- 26 Ağustos 2010
- 7.456
- 991
- 248
- 37
Eevet canım sabahları yiyodum nesfitiNesfite başlamışsın baya iyi geliyor o
Ay inş kısçem yaa bakalım yarında tartılcammmm yazarımmmmmm..
slm kizlar
napiyonuz bakemkac gündür gelemedim kusura bakmayin sizleri özledim
esim evde söylemisdim bilgisayar ya oglan ya esim kapiyo bana firsat kalmiyo
birde benim oglis de grip olmus burnu akiyo
bi gecmis e gideyim bakem neler ettinizarada baktim cepden listede yine güzel olmus eline saglik dilekcim
ya senin avatar niye ise aklıma çakiyi getirdi benzemiyoda ama ne bileyim
gurbeeeeeeeeeeeet nasılsın yeni geliiin nasıl evlilik alıştın mı fotolar şahaneee
suziiiii gel kız sende boşver geçmişi ben özet geçerim sana
diğer kızçeleeeeeeer nasılsınız nasıl geçti gününüz ay ben saçmasapan bir menü yaptım 2 ana öğün bir ara oldu
ama bayağı koşturmacalı bir gündü yakmışımdır herhalde
degistirdim simdi nasil bence sahane
gurbeeeeeeeeeeeet nasılsın yeni geliiin nasıl evlilik alıştın mı fotolar şahaneee
diğer kızçeleeeeeeer nasılsınız nasıl geçti gününüz ay ben saçmasapan bir menü yaptım 2 ana öğün bir ara oldu
İyi akşamlar hanımlaaar, menümü paylaşayımmm
25.02.2012
Sabah 9 gibi uyandımmmm , bir bardak ılık su ve 2 kuru kayısı hüplettim hemen
09:30 kahvaltı: 2 dilim çavdar ekmeği, 2 kk beyaz peynir, 5 zeytin, bol domates salatalık, yeşil çay
12:30/13:00 gibi ara öğün: 1 çay bardağı leblebi
15:30 öğle yemeği: 8 yemek kaşığı karnıbahar, 1 dilim çavdar ekmeği, salata, bir kase yoğurt
Sonraaaaa annemle sahile gittik, denize karşı sohbet ederken o bira hüplettiben de önce bir bardak soda içtim içine limon sıktırıp, sonra daaaa şekersiz türk kahvesi
17:30 gibi 1 portakal
19:40 akşam yemeği: 8 tane minik köfte (yağsız kızartıyoruz tavada, Dukan' dan kalma alışkanlık), yoğurt, bol salata, 1 dilim çavdar ekmeği
Kızlar bu arada ben salatanın içine kırmızı lahana rendeliyorum, çooook güzel tat veriyor da zararlı olur mu dersiniz?
selam kızlar menüm;
sabah 9.00 bir bardak ılık ballı su
9.45 kahvaltı
2 dilim ekmek çavdar
1tk reçel
1çk nutella
3 zeytin
3-4 parça peynir
2-3 parça k.peynir
1 çeri
12.00 1 kuru kayısı
13.30 öğlen
1 kase çorba
1 kase kuru fas
3 kş plilav
salata
3 kş yoğurt
1 dilim ekmek
16.30 4 badem, 4 kuru üzüm
17.30 1 galeta
19.30 akşam
nesfit
şimdide bir triplex yedim gofretli 20gr çok suçlu hissediyom kendimi ama çok tatlı istiyom şu regl bi geçseydi
2 lt su, 1 ısırgan otu çayı, 1 kuşburbu
Kızlar dün eve gelir gelmez uyumuşum bildirim yapamadım. Hoş, yapsam ne fayda. Büyük umutlarla çıktım tartıya ama geçen haftanın aynısını gördüm.
Ama öyle üzüldüm ki anlatamam uğruna bu kadar çaba gösteriyorum 100 gr bile veremiyorum.
Ve her gün yarım saat de olsa yürüyorum.
Kilo veren herkesi tebrik ediyorum. veremeyenlere üzülmesin demek isterdim ama ben çok üzüldüğüm için etki etmeyeceğini tahmin ediyorum.
Bu hafta öyle hırs yaptım ki bir diyette olması gereken her şeyi yapacağım.
Gerekirse 6da kalkıcam kahvaltı yapmadan çıkmıcam evden.
Termosla yeşil çayımı götürücem.
Ara öğünleri genelde atlarım ama bu hafta dikkat edicem.
Ne bileyim işte. Çok üzülüyorum ya.
Gerçi regle 2 3 gün kaldı ama geçen hafta 300 gr verdim bu hafta 0.
Nedir bu 72.0 laneti
bugunku menum hatirladigim kadariyla
kalkinca 1bardak sirkeli su
kahvalti: 1bucuk dilim kizarmis ekmek 1haslanmis yumurta 4zeytin biraz peynir
ara :yogurt icine pul biber kattim gobegi gideriyomus
aksam 5yemek kasigi taze fasulye tadimlik tavuk cok kucuk tadina bakmalik yedim 5kasik yogurtlu makarna bol salata ve 3catal kompostu sadec tanelerinden yedim oyuzden catalla aldim
simdi kayisili form cayi iciyorum daha bisey yermiyim bilmiyorum suan cok tok hissediyorum kendimi
iki ogun yedik kahvalti 11bucuk gibi aksam 5bucuk oyuzden 2ogun oldu malesef genelde hep boyle oluyo bugunlerde
slm kizlar
napiyonuz bakemkac gündür gelemedim kusura bakmayin sizleri özledim
esim evde söylemisdim bilgisayar ya oglan ya esim kapiyo bana firsat kalmiyo
birde benim oglis de grip olmus burnu akiyo
bi gecmis e gideyim bakem neler ettinizarada baktim cepden listede yine güzel olmus eline saglik dilekcim
Kızlar benim bugünkü menüm
Sabah geç kalktım hafta sonu olduğu için
11 de yedim 1 dilim kepek ekmegi az kasar 4 adet zeytin 1 bardak çay az yumurta
Aksam üstüne doğru nesfit 1kase
Aksam fırında yagsiz mantar ve patates...
