70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

MAGRENTA canım yapan kişi dediğim gibi hırslı biriydi evet sadece lahana ama o çok nescafe içen biri yani abartısız günde 10 tane içerdi ama ben sadece yarın yapcem çünkü cumaya veya cumartesi eşim gelcek ve 3 hafta oluyo görmeyeli bari 3 kilo gitmiş olsun bide yemeği ödem atıyoda çiğ olanı neden atmasın yapan kişiyle görüşmüyom dahası kayıp bulamıyom nerelerde ayrıntı sorim ama iyi biliyomki sadece salata tarzıydı ve limonla pul biberin içerisindeki yağla bile yeterliki 1 tatlı kaşığı yağdan bişey olmazmış ki zayıflamak için yağda gerekliğmiş dün okudum

hımmm hayırlısı o zaman 3 gün bunu yicen bakalım ne olcak :)))

Canim türkce tercüme edildiginde ismi gevrek ekmek sert oluyor koyu renkte incecik ve tanesinin kalorisi 30 varmidirki türkiyede bilmiyom

canımcım şu unonun 48 kalorilik ekmeklerimi hani kepek ekmek dediklerinden ince oluyo
birde KIZLAR zayıflamak isteyenlerin günde kaç kalori alması lazım benim bildiğim bin hatta binbeşyüz diyen doktorlarda var ELMASU iş sana düşüyo sorabilirmisin arkadaşına ki eğer öyleyse hesaplıyom biz bazen daha az yiyoz ya üff çok kafaya taktığımızdan mı olmuyoooooooooo

nerelerdesiniz yazarken burdaydınız ELMASU lütfen sorarmısın arkadaşına günde kaç kalorili yemek lazım zayıflamak için bak korumak için değil bazı diyetisyenler korumayla zayıflamayı karıştırıyolar
KIZLAR birde geçen sene sadece 2 hafta gittiğim diyetisyen bana kızmıştı onun dediklerinden daha az yiyorum diye çünkü 1 haftada 3.5 kilo vermiştim ve yağdı hızlı gitme geri alırsın dediki doğru
eve gidince listeyi yazarım birde yedi gün için ayrı dosya verdi neler yediğini yazcaksın eksizsiz diyodu
benimkini az bulmuştu dediğim yoğurdu niye yemedin yok grısini gibi bieşydi herhal yok yiceksin doğru söylüyodu kadın

merhaba,

diyetisyene sormama gerek yok, biliyorsunuz ben de yıllar içinde sağlam teori geliştirdim :)

kilo vermek için günlük alınması gereken kalori miktarı bazal metabolizmaya göre değişiyor. bazal metabolizma gün içinde hiç hareket etmeden yatarsak harcadığımız kalori. bunu da diyetisyenler özel bir cihazla ölçüyorlar vücuttaki kas, yağ ve su oranına göre. ne yazık ki yıllar içinde bu hız azalıyor, kilo verdikçe de azalıyor. ben 20 yaşındayken, ilk diyetisyene gittiğimde 87 kiloydum ve bazal metabolizmam 1600 kalori civarındaydı, şimdi 29 buçuk yaşındayım (30 değillll) 78 kiloda ölçtürmüştüm, 1400 civarında çıkmıştı. bazal metabolizma kişiden kişiye değiştiği için zayıflamak için alınması gereken kalori de değişiyor. ama önerilen 1200 kalorinin altına inmemek...

kilo vermek için önemli olan metabolizmayı hızlandırmak, bu yüzden diyetisyenler önerilenden az yenmesini istemiyorlar, sık sık az az yemenin mantığı da bu, uzun süre aç kaldıktan sonra yenen yemek kan şekerini aniden yükselityor ve pankreas onu dengelemek için yüksek miktarda inüsilin salgılıyor. bu da yenenlerin daha çok yağ olarak depolanmasına yol açıyor. ama az az ama sık yenince inisülin daha dengeli salgılanıyor.

vücuttaki kas oranı da metabolizma hızını etkiliyor. bir kilo kas bir kilo yağdan daha az yer kapladığı gibi daha çok kalori yakıyor. önerilen egzersiz programlarında yağ yakmaya yönelik kardiyo egzersizlerinin (yürüyüş, koşu, bisiklet) yanında kas güçlendirme çalışmlarının yer almasının sebebi bu. mesela ben yıllarca karın bölgem için mekik çektim, boşunaymış...karın kasları aslında küçük bir kas grubu ve üstündeki yağlar durdukça mekik sadece yağın altındaki kası çalıştırıyor, hatta bu kas bir de şişerse al başına daha büyük bir karın. büyük kas grupları güçlenirse, sırt, bacak, göğüs gibi metabolizma hızlanır ve günlük kalori kaybı artar, yağlara güle güle deriz. şimdi kardiyo ve ağırlıktan oluşan bir egzersiz yapıyorum. kiloda değişiklik yok ama görünüş accaip değişti.

