ay canım yumuta pişerken patlamış beyazın yarısı sulu garip bişi olmuş zaten beyazı sevmem o hali ile de midm almadı :)yani çöpe gitti ne yazık kio kdr yapmış annen ben olsam bol salata madem küçükmüş 1 tane lahmacun ohh şöyle maydonoz limonlu yerdim..bildirim için son gün değil ..
yarın telafi edersin canım afiyet olsun..
hep bu cep telefonları yüzünden..
ahhh ahh.eskiden tel defterleri olurdu..
ordan bakar arardık..baka baka da numaralar ezberlenirdi..
şimdi sorsan biçoğu kendi nosunu yada en yakının nosunu
bilmez..
ben sadece kendimin eşimin cep telini bi de ailelerin ev tel no larını biliyorum gerisi yok..
kısceleri yoldan çıkarma..
bildirime son iki gün dağıtanlar içinde son toparlanma vakti.
ben sarı leblebiyi seviyom..küçük bi kase..zaten 1 avucu 20 kal..
yanındada bol su ohhh...
yımırtanın beyazı nere gitti black...
afiyet olsun..
ay balgaymak
senden alıntı yapcaktım atlamışım..
kocan diye başka birinin arabasının önüne atlaman aklıma geliyor hala gülüyom kızz..
neyse çok gülmiyim benimde başıma gelmesin..
bundan 3 sene evvel nöbet çıkışı uykusuzum ..saat 8 civarı eşim almaya gelcek..
neyse çıktım binanın önüne eşim geldim deyince ama o da ne biim arabaya başka bi kadın biniyo hemide ön tarafa..
o uykulu gözlerim nası börtledi..
noluyo ya dedim kafamda bi sürü senaryolar saniyeler içinde..
meğer kadın yanlış arabanın kapısını tutmuş..hatta içeri girdi tam oturcakken kadınında uykusu açılmış..
herkes bi şaşkın tabi..
neyse kadın benden bi 10 yaş kdr büyük görünüyordu ve benim kdr gözel değildi..
yoksa ortalığı yıkardım..
hep bu cep telefonları yüzünden..
ahhh ahh.eskiden tel defterleri olurdu..
ordan bakar arardık..baka baka da numaralar ezberlenirdi..
şimdi sorsan biçoğu kendi nosunu yada en yakının nosunu
bilmez..
ben sadece kendimin eşimin cep telini bi de ailelerin ev tel no larını biliyorum gerisi yok..
ben sarı leblebiyi seviyom..küçük bi kase..zaten 1 avucu 20 kal..
yanındada bol su ohhh...
haşlarken patlamaz mı ben de sinir oluyorum..ay canım yumuta pişerken patlamış beyazın yarısı sulu garip bişi olmuş zaten beyazı sevmem o hali ile de midm almadı :)yani çöpe gitti ne yazık ki
kızlaaaaaar kk pro üyelere kadınlar günü için hediye yollayacakmış haberiniz varmı
iyi aksamlar citirlar.bugünki menümsabah sogan suyu icdim regl olmak icinögle kücük bir kase kirmizi fasulyenin üzerine 2 kasik yogurtla yedimkahvalti bir dilim ekmek 8-9 tane patates kizartmasi ve bir kücük peynir sinirsiz cayarada bir elmaara 4 tane bisküviaksam bir muz bir elma bir kivi ve bir portakal yarim tatli kasigi bal ve bir kasik yulafla birlikde yogurt salatasi yaptimsporum 1 saat eliptik bisiklet2.5 litre sumisafirim vardi börek yemedim kendime hayran kaldim karnim gurlarken börek yemedigim icinayrica cayi kahveyi ve bitki caylarini sekersiz icerim evet benden bugünlük bunlar hatalarimi yazarsaniz sevinirim
birazda bebeklerden dolayı uyku tam düzenli olmuyor...o sebepten dalgınlık untkanlık olbili..
