Ihmm sıkıldım..
Hemde herşeyden.
Nankörlük gibi olacak ama.
chosen da sormuştu ortak cevap yapayım okuyorum ama sıkıldığımdan cevap yazamıyorum.
arkadaşım sen yorum yazma dedin amma konularını okuyunca bir yazasım geldi. Dur tutma beni, vurma
Arkadaşım birşey vardır evliliklerde oda şu: herkes annesinden-babasından gördüğü gibi evlilik yaşar. Muhtemelen baban çok duyarlıydı ve sen eşinin onun gibi olmasını istiyorsun (veya çokkkk duyarsızdı zıttını istiyorsun). ancak eşinde kendi babası gibi evlilik yaşar (bunda karakterde biraz etkili tabii). Yani onun babası eve gelip maç seyredip, o şekilde davranıyorsa o evlilğin böyle normal olduğunu sanmıştır. Oysa sana göre normal olan kendi annen-babanın ki gibi (ee kültür ve krakter biraz farklılık göstertirir ama temeli aynı olsun istersin) bir evlilik. dolayısıyla anlaşmak bu konuda zordur. Hele her iki tarafta yok bu şekilde olsun derse 15 yılda geçse bişey değişmez. Doktorda bişey yapamaz. Bu konuda bişey yapabilecek bitek sensin (çünkü kocan bir sorun olduğunu düşünmüyor ve muhtemelen anneside babasının duyarsızlığına söylendiğinden seni ona benzeterek evliliğin normal olduğunu sanıyordur ve bişey yapmıyacaktır). Yapacağın tek şeynu olduğu gibi kabul etmek sen bunu başaramazsan mutlu da olamazsın.
Çünkü o değişmeyecek bu durumda geğişebilecek tek kişi sensin. Mesela : benim kocam da maç hastası maç yoksa bilgisayardadır amma ben bunu hiçç sorun etmedim çünküm benim babamda aynıdır. Yani erkeklerin bunları yapması türkiye genelinde normaldir. Kaldı ki halin nicedir, sen iyimisin diye gerçekten sorun erkek sayısı da %2 civarındadır. Yani öyle üretim yok arkadaşım. Bu erkeklerin %98 i birinci sınıf kereste. Bunu kabul edersen beklentilerin azalır,mutsuzda olmassın.Bence senin eksiğin arkadaş, bir arkadaş edinsen (ne bileyim komşuya git, iş arkadaşlarını çağır vs...) Ama kocişin hasas ve ince olmasını bekleme bak 5 sene bekledin gram değişti mi? yok daha da değişmez. Kaldı ki herşeyi sana sormasıda bana normal geldi çünküm benim ki de aynı (babamda öyleydi) hatta beraber evden işe çıkarız evde cep telini unutursa bana kızar (sanki tel benim) bende alıştım evden çıkarken herşeyini çantasına koyuyorum. ben arkasını toplamasam fena dağılır. Bir noktada bağımlı olmasıda iyi oluyor bence.
Kusura bakma ben fazla açık sözlüyüm o yüzden senden özür dilerim. belki seni ilgilendirmez de diyebilrisin ama ben fırça yemeği baştan göze aldım.iyi hadi çek saçımı baremm
Dobiç çok desene
Hayırlı olsun canım senin adına sevindim.
Bende doktora 2 haftada bir randevu istediğimi söylicem.
Böyle bi halt olmuyo.
Ben bu arada menümü paylaşayım hanımlar
Sabah
İki dilim çavdar ekmek
Bir salatalık
2 zeytin
Maydanoz,dere Otu
Light süt (Bir fincan)
Ara
Bir elma
Form bitkisel karışık çay
Öğlen
Yarım kase domates çorbası
Yarım porsiyon yoğurtlu karnıbahar (sade)
Salata
Şu ana Kadar 1,5 Litre Su
Yarım saat sonra aramı yapacağım 5 badem ile.
Akşamda annemlerdeyixz kısmetse çorba salata yerim.
evet onlardan bırıde benım araya sıkısamadım..