bu arada öğlenki moral bozukluğum tarihe karıştı şaahane bir elbise aldım kendime :)))

biraz uzun oldu ama umarım faydalı olabilmişimdir...

kızlar bana ne oluyor.... yazasım gelmiyor... okuyorum ama yazmaya üşeniyorum nedense... tam yazacam unutup gidiyorum kalıyor... cumada geliyor ama bu hafta ne oldu bana anlamadım....

ELMASU süpersin canımpeki şimdi bizler sadece 700 kalorisi olan yiyecek yersek gün içerisinde ve az yürüyüş yani yarım saat yaparsak veririz
öyleyse günde unonun 48 lik ekmeğinden 6 tane yesem ve içine çok az beyaz peynir light olanından ve nescafe şekersiz light süt yarım çay bardağı sütle 1 tenede elma yesem kaç kalori alırımki ben böyle rejim yaparım çok rahat hıı nedersin

canım 700 kalori çok çok az, metabolizmayı direk yavaşlatırsın yani gün içinde harcadığın kalori azalır, aldığın kaloriyi daha da azaltmak zorunda kalırsın..

aşağıdaki liste daha eğlenceli ve sağlıklı, tam kalori değerini hesaplayamadım ama kilo verdiriyor

2 dilim ekmek, 2 dilim light peynir, domates, salatalıkla kahvaltı

arada 1 meyve, yarım bardak light süt

öğlen 4 köfte kadar et yeşil salata, 1 dilim ekmek ya da 1 kase çorba, 1 ayran

arada 1 paket light bisküvi ya da1 tane top kek

akşam 6 kaşık sebze yemeği-zeytinyağı ile pişecek, et-kıyma konursa yağsız, 1 kase yoğurt, 1 dilim ekmek

yatmadan 1 meyve yarım bardak light süt

diyetisyen olmayanların böyle listeler vermeleri doğru değil aslında ama bu liste sağlıklı bir bireyin kilo vermesi ve sağlıklı kalması için yemesi gerekenlerden oluşuyor yılların tecrübesi... bunulna ilk hafta 3-3,5 kilo sonra 1 kilo sonra 500 gram veriliyor, kilo verme durunca da şok diyet uygulanıyor. günde 30 dakika kadar da yürüyüş...

canım ben olayı anlamadım şimdi yani benim yediklerim senin yazdığından az ee daha ne zayıflamak için yani aslında şunada geliyoz benim kafam çok takılıyo hani yemek çok az kuş kadar yiyenler varya
onların yediği ancak 700 kalori falan onlar rejime kafayı takmadan yani hiç düşünmeden öle şeyleri veriyolarda hiiiç arada yok meyvaymış yok 3 litre suymuş falanki eltim bunlardan biriside durduk yerde hiiiç spor falanda yapmıyolar bizler yok 6 öğün yok yedi öğün ki onlar üç öğünü bile zor yiyolar ben bi tane yabancı doktoru okudum geçenlerde gazetedeki kitapları çok satıyomuş kesinlikle sadece 3 öğün diyo ara falan yok elmayıda yemeğin peşinden hemen diyolar yani sen 6 öğün yersen mideyi büyütürsün ya kafayı yicem bunların hangisi doğru kızlar

elmasu yaz bişeyler yoksa çıldırcam az öncede yedim zate avrupa yakasını izlerken reklam arası bakıyom neler yazmışın diye dizi bitiyo diye üzülüyom zate dizinin ilk başladığı günleride gösterdi aslıyla cemin aşkını anlatırken duygulandım çünkü ilk başladığı zamanlar eşimle oturup izliyoduk ve zayıftıııııım

Bak canim bende acizhane bildigimi paylasayim..
Kafan daha cok karissin kaydirigubbakcemile3
Sen nekadar az yersen vucut okadar cok kitlik moduna geciyor...
Söyle düsün mide bir kuyu ve besin bekliyor fakat besin gelmeyince telaslaniyor ve gelen en ufak yemegi bile hemen depoluyor zulaya(yani yaglara) nede olsa kitlik var...
Yani sistem su az ye ama sIk ye.. Metobolizmanin calismasi icin boyna bir ugras icinde olmali...Tabiki hafif ve saglikli seyler olma sartiyla..
Yaniliyorsam veya yanlis biliyorsam düzeltebilirsiniz kizlar...

