bende var jillian istersen gonderen kizin gonderdigi gibi gondereyim biraz zor indirmesi program gerekiyo
bana da gönderebilir misin:26: bi de hangi program gerekiyor? download manager filan mi??
slm arkadaslar ben 37 yasinda evli iki cocuk annesi bir bayanim.benim derdimde zayiflamak aslinda bundan 8ay öncesine kadar kilo sorunum yokdu.boyum 175.kilom 68 den 77 cikdi yürüyüsle 70 kiloya düsdüm daha sonra tekrar kilo aldim ilk dönem dogum kontrol hapindan aldim dedim ama onu birakdim yine kilo aldim ve zayiflayamiyorum her gece yatarken vericem bu kilolari diyorum ama aksine sisiyorum.benide araniza kabur edip yardim ederseniz cok sevinirim.oglum nisanlanacak ondan önce enaz 5 kilo vermek istiyorum
tskrler trarife ins basaririm inanki cok ümitsizim hayatimda hic diyet yapmadim basarirmiyim bilemiyorum yedigime dikkat ettikce kilo aliyorum cildiricam
gonderdim canim gonderdigimde yaziyo nasil yapildigida
slm arkadaslar ben 37 yasinda evli iki cocuk annesi bir bayanim.benim derdimde zayiflamak aslinda bundan 8ay öncesine kadar kilo sorunum yokdu.boyum 175.kilom 68 den 77 cikdi yürüyüsle 70 kiloya düsdüm daha sonra tekrar kilo aldim ilk dönem dogum kontrol hapindan aldim dedim ama onu birakdim yine kilo aldim ve zayiflayamiyorum her gece yatarken vericem bu kilolari diyorum ama aksine sisiyorum.benide araniza kabur edip yardim ederseniz cok sevinirim.oglum nisanlanacak ondan önce enaz 5 kilo vermek istiyorum
ay canim benimesimde diyo gelseni trabzonlu yapalim ama mumkun degil dogustan besiktasliyim ben dogdum buyudum besiktasta sonra tasindik ama olsun kanima islemis ah ah ozledim be oralari dayim orda oturuyo arada gidiyorum dikilitasliyizdir guzel yerlerdir
Aynen öyle insan yerken farketmiyor resimlerde kendini görünce ağlıyor ama 5 dk sonra kalkıp tekrar yemek yiyor.
Çooookk yaşadım ben bunları.
9 da 1avuç doktor vermişti bana.
1 avuç ama paketi önüne alıpta hepsini yeme
Bu haftada takipteyım canım hele bi vereme
canim ben sana yazmissim kiben yeni üye oldum birkaç yorum yazdım dün ancak kimse cevap yazmadı acaba ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum kimse yorumumu göremiyor mu?
ben icemem sogan suyunusirkeli suyu da icemiyorum necibim migde varsa bende
Umarım öyledir, durmasından çok korkuyorum gerçi durdu bile ama bu haftadan ümitliyim:109:
Sabretmek zor benim için bi de regle az kaldı böyle bi hassaslaştım daha çok etkiledi bu hafta kilo verememek :78:
Ben de öyle takılmamayı umuyorum Puccacım ama bazen elde değil
İnş. Suzicimm siz de olmasanız bu azim kalmazdı bende herhalde :78:
s.a kızlar ben geldim
listede ikincilikten sonunculuğa düşmemde emeği geçen ailemi ve kendi iradesizliğimi kk aracılığıyla kutlamaktayım
tesekkürler canimArkadaşlar...işte size hem metabolizmayı hızlandıran hem yağ emilimini azaltan,hem tok tutan bir de bunların üstüne sizi hastalıklardan koruyan en önemlisi de kanserden koruyan formül..
Sabahları kahvaltıdan yarım saat önce 1/2 ya da 1 çay bardağı suyun içine tepeleme 1 çay kaşığı toz zencefil + 1 çay kaşığı tepeleme toz zerdeçal + 4-5 damla ya da az doldurulumuş 1 çay kaşığı çörekotu yağını suyun içinde karıştırıp içiyorsunuz..önce tartılın.. Içmeden önce kaçtınız.. Içtikten sonra kaça düştünüz..gözlerinizle görün..