2l su ictim spor yapmadım
Start 71 kg
bugünkü menüm
sabah
5 çeri domates
5 tane zeytin
kk kadar peynir
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
1/4 çavdar ekmeği
ara
3 tane etimek
öğle
1 kase ezogelin çorba
ara
1 bardak süt yarım tatlı kaşığı bal ile
akşam
2 3 tane pirzola (mangalda)
1 2 tane tavuk incik(mangalda)
2 bardak şalgam
1 kase salata
son olarakta
2 3 bardak çay içerim
1 meyve belki yerim.
Yeni bir hayat diye yarışma başlıyormuş.
Fragmanını gördüm de üzüldüm ya.
Kızların hepsinin yüzü güzel.
Bi tanesi ' ben ne zaman bu hâle geldim ' diyodu
the biggest loser gibi bi yarışmam mı
görmedim ben hiç..
kilo vermeye mi çalışacaklar yani
sorun da orda zaten anlamıyoruz yiyoruz yiyoruz ve sonra gerçek bir tokat gibi çarpıyor suratımıza
Evet canım star da başlıycakmış.
Üzüldüm ya bayağı kilolular.
Bakalım ne olacak sonunda.
Yerken iyi de sonradan gerçekleri görebiliyoruz.
Süper içime doğmuş
Aferinn sanaaa
Aha dondurma gelmemiş puding gelmiş yerine
ne diyeyim karakedimm :26:anım görmedim şimdi baktım. yapabilirsin tabiikide canım birazdan listemin fotosunu çekip yükleyeceğim bakarsınız
o kadarcık bozmadan birşey olmaz. pes etme yola devam
doydun mu kız bu kadarcık yemekle
suziiiiiiiiii nasılsıııııııın gel de oynayalım
canım sitede genel sorunvar yapılmıyo tickerler seninle alakası yok bekleyecen çaresiz
menüm:
sabah 1.5 dilim ekmek, 1 yumurta, 1 kk oeynir, 1 zeytin
ara: light meyveli yoğurt
öğle 6 köfte(küçük parmak büyüklüğünde), 1 kaşık bulgur pilavı, ayran, 1 kase çorba, bir iki çatalda salata
akşam (canım birşey istemedi uydurmasyon yaptım) bir meyveli yoğurt içine bir muz üstüne de 4-5 badem ve fındık
birde bana cakin
çaksak mı yoksa sen bana çaksan ben de sana çaksam mı
bilemedimmmm
evde gözünün önünde olunca zor dayanıyor insan ah diyorumca göz görmeyince gönül katlanıyor
inşallah canım martta 6 yı göreceğiz.. eline sağlık herkese tek tek cvp yazmışsın bravo vallahi
üff arzucum bende depresyondan cikamiyorum kisaol suzım yuvarlanıp gıdıyoz ıste am abu aralar erken bahar depresyonun agrıdım sanırım aldıgım 1.5 kg yı veremıyorum
Saolun kızlar...
İnşallaaahh...
Yaza kaç ay kaldı bu arada.. marttan sonra montlar kabanlar cıkarılır heralde...
mallar meydana cıkacak eyvah...özgürce gıyınmek gıbısı varmı yaaa...
isallah yine denk gelir iki lafin belini kirariz kdrcimmgerdüş pelin tavık güzeli seni görüdm buralarda..
kızlar deryaak vardı enson ortileri kaçıyodu benle orti olmuştu bukezde o kaybolmuştu nolduki:26:
suzii..gece buraya gelmeyi bırak kocişimlede görüşemiyroum akşam kurs var geliyo dinleniyorum derken biraz çalışayım diyorum saat geç oluyor,konulardada çok sıkıştım nete girersem çok vakit kaybediyorum buara böyle ama bekel beni gecelrde kaynatıcaz yine
burda trendy,arcak,charm,dilek ve bikaç kiş olmasa tanıycma çok değişmiş kiişiler ee türkiyenin sorunu kilo 7li kilolularda buraya gel,yor değilmiiii
ayselam kışşlarrr
o kadar yazdım yazdım gönderirkene sistem beni yine dişladı
ağlamak istiyoyum ben yaaaa..
şimdide çikmam lazı..gelince görüşürük..
kendiize cici bakın hemi....
canım geçmiş olsun zor bebeğin hasta olması tabi..ama sen yine tahlil yaptırmayı dene ..
kızlarda idrar yolu enfeksiyonu sık karşılaşılan bişey ..
ama diştende olabilir onuda gözardı etmemek lazım..
iyiyi zcanım
ama ben artıdayım ..aynı olsam bile mucize..
kızlar cmt yine misafirim var..
yaklaşık 30 kişilik bi grup..
bugünden temizliğe başladım...
camları sildim..akşamda bikaç halı var onları silcem..
