70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

bn yapamıorum kıscem aferın walla sana

kızlar ben cıktım ıns herkes yarın ıstedıgı kıloyu gorr tartıda ( ben goremıcm ama sızın ıcın olsa dua edeym )

o çok pil yiyen ne markaydı benim tefalim var yağ mağ hepsini ölçüyor sanırım 4 senede pilini 1 kere değiştirdim..:44:

Puccaa cim şimdi patates yemek neden zararlı ben anlamadım sebze değilim o yaaaaa yine mı yanlış yaptım?

Puccaa cim şimdi patates yemek neden zararlı ben anlamadım sebze değilim o yaaaaa yine mı yanlış yaptım?

Avrupa ve ABD’de mutfağın baş köşesinde yer alan patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğunun, kabuğunun hemen altında veya yakınında olduğunu belirten uzmanlar, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonra soyulması gerektiğini vurguluyor.

Patatesin mutlaka salata veya soğanla yenilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, patates, yağda kızarmış olarak yenmezse kilo aldırmadığını, şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıda olduğunu bildiriyor. Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebileceğini söyleyen uzmanlar, ancak potasyumun zayi olmaması için, patateslerin külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmesi gerektiğini kaydediyor.

Uzmanlara göre, patatesin yaklaşık yüzde 20’si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşük. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içeriyor. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3’ünü temin ediyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizliyor, kabızlığı önlüyor. Kansere karşı koruyor ve yorgunluğa karşı birebir.

bende bakıyorum bu siteye
kilo değişimlerinide yazıyorum tartıldıkça
güzel ama her yediğimi bulamıyorum
mesela et sotenin kalorisini bulamadım
birde peynir dilim diyor dilimdeki ölçüt ne anlamadım neyse sayende faydalandım

tahmn ettiğim gibi reglim geldi 2 saat önce
bakalım yarın tartıda ne çıkcam
68 i yarısından görsemde mutlu olcam hahahah
ne güzel kız nasıl bildin öyle
ben hiç bilmem
anneme soruyorum
aynı zamanda oluyoruz daa
yokbe bacım hamilelik kim ben kim 7 yıldır 3 aşılama 4 tüp bebek yaptım ama yinede olmadı bebeyim
çok üzgünüm
yine hatırladım doldu gözlerim
benim bir arkadaşımın tüp bebekle ikizleri olmuştu geçen hafta konuştuk tekrar olurmuş diye yok dedi zaten ilk tüp oldu çok zor dedi
bugün öğrendimki hamileymiş, hemde plansız olmuş kendiside şaşkın, nasıl yapcam ikizlerin üstüne diyor yaşıda 35
farklı şehirlerde ne kadar benzer yaşamlar bazen şaşırıyorum, okurken ben mi yazdım bu yazıyı diye düşünüyorum çok garip....:44:
hepimizde var benzer problemler
ama hayat zor ama güzel
evlatlarımız için mutlu olmak zorundayız

Diyetle ilgili Yanlış Bilinenler Nelerdir?

Limon suyu yağları yakar, patates şişmanlatır, karbonhidratlarla proteinleri karıştırmamak gerekir Bunlar, en çok söylenen diyet yalanlarından sadece birkaçı

Kilo vermekle ilgili duyduğunuz her şey doğru olmuyor Yanlış inançlar, fikirler, kavramlar ve hatta fenomenler, tam tersi sizi kilo vermekten uzaklaştırmak dışında pek bir işe yaramıyor İşte en genel yanılgılardan bazıları:

Sabah aç karına içilen limon suyu yağları yakar Yanlış
Bu da en çok söylenen diyet yalanlarından Oysa ne limon, ne maydanoz, ne de ceviz suyunun kilo verdirici bir etkisi yokturBunlar sadece günlük sıvı alımına katkıda bulunurlar o kadar

Zeytinyağı kilo aldırmaz Yanlış
Tereyağı, bitkisel yağ, zeytinyağı Bütün yağların kalorisi aynıdır Hepsinin 1 gramı 9 kalori içerir Ancak bileşim olarak diyetlerde zeytinyağı daha çok önerilir Özellikle kalp sağlığını korumada rolü büyüktür