Ben denedim.. Ama ben hastalıklardan korunmak için içiyordum.. Baktım ki iştahım kesilmeye başladı.. Tokluk hissi verdi..sonra bende tatlı atakları oluyordu hergün..tatlı ataklarını tamamen geçirdi..hayretler içerisinde kaldım..deneyin.. Farkı görün..ben tartılmadım ama 20 gün kadar içinde 3-4 kilo vermişimdir..hem de açlık ve halsizlik, sinirlilik hissetmeden....
Zerdeçal başta kanser olmak üzere sizi 100 den fazla hastalıktan korur..vücuttaki iltahabı eritir..zencefil solunum yolları ve kanser için iyidir..metabolizmayı hızlandırarak sizi tok tutar..sindirim sistemini çalıştırır..
çörekotuda şekeri dengeler..aç karnına alındığında zayflatarak tepeden tırnağa vücudu ve hücreleri yeniler..ölümden başka herşeye devadır..
Artıları çok fazla olan bu formülü denemenizi şiddetle tavsiye ediyorumm...:))
tesekkürler canimkızlar bu yeni bir hayat programı var ya bana çok ters geldi yani o kadar insan çok kısa bi sürede çook hızlı bi şekilde vahşice kilo veriyolardı benim aklımı karıştırdı mutlaka bunda bi iş var dedim araştırdım tahmin ettiğim gibiymiş olmaz olaydısize de alıntı yapim dedim sizinle de paylaşmak istedim para için insanların hayatlarıyla nasıl oynuyolar
OBEZİTE'de YALAN RÜZGARLARI!
Hiçbir şeyi değiştirmeden, yayınlamakta olduğumuz The Biggest Loser Uyarı ve durum tespiti yazımız ile birlikte bir ihtarname olarak da daha anlamlı ve yoğun bir içerikle resmi şekilde ilgilileri uyarıda bulunmamıza rağmen, kaybetmeğe değer adlı program; bir manevra ile yeni bir hayat olarak, aynı içerikler ve yaklaşımlarla Star Tvde yayına giriyor!
Yeni Bir Hayat! Ne kadar masum ve davetkar; insanda bir umut fidanı eker gibi. Ta kalbinin orta yerine! Hiç bir zaman kalıcı çözüm bulamayan kilolu ve obezlerin özlemlerine hafif bir dokunup, onlarla oyun oynar gibi. Zaafları bu ya, tüm obezler dört elle sarılmaya kalkışıyor bu başlığa. Bataklığa saplanmış, gittikçe nefes almakta güçlük çeken birilerine, şeytanın çiçekli kokulu bir dal uzatması gibi bir durum bu! Bu denli sinsice ve art niyetle.
Onlar bataklıkta çırpınıp, bu yalan dala uzanmaya çalışırlarken, daha da batacaklar ve birileri bunu televizyon programı şeklinde ve soytarılıkla, tüm akılcı çözüm girişimlerinin bir alternatifi olarak gösterme cüretine kalkışarak ve de şaşaa ile TVde reyting yakalamaya yönelecek.
Bu ve buna benzer, insan odaklı, fakat hiçbir zaman saygın olamayacak kişiliksiz yaklaşımlarla, bazen türkü yarışmaları, bazen dans veya yetenek yarışmaları organize ederek, temeli biraz da şaklabanlığa, başkalarını eğlendirmeye dayanan, kendince akıllı ama insanlıkta daha pişmemiş kimselerle karşı karşıyayız.
Bunlar belli alanlarda zaafları mevcut başkalarını, onlara uyumlu TV programları tasarlayarak veya program kopyalayarak, onları para kazanma yolunda tamamen bir araç görme prensibiyle, geçimini onların sırtlarından kazanmaya alışmışlardır. Kendilerince belirleyici konumdadırlar, cool (yani argosu xxx) davranmak onlara hava katar, bazen hiçbir etik anlayış veya prensibe uymayacak içeriklerin de, üzerini biraz zamanla örterek, çözüme ulaşacaklarını düşünürler.
