70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

ayparcam şişkomu buldun beni boyumu sordun merak ettim
Yok canim olurmu öyle sey kilomuz nerdeyse aynida o yüzden sordum boyunu

kızlar ben motive olmaya geldimmm
napıcam bu kilolarıı
aranızda uzun zamandır yokumm
ayparcam ne güzell kilo vermişsin 17 kilooo
off sendeki azim bende olsa
Gülüm azim var pes etmiyorum nekdarda sIkca kacamaklar yapsamda ipi birakmiycammmm

slm bilgisayarım servise gitti henüz gelmedi o yüzden yoktum geçen cuma kilo bildirimide yapamadım cuma günü 72ydim yarın için bildirimi şimdiden yapayım 71.5.okunacak sayfa çoğalacak iyice

haydin kızlaaaar...en kısa zamanda bizim topiğe bekliyoruz hepinizi...opuyorumnanaktan

3000 Adim step yaptim dusumu aldim ve bi kase yagsiz yogurt yedim simdide yataga gidiyorum bugün yediklerim fazla cünki misafirlikteydim

07.30 - 6 Kaysi, 3 Erik
08.30 - Kahvalti
11.00 - 1 Aktivia
16.00 - 2 Pohca, Kisir, Salata, Yogurtlu kizartma
17.00 - 1 Dilim pasta, 2 Tane ince cikolata, 3 kücük tuzlu kurabiye
21.00 - 1 Kase yogurt

Hadin herkese hayirli geceler

4 gundur kabızım yarın yola cıkcam gecmesi lazım nolur yardımm :bbo:senağlama

Kabızlıkla diyette çok sık karşılaşıyoruz
Ben çözüm olarak kendi deneyimimle light yoğurt yemeyi ve doğadan marka kayısılı form çayı içmeni tavsiye edebilirim canım..

ama onlar bzde yok kiii senağlamasenağlama
bi de ben diyet yapmıyorum bnmki hemoroid kaynaklı bi kabzlk sanırım senağlamasenağlama

selam arkadaşlar diyetteyken ençok karşıştıgımız sorunla ilgili bi yazı buldum dilerim işnize yarar

Kabızlık: Dışkılama sıklığının azalması ve dışkılama sırasında güçlük çekilmesi olarak basitçe tanımlayabiliriz. Özellikle diyet yapan kişilerde yağ ve lifli beslenmenin azalması ile kabızlık şikâyeti daha da artmaktadır.

Kabızlık nedenleri;
Yüksek oranlarda rafine şeker tüketimi
Lifli besinlerin az tüketilmesi
Dışkılamayı sürekli ertelemek
Bağırsaklardaki iltihabi bir durum, tümör, kanser gibi nedenler
Uzun süren seyahat nedeni ile tembelleşen bağırsaklar
ılaçlar
Gebelik
Önerimiz;

Kabızlık bulgularını çok iyi değerlendirmek gerekir. Çok uzun süren ve beslenme ile düzene girmeyen kabızlık durumunda mutlaka hekime başvurulmalıdır. Lütfen bilinçsizce bağırsakların hareketini artıran laksatifler veya posa içerikli ilaçlar kullanmayınız. Bilinçsizce kullanılan ilaçlar hem bağırsaklarınızın daha da tembelleşmesine hem de vücutta sıvı ve potasyum kaybına neden olmaktadır.

Kabızlığı önlemek için beslenmemizde ne gibi tedbirler almamız gerekir?

Sabahları aç karnına bol su içiniz.
Birden ve fazla yemek yemek bağırsakların çalışma düzenini bozduğu için kabızlığa neden olabilir, bunun için önerim azar azar ve sık sık yemek yenilmesidir.
Her zaman olduğu gibi yiyecekler iyice çiğnenmelidir ki, bağırsakta da kolay çözünebilsinler.
Su tüketmeyi ihmal etmemek gerekir. Günde 2-3 litre sıvı gıda tüketiniz.
Mürdüm eriği, kayısı, erik, üzüm gibi meyveleri yiyebilirsiniz veya kompostosunu içebilirsiniz. Özellikle sabahları sudan sonra 4-5 adet kuru kayısı yemenizi tavsiye ederim.
Kabızlığa neden olan aşırı şeker ve şekerli yiyecekleri tüketmekten kaçınmalısınız.
Kızartma, kavurma gibi yiyecekler kabızlığı tetiklediği için mümkün olduğunca az tüketilmelidir.
Öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka çorba içilmesini tavsiye ederim.
Et kabızlığı tetiklediği için et-tavuk yerine sebze veya balık tercih edilmelidir.
Yoğurt olarak prebiyotik olanları tercih edebilirsiniz.
Kabızlığın tedavisinde önemli bir yeri olan fiziksel aktivite için de önerim bol bol yürüyüş yapmanızdır. Ayrıca evde ayaklarınızı karnınıza doğru 15-20 kez itip-çekme hareketi yapmanız yararlı olacaktır.
Kola, kahve kabızlığa neden olduğu için tüketimini en aza indirmenizi öneririm.
Bitki çaylarını, bağırsaklarınızı tembelleştirmemek adına, çok sık tüketmeyiniz. Haftada 1-2 bardak içebilirsiniz.
En etkili tedbir olan, lif içeren yiyecek tüketiminizi artırın.
Kuru fasulye, mercimek, nohut gaz yapabileceği ve dışkılamada acı çekmenize neden olacağı için tüketimine dikkat edilmelidir.
Sağlıklı ve formda günler dilerim
esra kurtuluş
beslenme uzmanı

