70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

ben de begenmedim elbiseyi yaaaa
kadikoye gitcem pazar gunu..nerelere gideyimm:26::26::26isim sen solemistin unuttummm

kadıköy de bahariye caddesine bak. birde boğadan salı pazarına doğru inen cadde de dükkanlar var.
Sakız Çiğnemek Zayıflatır...
Aslında herkes sakızın daha cok acıktırdığını söyler ve böylelikle kilo alabilceğimizi söyler ama bakın uzmanlar ne demiş !!! kaydirigubbakcemile2şakkıdı

Sakız çiğnemenin tarihçesi oldukça eski.. ınsanlar her zaman birşeyler çiğnemek istedi.
Sakız çiğnemenin tarihçesi oldukça eski.. ınsanlar her zaman birşeyler çiğnemek istedi. Amerika'da 1000'in üzerinde sakız çeşidi satılıyor. ınsanlar aşık olduklarında ya da strese girdiklerinde hep sakız çiğniyor. ılk çiğnenmiş sakızlar Yunanlılar, Mayalılar ve Amerika'nın yerlileri tarafından ağaç dallarından ya da çam reçinelerinden çiğnenmiş. ılk olarak 1848 yılında John B. Curtis tarafından satılmaya başlanan sakız, 2 yıl sonra parafin ile tatlandırılmış. William Finley Semple, sakız patentini 1869 da almış.

ıcat edilmesi
Romalılar ve Yunanlılar zamanında teknik olarak bilinen sakıza Thomas Adams isim vermiş.. Adams'dan önce insanlar ladin ve parafinli sakızlar çiğniyormuş. Adams 1869'da daha şık bir sakız hazırlamaya karar vermiş. Uzun süre çiğnenebilen ve lezzetli bir sakız geliştirmiş. Sentetik materyallerle hazırlanan sakız bir anda diğer sakızlarında temelini oluşturarak popüler olmuş. Günümüzde birçok sakız çeşidi bulunuyor. ınsanlar şekerli, naneli veya farklı tatlarda olanları tercih ediyor.

Yanlış bilinenler
Çoğu kez, "eğer sakız yutarsanız midenizde 7 yıl kalır" diye duymuşsunuzdur. Bu sakız hakkında bilinen en yaygın yanlış bilgidir. Sakızlar sindirim sisteminizden rahatlıkla atılabilecek gibi üretilmiştir. Diğer yanlış bilgi ise sakız çiğnemenin dişlerinize zarar verdiği yönünde.. Şekerli sakızlar bile uzun süre şekerini koruyamaz bir süre sonra şekersiz hale gelir. Özellikle yemeklerden sonra çiğnerseniz dişleriniz için yararlı olabilir.

Yararları
Kilo kontrolüne yardımcı olur: Sakız pratik, ucuz ve düşük kalorilidir. Şekerli bir sakız yaklaşık 5 -10 kaloridir. Şekersiz olanlar da tercih edilebilir. Sakız, atıştırmayı engellemek ve kalori alımını azaltmak için harika bir yoldur.

ıştahı azaltır: Sakız çiğnemek iştah kontrolü sağlamaya yardımcıdır. Appetite (iştah) dergisinde 2007 yılında yayımlanmış çalışma gösteriyor ki öğleden sonraki atıştırma öncesi sakız çiğnemek, açlığı ve kalori alımını azaltmaya yardımcı oluyor.

Öğünde daha az yemeye sebep olur: Yapılan bir çalışmada akşamüstü ara öğününden önceki üç saatlik bir zaman diliminde bir saat aralıklarla 15 dakika sakız çiğneyen yetişkinler, sakız çiğnemeyenlere göre ara öğünlerinde 36 kalori daha az yedikleri gözlenmiştir. Sakızın şekersiz ya da normal olması ise bir şey fark ettirmiyor ve her ikisi de az yemeye yardımcı oluyor.

Atıştırma olarak seçenek olabilir: Sakız çiğnemek düşük kalorili olduğu gibi, yüksek kalorili atıştırmaların yerine de geçebilir. Özellikle, 140 kalorilik 1 veya 2 parça çikolatalı kurabiye yerine 2 parça 20 kalorilik sakız çiğneyerek, 120 kalori kazanç sağlayabilirsiniz.