evet önceden bende herkesin numarasını bilirdim, yakın arkadaşlarımında,
bugün eşiminkini bile hatırlayamadım
yaşlanıyorum galiba
zaten çok unutkanım, dalgınım
zihnende yorgunum sanırım
ya tüm bunlarla ne kadar zamanda kilo veriyonuz benim denemediğim kür kalmadı.ne yazıkki diyette yapamıyorum.bende bağırsak bozukluğu var bir düzende yersem hastalanıyom napcaz şimdi bilmiyomda
selam kızlar
bugün diyet yapıyordum ne güzel ta ki az önce caramio yiyene kadar
ama çok özlemişim yaaa
birazda bebeklerden dolayı uyku tam düzenli olmuyor...o sebepten dalgınlık untkanlık olbili..
dur bakalım daha yaşınız ne..
bizim yşımıza geldiğinizde napcanız gıııı....
biz kür filan denemiyoruz canım..arada nadiren detoks yada 1-2 günlük şok diyetler uygulanabilir ama onunharicinde yediklerimizi kontrol altına alıyoruz..
arada görüyosundur zaten menüler verilen kilolar ortada..
sürekli bişeyler denemek doğru değil canım..
sürekli değil de hamile kalmadan önce de denedim tabi o zamanlar 65 den düşmeye calısıyodumki o halim nimetmiş valla.şimdi doğumdan sonrasını vermeye calısıyo 65 inmeye yani. zamanında cok seyler denedim ama anca bukadar.zaten 69 gebe kaldım 96.5 la doğurdum 71.1 kiloyum ama daha cok yolum var
bende deneyim sagol canimEki Görüntüle 362159
ekledim cnm 10 yıldır bu kabuk sorunu var bende ne clear ne heden showders hiç biri iyi gelmedi
bi bu iyi geliyor
bide drun verdiği şampuanlar
dediğim gibi onlarda ilaç gibi kokuyor
elidorumdan memnunum arada sıkılıp şampuan değiştiğim zaman yine kabuklanma oluşuyor..
zaten yazın olmuyor kış aylarında oluyor bu kabuklar
bugün bizim kingkong da kapiyi acti yemek yerken migdeme oturduTam yemeye başlamıştım basıldım.
Yarım kaldı kaldırdım ya başka firmadan bi adam geldi.(
Açımmmmmmm
zerram siz bana yazinca bende geri yazmasam icimde kaliyor gecde olsa yazayim hatir koymayin diye canimcimsuzim cmt den başladıysan zor çıkarsın..
bence direk son sayfaya atla..
sagol canimcimregl şişkinliği olan kısçelere duyurulur....
Kiraz sapı ile ödeme , toksine son ver
Regl Dönemine Bağlı Ödeme Karşı
Kaynamakta olan bir litre suya yaklaşık bir avuç kiraz sapını atınız.
Beş dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte kaynatınız. Soğuduktan sonra süzünüz ve bir şişeye doldurarak buzdolabında koruyunuz. Aç veya tok, regli süresince hergün bir su bardağı içiniz. Hazırlanan kiraz sapı suyu buzdolabında üç gün bekleyebilir. Üç günden sonra artan miktarı kullanmayınız. Gerekiyorsa yeniden her üç günde bir taze olarak hazırlayınız. Satın aldığınız kiraz sapları tozlu olabilir, soğuk suda yıkayabilirsiniz. Kesinlikle sıcak suda yıkamayınız.
Toksin Atıcı ve Dolaşım Bozukluğuna Karşı
Kaynamakta olan bir litre suya yaklaşık bir avuç kiraz sapını atınız.
Yedi dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra, soğumasını beklemeden süzünüz ve bir şişeye doldurarak buzdolabında koruyunuz. Yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden iki saat sonra günde sadece bir su bardağı içilir. Bir hafta uygulandıktan sonra üç gün ara verilir ve tekrar bir hafta uygulanır ve sonra kür sonlandırılır. Hazırlanan kiraz sapı suyu buzdolabında üç gün bekleyebilir. Gerekiyorsa yeniden her üç günde bir taze olarak hazırlayınız. Satın aldığınız kiraz sapları tozlu olabilir, soğuk suda yıkayabilirsiniz. Kesinlikle sıcak suda yıkamayınız.
ibrahim saraçoğlundan alıntıdır
haklisin cnm ama evde sebze yokdu disarida cikamadim misafirim vardi uzun zamandirda meyve yemedigim icin böyle yaptim:44:haşlarken patlamaz mı ben de sinir oluyorum..