şekerim sen gel buraya niye çarıyon oraya ki anlamadım hem burda hem orda yazabilyomuzki ben çakamadımda bide zate burada paylaşım bazen az oluyo bide orya nasıl yetişecez yoksa temellimi oraya geçelim istiyon hala anlamadım ben:uhm:

05-12 Haziran arası zayıflama yarışması

SEVİLCAN..............................................66.5
LOXANDRA.............................................72.5

ROSEBUD_93.........................................75.1
Ayaynilay................................................72.6
ESSN.....................................................72.5
XZEYNA..................................................74
NAZO.....................................................66.4
Nurayy...................................................62.4
Meryemtaze...........................................75.5
ZEYNP..................................................72
YOKRUMUZFALAN................................66

Gul_0663...............................................70.1
BURSEFA.............................................71
SEDAOZER...........................................68
WHITEHALL..........................................72
AZRAMM..............................................69
EFSANUR............................................66
TALYA.................................................77
KIYMET_AY.........................................79
AYPARCAMM......................................71
MAGRENTA.........................................67
EBTUNA..............................................74
ALMIRA...............................................69.8

MİNNA9595..........................................69.5

MERAN07............................................68
YASKO................................................78.5

33NEVİN..............................................78

YARIŞMADAN MUAF TUTTUĞUMUZ CANIMIZ ARKAAŞIMIZ...

Melankoli..............................................74.6

İyi olan değil hepimizin kazanması dileğiyle...opuyorumnanaktan
Gönüllerin birincileri sadece bu forumda...opuyorumnanaktan

sedacım yardımı olur diyr listeyi ekledim
arkadaşlar liste eskisi gibi seda tarafından hazırlanacak
2 hafta süreyle bana katlandığınız için teşekkürler
eksik ve yanlış girişler için veee kusurlarım için affolaaa

mrb kızlarr
bütün gün misafirim vardı çok yoruldumm ama yinede bi bakiimm dediimm :enbuyukkk:

özicim benim hipotrodiim var doktor kilo vermeyi bırak almazsan iyi demiştii :dilcikar: ben sadece sabahları içiorum sirkeli ballı suyumu...1 su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi yarım çay kaşığı çiçek balı o kadar..limon sıkmıyorum...spor yapmıyorum bu sefer spora kilo vermem durduğu zaman başlıcam...ama sıkı diyet yapıyorum önceden kahvaltı yapmazdım şimdi kahvaltı yapıyorum....kilo vermem bi tarafada çok güzel inceldimm..sirkenin sıkılaştırıcı özelliğinden olsa gerek :lepi:
sabahtan beri inanılmaz su içiyorum halen içim yanıyor hortumu sokacam boğazımdan sürekli aksın ilacın en büyük faydası bu sanırım
minnacım çok su içmen bu ilacın faydası değil kii...bi hap seni bu kadar susatıyorsa böbreklerine zarar veriyor olabilir canım ya dikkatt et :çok üzgünüm:
kıymetcim ben o lahana çorbasını denedim ama blendırdan geçirmiştimm off çokk kötüydüü çokk 2 gün yapabildim sadece :bbo: senin yaptığın gibi nasıll olur aceba denemek lazımm CADIARZU ama kokusuu çokk kötüü yaww :bbo:
ya arkadaslar ben yeniyim bi problemim var hem kilo hemde dudaklarimain rengi kenerlari siyahlasti nedeni hakkinda bi bilgosi ve onerisi olan varmi
kansızlıktan olabilir..özelliklede regl dönemlerinde artıyorsa a.s mutlaka bir kan sayımı yaptır bence a.s
hoşgeldinn nurbanuu opuyorumnanaktan bende kayseriliyimm :lepi:
4 gundur kabızım yarın yola cıkcam gecmesi lazım nolur yardımm :bbo:senağlama
sabah aç karnına kayısı ile birlikte ılık su içebilirsin kefirde işe yarıo

baya bseler yaptım gecti gibi smdi brazcık harekt war karnımda yrn o da gcer die umuyorum...sakinlestirici kullananınız war mı passiflora fln doktora sorcam da alcam tabii de yan etkisi yok demisler genelde

gunaydınlar kapanısı ben yaptım acılısı da ben yapıyorum 72 olmusum kabızlıgm da gecti bu arada cok sukur ama su sakinlestirici konusnda yardmcı olursanz cok sewnrm 5te yola cıkcam.....
insallah herkes kilo wermstir guzel bi gun diliyorum hepnizekaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…