70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

insallah canim insallah ben bu hafta baya bi dkkat etmey düsünüyorum bakalim bugün + yi gördüm :26: bu beni gaza getirdi ama

sporda yaptim bugün tam benlik ya insallah devam ederim

sende spor yapmiyosun ama bi bak istersen belki hosuna gider

TaeBo Level 1 - YouTube

kizlar alinti yapmadim hos geldinizz

Günaydın kızlarr nasılsınızz??
beni sormayın valla form çayını içmeyi bıraktım formdan düştüm:26:
araştırdım ki bitki çaylarının içerisinde sinemaki olduğu için kanser yapıyormuş
bende bıraktım malesef... öle oluncrak wc düzenli çıkamıyorum tartı da artıları qösterio
neyse ben yine dikkat edip elimden qeleni yapcam :44:

Arkadaşlar,
Ben de kilo alıp verme macerası yıllardır devam edenlerdenim. Çocukluğumdan beri iştahlı ve yaşıtlarımdan iri biriydim. 1,68 boyundayım, liseye kadar sınıfımın en uzun boylu kızıydım. Dönem dönem kilolu da oldum, ama bunu çok önemsemedim. Taki üniversite sınavına hazırlanırken 70 kilo olana kadar. Sürekli oturup ders çalışırken annemin önüme getirdiği yemekleri, çerez ve meyveleri yiyerek oldukça kilo almıştım.
Mezuniyet balosu yaklaşırken paniğe kapıldım. Hayatımda ilk defa diyet ve spor yaparak 2 haftada 70 kilodan 63’e indim. Öyleki mezuniyet elbisesinin son provasında elbiseyi o kadar çok daralttılar ki, neredeyse baştan dikmek zorunda kaldılar. Malesef ilk yoyo diyetimle karşı karşıyaydım. 2 haftada verdiğim 7 kilonun 5ini 1 haftada geri aldım.
Üniversite için şehir dışında yaşamaya başladım ve 1 sene boyunca babannemlerde kaldım. Tüm sınıf arkadaşlarım benden oldukça zayıftı. Kilo vermek artık bir zorunluluktu. 1 senede 10 kilo verip veremeyeceğim üzerine kardeşimle iddiaya girdik. 2 haftada 5 kilo verdiren diyetlerden 4-5 defa yaptım sanırım. Her seferinde 5 kilo veriyor, bunun 1-2sini geri alıyordum. Bazen bunu birkaç ay koruyor, bazen de aynen geri alıyordum. 1 sene geçtiğinde iddiayı kazanmak benim için onur meselesiydi ve elbette başardım 58 kiloya inmiştim.
Sonrasında yurtta kalmaya başladım ve diyet maceram daha da sıkı bir hal aldı. O zamanlar doğru dürüst kahvaltı yapmazdım. Hergün yurttan okula gidip gelirken yaklaşık 1 saat yürürdüm. Akşamları da yurtta öğrencilik hayatı gereği ya çorba salata, yada makarna yerdik. Oldukça hareketli bir hayatım vardı. Haftada 2-3 akşam dans etmeye gidiyor, saatlerce dans ediyordum.
2. senenin sonunda hayatımın en zayıf haline ulaştım, 53 kiloydum. Zaten ince olan üst bedenim daha da incelmişti, artık kaburga kemiklerim dahi sayılabiliyordu. Çok fazla spor yapmadığım için kalçalarım yerli yerindeydi. Zor da olsa 36 bedene sığmayı başarmıştım, inanılır gibi değildi!
Elbette bu kiloyu uzun süre koruyamadım. Yürüyüşler devam ediyordu ama akşamları gittiğimiz dans partileri son buldu. Normal yeme düzeniyle, spor yapmadan o kiloda kalmam neredeyse imkansızdı. 6 ay gibi bir sürede 56-58 kilo bandına geri geldim. Üniversite bitene kadar da bu kiloda kaldım, hem de fazla çaba harcamadan.
Üniversite bittiğinde eve çıktım, yüksek lisansa başladım. Yeme düzenime aburcuburlar ilave oldu. Artık misafirlerim geliyor onlara yemek hazırlıyor birlikte yiyorduk. Kendi mutfağım olduğu için düzenli yemek yemeğe başladım. Ayrıca yürüyüşlerim de azalmıştı ve kilolar gelmeye başladı. Yüksek lisans yaparken 2,5 senede 60 kiloya çıktım. Halen kilolu sayılmazdım ama artık 36 değil 38 bedendim.
Sonrasında iş hayatım başladı. Önceleri çok hareketli ve mobil bir çalışma hayatım vardı. Kilolar fark etmeden ve yavaşça geldi. 60’dan 63’e çıktım, diyetlerle yeniden 58-60 oluyordum ama bunu uzun süre koruyamıyordum.
İşimi değiştirip şu anki şirketime geçtiğimde öldürücü darbe geldi. Artık sürekli oturarak çalışıyor, araba ile seyahat ediyordum. Ofisteki tüm çalışma arkadaşlarım erkek. Aralarda atıştırıyor, çiğ köfte ve karışık tostlarla ara öğün yapıyorlar. Bu düzenden ben de nasibimi aldım. Önce 68 kiloya sonra da 72 kiloya çıktım. Diyetler ve spor ile 63e inmeyi başardım ama bunu 1 seneden fazla koruyamadım. Bu dönemde psikolojik yemelerim de arttı. Artık canım sıkıldıkça çikolataya ve aburcubura saldırıyordum. 2 senedir 70-75 kilo bandında salınırken 3,5 hafta önce babamı kaybettim. İlk günler ağzıma lokma koyamazken sonrasında eve gelen börek ve tatlılardan yemeye başladım. Neticede tartıda 77 kiloyu gördüm ve sadece 30 yaşındayım.
Teyzem 55 yaşında ve yıllardır 100 kilo civarında. Benim yaşlarımdayken 3 çocuk doğurmuştu ve hemen hemen benim kilolarımdaydı. Bir anda gelecekteki halimi görür gibi oldum. Henüz bekar ve çocuksuz olduğum düşünülürse evlenip çocuk yaptığımda ondan daha da kilolu olabilirdim ve ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirdim!
Artık bu sorunu kökünden çözmek istiyorum. Sağlıklı beslenerek ve sürdürülebilir spor alışkanlıkları kazanarak ömür boyu kalabileceğim kilolara inmek, yıllardır içine giremediğim kıyafetlerimi yeniden giymek istiyorum. Kalp, tansiyon, şeker gibi kilo ile tetiklenen ve ailemizde de sıkça görülen hastalıkların radarından çıkmak istiyorum.
Bu yolda bana destek olacak, benim yaşadıklarımı yaşamış, yaşayan siz hanımlardan da destek alarak birlikte başarabileceğimize inanıyorum. Umarım birlikte çok daha başarılı olur ve sevdiklerimizle keyifli sağlıklı uzun bir yaşam sürebiliriz.