Tıpkı Kaybetmeğe Değer sloganı ile TVde çığlıklarla, obezlere ve kilolulara hayatlarının (-son) fırsatını sunduklarının gürültüleri ile, aynı değerlere sahip bir yayımcı TV kuruluşunun benimsediği pişkin yaklaşımları gibi
Kaybetmeğe Değer yerine Yeni Bir Hayat sloganları ile sunmaya kalkıştıkları gibi, içerik düzeltmek yerine, sadece isim değiştirerek aynı podyumda boy gösteriyorlar.
Yeni Bir Hayat bizim OMDER olarak şiddetle karşı çıktığımız, daha önce Kaybetmeğe Değer adı ile benimsetilmeğe çalışılan TV programının kendisi.
Bizi; her türlü bilimsel verilerle, asla tartışma konusu ettirmeyeceğimiz insani değerler prensipleriyle ve sadece gerçekleri ortaya koyan girişimlerimizle hep karşılarında bulacaklar.
Yalanların, manipülasyonların, hilelerin ve tasvir edebilecekleri her türlü gerçekleri veya gerçek algıları çarpıtacak girişimlerin karşısında, fena şekilde bizi bulacaklar.
Çünkü, Kaybetmeğe Değer yeni adıyla Yeni bir Hayat orijinali The Biggest Loser olan ve içler acısı sıkıntıları insanlara yaşatıp, onları yüz üstü bırakacak, hiçbir anlamda saygınlığı olmayan, gerçekleri çarpıtan ve bundan kendine sırf maddi bir yarar uman kişiliksiz bir Program.
Amerikan versiyonun da; sezon finalisti Kai Hibbard, çok açık şekilde arka planda dönen tüm gerçekleri sözde konuşma yasaklarına rağmen artık bu yalan dolana dur demek için detaylıca şöyle anlatmıştır.
Kendisi 53 kg vermiş ve yarışma hemen sonrası tam 40 kilosunu ve devamında daha fazlasını alarak tüm hayatı alt üst olmuştur. Ve şu şekilde açıklamalarda bulunmuştur.
Programda baskı altındasınız. Egzersizlerde yaralanan çok kişi var. Beslenmenizi görmezden gelip, gösterideki eğitmenleri dinlemek zorundasınız.
Canlı yayında kilonuz farklı açıklanıyor. Ses çıkaramıyorsunuz. İnsanlar bana gelip soruyor; ben neden senin gibi haftada 12 kilo veremiyorum . Oysa bunu ben de başaramamışım. Programın çarpıtması. Sonuçta televizyon. Sonuçta ben oraya birilerine minnettar ve birilerine ilham kaynağı olmaya gidiyorum. Bu aldatmacada sorumluluk aldığım için, bu aldatmacanın devamını sağladığım için, kendimi suçluyorum.
Kilo oranlarımız basına açıklandığında hep çarpıtma söz konusuydu. Tvdeki bir haftayla, dış dünyadaki bir hafta aynı değil. Çoğunlukla o kilolar daha uzun zamanlarda veriliyor. yada bazen daha az. Ama bir hafta değil! Burada kilo kaybı tamamen değerlendirme amaçlı. Unutulmamalı ki; The Biggest Loser Tv için gösterilen bir kilo kaybı kampı değildir; Bir kilo kaybı kampı gibi görünmek için yapılmış bir TV gösterisidir.
Bunu gerçekleştirebilmek için de yarışmacılara ağır baskı uyguladıkları bir gerçektir. Nitekim ben bu programda; bazı spor hocalarından bile daha iyi bildiğim doğrulardan, vazgeçmeye şartlandığımı söyleyebilirim.
Hilbard; programı kilo konusunda birkaç ciddi sorunla birlikte bıraktı. Diğer yarışmacılar gibi o da yarışmadaki baskı ortamını ve sorumluluğu normal yaşantıda bulamadığı için kilo aldığını savunuyor.