Saol canım..
sen ne kadar da bır gıdıyorsun kı ayda bır mı yoksa..
bende onu diyorum cnm kötüyse zıttını bekliyoruz. Dedim ya babası çok duyarsızsa eşinin aksine duyarlı olmasını bekler dediydim. Ancak laf çok uzun olunca kısaltınca anlam kargaşası oluyor. bide şu fikrine katılıyorum krakteri oturmuş insanlar farklı olur evet ama türk toplumu oğlunu öğle bir yetiştiriyor ki çocuğun kendine ait bir krakteri olmuyor (genelleme yapmıyorum istisnalar tabii ki var) dolayısıyla giydirilmiş karakter taşıyoruz çoğumuz. Çoğumuzun annesi babası demez mi "sen sus sen çocuksun" vss. bunlar bizim karakterimizn tam oturmasını engelliyor. Çok şükür ki kadınlar bu konuda daha iyiler ve sağlam krakterli oluyorlar ee dolayısıylada idare etmek yine kadınlara düşüyor. umarım bundan sonraki toplumlar oğullarını bir güvence ve kendilerine tam itaat eden bir yardımcı olarak değilde bir birey olarak büyütürler. bundan sonraki toplumdan daha çok umutluyum.
afiyet olsun güzel canımBen bu arada menümü paylaşayım hanımlar
Sabah
İki dilim çavdar ekmek
Bir salatalık
2 zeytin
Maydanoz,dere Otu
Light süt (Bir fincan)
Ara
Bir elma
Form bitkisel karışık çay
Öğlen
Yarım kase domates çorbası
Yarım porsiyon yoğurtlu karnıbahar (sade)
Salata
Şu ana Kadar 1,5 Litre Su
Yarım saat sonra aramı yapacağım 5 badem ile.
Akşamda annemlerdeyixz kısmetse çorba salata yerim.
allah kavuştursun canım maddi sorunlarda hallorur inşalhBurda hava fena kapalı.
Bide dün sevdicek gitti askere.
Bide maddi bi kaç sıkıntım var.
Bide kilo almışım bi gece de +800
Öküz yesem bu kadar artıda olmazdım.
bence çok güzel olmuş canım gayet dengeli
afiyet olsunn :)
afiyet olsun güzel canım
Dobiç çok desene
Böyle bi halt olmuyo.
Başlangıç kilo:
Şu anki kilo:
Hedef:
Boyunu yazarsan senin yerine çizelge yapabilirim.
Bunları düşününce çok şükür diyorum bende.
Ama daha öncede yazdıgım gibi insanoğlu nankör canım.
Başkasına göre benim hayatım süper.
Bana göre de başkalarının hayatı.
Burda hava fena kapalı.
İlk gittiğimde 3 hafta sonra gel demişti.
3 hafta sonunda 4 kilo verdiğimi gören doktor.
4 hafta sonra gel dedi.
Hiç kilo veremediğimi görecek olan doktor sanırım 2 haftada bir gel dicek artık
Noliyyy bana anlamıyorumm yaa.
allah kavuştursun canım maddi sorunlarda hallorur inşalh
kiloyu boşver tatlım sen verirsin vücudunun oyunudur belki sana yarın sabahta bi tartıl
Güle güle kavuş canım, az kaldı ne de olsa, sabır.
Bu devirde maddi sıkıntısı olmayan adam yok ki, parayla halledilecek işler bi şekilde olur.
Ben kendimi örnek vereyim sana 10 seneyi geçti aynı işyerimde, 1400 tl maaş alıyorum, muhasebeciyim, genel muhasebe yapıyorum,üstelik de mali müşavirim, gerisini sen düşün. 2 senedir de zam yok, ocak 2013 e kadar da olmayacak. Ahhhhhhh ah, hangimizin yok ki parayla sıkıntısı.
Bir de bi gecede sende biliyosun ki kilo almazsın, haftaya 2 kiloya yakın vereceğinin habercisidir bu, şişkinliktir, ödemdir
ıyı barı zayıflayınca gel dememıs...
bende genelde hep haftada bır cagırırlar dıye bılıyorum demek hepsı bır olmuyor...
Sabah 6 da tartılmak en kötüsü.:2:
Vücut şiş oluyo wc olmuyo farketcek kaa cok yememiştim yani.
Moralim bozuldu.
Bundan sonra eve tatlı alan kim varsa onun agzına tıkcamm
Allah tez zamanda kavuştursun sevdiceğine PuCCaaa
Hiç üzme kendini arada olur öyle.Cetveline bakıyorum da başaramıyacağın şey değil.
Bir hafta geç olsun ama kalıcı olsun.
canm anlıyorum seni bende sabah 7 de tartılıyorum uyanır uyanmaz şiş oluyorum dur bende pazar sabahı tartılayımda moralim yerine gelsin
Dobiç çok desene
Böyle bi halt olmuyo.