hepsi birbirine karışıyor ıyyyy..
normalde yımırta bağımlısıyım..yımırta yoksa kahvaltı olmaz benim için gider alırımm üşenmem..
kahvaltın zengin ddeğil..
günün en nemli öğünü..
kızartma olmasa daha iyi olur bi de yeşilliklerle destekle istersen..
akşamda çok meyveye yüklenmişsin..
fazla meyvede iyi değil ondada şeker var..
meyveleri gün içnde yemek daha iyi canım..
akşamda daha çok sebze,çorba ,salata,yoğurtla geçirmek güzel..
en hafif öğün akşam olursa kilo verme kolaylaşır..
kızlar mide guruldamasının sebebi neeeeee sabahtan bei gur gur gur siniz oldum ya. üşütmeden mi oluyor açlık mı anlamadım ki. sabah asansöre bindik. biridaha var günaydın falan dedik. benim mideden bir uzun hava. guuuuuuuuuuur ay ne utandım inşallah benden çıktığını anlamamıştır adam. ne gürültücü iç organlarım var ya :):):)
bişeyler yapmam lazım çünkü hep giriyorum derse hiç böyle olmamıştım galiba grip geliyor
ay bileydim gösterirdim
benim ütü bitti bile
kiiizzz yabanci adami arayip basliyomusuun
alooooo
nasilsin caniiiim
fazla yorma kendini yorgun olma aksamaa
ay ben bi aksam kocayi bekliyom yolda baktim geliyo
atladim arabanin önüne maymunluklar yapiyom
Allahh Allaahhhh tepki yok ay bi egilip bakarim kibenim koca degil
ay bi kenara cekilisim var ama varyaaaaa
biliyorum fistik takilayim dedimAra ara girip bakıyosun ya ondan dedim.
hosgeldin canimmerhaba kızlarrr ben geldimmmmmmm
önce kendimi tanıtım adım tugbaa daha önce bu topikteydim 74 kilo ile başladım kilo vermeye şuanda 67 yim ve verilecek 7 kilo fazlam daha var :))
belli bi süre buradan ayrılmıştım çünkü takip edemiyodum ama dilekle canımla hiç irtibatı koparmadık ve şimdii geri dönüyorummm benidee aranıza alın lüffenn :))))
zaten gizliden aradım başkası çıkarsa kapatacaktım teli
sende alemsin haaa
adamıda korkutmuşsundur dlimi ne çattık demiştir
he he he bende bir kere gittim başka bir arabanın kapısını zorluyom açılmıyor. ama rengi aynıydı ya Allahtan boştu araba biri görse hırsız zannedecek :)
bende bikeresinde kendi kendime tesis koyacakdim netde baktim depreyona soktu beni
nete baktım hata ettim zaten neler varmış neler
bende hic duymamisdim isallah kendiliginden gider belkikızlar dün kızımın ağzında kabarcık çıktı doktora götürcem demiştim yaaa diş kisti dedi doktor büyürse alıveririz dedi, ah bide bana sorsa kolaycacık söyleyiverdi, bizde kulak burun boğazcıya gittik ben ilaç alırken annem gösterdi lazerle alırız bişey olmaz demiş
diş kistinide hiç duymamıştım daha neler öğrencez
sagol tatlimellerine sağlık suzim üşenmiyorsun herkese cvp yazıyorsun canım
göz byük olunca aşk olunca böle oluyor
boydan siyah pantolonlu yeni halimdi şekercim
anne tuzagi kanma ben cok kaniyorumkızlar akşam annemlere gidelim diye ddüşündüm 10 gündür gitmiyoruz aradım akşama bana çorba yap dedim
oda lahmmacun yaptırıyorum ondanda yersin dedi
hayır anne yemem dedim
ya 1 taneden nolacak ağzımızamı bakacaksın dedi
evet yemicem zorlayacaksan hiç gelmeyeyim dedim
tamm yemezsen yeme dedi ama hala sürdürüyor
sen kendin görünce dayanamayıp yiyeceksin hem 1 taneden nolcak diyor
içini çok güzel yaptım harika oldu diyo
tmm eve getirir yarın öğlen yerim dedim
aman bi tane yersin nolcek diyoo
çıldırcam ya anlamıyor beni
bizim lahmacunlar küçük oluyor yuvarlak ve küçük pasta tabağından küçük
bu akşamı atlatabilrim inş
annem ağzıma kadar sokacak eminim
çok sağol canım
kendimi arayayım dedim onu bile hatırlayamadım canım yaa insan eşinin nosunu, onu boşver kendi nosunu unuturmu? ben zaten unutkan biriyim iyice fena oldum valla
benimkide aynı böyle, zorla yedirir bende zaten dayanamayıp yerim hiç yemeğe gitmek istemem zaten özellikle haftaiçizaten bilafa hazırım
maşallah diyelimde nazar değmesin topiğimize.