ço çabuk kirleniyorlar 15bgün oldu sileli..
ama çocuklar batırıyo..
işlerimide anca oğluş uyurken yapabiliyorum..
az önce de komşu çağırdı gel oturalım diyo ..
oğluşun karnını doyurup oraya gidicem..
akşama vaktim olursa bakmaya çalışırım..
aklım burda..
hosgeldin canimkızlar artık sanırım sürekli burada sizlerle buluşucam.. ben metabolizmamı ölçtürdüm 500 çıktı aşırı düşük yani.. pkoluyum ayrıca iki yıldır bebiş istedim olmadı.. sıkıntıdayım yani.. diyetisyene gitmeyi bıraktım şimdi kendim dikkat ediyorum... eskiden 53 kilo idim şimdi 70den inemedim... şu anda evde koşu bandıma çıkıyorum. elinizde düşük glisemik indeksli diyet var mı benim gibi pkolular için ...
regl geldimi rahatlarsin tatlimmnaber kızlar herkes iyidir inşallah
geçmişe girmiyecem çünkü çıkamam bayağı birikmiştir
özledim sizi ya
regl hala olmadım
ama bir etkileri varki hertarafım şiş ağrıyor
belim ayaklarım döğüslerim herbitarafım
bu ay niye böle oldu anlamadım
dün akşam gircektim kafamı yastıkdan kaldıramadım
herşeyi canım istiyor ama bir tarafdanda midem bulanıyor
efkar bastı poffffffffffffffff
geçmişede söyle bi daldım sonuçta kim neler yapmış
ne etmiş meraktan da çatlarım ha
blacımmmmmmmmmmmmmmmmmm cıs yapmıyorsun eferinnnnn kısssss
monaaaaa seni gidi seniiiiiiiiiii seniiii ne ettin öle akşam kaçamakları heee biskolata top çikolar mikolar
suzicim saol canım allah razı olsun
dilekcim senin menüde güzelmiş bu hafta iyi gittin sonucunu yarın alacan inşallah
umaycım menünü kimse yorumlamamış diye dert yanmışsın kısçe güzelmiş menün beğendim
chosen canım senin menülerde güzel bu hafta sende de güzel sonuçlar çıkacak
haftaya eksi cikarsin isallah canim olmus artik sIkma caninio kadar çoooook şey yedim ki anlatsam bana yapabileceğiniz işkenceleri tahmin etmek bile istemiyorum o yüzden kendime kalsın zaten yarın çıkacak olan artıları görünce hepiniz anlarsınız midemdeki canavarın ne halde olduğunu
ben de eve gelince daha ii yaparım diyeti diye düşünüyordum hiiiiç düşündüğüm gibi olmadı
Kahvaltı
1 yumurta
2 dilim çavdar ekmeği 3-4 çatal krempeynir
Yarım kkdan az beyaz peynir
4 siyah zeytin
2-3 çatal kahvaltılık sos
Öğlen 12:00 ( anaokulundaydım bugün orda yemek var diye yanımda götürmedim şansıma hep zararlı şeyler vardı az yedim diye düşünüyorum ama yorumlar nedir bilmem)
2 yemek kaşığı pilav
2 yemek kaşığı kadar patates kızartması
1 tane ufak köfte
1 kase yoğurt
Ara 14:00
1 elma
Yarım muz
Ara
1 fincan kahve
Akşam 19:00
6 yemek kaşığı pırasa
1 kase çorba
1 küçük kase yoğurt
3 lokma kadar pizza ekmek niyetine :26:
Son ara 21:30
1 avuç çekirdek
dilekcim çekirdeği senin diyetisyen önerdi diye içim rahat yedim hatamı ettim bilmem ama azdı zaten, bugün neler çevirdim çikolatayla az bakışmadım her dolabı açışımda bikaç kere elimi uzattım geri bıraktım yarın cuma olmasaydı ben bilirdim onu ne yapacağımı, yarın 1 kilonun üstünde çıkarsam ki çok zor ama çikoyu ödül verecem kendime
s.a.kizlaarr
iyisiniz umarim ..menümü yazayim siz bakarken bende gecmise dalayiim
kalkinca
kahve
kahvalti
1 dilim ekemek
1 ince dilim peynir
ara
mandalina
öglen
1 tabak nohut ve bugdayli yogurt corbasi
2 fincan yesil cay
ara
5 kücük misir patlagi (44 kalori)
kahve
aksam
1 büyük kase 2 tatli kasigi yagsiz peynirli salata
1 kase yogurt
1 kasik kuru patlican yemegi
1 dilim ekmek
ara
3 kasik yogurt
nasil amaa
ay sevin artik beni
sevgiye ilgiye ihtiyacim var:105:
biktim her aksam sacimin cekilmesindentepeme birtane indirilmesinden
geleeeen vurduuuuuuuuuuuu vurdu vurdu
giden vurduuuu vurduuuuuu vurdu vurdu
gelen vurdu gideen vurduuuu
kizlar besiktasin macini seyrediyorum arada bakayim napiyosunuz dedim off ya bu besiktas bi rahat mac seyrettirmiyo hep heyecan hep heyecan
birde kendimi tutabilsem fistikHavucun icinde şeker oranı fazla diyette önermiyorlar.