Kalori harcatır: Mayo Clinic Uzmanları yaptıkları bir deneyde, sakız çiğnemenin saatte 11 kalori yakımını sağladığını hesaplamışlardır.

Konsantrasyonu artırır ve stresi hafifletir: Konsantrasyonu arttırmanın ve gerginliğinizi hafifletmenin basit yollarını arıyorsanız, Sakız çiğnemek en kolay yollardan biri olacaktır. Çalışmalara göre sakız çiğnemek uyanıklığı ve konsantrasyonu arttırıyor ve hayatın günlük stresini azaltıcı yönde etki gösteriyor.

Beyne giden kanı artırıyor: Birçok sporcu ve koçları oyun sırasında sakin kalabilmek ve gerginliği azaltmak için sakız çiğnemeyi tercih etmektedir. Aynı zamanda bazı öğretmenler de okullarda sakız çiğneme kuralının değiştirilmesini ve çocukların sınav sırasında sakız çiğnemesinin onların uyanıklığını ve konsantrasyonunu daha iyi sağlayacağını savunmaktadır.

Son yapılan araştırmalarsa sakız çiğnemenin, damarlardan beyne giden kan akımını yüzde 25 oranında artırdığını gösteriyor. Appetite (iştah) dergisinde 2002 yılında yayımlanmış bir başka çalışma gösteriyorki sakız çiğnemek bireylerin öğrenme, akılda tutma ve bilgiye erişme yeteneğini de artırıyor.

Ağız ve diş sağlığını destekliyor: Sakız çiğnemenin, nefesimizi ferah tutmaya yardımcı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bunun yanında vücuttaki en güçlü savunma mekanizması olan tükürük salgısını da artırır. Bu nedenle gün içinde sakız çiğnemek iyi bir seçenek olacaktır. Şekersiz sakız, ağız sağlığını birçok yönden destekler. Plaklarının ve çürüklerin oluşumunu önler, diş minesinde mineral bozukluklarını onarır, diş lekelerinin oluşumunu önler, olanları azaltır. Sağlıklı bir ağız, sağlıklı bir vücutla birebir ilişkilidir. Ağız yoluyla bakterin alınması, çeşitli hastalıklara yol açar.

Sakızla kilo kontrolü sağlayın!

* Çok yemek yediniz ya da kendinizi durduramıyorsunuz, hemen sakız çiğnemeye başlayabilirsiniz.
* Yüksek kalorili abur cubur besinlerden yemek istediğinizde sakız çiğneyerek bu güdüyü bastırabilirsiniz.
* Stres daha fazla yemek yemenize mi sebep oluyor? Sakız çiğneyerek stresinizi azaltmayı ve atıştırmalardan uzak durmayı deneyebilirsiniz.
* yemek pişirirken sakız çiğnemeniz de hazırlık aşamasında tadına bakma bahanesiyle yemeklerden atıştırmanızı engelleyecektir.

neslim nasil gecti misafirlik cis yedinmi canim :26:

ben de begenmedim elbiseyi yaaaa
kadikoye gitcem pazar gunu..nerelere gideyimm:26::26::26isim sen solemistin unuttummm
kötü degil canim :26: ama aile dügünü icin cok sade kalmis sanki :26:
minem ya benim saldirasim var ya buraya gelmeseydim dünya yemisdim dolunay mi var niye böyle oldu bugün

minderim ya kefiri bende aldim ama icemyiorum cok eksi tadi var nasil tadlandiririm acaba onu

cnm ben onceden 4bardak falan yesılcay ıcıodum acaba omu kılo aldırıo dıe kestım sımdı 1 bardak bıle içmiom korkumdan

ben hemen bi sakiz atayim agzima

evet bence de sadeekocayi dinlemicemmm bu sefer
kefiri actiktan sonra 3 gun icinde tuket canim,daha da eksiyor hic icilmez oluyorrr:120::120::120::120:ayran gibi iciyoz alisirsin zamanla tadinaa

ben de cok cignerimm,cakdik cakdik cigneyenlere sinir oluyorum amaa
tek basima gidicem bu sefer kiyafet bakmaya,etki altinda kaliyorum diger turluu