Gaza gelmem için ekliyim bende.:120:
İlk resim 80 -81 :121:
İkinci resim 72 :122:
Üçüncü ve dördüncü resimde 66.5 :111:
Boyda 1.58 :82:
Eki Görüntüle 362367
Eki Görüntüle 362371
Eki Görüntüle 362372
Eki Görüntüle 362373
yemek bile yettidirmiyorlar belediyemi hapisanemi anlamadim
sağol canım
önerinede bayıldım valla, hayal ettim birden ve koptum
bizimkide tarif ettiğin gibi küçük olur fındık lahmacunmu ne diyorlar 1 porsiyonu 5 tane sanırım, bence 1 taneden bişey olmaz akşam ekmek yediğini düşün yanındada 1 kaşık kıyma yediğini farzedersek çokta abartılacak bişey gibi gelmedi bana
ye sen ye bişeycik olmaz
niye bişey diyorlar anlamadım canım, işini aksatmadığın sürece ne sorun oluyorkiii:44::44:
İNSAN ÇOK SEVİNCE OLUYOR VALLA EVLİLİK ,NAZAR DEYCEK ŞİMCİK BAK
ay merak ettim ne edcen dilek bi ip ucu ver :18:Nee yedinnn şekerim???
Sorma bugün herkes formundaaa cuma listede veremeyenler içinde ben bişi düşüncem artık.
Hoş benimde verebileceğim meçhul
dilekKısçeler araları değiştircem artık sıkıldım aynı şeyleri yemekten netten araştırıyorum bende.
Alıntılıyım;
BEYAZ LEBLEBİ FAYDALARI
Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
Anne sütünü artırır.
CEVİZ FAYDALARI
Kanda kolesterolün yükselmesini önler.
Beynin çalışmasını güçlendirir.
Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.
İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.
Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler. Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.
Kansızlığı önler.
Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.
Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.
Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen
Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.
KURU İNCİR FAYDALARI
Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.
Yaşlılarda kemik erimesini önler.
İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler.
Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.
Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler.
TÜRK KAHVESİ FAYDALARI
Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp znsel aktiviteyi güçlendirir.
Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar.
Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.
Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az.
Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.
Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var.
Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek.
Kanser riskini azaltıyor: Norveçte yapılan bir araştırma ,meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.
Alzheimeri önlüyor Portekizde 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor.
AY ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI
Kolesterolü düşürür.
Damar sertliğini giderir.
kir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.
Cinsel arzuyu artırır.
Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
İdrar söktürür.
Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir
BADEM FAYDALARI
Sinirleri güçlendirir.
Göğüs hastalıklarını önler.
Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.
Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.
Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.
Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
ay eti cini bende severimayyy bende bugün kaptırdım gittim en son az önce ağzıma eti cin attım pişmanmıyımm hayırrrr :))
bende hep sessiz olurumBu arada ben günlük hayatımda da car car susmayan biriyim.
Geçen gene bi arkadaşla konuşuyoruz.
Sizinde bayağı oldu falan dedi sevdiceğinle evet dedim.
Evlilik falan dedi düşünüyor musunuz bende kısmet daha belli değil dedim.
Teklif falan yok dimi dedi güldü.