Bide ins sigarayı bırakabilirsin yediklerinde az olmuş sanki.
Herşey senin elinde kendini tutarsan 6lı rakamlar uzagında değil
zerracim yazikda iste bagimli olmusum cok stress e giriyoruma.s canım...
tez canlı biriyim bişey istersem olcak fazla ertelemeyi sevmem..
eşimin en sinir olduğum lafı sonradır...ben şimdiyi severim..
benim oğlumda bu sene pek iştahlı..16 mart 2001 doğumlu ..
ama boy kısaazcık 140 cm kilo 42 bnde artık dikkat etmeye çalışıyorum..gelişme dönemine girecek ve kilo almaya müsait oluyorlar..
bu dönemde alınan kilolar zor veriliyor dikkat etmek lazım
ama oğlum aburcuburu çok seviyor..
akşam yemeğini yiyor yarı ssaat sonra soluğu mutfakta alıyor...
kızlar herkes için söylüyorum sadece size değil yanlış anlaşılmasın..
burda herkesin her mj na yada menüsüne yorum yapılmayabilir bu gayet normal gözden kaçabiliyor yada keyifler yerinde olmayabiliyor..
ama asıl amacımızı unutmayalım..biz burda kilo vermek için varız..
kilo verirkende hoş sohbetler oluyo..
bazende yazdıklarımız görülmeyebiliyor..
bhepimizde oluyor bu durum ama hiç bişeklde bunlara takılmadan yola devam..
ilk hedefimiz fazlalıklardan kurtulmak..
inşallah canım sigarayı bırakırsın yazık değilmi bedenine..
çok güzel bi karar almışsın..
ayrıcanada tebrik ederim 400 gr gitmiş..
cizelgen olmus sekerben zaten hiçbildirim yapmadım.bu hafta yapmak istiyordum ama tartılmaya korktum.inşallah haftaya yaparım...bi izelgem bile yok zaten
en az 10 kilo aliyorlar gercekden cogunlukcanım vermişin ya hemde benden daha fazla
sigarayı bırakma kararın çok güzel ama canım ben geçen sene bıraktım ve 10 kilo aldım ve şuan da tekrar içiyom ne yazık ki. önerim birden bırakma mutlaka tıkınmaya başlar kilo alırsın. ilk etapta azalt. günde 1 paketten fazla içiyon sanırım ilk hafta 1 pakete düşür sonra da günde 10 taneye. böylece yeme arayışına girmezsin
sagol canim
havucın küçüklerini tercih etme canım onlarda şeker fazlaymış koccamanlarını yiiii
evet öyle kendimi rahatliyorum sanediyorum arzucum azaltim baya ama cok yiyorum cokbır de suzım üzüldüm ya o kadar sıgara ıcmene yazık gercekten vucuduna sıkıntını belkı oyle gıderıyorsun ama ılerde daha buyuk sıkıntılara sebep olma bu yuzden canım bırakma kararın ve 3 taneye düşürmen super ıns devamı gelır
kızlar msjı bölmek zorund akaldım sınır ettı garfık cok bılmem ne dıye
Yaşamın bütün sorunlarında olduğu gibi, fazla kiloXları atmada ve zayıflamada başarılı olabilmek için, bazı ön şartları kabul etmek gerekir, zayıflamaya başlamaXdan önce. Bunları şöyle sıralayabiliriz:
1) önce fazla kilolarını vererek zayıflamanın kendisi için yararlı olacağına inanmak.
2) Önerileri yapmak,
3) Sabretmek.
Bu şartların ancak yerine getirilebilmeleri halinde gerçek ve kalıcı bir zayıflama sağlanır. Bu şartlar ise, bir irade işidir. Zira, görülmüştür ki, bir konuya kolayca başlayan ve kolayca vazgeçip bırakanlar, daima kararXlarında başarıya ulaşamamışlardır.
cok sagol tatlim güzel bilgilerGünümüzde özellikle bayanların en çok çaba harcadığı konu olan sağlıklı zayıflamak ve formunu korumaktır. Gün içinde düzenli olarak uygulayacağınız birkaç nokta hem sağlıklı zayıflamanızı hem de formunuzu korumaya yeter.Sabah uyandığınız zaman, aklınıza gelen ilk şey bir bardak su içmek olsun. Çünkü sabah içeceğiniz sadece bir bardak su bütün gece yavaşlamış olan sindirim sisteminizi hızlandırdığı gibi, iç organlarınızı yıkayarak duş etkisi yapacaktır. Bağırsaklarınız çalışmadığı sürece kilo veremeyeceğinizi unutmayın. Bu sebeple sabah içeceğiniz bir bardak su da bağırsak çalışması için faydalı olacaktır.Çok sık yapılan hatalardan biri de, sabah kahvaltısı yapmadan güne başlamaktır. Sabah asla kahvaltı yapmadan güne başlamayın. Zira sabah kahvaltısını atladığınız zaman, metabolizmanız yavaşlayacak ve vücut kıtlık var sanarak bir dahaki öğüne kadar stok yapmaya başlayacaktır. Bu da siz kilo olarak geri dönecek demektir. Bu yüzden sabah kahvaltınızı yağsız besinler tercih ederek ve mümkünse mutlaka bir iki tane yeşil sivri biber tüketerek yapın. Çünkü yeşilbiber bağırsaklarınızın çalışmasında son derece etkilidir. Çay olarak da siyah çay yerine yeşil çay tercih edebilirsiniz.