Diyet sırasında karbonhidratlarla proteinler asla karıştırılmamalıdır Yanlış
Bu sistem kısa vadede bir çözüm gibi görünebilir ancak uzun süre uygulanması imkansızdır, çünkü birçok besin bileşiminde hem karbonhidrat, hem de proteini barındırır Örnek: Süt, yoğurt, meyve, ekmek, patates, pilav, makarna

Patates şişmanlatır Yanlış
Hiçbir besin tek başına kilo aldırmaz, hiçbir besin de kilo verdirmez Önemli olan besinlerin ne kadar alındığı ve tüketilirken, sos vs gibi katkı maddeleriyle ne kadar lezzetlendirildiğidir Büyük boy bir haşlanmış patates, ortalama 100 kalori içerir ama aynı patates kızartılırsa, kalori miktarı 600 kcal i bulur Bu da, asıl şişmanlatanın patates değil, yağ olduğu gerçeğini doğrular

Ispanak demir yönünden çok zengin olduğundan diyet sırasında sık sık tüketilmelidir Yanlış
Bu mit çürüyeli çok oluyor ama hala halk arasında ıspanak mucize sebze olarak biliniyor Oysa ıspanak da, diğer tüm yeşil yapraklı sebzeler gibi demirden fakirdir Ancak, posa, folik asit ve potasyum açısından çok zengindir Diyet sırasında bol bol tüketilmesinde bir sakınca yoktur ama yağsız ve az haşlanmış olmak şartıyla

Kepek ekmeği zayıflatır Yanlış
Aslında kepek ekmeğiyle normal ekmeğin kalorisi neredeyse aynıdır Ancak kepek ekmeği saflaştırılmadığı için içinde lif oranı çok yüksektir Bu nedenle bağırsak hareketlerini hızlandırır ve mideyi daha geç terk ettiğinden tokluk hissi daha uzun sürerAyrıca normal ekmeğe göre vitamin B1 yönünden daha zengindir

Sıkı bir diyette olmalısınız
Havva yı ve elma ile yaşadığı problemi hatırlayın Birisine sevdiği bir şeyi yasaklamak başkaldırıya sebep olur ki diyet söz konusu olduğunda bunun ne kadar zararlı olacağını tahmin edebilirsiniz Yasaklar koymak yerine, bazen hoşgörülü davranabileceğiniz kısıtlamaları deneyin

Karbonhidratları unutun
Sürekli kötü bir ruh hali yaşamanıza sebep olması yanında, düşük karbonhidratlı diyetlerin uzun dönem etkileri artık biliniyorKarbonhidratlar yerine konulan et ve peynir gibi yüksek proteinli yiyecekler kolesterolünüzü yükseltip, kalp hastalıklarına yol açabilir Ya da 130 gramdan az karbonhidrat gut hastalığına sebep olabilir, çünkü böbrek hasatlıkları özellikle hamile kadılar için risklidir Tatlı patates, kahverengi pirinç ve yulaf iyi karbonhidratlara iyi örneklerdir

Öğünler arası yemeyin
Ara derken? Bir sebepten dolayı iki öğün arasında verilebilecek uzun aralar açlık çekmenize sebep olabilir Bu durumdayken vücudunuz kilonuzu korumaya çalışır ki bu da metabolizmanızın yavaşlamasına sebep olur Öğünler arası sağlıklı atıştırmalıklar faydalıdır

Akşam yemeğini unutun
Etkili olmaktan çok zararlı olabilir Vücudunuzun günlük kalori ihtiyacını karşılamamış olursunuz; sindirim kalori yakar ve yememek aslında kilo almanızı sağlar

Yağı kesin Her yağ kötü değildir
Tekli-doymamış yağlar her gramda 9 kalori içerir, ama bunlar sağlıklı kalorilerdir Zeytinyağı, susam yağı, avokado, fıstık yağı bu yağlardan olduğu gibi aynı zamanda yüksek antioksidan ve E vitamini de içerir ki bunlar da kötü kolesterolü ve kalp hastalıklarını önlemek için faydalıdır