haklısın canım, çok değişik şeyler söyleniyor, bir ara üç öğündü, sonra 6 öğün dendi, şimdi tek öğün önerenleri bile duyuyorum...herkesin metabolizması farklı çalışır aslında, hayat tarzı, damak tadı farklıdır, egzersiz anlayışı da...benim yazdıklarım çok standart bir liste, diyetisyenler kişiye göre uyarlıyorlar...meyvanın yemekten hemen sonra yenmesi -benim bildiğim kadarıyla, uzman değilim elbette- yağ olarak depolanmasını sağlıyor. meyvaları ara öğün olarak bir parça süt ürünü ile beraber yemeli...

ama en doğrusu ne biliyor musun? kendi vücudunun sesini dinlemek, çünkü vücut aslında sadece ihtiyacı olan şeyleri istiyor, onun adını pasta, börek, çikolata koyan biziz...nelere ihtiyacımız var: karbonhidrat, protein, yağ...önemli olan miktarını doğru belirlemek ve kaynağını iyi seçmek.

benim verdiğim liste sadece bir örnek, ama gerçekten fazla değil, kararında bir liste...kas kaybetmeden, yağ yakarak, metabolizmayı yavaşlatmadan kilo vermek için sık sık az az yemek önemli, hem yediğin az olunca miden de büyümez ki...esas tek öğünde şişerse büyür. denilen altı öğünün üçü öğün bile değil, 1 elmadan öğün mü olurmuş :) bir de devam ettirebileceğin bir beslenme sistemi belirlemelisin ki hayatında "rejimi bırakıp kilo almak" gibi bir kavram olmasın, ne kadar süre 700 kalori ile yaşayabilirsin ki...

gene uzattım ben kusura bakmayın...

ayparcam coook dogru soylemissin...metabolizma hizlansin ki yaglar erisiiiiiiin

birde rejime kafayı takanlar zayıflıyamıyolarmış çünkü sürekli beyinleri hangi yemek az kalorili yok hangisini yicem meyvanın acaba 3 litre oldumu üfff ya yedim diye çok bozuldu sinirlerim.. gel diyom bırak bu olayı bakalım zayıflicenmi düşünme süpersin sen böylede. ya kızlar hamileykende kilolu ve hiiiiç ama hiiç rejim yapmamışlar tanıdıklarım var ve zayıflar ya onlardoğum kilosunu verirlerken sporda neki yok sumu içersem kusarım o kadar suyu diyolar ya neyse sinirlerim bozuk ve şu anda yazarken göbeğimi hissediyom neyse efkarımı dağıtım balkona çıkımde

kıymet ay, düşünmemek kafayı takmamak en güzel yöntem aslında...sadece "bıraktım rejim düşünmeyi" dediğinde pastaya, böreğe saldırmayacak bir "beslenme sistemi" geliştirmek gerek, ben bunun için yememem gerekenleri değil yemem gerekenleri düşünmeyi seçtim...yoğurt karın bölgesindeki yağların erimesine yardımcı oluyormuş, e tamam o zaman yoğurt yemek lazım, c vitamini şart; e tamam yeşil biber, kivi, portakal yenecek, kepekli ekmek sindirime faydalı, neden 4-5 dilim yemiyim :) canım pasta mı istedi tüm bunlara rağmen, haftada 1 dilimden kimse ölmez, kimse obez olmaz...

sıkma canını, rahatla, canın ne istiyorsa ye, gerçekten ye, tadını alarak, keyfini süre süre...ama noolur miktarına dikkat ederek :)

ben yatıyorum şimdi, iyi geceler ve sevgiler

ELMASU canım senin bu yazdığın rejimen aynısı nerdeyse benim diyetisyen verdi ve ben akşam ekmek yemedim diye öğlen ekmek yemedim diye kızdı aradaki canım bazen istemedi top kek yok grısıni kızdı.. ya almıyoooo kafam tanıdıklarım arada bişey yemiyoooooo ya meyva diye bişey yok hayatlarında yoğurtmu o da ne yazarken bile sinirliğim klavyeyi kırcam onlar nasıl veriyo ya kızlar moralim bozuldu yedim de yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…