Şimdi gelde yanlış anlama.:99:
Bişey de diyemiyorsun güldüm geçtim bende ama içimde kalmış.:111:
gecmis olsun canimyok cnm alerjim var da onun için test yaptırdım bir de ilaç yazdırdım. sağolasın
nasılsın kıııııııııııız görüşemiyoz bence menü kötü değil. sonuçte çiko börek poça yemekense nefsit yemişin olabilir
canım boşveeeeer bizim milletimiz de özel hayat diye bir düşünce yok. ben bekarken her önüme geçen evlenmiyonmu kimse istemiyomu senmi istemiyon sorguya çeketlerdi. şimdide çocuk yapmıyonuzmu bak yaşınız geçiyo bak yapında seveim diye sinir ediyorlar. ya ben belki istemiyorum yada kendimce sorunlarımvar belki de olmuyor durmadan bunu hatırlatıp ne sinir ediyonuz dimiseni çok iyi anlıyorum yani.
boşver kız bekarlık sultanlık kim ne derse desin. evlenince görcen anyayı konyayı zati geciktikçe geciksin yani :111::111::111:
ay balgaymak
kocan diye başka birinin arabasının önüne atlaman aklıma geliyor hala gülüyom kızz..
neyse çıktım binanın önüne eşim geldim deyince ama o da ne biim arabaya başka bi kadın biniyo hemide ön tarafa..
meğer kadın yanlış arabanın kapısını tutmuş..hatta içeri girdi tam oturcakken kadınında uykusu açılmış..
herkes bi şaşkın tabi..
ay canım yumuta pişerken patlamış beyazın yarısı sulu garip bişi olmuş zaten beyazı sevmem o hali ile de midm almadı :)yani çöpe gitti ne yazık ki
kızlaaaaaar kk pro üyelere kadınlar günü için hediye yollayacakmış haberiniz varmı
böregi yememissiniyi aksamlar citirlar.bugünki menümsabah sogan suyu icdim regl olmak icinögle kücük bir kase kirmizi fasulyenin üzerine 2 kasik yogurtla yedimkahvalti bir dilim ekmek 8-9 tane patates kizartmasi ve bir kücük peynir sinirsiz cayarada bir elmaara 4 tane bisküviaksam bir muz bir elma bir kivi ve bir portakal yarim tatli kasigi bal ve bir kasik yulafla birlikde yogurt salatasi yaptimsporum 1 saat eliptik bisiklet2.5 litre sumisafirim vardi börek yemedim kendime hayran kaldim karnim gurlarken börek yemedigim icinayrica cayi kahveyi ve bitki caylarini sekersiz icerim evet benden bugünlük bunlar hatalarimi yazarsaniz sevinirim
bende uyutacam simdi gelebilirsem bende gelirim yineoğluşu erken uyutursam döncem inş.
sonuçta ayda 1-2 kez gidiyorsundur annene bişicik olmak 1 tane yemekle ardında yoğurt tüketirsin olur biterkızlar akşam annemlere gidelim diye ddüşündüm 10 gündür gitmiyoruz aradım akşama bana çorba yap dedim
oda lahmmacun yaptırıyorum ondanda yersin dedi
hayır anne yemem dedim
ya 1 taneden nolacak ağzımızamı bakacaksın dedi
evet yemicem zorlayacaksan hiç gelmeyeyim dedim
tamm yemezsen yeme dedi ama hala sürdürüyor
sen kendin görünce dayanamayıp yiyeceksin hem 1 taneden nolcak diyor
içini çok güzel yaptım harika oldu diyo
tmm eve getirir yarın öğlen yerim dedim
aman bi tane yersin nolcek diyoo
çıldırcam ya anlamıyor beni
bizim lahmacunlar küçük oluyor yuvarlak ve küçük pasta tabağından küçük
bu akşamı atlatabilrim inş
annem ağzıma kadar sokacak eminim
odun heryerde odundur canimuyuzlar yaagecenlerde oglislen metroya bindik allahin bir kulu kadin cocugla otursun demediler
özletme bizi suzimben kactim bidaha birsey diycekler simdi yine gelirim :18:
fıstıkoooo az kalmış şunun şurasında 5 ile 7 kilo arası versen gidecek canım hafif çıkıntılardaGaza gelmem için ekliyim bende.:120:
İlk resim 80 -81 :121:
İkinci resim 72 :122:
Üçüncü ve dördüncü resimde 66.5 :111:
Boyda 1.58 :82:
Eki Görüntüle 362367
Eki Görüntüle 362371
Eki Görüntüle 362372
Eki Görüntüle 362373
faydalı bilgiler canım beyaz leblebiyi yemiyordum diğerlerini bende tüketiyom çikirdek hariçKısçeler araları değiştircem artık sıkıldım aynı şeyleri yemekten netten araştırıyorum bende.