Başlangıç kilo:
Şu anki kilo:
Hedef:
Boyunu yazarsan senin yerine çizelge yapabilirim.
Bunları düşününce çok şükür diyorum bende.
Ama daha öncede yazdıgım gibi insanoğlu nankör canım.
Başkasına göre benim hayatım süper.
Bana göre de başkalarının hayatı.
Burda hava fena kapalı.
Mali müşavirim ama defterleri imzayı dışardan muhasebecimiz var , o atıyor. Bir-kaç kere teklif ettim, ben kendim atayım, herşeyi kendim yapayım diye, gerçi zaten herşeyi ben yapıyorum, beyannameleri onlar veriyor da, öyle işte. İş arıyorum artıkın ben de kendime, belgemle, defterlerini imzalayacağım iyi bir yer, ama dediğim gibi başörtülüyüm, kolay değil iş bulmak. Geçenler de 1750 tl veren bir yer vardı, başörtülü istemiyolarmış. Öyle işte, kader, sabır, oyyyyyyyy oy kız dertlendirdin beni de. DEvlete girseydim 17 sene evvel, kimbilir kaç para maaşım olurduAmin saol canım.
Mali müşavir ve o kadar mı alıyosun.
Ya tartıda görünce gene de keyfim kaçtı pazar günü evdeyken tekrar tartılcam.
Canım gittiğim dr yavaş yavaş sağğlıklı beslenmeyi hayatıma adapte etmeye çalışıyo.
Yediklerini bile 3-4 günde bir yaz demişti.
Hani kontrollü olmasan bile normal ye gibi.
Tabi ben naptım nerde çiko var yedim yuttum.
Saol canımm aminnnn
6yı gördüğüme şükretmem gerek aslında.
En son 2009da görmüştüm kendisini.
ay_she, yorumuna hayran kaldım:) Nede güzel açıklamışsın durumu.
Bende aynen katılıyorum.Bizim eşimle evlenmeden önce birbirimize verdiğimiz bir söz var.
Asla ama asla yatağa küs girmiyoruz.İkimizde biliyoruz ki uyku zamanı zaten konuşucaz o yüzden hiç bir şeyi uzatmıyoruz.
Yoksa iki farklı karakter ufak tefek çatışmalar elbetteki oluyor.
buseli bence genelleme yapmak çok yanlış.Benim eşim babasını kaybetmiş.Annesi ve ablasıyla iletişimi yok denecek kadar azdır.
Hatırlıyorumda ablası gelmişti sözlüydük bende yanlarına gitmiştim.Masa oturuyoruz kimsenin ağzından tek kelime çıkmıyor.Eşim benimle konuşuyor arada.Konuştuklarında birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar.Eşim eve gelirdi anlattığına göre kendi yemeğini kendi hazırlardı.Yemek düzenleride yoktu.Bizim evde de hepimizin çalışma saatleri farklı olduğu için yine yemek yeme saati yoktu.Annem işden gelene hazırlardı,yerdik.Ama eşimle ben ailemizdeki olumlu örnekleri aldık cebimize koyduk,olumsuz olanlarıda olumluya çevirdik gücümüzün yettiğince.Birimiz olmadan diğeri yemek yemez bekler,eşim geldiğinde sofra genelde hazır olur olmazsa birlikde hazırlarız,annesiyle ablasıyla konuşmayan eşim bana gün içinde neler yaşadı anlatır,akıl danışır yorum yaptığımda ilgilendiğimde bu hoşuna gider.
haklısın. bizler çektik çektik işte bu yüzden çocuklarımızı ona göre yetiştirmeliyiz. bu konuda insanlar iki tip gibi görünse de tipten tipe ayrılıyoruz;
1- ben bunu yaşadım ne zor olduğunu biliyorum - başkasına çektirmeyim
2- ben bunu yaşadım ne zor olduğunu biliyorum - ama ben çekmek zorunda mıydım benimki can değil miydi? başkalarına da çektireyim anlasınlar ne yaşadığımı
3- ben bunu yaşadım ne zor olduğunu biliyorum - ama çektiklerim bana çok şey öğretti şimdi ben de çektirsem etrafıma bir şeyler öğretebilir miyim acaba?
4- ben bunu yaşadım ne zor olduğunu biliyorum - amaaan çekmişim çekeceğim kadar bunu da çekerim ne var hem benden başka kim çeker falan
.
.
.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?