Gün içinde 3 ana öğün arasında mutlaka 2 veya 3 ara öğün alın. Ara öğün sayesinde kan şekeri düşmesi veya açlık krizi gibi sorunlar yaşamazsınız. Bir kase yoğurt, yarım kilo mevsim meyvesi, yarım bardak fındık mükemmel ara öğün çeşitlerindendir. Ayrıca yoğurt, özellikle göbek eritmek için oldukça faydalıdır. Günde 3 kâse yoğurt tüketmek göbek yağlarını eritmek için en önemli adımlardan biridir. Ancak yoğurt tercihinizi yağsız yoğurttan yana yapmalısınız ve mümkünse evinizde kendi yaptığınız yoğurdu tüketmeye çalışın.
Formunuzu korumak, zayıflamak, sağlıklı bir beden için en önemli faktörlerden biri de günlük su tüketimidir. Yaz aylarında 2 ila 3 litre su tüketmeye özen gösterin. Çünkü yaz mevsiminde terlemenin etkisi ile vücudunuz su kaybeder. Ancak kış aylarında 1,5 ila 2 litre su yeterli olacaktır. Yaşınıza göre gün içinde almanız gereken belli bir vitamin miktarı var. İhtiyacınız olan vitaminler ve miktarları için doktorunuza danışabilirsiniz. İhtiyacınız olan belli kalori ve vitamin oranlarının üzerine çıktığınızda kilo alacağınızı, altına düştüğünüzde zayıflamaya başlayacağınızı unutmayın.
Tüketeceğiniz sıvı gıdaların asitli, gazlı içecekler yerine, taze sıkılmış meyve suları olmasına özen gösterin. Özellikle ev yapımı limonata çok faydalıdır. Çünkü asitli ve gazlı içecekler şişkinliğe sebep olarak, daha kilolu görünmenize sebep olur. Doğal maden sularını gün içinde 1 ila 2 şişe tüketmek sağlıklı zayıflamak ve formunuzu korumak için faydalı olacaktır.Alkol tüketimi ya tamamen bırakmalı ya da azaltmalısınız. Çünkü alkol özellikle göbek bölgesinde şişkinliğe sebep olur.
Yağlı yemekler tüketmeniz gerektiği zamanlarda yemeğin üzerinde sıkacağınız çeyrek limon suyu, yemeğin zararlı yağlarının kırılmasına sebep olacaktır.Plates form korumak ve vücudu sıkılaştırarak olduğunuzdan daha zayıf görünmeniz için son derece faydalıdır. Ancak pilatesi mutlaka bir uzman gözetiminde yapmalısınız.
hosgeldin canimmerhaba bayanlar.Burayı gökte ararken yerde buldum ve çokkkk sevindim.merak ettiğim bir kaç şey var?öncelikle kendimden bahsedeyim biraz ben yaklaşık 6 yıldır 60-63 kilo aralığında olan bir insandım bu kış ne olduysa 73 kiloya çıktım ve bundanda çok rahatsızım.kısa bir dönem kortizon kullandım oda etken tabiki.aynı zamanda hiçbir kıyafetimede sığamıyor gibiyim.şimdi merak ettiğim grubunuza bende dahil olabilir miyim?lütfen tek başıma üstesinden gelemeyeceğim galiba.benide grubunuza dahil edermisiniz?
tugbacim tesekkürler canimAra öğün yapmanın faydaları:
Açlık hissetmeden kilo vermek ve verdiğiniz kiloları da tekrar geri almamak için basit ama en etkili kurallardan birisi ARA ÖĞÜN yapmaktır. Ara öğün alışkanlığının yerleşmesi için kolay ve lezzetli seçenekler keşfetmeniz bu öğünleri keyiflendirecektir. Az ve sık yiyerek açlık duygusu ve sınırlanmışlık gibi negatif duygulardan kurtulmak daha kolaydır. Sağlıklı atıştırmalıklarla tanışmak, gece açlığı ve akşam üzeri krizleriniz için de iyi bir çözümdür.
Ara öğün yapmanın faydaları:
3 saat arayla beslenerek kilo vermek açlık hissi duymadan kalıcı kilo kaybı sağlar.
Ara öğün tüketimi iştahınızı kontrol altına almakta etkilidir.
Ara öğün yaparak hem kilo kontrolü sağlamak hem de mide ve bağırsak sisteminizi rahatlatmak daha kolaydır.
Bir gün içinde yediklerinizi 6 öğüne bölmek daha fazla enerji harcamanıza sebep olur. Günlük 1500 kalorilik yiyecek toplamını 2 öğün yerine 5 öğünde tüketmeniz daha fazla kilo vermenizi sağlar. Çünkü her yediğiniz besin için tüm sindirim sistemi çalışıyor ve yediğinizin yanma enerjisiyle birlikte kilo vermek kolaylaşıyor.
Sadece kilo vermek için değil; gaz ve sindirim şikayetiniz varsa ve çok hızlı yemek yiyorsanız öğünleri bölmeye hemen başlamalısınız.
Ara öğün tüketimi ile temel amaç, kan şekerinizi dengede tutarak çabuk acıkmayı ve bir sonraki öğünde çok fazla yemeyi engellemek; diğer taraftan da metabolizma hızını artırmaktır. Metabolizma hızının artmasına bağlı olarak da kilo kaybı hızlanacaktır.