Hilbardın kocası çekim sırasında onu ziyarete gittiğinde, onda kilonun da ötesinde farklı bir değişim gördüğünü söylüyor. Onun içindeki dönüşümü gördüm. Uçuk kaçık, farklı gözüküyordu. Çok meşguldü ve sürekli spor salonuna gidiyordu. Asla uyumadı. Özel düzenlenen şeylerle beslendi, bunlar asla normal insanların yediği şeyler değildi.
Hilbard diyorki; benim Durumum asıl; sağlık profesörü olan bazı aile bireylerimin, bazı sahnelere müdahale etmesiyle kötüleşti.
Saçlarım bile dökülmeye başlamıştı...
İnsanlara ilham kaynağı olmak güzel. Bunun için kendimle gurur duyuyorum ama The Biggest Losera minnettar hissetmiyorum kendimi asla. Aksine bu programın bir parçası olup da devamını sağladığım için insanları incittiğimi düşünüyorum.
Ben bu programa para kazanmak için başlamadım aksine programla sözleşme yaparak kendi paramı riske attım.
Finalde kendimi öyle korkak hissettim ki. Konuşamıyordum, gerçekleri söyleyemiyordum. Eğer bir noktadan sonra biri gelip de bana gerçekleri sorsa anlatırdım. Şuan bunları açıklamakla ailemi de maddi riske atmış oluyorum. Kendimi kötü hissediyorum. Birçok insan için zararlı olan bir programın parçası oldum. Şimdi durumu daha iyiye çevirme sorumluluğu da benim.. Belki de biraz da finaldeki korkaklığımı hafızamdan silmek istiyorum.
Birçok yarışmacı arkadaşım benle aynı fikirde olduklarını ama konuşmayacaklarını, konuşamayacaklarını söylediler. Diyor
Diğer bir sezon Erik Chopin
Eric Chopin Nbc kanalının sunduğu En çok kaybeden yarışmasının finalisti. Yarışmada en çok kiloyu o kaybetti ve bu ünvanını da 8.sezonda kırmalarına kadar sürdürdü. Eric 8 ayda 214 ıbs kaybetti yani yaklaşık olarak 97 kilo. İlk başladığında 407 ıbs (186 kg) iken 193 ıbse kadar düşüp ( 87 kg) oldu. Ama asıl facia o zaman başladı. Yarışma biter bitmez hızlı kilo almaya başlayan ve kendini durduramayan Eric, verdiği tüm kiloları 1.5 yıl içinde fazlası ile geri aldı. Yarışma sürecince yaşadıklarını imaladığı sözleşmeden korkarak anlatamayan Eric bu yarışma ile zaten alt üst olan hayatını, daha da içinden çıkılmaz bir şekilde derinleştirerek artık ölüme gün saymaktadır.
Erik Chopin aksine başka bir sezon birincisi olan Ryan Benson Yaşadıklarını çok içtenlikle şu şekilde anlatmıştır.
Ryan benson biggest loser yarışmasının 1. sezonunun finalisti;
Yarışmada 122 pounds (55 kg) kaybedip, yarışmadan sonra ise ilk 5 günde 14 kgsunu devamında 3 ayda 90 pounds (40 kg) geri aldı. Sonrasında ise eski kilosunu bile arar oldu! Nasıl mı? işte onun hikayesi;
Showu kazanırken o kadar yükseldim ki, birden aşağıya düştüm ve depresyona girdim. Showdan önceki eski alışkanlıklarıma geri döndüm. Yarışma da zirvedeyken ikizlerim dünyaya geldi. O güzel yavrularım için ben de hayatta olup, onlara gereken her türlü desteği yapmalıydım. bu da sağlıklı olmakla mümkündü. bu yüzden realitiy show benim için bir eğlenceydi ama onu kazanmak da çok istemiştim. Benim için showu kazanmak, kilolarımdan kurtulmak demekti ve ben de bunu yaptım.