Sadece daha fazla su için
Sadece su içmek kilo vermenize yardım etmeyecektir Yüksek kalorili, bol şekerli meyve suları ve diyet kolalar yerine su içmek kilo vermenize yardım edecektir Üstelik aynı zamanda deri kırışıklıkları ve yaşlanmayı da geciktirecektir

Moda diyetler
Moda diyetler genelde kısa sürer ve kısa süren her şey genelde geri döner, bu kiloyu da kapsıyor hatta çoğu zaman verilenden fazlası alınıyor Bu diyetler vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzaktır ve yeme düzensizliklerine sebep olur

Meyveler şekerlidir ve şeker de kötü
Meyveler liflidir ve lif de çok iyidir Meyveler aynı zamanda temel vitamin ve mineral kaynaklarıdır Meyve suyunu, meyvenin yerine koymamalısınız çünkü meyve suyu lif içermez ve daha fazla şekerlidir En sağlıklı meyveler mango, kivi, elma ve kirazdır

Ağırlık kaldırırsanız kaslanırsınız
Kaslar, yağlardan fazla kalori yakar ve düzenli olarak ağırlık kaldırmak da- hatta arada kaldırmadığınız günlerde bile Sadece özel bir egzersiz programı geniş kaslara sebep olur

Kabuklu yemişler kilo aldırır
Öğün atlamak ve çikolata gibi atıştırmalarla açlığı bastırmaya göre kuru yemişler sağlıklı yağlar içerdikleri gibi, protein, lif, magnezyum ve bakır yönünden de tercih edilmesi gereken kaynaklardır Küçük porsiyonlarda yendiği sürece vücudunuza kesinlikle zararları değil, yararları olacaklardır

farklı şehirlerde ne kadar benzer yaşamlar bazen şaşırıyorum, okurken ben mi yazdım bu yazıyı diye düşünüyorum çok garip....:44:

alıntılar karıştı biraz önce cevap yazdım yanlış olmuş

Son düzenleme:
saçımdan sürükleyebilirsiniz
izin var benden

kahvaltıdan önce
tarçınlı ballı su
kahvaltı
1 kk beyaz peynir
2 dilim ekmek ( oh beee)
4 zeytin
2 ince dilim salam
1 tatlı kaşığı krempeynir
1 tatlı kaşığı ev yapımı reçel
öğlen
2 yemek kaşığı pilav
2 baget
1 pet bardakla ayran
ara
1 dilim kadayıf anaokulu mağduruyum yine
3-4 yudum kadar kola
1 çiko albeni
ara
yarım çiğköfte dürüm
cips paketinin dibinde kalanları yedim bide
akşam
salata yoğurt

Son düzenleme:
kız benim cahilliğime ver büskül ne demek tartımı
30 lira çok iyimiş bende alayım barı
dijitallıde varmış tartıların hangisi daha iyidir acaba
baskül tartı aynı sey tatlım
bbenmki dijital arzumun cam
desenli mavi
eşim üstüne tam 20 kg bişey getirdi tarttı doğru tartıyor yani
bnmkinden öneririm
arzum baskül yaz google görsellerde dediğim modeli görürsün
fiyatıda 30- 40 arası bişeydir
patateste nişasta oldugu için diyetin ilk başlarında pek önerilmiyor canm

ne güzel kız nasıl bildin öyle
ben hiç bilmem
anneme soruyorum
aynı zamanda oluyoruz daa
ben 30 günde 1 regl oluyorum
dün hesapladım 31 gün olmuş dedim kesin yarın olurum ve oldum
bide sabah şiş uyandım tartıda 100 gram - çıktım dedim bugün geliyor benm teyzem

meraba arkadaşlar bende bugün diyete başladım alışveriş sitelerindeki incecik kızlar sinirimi bozdu.aslında iyide oldu hani

09.00: 1 yumurtaya omlet,2 kk peynir , 2 dal marul, 1 yeşil biber

10.30:15 adet finduk

14.00: ton balıklı salata (80 gram tonbalığından)

16.30:15 badem

18.00:6 finduk

19.30:tavuk ızgara, salata

21.00: 1 ceviz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…