- 20 Ekim 2009
- 7.083
- 385
- 688
ayyy kız bende araştırdımherkes imsak ile oluo deyince dedim bu seneye kadar hep ezan bekledim die hatırlıyorum gitti bütün oruçlar boşa dedim üzülüodumki şu yazıyı buldum olayı kavradım yani boşa gitmemiş oruçlaray evet canımya onu söylemeyi unuttum ben
oruç tutucak olanlar akşam iftar yapmadan 5 10dk önce tartılıp gördüğü rakamı baz alıcaklar
oruç olmayanlarsa aynen sabahtan devam
canım haklısın zan imsak saatinden sonra okunur,fakatramazanda imsak saatinde okunuyo ezan karışıklık olmasın diye diye okumuştum,,ama baya araştırmıştım,,ezandan önce yeme içme işlemi bitmiş olmalıymış,,yani en garantisi ben imsak saatine bakıcam(3.55 bugünki) kaçsa o an suyumu içmiş olucam,,ezanı beklemek yokbenim reglim dün bitti tam yetiştim yani seninde şimdiden allahım kabul etsin tutucan oruçları
bende kahvaltı etmeyi düşünüyorum,yumurta haşlarım tok tutsun,,peynir zeytin bikaç,,2dilim ekmek tereyağı sürmeden yiyiemem
sonra 1bardak çay(siyah çay)valla yeşil çay içcek halim yok
evde yalnızım eşim serseriye başladı bugün sahuru işte yapcak,,sabah 9da gelcek,,onun için daha zor,sabaha kadar çalışcak(garson)allahtan yorucu bi işi yok öyle dışarda çalışanlar gibi,allahım onlara kuvvet versin çok zor,,benimki mühendislere çay veriyo kola veriyo işe bak oooohh miisssama yinede yorgun geliyo eve allahım nası bi atıştır kendini koltuğa sanki 2tır kömür indirmiş
ayyy kız bende araştırdımherkes imsak ile oluo deyince dedim bu seneye kadar hep ezan bekledim die hatırlıyorum gitti bütün oruçlar boşa dedim üzülüodumki şu yazıyı buldum olayı kavradım yani boşa gitmemiş oruçlar
İmsak vakti girdiği halde ezan okunurken yiyip içebilirim zannıyla ezan okunurken yiyip içen bir gün kaza orucu tutmalıdır.
ayyy hakket eşlerimize gayret kuvvet versinAllahım özel sektör canlarını alıyor resmen benimkiside öleee ,gelince bir atıo kendini yatağa hemen pc alıo eline(meslek bilgisayar olunca(hoş şuan kendi mesleğiyle ilgili bir işte çalışmıo )) yemek odaya yatağa kadar getirilio falan filan
bnm bildirim yok kuzu
biliyosun 1 ay tartı yasak
menü güzel şekerbu arada oku oku bitmedi geçmiş ne çene varmış sizdede
eşim gececi olduğu için sabahları çok geç kalkıyoruz
sabah oluyor öğlen yemeği artık benim :18:
öğlen(15:30)
domatesli bir kaşık lorlu maydonozlu salata (yarısını yiyebildim)
bir dilim ekmek
1 kk peynir
2 dilim karpuz
1 salatalığın 1/4 'i
ara(18:30)
2 etiform ,1bardak zero,kayısılı form çayı
akşam (20:30)
1 kase şehriye çorbası
3kaşık soğanlı salçalı kıyma yemeği
2kaşık yoğurt
2dilim karpuz
yarım dilim ekmek
birazdan yine ara yapıcam ,sanırım karpuz yerim ,ya da etiform olabilir
böle işte kendimi düzeltmeye karar verdim kesinlikle
bu arada regl oldum yaa ilk gün oruç tutamıyorum ,kendimi çok suçlu hissediyorum ama tıpkı oruç tutacakmışım gibi kalkıcam ve sadece gün içinde su içerim oruç moduna girmeliyim een azından
öle işte nasıl sizce menümmmmmmmm
evet canım,tarçınlı süt de içebilirsin..tarçın da şeker isteğini azaltır..mesela 1 şeftaliyi doğra,2-3 kaşık yoğurt ve tarçını karıştır.meyveli yoğurt gibi çok güzel oluyoHangi topikte olduğunu bilmiyorum ama bir arkadaş şeker isteği için kakaolu süt önermişti. Bir bardak süte bolca kakao ekliyorsun, şeker ilave etmeden içiyorsun. Ben de bu sabah denedim, güzel oluyor ve tatlı isteğini köreltiyor. Sütü sever misin bilmiyorum ama şayet sütle aran iyiyse öneririm :)
gecenin bu saatinde mantı mı yenirşimdi böle fırınlamış mantı oluoyaya ondan yiyom + 1kk peynir 3 dilim karpuz
menü güzel şeker,dirayetine sağlıkben de menümü yazayım kızlar bugun arkadaşlarımla buluştum onlar karşımda hamburger patates yerken ben mercimek çorbası içtim buraya nası yazarım korkusuyla
Sabah
domates
salatalık
2 kk peynir
1 sosis
1 dilim ekmek
1 fincan şekersiz çay
Ara
3 dilim karpuz
Öğle
1 kase mercimek çorbası
1 kutu light cola (bu kadarcık olsun napalım)
Akşam
3 yemek kaşığı taze fasulye
1 dilim kepekli ekmek
1 bardak şekersiz erik suyu
Ara
1 salatalık
1 fincan form çayı
canım bence plan yapma,istediğin kiloya düşmezsen moralin bozulabilir sonra:18:ilk başlarda güzel kilo veriyosun,sonra metabolizman direnç gösteriyo ve 300-500 gram vermeye başlıyosun..tabi bu durum bünyeden bünyeye değişiyor..sen en güzeli diyetine devam et,verdiğin her gramı kar olarak görKızlarr bu haftasonu itibariyle spora başlıyorum ve spordayken minimum 400 kalori yaksam, jillian 400 kalori.