Yarışmayı kazanmak o kadar çok istiyordum ki; final tartımından önceki 10 gün boyunca tek damla yemek yemedim.. Temel olarak suyun içine limon koyup, taze sıkılmış limon suyu, bitki şurubu ve acı biber tükettim. Yarışmanın kuralı kilo kaybettiren ilaçları kullanmamaktı, ben de öyle yaptım. Sadece kendimi aç bıraktım. Final'den 24 saat öncesine kadar yemeyi tamamen kestim, ne katı ne sıvı hiç bir şey. Sonra eski okul numaralarımdan olan güreşçilik yaptım. Deri bir takım giyip, monoton olarak günlerce koştum ve buhar- sauna odasında saatlerce, fazlaca kaldım. son 24 saat içinde tahminen 10-13 ıbs (4.5-5.5 kg) su kaybı yaşadım. Final tartımına kadar idrarımdan kan gelmeye başlamıştı.
Show bittikten sonraki 5 gün geçmişti ki; yaklaşık olarak 32 ıbs (14.5 kg) geri almıştım. Yemekten dolayı deği,l sadece vücut sistemimi geri normale çevirirken, çoğunlukla sıvı yerine koyarak.Böylece 5 günün içinde tekrar 240 ıbs (108 kg) olmuştum bile, bu delilik!
Sonuç olarak, bunu burada söyleyen tek benim ki; showdan almam gerekeni almadım, yani alışkanlıklarımı ve hayat tarzımı değiştirmeyi kazanmadım. Bu bir şhow du bizlerde reyting uğruna piyon gibi kullanıldık! Bu yarışma benim tüm hayatımı mahvetti. Depresyona girdim ve sürekli kilo alıyorum.
Ryan Benson gibi örnekleri göremeyen ve bu tür show programlarında kalıcı zayıflayacağını veya kilo verirse asla kilo almayacağını düşünen tüm kilolu obezler, mevcut yaşadıkları travmaların çok daha fazlasını yaşayacaklarını asla unutmasınlar.
Üstelik bu örnekler sezon birincileri olup, şartlanma şiddeti oldukça güçlü ve normalde kilosunu daha uzun süre koruması beklenen kişilerdir! Birde yarışmanın ortasında elenen ve hadi artık sen işe yaramazın tekisin diye yarışmadan atılan-ayrılan obezlerin ruh halini şimdiden tasvir etmek çok da zor değildir. Azıcık kişilik zafiyeti olan bireyler İntiharı, değilse, diğerleri de kesin şekilde çok büyük depresyonları yaşayarak, kendilerini tamamen eve kapatan ve 300-500 lük insanlar grubuna dahil edenler. Olacaklardır. Tüm bugerçeklere rağmen bu gerçekleri şimdiden görememek ise olsa olsa ahmaklıktır.
Unuttukları şey, burada insanların yeteneklerini değil, yaşama dair umutlarını ve geleceğe bakışlarının yanında, ruhsal ve fiziksel sağlıklarını yarışma ve eğlence konusu yapmaya kalkıştıklarıdır.
Bu anlamda sunulan Yeni Bir Hayat zafiyet ve sıkıntılara gebe yeni bir hayattır!
OMDER-OBEZİTE İLE MÜCADELE DERNEĞİ
KURUCU BAŞKANI
HALİL KARGULU
Psikolog - Tıbbı Antrenman ve Üstün Performans Uzmanı
SEMİR BERBER
bende kayardim herhaldeiyi geceler kızlar,,
öncelikle dilekcim ellerine sağlık kilo verenleri kutluyorum valla,heleki jazira maşallah nede güzel birinci olmuşun öylee
kendimide her haftaki gibi kutluyorum yerimde saymak büyük beceri
veremeyenlerde pek azmış ne güzel haftaya onlarda verenler kervanına girerde herkez ekside olur inşallah
yok canım geniş değil,yani bi kocaman salonumuz var uzunlamasına 1 orta boy yatak odamız bide küçücük çocuk odası var,,salonda duruyoruz iki oda yanyana büyüklükte oyüzden oturduğumuz yerede sığar rahatlıkla,anlıycan çocuk odasına bile sığar o konuda sıkıntım yok,benim şuan için ihtiyacım var çok üstümdeler sıkılıcaklarını sanmıyorum,resmini gösterdiğimde çığlık çığlığa seviniyolar,dudak büzüyo hatta oğlan alalalım diye,,yazın parka götürürüm sorun değil ama akşamları geç yatıyolar ve evde oyuncaklarından çok çabuk sıkılıyolar bari baya eğlenceli bi aktivite olur diye düşündüm hemde çabuk yorulurlar çabucak uyurlar