Ara öğün faydalıdır ama ara öğünlerde ne tür besinler tüketildiği de çok önemlidir. Genelde ara öğün denildiğinde kişilerin aklına abur cuburlar, yağlı ve şekerli yiyecekler gelir. Fakat ara öğünlerde bu tür besinleri tüketmek kilo almanızla sonuçlanacaktır. Özellikle şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır. Ara öğünler için 100-200 kalori civarında sağlıklı seçimler yaparsanız, hem kilo kontrolünü sağlayarak formda kalır, hem de kan şekerindeki dalgalanmaları engellemiş olursunuz.
Taze ve kuru meyveler, kolay taşınması açısından iyi birer ara öğün alternatifidir. Beraberinde süt, yoğurt veya ceviz ile tüketimiyse, daha dengeli ve tok tutan seçimlerdir.
Ara öğünde yağı azaltılmış krakerler, yağı düşük, şekersiz tatlı bisküviler, pratik, her yerde bulunabilir ve kolay seçimlerdir. Ancak ara öğünde bisküvi, kraker gibi karbonhidrat içeren bir seçim yaptığınızda yanına ayran, peynir, süt, yoğurt veya 10- 15 fındık gibi protein ilavesi yapılması daha uzun süre tokluk hissi yaratır ve proteinin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanmış olursunuz.
Lifli besinlerin midede kalma süreleri fazla olduğundan dolayı sizi daha uzun süre tok tutarlar. Sağlıklı ve lifli atıştırmalıkları seçerseniz, aldığınız lif, vitamin ve mineral miktarını da artırmış olursunuz. Aynı zamanda sindirim sistemi ve bağırsak sağlığı için lifli besinleri tüketmek çok yararlıdır.
Her öğünde olduğu gibi ara öğünlerde de porsiyon miktarlarına dikkat edilmelidir. Gereğinden fazla tüketilen her besinin vücutta yağa dönüşeceği unutulmamalıdır. ANA öğün değil, ARA öğün tüketiyor olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.
Ara öğün önerileri
3 kuru kayısı, 2 parça ceviz
Yarım paket diyet bisküvi, 1 bardak süt ile kahve
1 kutu yoğurt, 10 -15 adet yaban mersini
1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve
2 adet grisini, 1 bardak ayran
Yarım paket diyet çubuk kraker, ayran
½ simit, peynir
1-2 dilim ekmek, 1 dilim beyaz peynir
Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze
1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık
Yarım paket mısır pirinç çıtırı ve az yağlı kaşar (fırınlanabilir)
1 su bardağı yağsız patlamış mısır, 1 avuç kuru üzüm
Çiğ sebzelerden oluşan salata tabağı, 1 dilim peynir, diyet kraker
1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir
5 adet kuru erik, 10 badem
Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran
keske benim evimde büyük olsa bende oglise alabilsem kendi odasi yok ama güzel fikir canim birde yataklarda var sanirsam kaydiraklikızlarya bişey sorcam pek kimse yok ama neyse yarın gene sorarımya şimdi bende iki canavar varyaa evde hanii ,,ben artık onlarla baş edemiyorum, evdeki bütün oyuncaklardan çok çabuk sıkılıyolar, beni paylaşamıyolar, yetti artık diye bağırıyorum bazen, ama oğlan neysede küçük kız hiç anlamıyo, dahada bas bas ağlıyo, susmuyoda ilgilenmeden, neyse ne zamandır düşündüğüm bi ürün vardı ,kaydırak alsak eve acaba nasıl olur ikiside sırayla kayarlar, bende biraz kendi kendime zaman geçiririm, bişeyler yaparım dedim,, sıkılırlarmı bilmiyorum ama çok ihtiyacım var onları oyalıycak bişeye ,,aklıma yattı gibi ama 2tane buldum aynı yerde aralarında 150tl fark var karar veremedim hangisi daha iyi olur bi yardım akıl verseniz :26:
şimdiden ilgiliniz alakanız için sağolun allah razı olsun kafayı yemek üzereyim çünkü
Eki Görüntüle 354203 bu 354lira
Eki Görüntüle 354204 salıncaksız olanda 206lira baya fark var arada ama ne bileyim napsam
daha eşime demedim gelince anlatcam bakalım o ne diycek bukadar sıkışık bi zamanda,ama taksit imkanı veriyolarya ona güvendim ne biliyim işte inşallah kabul eder...
Kimseciklerrrr yok, ne yapıyonuz kızlarrr, hafta sonu uykusunda mısnız????