Alıntılıyım;
BEYAZ LEBLEBİ FAYDALARI
Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
Anne sütünü artırır.
CEVİZ FAYDALARI
Kanda kolesterolün yükselmesini önler.
Beynin çalışmasını güçlendirir.
Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.
İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.
Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler. Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.
Kansızlığı önler.
Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.
Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.
Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen
Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.
KURU İNCİR FAYDALARI
Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.
Yaşlılarda kemik erimesini önler.
İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler.
Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.
Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler.
TÜRK KAHVESİ FAYDALARI
Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp znsel aktiviteyi güçlendirir.
Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar.
Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.
Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az.
Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.
Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var.
Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek.
Kanser riskini azaltıyor: Norveç’te yapılan bir araştırma ,meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.
Alzheimer’i önlüyor Portekiz’de 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor.
AY ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI
Kolesterolü düşürür.
Damar sertliğini giderir.
kir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.
Cinsel arzuyu artırır.
Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
İdrar söktürür.
Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir
BADEM FAYDALARI
Sinirleri güçlendirir.
Göğüs hastalıklarını önler.
Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.
Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.
Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.
Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
maydonoz işte şebelek şeyyyBu arada ben günlük hayatımda da car car susmayan biriyim.
Geçen gene bi arkadaşla konuşuyoruz.
Sizinde bayağı oldu falan dedi sevdiceğinle evet dedim.
Evlilik falan dedi düşünüyor musunuz bende kısmet daha belli değil dedim.
Teklif falan yok dimi dedi güldü.
Şimdi gelde yanlış anlama.:99:
Bişey de diyemiyorsun güldüm geçtim bende ama içimde kalmış.:111:
yani o 3 bisküviyi yemesen şişerdi dimi biryerlerin pattttttttttttttya benim işim yokken buralarda takılırken niye kimse olmiyineyse menümü yazam bari
sabah: 4 kaşık nefsit, 1 çay bardağı süt
ara: elma
öğle:1 yumurta sarısı, bir dilim peynirle mini sandviç, 1 meyveli yoğurt
ara:3 biscüvi(ama diet değil ara)
akşam çorba, 1 dilim ekmek, 3 kaşık yoğurt, 3 nugget
ara: 3-5 fındık olabiliiiir yada bir portakal henüz yemedim düşünüyorum
ay balgaymak
herkes bi şaşkın tabi..
bizde isterik bizim başımız kelmiiiiiiay canım yumuta pişerken patlamış beyazın yarısı sulu garip bişi olmuş zaten beyazı sevmem o hali ile de midm almadı :)yani çöpe gitti ne yazık ki
biz diet ve kür yapmıyoruz canım burda sağlıklı besleniyoruzya tüm bunlarla ne kadar zamanda kilo veriyonuz benim denemediğim kür kalmadı.ne yazıkki diyette yapamıyorum.bende bağırsak bozukluğu var bir düzende yersem hastalanıyom napcaz şimdi bilmiyomda
selam kızlar
bugün diyet yapıyordum ne güzel ta ki az önce caramio yiyene kadar
ama çok özlemişim yaaa
afiyet olsun canım güzel menüselam kızlarrr
menüm
sabah
1 yumurtayla mantarlı omlet
3 parça peynir
3 yeşil zeytin
1 dilim çavdar ekmeği
ara
2 kuru kayısı
2 ceviz
öğlen
4 köfte fırında
4 yemek kaşığı sebzeli bulgur pilavı
yarım kase yoğurt
ara
1 elma
akşam
1 kase mantar çorbası
2 tane köfte
1 kase salata
ara
1 hurma
2.5 lt su, 2 kupa naneli yeşil çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?