6yaşa kadar kullanıma uygunmuş canım daha oğlan 2.5 ,,,kız 1.5 yaşındaa
sıkılmadıkları bişey yokki,ma şöyle söyliyim,bugün oynarlar 1saat sıkılırlar 1saat sonra yine canları ister oyüzden baya bi boş vaktim olur onlar eğlenirken öyle düşünüyorum,
yazın elbetteki güneşe çıkarıyorum parka götürüyorum ama hergünde çıkmak olmuyo çok zor 2çocukla hazırlanıp çıkmak,e bide eve girmekte bilmiyolaren azından eve girince eğlencek bahaneleri olur evdede sıkılmazlar park eğlencesine evde devam ederler hem 2ssene sonra kullanamaz diye bişey yok daha oğlan 2.5 yaşında 6yaşına kadar kullanıma uygunmuş
bide balkaymağın yazısını bulamdım ya ne dediydiki:26:
yok canım benim ev öyle büyük değil,ama kayakta okadar büyük bişey değil,,oyüzden çok iyi olcak gibi,salıncaklıda aklım kaldı eşimde tamam dedi,,salıncak yüzünden kavga etmezler çünkü evde zaten bitane salıncak var aynı ordaki gibi bişey ama bindirmiyorum taşıması zor,,kavga ediyolar bide,ama öyle olursa onuda çıkartırım meydana binerler
evet yatak kebnarında kayak olanları görmüştüm bende çok güzellerdii:13:
bende gecen sene ayakkabi aldim beyenmedi gittim onun yerine kendime canta aldimben bisey almiyorum kocisime bir kere cüzdan aldim kullanmadi ayakkabi aldim giymedi gömlek aldim giymedi bende almiyoom
o bana aliyo ya bos ver önemli olan o
hosgeldinslm arkadaslar ben 37 yasinda evli iki cocuk annesi bir bayanim.benim derdimde zayiflamak aslinda bundan 8ay öncesine kadar kilo sorunum yokdu.boyum 175.kilom 68 den 77 cikdi yürüyüsle 70 kiloya düsdüm daha sonra tekrar kilo aldim ilk dönem dogum kontrol hapindan aldim dedim ama onu birakdim yine kilo aldim ve zayiflayamiyorum her gece yatarken vericem bu kilolari diyorum ama aksine sisiyorum.benide araniza kabur edip yardim ederseniz cok sevinirim.oglum nisanlanacak ondan önce enaz 5 kilo vermek istiyorum
zerrammm günaydin canimcimsuzi günaydın canım...
son zamanlarda az uğruyorsun bi sıkıntı yok inşallah...
Kızlar ben geldimDün evde olmadığımdan yazamadım...Kilo veren bütün kısçeler aferin size Hepiciğinizi tebrik ediyom Dilek'im ellerine sağlık
Bu sırada ben de diyete başlayalı 1 ay oldu toplamda 3.3kg verdim...Başta dukanla başlamıştım onu bırakıp sonra sağlıklı besleneyim dedim burdaki uyarılarınızı dikkate alarak yemeklerimi yemeğe çalışıyorum artıkVe artık 6'lı kiloları bi an önce görmek istiyorum:26:Hatta yaza da 5'leri inşallah....Öncelikli hedefim 65 ama 65'ten sonra daha da geri çekmeyi planlıyorum...Bu süreçte beni kulaklarımdan mı çekersiniz saçımdan mı çekersiniz bilmiyorum...İnşallah bu seferki zayıflama maceramı başarı ile sonuçlandırırım çünkü bıktım artık sürekli kilo alıp yazın vermeye çalışmaktan
kizlar dogum gunu mevzusunu gorunce tamamen unutmusum aklima getirdiniz benim kardesiminkide 14mart ve hediye almam lazim trde olcam ozaman insaallah bizimkinin tutkusu canta bende bi canta alayim diyorum
suzi günaydın canım...
son zamanlarda az uğruyorsun bi sıkıntı yok inşallah...
günaydın herkese
güzel bi gün güzel bi hafta olsun inşallah..
sabahın köründe pc başındayım...
cmt beni yakalayan başağrısı hala peşimi bırakmadı..