tesekkürler dilekcimmm[TABLE="class: grid"]
[TR][TD] [/TD] [TD] NiCK [/TD] [TD] BaŞLanGıÇ [/TD] [TD] GeÇen Hafta [/TD] [TD] Bu Hafta [/TD] [TD] GiDen [/TD] [TD] Toplam Giden [/TD] [TD] HeDeF [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 1 [/TD] [TD] Jazira [/TD] [TD] 82.0 [/TD] [TD] 75.0 [/TD] [TD] 72.8 [/TD] [TD] 2.200 [/TD] [TD] 9.200 [/TD] [TD] 57 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 2 [/TD] [TD] eferay [/TD] [TD] 75.0 [/TD] [TD] 73.0 [/TD] [TD] 71.0 [/TD] [TD] 2.000 [/TD] [TD] 4.000 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 3 [/TD] [TD] buseli [/TD] [TD] 72.6 [/TD] [TD] 66.0 [/TD] [TD] 64.4 [/TD] [TD] 1.600 [/TD] [TD] 8.200 [/TD] [TD] 56 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 4 [/TD] [TD] narciceği [/TD] [TD] 74.0 [/TD] [TD] 70.8 [/TD] [TD] 69.0 [/TD] [TD] 1.800 [/TD] [TD] 5.000 [/TD] [TD] 62 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 5 [/TD] [TD] chosen1234 [/TD] [TD] 76.0 [/TD] [TD] 71.6 [/TD] [TD] 69.8 [/TD] [TD] 1.800 [/TD] [TD] 6.200 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 6 [/TD] [TD] CleopatRa [/TD] [TD] 80.0 [/TD] [TD] 67.2 [/TD] [TD] 65.8 [/TD] [TD] 1.400 [/TD] [TD] 14.200 [/TD] [TD] 59 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 7 [/TD] [TD] qqbra [/TD] [TD] 73.0 [/TD] [TD] 64.2 [/TD] [TD] 63.0 [/TD] [TD] 1.200 [/TD] [TD] 10.000 [/TD] [TD] 57 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 8 [/TD] [TD] ay_nil [/TD] [TD] 74.0 [/TD] [TD] 73.3 [/TD] [TD] 72.2 [/TD] [TD] 1.100 [/TD] [TD] 1.800 [/TD] [TD] 57 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 9 [/TD] [TD] İrem&Özge [/TD] [TD] 76.6 [/TD] [TD] 69.3 [/TD] [TD] 68.2 [/TD] [TD] 1.100 [/TD] [TD] 8.400 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 10 [/TD] [TD] monarosa_22 [/TD] [TD] 73.0 [/TD] [TD] 65.5 [/TD] [TD] 64.5 [/TD] [TD] 1.000 [/TD] [TD] 8.500 [/TD] [TD] 55 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 11 [/TD] [TD] tofti [/TD] [TD] 81.0 [/TD] [TD] 75.4 [/TD] [TD] 74.5 [/TD] [TD] 900 [/TD] [TD] 6.500 [/TD] [TD] 70 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 12 [/TD] [TD] gur_bet [/TD] [TD] 75.0 [/TD] [TD] 73.1 [/TD] [TD] 72.2 [/TD] [TD] 900 [/TD] [TD] 2.800 [/TD] [TD] 63 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 13 [/TD] [TD] ocean85 [/TD] [TD] 77.6 [/TD] [TD] 71.1 [/TD] [TD] 70.4 [/TD] [TD] 700 [/TD] [TD] 7.200 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 14 [/TD] [TD] neskuik [/TD] [TD] 74.0 [/TD] [TD] 67.0 [/TD] [TD] 66.3 [/TD] [TD] 700 [/TD] [TD] 7.700 [/TD] [TD] 58 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 15 [/TD] [TD] balkaymakim [/TD] [TD] 78.0 [/TD] [TD] 72.8 [/TD] [TD] 72.2 [/TD] [TD] 600 [/TD] [TD] 5.800 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 16 [/TD] [TD] can_sev [/TD] [TD] 71.8 [/TD] [TD] 71.0 [/TD] [TD] 70.2 [/TD] [TD] 600 [/TD] [TD] 1.600 [/TD] [TD] 57 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 17 [/TD] [TD] rezzan784 [/TD] [TD] 75.7 [/TD] [TD] 69.2 [/TD] [TD] 68.7 [/TD] [TD] 500 [/TD] [TD] 7.000 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 18 [/TD] [TD] urke [/TD] [TD] 76.0 [/TD] [TD] 74.3 [/TD] [TD] 73.8 [/TD] [TD] 500 [/TD] [TD] 2.200 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 19 [/TD] [TD] BenSuzi [/TD] [TD] 76.3 [/TD] [TD] 73.8 [/TD] [TD] 73.4 [/TD] [TD] 400 [/TD] [TD] 2.900 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 20 [/TD] [TD] umay0110 [/TD] [TD] 70.2 [/TD] [TD] 64.8 [/TD] [TD] 64.4 [/TD] [TD] 400 [/TD] [TD] 5.800 [/TD] [TD] 58 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 21 [/TD] [TD] BlackCat [/TD] [TD] 76.0 [/TD] [TD] 71.5 [/TD] [TD] 71.2 [/TD] [TD] 300 [/TD] [TD] 4.800 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 22 [/TD] [TD] chukuleta [/TD] [TD] 75.0 [/TD] [TD] 72.0 [/TD] [TD] 71.7 [/TD] [TD] 300 [/TD] [TD] 3.300 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 23 [/TD] [TD] ecrin29 [/TD] [TD] 70.2 [/TD] [TD] 60.2 [/TD] [TD] 59.9 [/TD] [TD] 300 [/TD] [TD] 10.300 [/TD] [TD] 55 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 24 [/TD] [TD] ftemiz [/TD] [TD] 70.6 [/TD] [TD] 64.7 [/TD] [TD] 64.5 [/TD] [TD] 200 [/TD] [TD] 6.100 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 25 [/TD] [TD] PuCCaaa [/TD] [TD] 86.0 [/TD] [TD] 67.3 [/TD] [TD] 67.2 [/TD] [TD] 100 [/TD] [TD] 18.800 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 26 [/TD] [TD] triendy21 [/TD] [TD] 79.8 [/TD] [TD] 60.5 [/TD] [TD] 60.5 [/TD] [TD] 0 [/TD] [TD] 19.300 [/TD] [TD] 59 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 27 [/TD] [TD] RuweyDa [/TD] [TD] 76.0 [/TD] [TD] 73.3 [/TD] [TD] 73.7 [/TD] [TD] +400 [/TD] [TD] 2.300 [/TD] [TD] 55 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 28 [/TD] [TD] shopsessive [/TD] [TD] 84.0 [/TD] [TD] 73.8 [/TD] [TD] 74.4 [/TD] [TD] +600 [/TD] [TD] 9.600 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 29 [/TD] [TD] zerra [/TD] [TD] 79.8 [/TD] [TD] 60.6 [/TD] [TD] 61.5 [/TD] [TD] +900 [/TD] [TD] 18.300 [/TD] [TD] 58 [/TD] [TD] :99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 30 [/TD] [TD] abababa [/TD] [TD] 73.0 [/TD] [TD] 68.6 [/TD] [TD] 70.3 [/TD] [TD] +1.700 [/TD] [TD] 2.700 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD] :99::99: [/TD] [/TR]
[/TABLE]
Bu hafta birincimiz olan Jazira arkadaşımızı kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.
