzel yaa bizimkinde bi demleme çay bile içemiyoruz hep makineler nerde çay yapmak hastalandım da saolsun arkadaşlar aşagıda cafede yaptırdılar nane limonu onu bile yapamıyoruz hııı tabi sallama istersen o başka

simdi listeyi süzerken dikkakimi cekti step bayagi kalori yakiyormus ya
ben aldim yeni kenarda duruyor bundada kalori yakilirmi diye pisman olmustum aldigima ayyy hemde 60 adima bayagi bi yakiyormus, :dance::dance::dance::dance:
canım o dedıgın rakam saatte oluyor dakıkada 60 adım atarsan ordakı saatte ne yazıyorsa onu yakmıs oluyorsun
canım bence sen meyveyı bıraz fazla kacırıyorsun bıraz azalt tatlım bende sımdı sıcak metabolızma cayı içiyorum ama sankı mıdemı bulandırdı 700 kalorı yakımına gelınce ben tek seferde yapmıyorum 3,4 kerede yapıyorum benım spor aletım 20 dakıkada 150 kalorı falan yakıyorum gecenlerde servısını cagırmıstım kaynagında catlak vardıya onun için o ara onuda sordum acaba bozukmu dıye hatta degıstırdı içim rahat olsun dıye kalorısı dogrumu dedım yüzde 80 dogru dedı simdi bı mercımek corbamıda koydum ocaga bıde yanına makarna yaparım yogurtlu ahada cıktı aksam yemegı ben bugun cok oturdum kızlar bırazdaha spor yapmam lazım 200 kalorıda yakayım

ben göremedim kaldırdınmı arkadaşlık teklif ettim anca okuyorum daha 2 sayfam var....
Hayat senin hayatın insan bir kere bu yaşama geliyor eğer bir şeyler yürümüyorsa zorlamanın bir manası yok...
Sonuçta kimse ayrılmak için evlenmiyor tatlım evet bende diğer arkadaşlar gibi üzüldüm ama eger sen tek taraflı bazı şeylere katlanır göz yumarsan çooook yıpranırsın daha gençsin.....
Bence de bir liste yap ona göre son kararını ver ve pişman olmamak adına o listeyi hiççç atma derim hakkında hayırlısı tatlımmm....

tatlım sagol bıtanesuını koyayım bakıca haber ver sıleyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…