1 tane ağrı kesici aldım yatıcam biraz oğluş izin verirse...
dünkü menüm:
sabah: 2 dilim kara ekmek peynir
sonra yola cikdik oraya vardik
ara: yok
öglen-ikindi: 1 tabak sulu köfte,1 tane put
(pilav yemedim,fasulye yemedim)
aksam: baklava,börek :18: yemedim tadina bile bakmadim ay bu ben degilim
sonrada eve geri döndük esim tonbalikli makarna yapmis bana da koymus onun hatrina 3-4 kasik tadina baktim
sagol canim aldim be beceremedim esim baksin bi bakalimbende var jillian istersen gonderen kizin gonderdigi gibi gondereyim biraz zor indirmesi program gerekiyo
hos geldinslm arkadaslar ben 37 yasinda evli iki cocuk annesi bir bayanim.benim derdimde zayiflamak aslinda bundan 8ay öncesine kadar kilo sorunum yokdu.boyum 175.kilom 68 den 77 cikdi yürüyüsle 70 kiloya düsdüm daha sonra tekrar kilo aldim ilk dönem dogum kontrol hapindan aldim dedim ama onu birakdim yine kilo aldim ve zayiflayamiyorum her gece yatarken vericem bu kilolari diyorum ama aksine sisiyorum.benide araniza kabur edip yardim ederseniz cok sevinirim.oglum nisanlanacak ondan önce enaz 5 kilo vermek istiyorum
gecmis olsun canimgünaydın herkese
güzel bi gün güzel bi hafta olsun inşallah..
sabahın köründe pc başındayım...
cmt beni yakalayan başağrısı hala peşimi bırakmadı..
1 tane ağrı kesici aldım yatıcam biraz oğluş izin verirse...
günaydin kizlar
ay canim benimaz kaldi hasret gidereceksin yakinda insan özlemezmi dogdu büyüdügü yeri
tamam fistik :18:
canim ben sana yazmissim ki
tesekkürler canim
tesekkürler canim
bende kayardim herhaldecocuklarla birlikde
bende gecen sene ayakkabi aldim beyenmedi gittim onun yerine kendime canta aldim
hosgeldin
zerrammm günaydin canimcimdün mevlüte gittik okunmussa trenle 1 saat yolculuk yaptik viyana disinda birde esim isden ayrildi yine
o yüzden artik sIk gelemiyorum canimmmsen nasilsin bitanem
trendy canim bak sana bir tavsiye
cocuklarin oyuncaklarini mesela 4 e böl bir bölümü kalsin digerlerini kaldir sakla ama onlar uyurken felan
2 hafta kadar sonra digerlerinden cikar odalarindakini kaldir yani böyle sürekli degistiriceksin
mesela büyük torbalara koyup 1 2 3 4 diye numaralayip döne döne cikarirsin her hafta bir torba
aradan zaman gecince unutuyolar ve yeni gibi oynuyorlar
hemde fazla oyuncak olmayinca ortalikda toplamakda kolay
kızn tek yaptiği ev işi o zati onuda yapiversinanaaa eşin ütü mü yapıyo bi de işten dönünceeAllah herkese böle iş nasib etsin ne diyim
aferim
benim hep eşim yapıyor ütüleri
tuhaf gelcek belki ama ütü yapmayı bilmiyorummm
herşey elimden gelir dört dörtlük
ütü yok ya da işime öyle geliyorrrr
ay benimde anneciğim yapardı oldum olası sevmem ütüyü. çoğunu yaptım gene de saat onu geçiyordu kacış geldiğinde kalanlarıda ona yıktımyemis bulundum bikere malesef
tart dogru canim ya evde iki tane tarti var ikiside ayni gosteriyo esim tartildi bende bozulmus bu diye diretince bide kilo vermis gosterdi onu sorun bende ama ne oldu anlamadim