canım öğlene doğru regl oldum bir baş ağrısı vardı zaten sabahtır
karnım midem bir tuhaftı
neyse gittik önce oğluşu biraz parka götürdüm parkta arkadaşı bekledim onlar gelene kadar biraz sallandık
kaydık felan filan sonra geldi arkadaş diğer arkadaşımıza gittik
orda da başım ağrıyordu sonra bişeyler hazırlamış zorladılar yedim
ondan sonra baş ağrım arttı mideme vurdu
midem bulandı sonra istihfar ettim hepsi çıktı
titreme üşüme geldi üzerime fenalaştım
eşimi aradm beni alması için akşam o geldi aldı
o gelene kadar biraz iyi oldum kusmak iyi geldi kendime geldim
başımın ağrısıda geçti
eve geldim menemen yaptım bide yeşil soğan yanına
gelirken eşim datlu aldı karışık kadayıf şekerpare baklava
kadayıfdan 4 tane baş parmak kadar incelikde yedim
saatte 9.30du bunları yediğimde bugün çok kötüydü menüm yazmak bile istemedim
ama mecburen yedim kötü olmuştum ya
ilk defa bir regl da bukadar ağrı çektim

cnm ben onceden 4bardak falan yesılcay ıcıodum acaba omu kılo aldırıo dıe kestım sımdı 1 bardak bıle içmiom korkumdan
yok canim metoyu calisdiriyo yaziyo hep okudugum yerlerde :44: bi bakayim buldum canim

Yeşil çay insan ömrünü uzatır ve insan sağlığına çok faydalıdır!
Diyet yapanlar muhakkak kullanmalıdır!
Anti hipertansif etkisi, anti bakteriyel etkisi, antiviral etkisi ve nöroprotektif etkisi vardır.
Uyarı:Şimdi yeşil çayın 30 dan fazla kanıtlanmış faydasını aşağıda okuyacaksınız fakat vakti olamayanlar için en önemlilerini belirteyim
Kalp rahtsızlığı olanlar, Obezite, Parkinson, Alzheimer gibi hastalıklar bazı kanser türlerinde yeşil çay çok ama çok faydalıdır.
Japon bilim adamı Prof. Shinichi Kuriyama 4 yıl süren bir araştırmadan sonra yeşil çayın kalp hastalıklarına iyi geldiğini keşfetmiştir. Kuriyama’nın Japonya’daki Tohoku University in Sendai adlı üniversitesinde yaptığı yeşil çayla ilgili araştırmalara göre: (ilk 6 madde)
Günde 5 fincan ve daha fazla yeşil çay içenler günde 1 fincandan az Yeşil Çay içenlere göre tüm hastalıklardan ölme oranları % 16 daha düşüktür. Yani Günde 5 fincan çay içenlerin ölüm riskleri %16 daha azdır.
Günde 5 fincan çay içen kadınlar diğer kadınlara oranla %31 oranında kalp hastalıklarından korunmuş olurlar.
Bu da demektir ki kadınlar yeşil çayın sağladığı faydalar konusunda, erkeklerden daha avantajlıdırlar.
Yapılan bu araştırmaya göre Siyah çayın da çok az bir faydasının olduğundan bahsedilmiştir fakat yeşil çay kadar etkili antioksidanlar içermemektedir.
Yeşil çayın Kansere faydası olduğu tespit edilmiş fakat Kardiyovasküler rahatsızlıklar (kalp hastalıkları) konusunda çok daha etkili olduğu belirlenmiştir.
Yeşil çayın içindeki Polifenol adlı antioksidanlar Kalp hastalıkları için son derece faydalı eşsiz bileşenler içerir
Kalp hastalıklarını önlemede ve yavaşlatmada yeşil çay içenler içmeyenlere göre %26 daha az risk taşımaktadırlar.
Bakteriyel ve viral hastalıklara karşı direnç sağlar
Nörodejeneretif hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
Alerjilere iyi gelir
Artrit’ e iyi gelir
Kemik- mineral yoğunluğunu arttırır
Bağışıklık geliştirmeye yardımcı olur.
Grip belirtilerini ve soğuk algınlığının yok etmede önemli bir yardımcıdır.
Meme, pankreas, yumurtalık, kolerektal, ağız, kolon ve prostat kanseri gibi çeşitli kanser türlerine karşı müdahalede yeşil çay faydalıdır.
İltihapları ve ödemleri engeller
Diyabetle mücadelede yeşil çay size faydalı olabilir.
İnmeleri engellemede etkilidir.
Zindelik verir.
Kan basıncını düzenler
Obezite ve damar hastalıklarında dengeli beslenme ve egzersizle birlikte uygulandığında çok faydalı sonuçlar vermektedir
Şeker hastalığını önlemede son derece faydalıdır.
Alzheimer hastalığına ve hafıza bozukluğuna faydası araştırılmaktadır.
Parkinson hastaları için muhakkak kullanılması gereken bir bitkidir.
Diş çürümesini engelleyicidir.
Serbest radikallerden vücudu korur.
Lösemi’de gerileme sağlar
Böbrek taşlarının düşürülmesinde etkilidir.
Yorgunluğun önlenmesi etkilidir
Berberi hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.
Migreni hafifletir
Ağız kokusunu giderir
Boğazımıza ferahlık hissi verir.