Kilo alan arkadaşlarımız üzülmesin haftaya azimle ve güzel beslenerek aldıklarının dışında bile kilo verebilirler.
Çabuk gelen çabuk gider unutmayalım.
Bu hafta aramıza katılan arkadaşlarımız; NEVRESEMA, semih12, GurbetGuzeli, tarife, krizantem61, nurefsani, elysion katılımlarının devamını diliyoruz.
Bu hafta liste süperrrr
Bravo 70-79 topiğiiii
Haftaya güzel bir listeyle buluşmak üzere
PuCCaaa
sanada canim cok sagolGünaydın..! Sağlıklı , mutlu ve enerji dolu bir haftasonu dilerim :)
ben icemem sogan suyunuBen 7 sene önce yaptım 1.5 ayda 7 kilo verdim şimdi yine başladım umarım yine veririm 7 kilo fazlam var da
hosgeldin canimSelam kızlar benide aranıza alirmisiniz acaba?daha oncede bu yarışmalarda yer almıştım fakat araya cenaze girince uzun zaman yazamadim haliyle diskalifiye oldu
Şimdi yeniden aranıza katılmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuzz acaba?
birden atacaksindir canim cünkü sen negüzel hergün menü paylasiyorsun üzülmeKızlar dün eve gelir gelmez uyumuşum bildirim yapamadım. Hoş, yapsam ne fayda. Büyük umutlarla çıktım tartıya ama geçen haftanın aynısını gördüm.
Ama öyle üzüldüm ki anlatamam uğruna bu kadar çaba gösteriyorum 100 gr bile veremiyorum.
Ve her gün yarım saat de olsa yürüyorum.
Kilo veren herkesi tebrik ediyorum. veremeyenlere üzülmesin demek isterdim ama ben çok üzüldüğüm için etki etmeyeceğini tahmin ediyorum.
Bu hafta öyle hırs yaptım ki bir diyette olması gereken her şeyi yapacağım.
Gerekirse 6da kalkıcam kahvaltı yapmadan çıkmıcam evden.
Termosla yeşil çayımı götürücem.
Ara öğünleri genelde atlarım ama bu hafta dikkat edicem.
Ne bileyim işte. Çok üzülüyorum ya.
Gerçi regle 2 3 gün kaldı ama geçen hafta 300 gr verdim bu hafta 0.
Nedir bu 72.0 laneti
canım 6-7 fındık, yada 6-7 badem, bir çay bardaği da leblebi birşey yazmıyo sanırım sarısı.
elbette canım hoşgeldin
üzülme canım ya bazen ne yaparsan yap gr gitmiyo sabırdan başka çare yok
slm özlettin kız kendini :)
bende sizi özledimhosgeldin suzi gecmis olsun fazla takilma gecmiste cabuk gel ozledik
bende aldim öyle duruyor bende baslasam nesfit e yarin bariEevet canım sabahları yiyodum nesfiti
ama artık akşamları yicem cidden işe yarıyor
tartıl kızçem bekliyorumm
hoşgeldin suzimmm
özledik ya daha sık uğra
bende merakla bekliyorum yarismayi alman kanalinda da oynamis türk kizi birinci olmusYeni bir hayat diye yarışma başlıyormuş.
Fragmanını gördüm de üzüldüm ya.
Kızların hepsinin yüzü güzel.
Bi tanesi ' ben ne zaman bu hâle geldim ' diyodu
sen nasilsiniz balikaymakimmms.a.kizlar
ne habersiniz bakem
ben yoruldum bugün accikde cozuttum :26:
aa dilek ablamla konustum bugün tartilmis ve -2,4hepside bir arada kiskandimm
hep aklimdasiniz fistikLahana zararlı olmaz şeker yediklerinde güzel
Regl geçince çiko istemez inş canın.
Reglde 1-2 kilo farkediyor veya kilo veremiyorsun genel şeyler bunlar çok takılma derim.
Afiyet olsun.
Sende çok boşladın bizi he.
hos geldin suziimve alintilari
ay nasil okadar alinti yapiyon canim ya :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?