Günde 1200 kaloriyi geçmesem... Eylülün 20sine kadar 62-64 civarı olur muyum :18:
bu hafta artıdayım yawrumetkilemezmi canım benim çok etkiliyor minderimle aynı anda başlamışız topiğe gördün üzere ben 67lerde sürünüyorum ama minderimin maşallahı var 60 lara geldiii helal olsun valla hayranım onun azminede bu gidişle hedefe ramazan sonunda ulaşmış olacak
bu arada martta başladım
nora ortalıkta yok,işallah uğrar bugün topiğe..o gelmezse ben de yapabilirimKızlar kaçta tartılıp göndericez? saat var mı? nora ya dimi?
iftardan önce:82:hakikatten nasıl yapacağız ki ramazanda girdi artık :44::44::44::44:tartıya ne zaman çıkçaz
Allah kabul etsin canım,yoğunluktan hemencecik akşam olur anlamazsın[sıze=3]hayırlı ramazanlar kızlar...
Terafıh namazımı kıldımda geldımm heheytttt 1 st surdu bayagı kalorı gıtmıstır cnımmm,herkezetavsıye ederım kızlar super oldu,
şimdisahurda kahvaltılık ve bol yesıllık dometes yıyecegım ınsl...
Kızlar benım ıs yogun bu arda cok gelemessem ona gore ;
1-hatımım var
2-kpss ye calısıyorum
3-el işi siparıslerım var
4-ev hnmı oldugum ıcın yemıslık yemek alısverıs vb.ıhıyaclarım var
eee bırde en onemlı sı
5- siz varsınız
eee ne yapimm ben sımdı
[/sıze]
canım sen noranın dikkatine yeni üyeyim diye bildir sayfada bildirim yaparkenKızlar şimdi kilo bildirimini yarın nasıl yapıcaz,kaçta bi de yeni üye olduğum için mesajı buraya yazıcam dimii?:44::44:
aynen canım ben de susadım şimdiden,sahurda da 1 litre su içtim neredeyse:18:konuşak valla sahurcuyum bugün,,çok heycanlıyım çok uzun saatler olucak önümüzde,,bense susuz kalmaya dayanamayan bir şahsiyet olaraktan,,çok endişeliyim inşallah dayanabilirim bu sıcaklarda napcm bilmem
tamam şekernora gelmemiş kaç gündür yarın için ne yapıcaz,,yine yarın sabahtan değil,,akşam iftardan önce tartılıcamız zamanki rakam yazılıcak buraya unutmayın
valla bende böyle biliyodum ezan imsakta okunuo ramazanda ama sadece
ama benim en büyük yanlışım bu zamana kadar hep ezan bitimine kadar bol bol su içerdim,,ama bilmiyodum inşallah boşa gitmemiştir
neyse ben 2senedir hiç oruç tutmadım ramazanda 2 yıl ard arda bebiş olunca e bide emzikli olunca yeni,tutamadım,kazalarınıda tutamadım ooooy oy,,allahım affetsin
inşallah bu sefer tutucam,,,
ben banyomu yaptım yumurtamı kaynattım geldim buraya,,neyse gidip hazırlık yapıyımda alıp getireyim buraya,,eğer geç yersem hemen yatıp sindirilmesini gecikmesinin istemiyorum,,yiyip yatmak çok fena olucak ama en azından 1saat zaman veriyim vücuda sindirsin
amin canım işallahİyi sahurlar kizlar ben sahurumu yaptim niyetimi aldim Rabbim bütün oruç tutanların yardımcısı olsun ben yatarım hepinize hayırlı gecelerrrr
herkese günaydınlar hayırlı ramazanlar
Günaydın bebeikler bugün cuma olduğunu unutmuşum bildirimleri alalım
günaydın canlarım hayırlı ramazanlar canlarım benim niyetliyim bende hayırlısı bakalım sahur da çok yemedım
kepekli sandıvınc,meyve suyu,su ramazan da da devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?