evet bence de sadeekocayi dinlemicemmm bu sefer
kefiri actiktan sonra 3 gun icinde tuket canim,daha da eksiyor hic icilmez oluyorrr:120::120::120::120:ayran gibi iciyoz alisirsin zamanla tadinaa

bende hic kocisin begendikleri icime sinmiyor nedense :26:
öyle mi ben bi yudum alip geri buzdolapina koyuyordum gecen hafta 1 haftada anca bidirdim sanirsam bozuldumu da anlamiyorum ki zaten eksi

hic denemedim,beni gruba eklerseniz sevinirim,biraz farklilik bedeni de canlandirir diye düsünüyorum,ayni sporlardan bikar gibi oluyorum

ben de cok cignerimm,cakdik cakdik cigneyenlere sinir oluyorum amaa
tek basima gidicem bu sefer kiyafet bakmaya,etki altinda kaliyorum diger turluu

gecmis olsun neslim bilmiyorum havadan da olabilir belki sizin ordada birden sogudumu :44: bi soguk bir sicak bazen basagrisi oluyor :26:
migrende varmi sende neslim migränle regl biarada olmussun sankim :26:tekrar gecmis olsun iyi ol sen yeter ki canim düzenini yine otutursun

cok saol cnm tesk

kizlar ben ufak ufak kaciyorum ha birde eski isyeri haftada 2-3 gün calisabilirsin demis esime cok sükür minderim hayirlisiyla senin kocisde bulur insallah hep sen geliyorsun aklima

babam sakarya firat i kacirmis pcden acip o bakarken bende ortaligi kaldirayim biraz :80:

öptüm sizi

saol canım benim geçti
migrenim yokda
temizliğe kalkışmıştımya
halı malı kaldır indir taşı işleri birazda üşüttüm heralde ondan ağrılı geçti

minem ya benim saldirasim var ya buraya gelmeseydim dünya yemisdim dolunay mi var niye böyle oldu bugün
bugün bende çok yedim

oglen nasil doydun kusummm:26: guzel menu..biberiye cayi ne ise yariyo canimm:26::26::26:
menümün son haline bak canım, bu planladığım menüydü
biberiye çayınıda tam olarak bilmiyorum araştırayım yazarım
zayıflamaya faydalıymış diye duymuştum
MINEMMMMM DUY SESIMI
TÜRKIYE KUPASI FENERBAHCENIN OLACAK

2-0 öndeyiz

mineeeee 3-0 geliyorrr türkiye kupasi geliyorrrr :124::124::124::124:
Eki Görüntüle 418341 TÜRKIYE KUPASI BIZIM OLDU :118::119::124::129::128:
kupa beraberlikle değil galibiyetle alınır
helal olsun sana FENERBAHÇEM, 30 yılda birde olsa bu sene biz başardık ve aldık kupayı
çok geçmiş olsun canım biara bende çok rahatsızlanıyordum
mide bulantısı, ishal üşüme kaç gün yatıyordum
şimdi olmuyor şükür

ayyyyyyyyyyy cok sevindim canimmm,hayirli olsun suziimmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…