vur vur anca akillanirim ben benimde tonla utumvar ve bende nefret ederim utuden tabi trye gelmeden halletmem lazim neguzeldi bekarken yikiyodum kiz kardesimin ustune sen sahane yapiyosun diye diye ona yaptiriyodum simdi kendim yapmak zorundayim
merak etme canım birbirimize destek olcağız bendeartık ver al istemiyorum yaza kadar 60 olayım bir daha almayacam hep kontrol edeceğim kendimi ömrüm kilo vermekle mi geçecek dimiKızlar ben geldimDün evde olmadığımdan yazamadım...Kilo veren bütün kısçeler aferin size Hepiciğinizi tebrik ediyom Dilek'im ellerine sağlık
Bu sırada ben de diyete başlayalı 1 ay oldu toplamda 3.3kg verdim...Başta dukanla başlamıştım onu bırakıp sonra sağlıklı besleneyim dedim burdaki uyarılarınızı dikkate alarak yemeklerimi yemeğe çalışıyorum artıkVe artık 6'lı kiloları bi an önce görmek istiyorum:26:Hatta yaza da 5'leri inşallah....Öncelikli hedefim 65 ama 65'ten sonra daha da geri çekmeyi planlıyorum...Bu süreçte beni kulaklarımdan mı çekersiniz saçımdan mı çekersiniz bilmiyorum...İnşallah bu seferki zayıflama maceramı başarı ile sonuçlandırırım çünkü bıktım artık sürekli kilo alıp yazın vermeye çalışmaktan
aynen ya biz kadınlar ne alsak seviniyoz incik boncuk çanta elbise süsü eşyası oyuncak saat seçenek çokeşiminde doğum günü 3 martta ne kalmış şurda hatırlattın valla,,bulursan alıcak bişey banada söylee
kadınlara okadar kolayki hediye bulmak ama erkeklere hep aynı nedense napcam bilmem,,eskiyen veya biten bişeyside yokki alsam
ivit önemli olan onun alması zati bizim almamıza gerek yok kiben bisey almiyorum kocisime bir kere cüzdan aldim kullanmadi ayakkabi aldim giymedi gömlek aldim giymedi bende almiyoom
o bana aliyo ya bos ver önemli olan o
bence çok güzel fikirbi arkadaşım masa takvimi yaptırmış sevgilisine.. her ay çekildikleri resmi o ayki takvimin oraya bastirmış. olabilir gibi geliyor da bilmiyorum.. bi de küçük bi boşluk ayırtabilirim takvimin her sayfasında.. hani takvimlerde olur ya güzel bi söz yazar.. ben de oraya kendim bir şeyler yazarım diye düşündüm.. bakalım daha güzel bir şey bulamazsam bunu yaptırmayı düşünüyorum yanına da normal bi hediye..
hoşgeldiinslm arkadaslar ben 37 yasinda evli iki cocuk annesi bir bayanim.benim derdimde zayiflamak aslinda bundan 8ay öncesine kadar kilo sorunum yokdu.boyum 175.kilom 68 den 77 cikdi yürüyüsle 70 kiloya düsdüm daha sonra tekrar kilo aldim ilk dönem dogum kontrol hapindan aldim dedim ama onu birakdim yine kilo aldim ve zayiflayamiyorum her gece yatarken vericem bu kilolari diyorum ama aksine sisiyorum.benide araniza kabur edip yardim ederseniz cok sevinirim.oglum nisanlanacak ondan önce enaz 5 kilo vermek istiyorum
günaydın kızlar nasılsınııııız ben kalktım kahvaltımı yaptım birazdan çıkacam size merhaba deim dedim. sabah tartıldım artıdayım ama umursamadım niye derseniz regl olacam biliyorum bu hafta böööle gider inşallah cumaya kadar olursam atarım yoksa kilo milo vermem. ama ben dieti bozmadan yapacam 69 olma hayalim martın içine kalsın ne edelim almayayım da artık tek derdim o. hepinize iyi bir hafta dileriiiiiiiiim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?