Bu kadar uzun yazınca hedefimi yazmayı unutmuşum. İlk hedefim 65, sonraysa 58. Elbette önemli olan rakamlar değil sürdürülebilir olması ama hedefler olmadan sonuca ulaşmak mümkün olmuyor :)

Sizlere bir de sorum olacakl. Şu hedeflerin yazılı olduğu alttaki şekilleri nasıl oluşturuyoruz, help please :)

menum
sabah 1 bucuk dılım kepekl ekmegı 1 dılm kasar paynırı azcık byaz peynır 3 4 zeytın domates salatlık cay
ara portakal mandalına yesılcay
oglen yogurt tawuklu patates yemegı
ara form bskuvı yeslcay
aksam yogurt salata corba tavuk yemegı ( oglenle aksam aynı yemgı yemkte sakınca war mı acaba:26:)
2 lıtre su

hoşgeldin günalpe buraya devam edersen sağlıklı ve kalıcı kilo vermede çok yardımı oluyo tavsiye edilir. hepimiz benzer hikayeler taşıyoruz. ben artık kilo vermek ama tekrar almamak istiyorum. 60 gördüğüm gün diet bitecek ama sağlıklı beslenmeye devam tekrar asla 42 beden görmek istemiyorum. hepimiz çıtır olacağız inşallah. geleceğin çıtır manken adayları olarak ilk adım emin ol buraya devam etmek. motivasyonu çok etkiliyor dieti bozsan da devam ediyorsun. kendini buraya sorumlu hissediyorsun:)
kızlar ya wc ler yine don ay bıkmak ben wc için taaaaaa üst katlara taşınmaktan. onlarda donacak bir gün görecem günümü :)

kesınlıkle katılıorum bn topıkten ayrıldm hemn kılo aldm mesla burada herkes menusunu yazıo ogrenıoruz nasıl beslenmemız gerektıgını ama sanırım ben hala tam ogrenemedım

kepek yerine tam tahıllı veya çavdar ekmeği yiyebilirsin.
1 portakal yeterli bence.
Bide bi öğünde et bi ögünde sebze olması daha etkili.

Hoşgeldin.
Herkesin hikayesi farklı ama sonuç olarak aynı.
Kilo çizelgesi nasıl olşturulur diye bir topik var ordan bakabilrisin.

Günaydın.
Ona bakarsan yediğimiz herşeyde kanserojen madde var ki.
Bi kere yediklerimiz doğal değil.
Sinamekinin öyle bir etkisi oldugunu hiç duymadım.
Bitkilerden zarar gelmeyeceğini düşünüyorum ben.
Gene de sen bilirsin.

Haşin ve sert hatun ben bunları yapamam ya

hepinize günaydın kızlar ankarada da yagmurlu bı hava var haftamzı güzel gecsın ıns

Günaydın arzu abla.

herkese muck muck

Günaydın

herkese günaydın inşallah bol eksili bir hafta olur

Selam şeker

canm indirim hngi mağazadaydı?
hayırlı olsun güzel günlerde kullan
pazar günü hep kaçıyor ya bende yazmıcağım menümü

İnşaallah canımbide regl olayı var malum.
Yarın için nugget ( fırında ) salata, ayran mı götürsem yoksa baget mi haşlasam sence?
canm hazır nuggetlardan yiyevbiliyormuyuz? kaç tane yiyebiliriz öğlenki menümüzde?

hoşgeldin ne güzel genç yaşta çocuğun nişanlanıyor çok erken evlendin galiba

günaydiin gelecegin manken adaylarii

Allahim saglikli ,mutlu ,huzurlu bir hafta nasip et bizlere insallahh

kötülere uydurma uyanlarlada karsilastirma Rabbim
hakkimizda herseyin hayirlisini nasip et

aminnnn sağol cnm

günaydınlar canımm
bugün adanada yağmurlu dün tam tersi güneşliydi 18 drceydi
ohh sporada başlamışsın
sevdiceğin gelene kadar 60 olursun hayatım belki o zamana kadar bende 63 falan olurum inşallah olurum yni

canm ellerine sağlık kilo verenleri kutlar vermeyenlere bu hafta inş vereceksiniz diyorum
dilekciğim bişe dikkatimi çekti 3. olan buseli arkadaşımızın 5. olması gerekmiyormu bi hatam varsa affet işine karışmak istemem ama dikkatimi çekti

zerracim ben cikiyorum canikom hazirlanmam lazim cocuguda kaldirip krese götüreyim öptüm aksam gelebilirsem gelmeye calisirim:80:
kendine iyi bak canım..
eşinde inşallah en yakın zamanda iş bulur...
migren tarzı bi ağrı...
tutunca 2-3 gün ağrıyor..
üni. yıllarında sık olurdu..
ama bu aralar yine hortladı.. farkında olmadan bişeylere mi canım sıkılıyor blemedim..
stres ağrımı tetikliyor ..bi ağrı kesici daha aldım..
öğle sonu da bankaya gidicem kredi ödemesi iin..
inşallah daha artmaz..
sagol canim aldim be beceremedim esim baksin bi bakalim

hos geldin

gecmis olsun canim

günaydin suziim aman iyi yapmissin bos ver bende almiyorum artik biseyama o bi almasiin
sağol bitanem...
öncelikle başın sağolsun canım...
sağlıklı bi yeme düzeni oluşturursan kilolar gider..arada hepimizin kaçamakları oluyor..
ama önemli olan koyvermemek..

ben kendim dipte olunca üsttekiler dikkat etmemişim..
maşallah dikkatliymişin..

Günaydınn
4-5 tane yiyebilirsin. Fırında yapıyorum ben yağlı kağıtta güzel oluyor.
İnş olurummmm az kaldı az

Alıntı karısık cıkmıs ama eski listeye de bakmadım.
Dİkkat ediyorum ama arada gene kaçabiliyor

ben kendim dipte olunca üsttekiler dikkat etmemişim..
maşallah dikkatliymişin..
benm ortim buseli 1.600 kg vermiş 3. sırada ben 1.800 vermişim 5. sırada olunca dikkatimi çekti
ortim görse kıskanıyonmu kız beni der

hımm anladım canm bende bu ha,fta içi bi gün nugget yiyim bari
evet kaçabilir cnm sadece dikkatimi çekti onun için dedim
ellerine sağlık herhafta listeyi hazırlıyorsun uğraşıyorsun bize güzel öğütler veriyorsun sağol canm

canım nugget dediğiniz dışı çıtır tavuk parçalarımı. hangi markanın kini öneririsin. bugün diet alışverişi yapacam da yeni şeyler arıyom :)

dun aksam avm ye gıttık kızlar kurklu yeleklerdn alcktım ama yne husranla ewe dondum ck kılo gosterıo dıe alamadım hep gıdıorum denıorum kılolu gsterıo dıe almıorum ama cok cok ıstıorum walla olursem gozm acık gtcek yaaa

boşver canm bahar geliyor zaten ona para verme zaten seneye daha güzelleri gelir o zamn alırsın

canım nugget dediğiniz dışı çıtır tavuk parçalarımı. hangi markanın kini öneririsin. bugün diet alışverişi yapacam da yeni şeyler arıyom :)

Lezita nın güzel bence.
İglo da var ama denemedim onu.
1 tane şinitzelde fırında yapıp öglen yiyeiblirsin yanında salata ve ayran falan.
Evet galeta unuyla yapılan çıtır şey

Fesatt diye adını çıkarayım mı
Ayrıca ne demek canım herkesten giden kilolar beni sevindiriyor.
Dobiçliği en iyi ben bilirim.

kızlar ben her gün bir tane kayısılı form çayı içiyorum ve 2 yeşil çay içiyorum, sizce form çayını hergün içmem sakıncalı mı dilek senin diyetisyen randevun ne oldu gittin mi şok diyet filan verdimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…