İnşallah tartı yüzünü güldürür, şimdiden hayırlı yolculuklar sana. Çok pozitifsin, hep böyle kal inşallah canım.(ancak müsait olduğum için cuma yerine salı günü tartılcam arkadaşlar ve sonra tatile çıkıcam. fakat dönüşte her cuma tartı gününde hep beraber olucaz inşallahhh:)
yarın tartı günü! '.'
korkuyorum, çok korkuyorummm '.'
bu hafta malesef biraz saldım kendimi. o da bilirsiniz ramazanda aile iftarları olur meşhur.. yemekler, tatlılar.. sonra sizi "aa, güzelim süzülmüşsün, hiç kalmamışsın, al biraz daha yi.. yi yi etli butlu ol azcık" diyen sevgili teyzeler, nineler önünüze tabak tabak koyarlar güzel lahmacunları, kadayıfları ve başınızda beklerler filan, takip ederler sürekli yiyo mu diye... ))):
yani demem o ki, azcık kaçırdım bu hafta. 2 akşam öyle bol teyzeli iftarlara katıldım malesef. ama sirkeli suyumu yanımdan hiç eksik etmedim. hem aşığım ben ona, o benim vazgeçilmezim :)))
ayrıca bugün spora başladım. yarın tartı günü, evet biraz da yusuf yusuf hadisesi olabilir fekat, ben yine de bugün gittim hızlı tempoda 1 kilometre yolu yürüdüm. ayrıca 2 saat önce bu jillian michaels'in acımasız egzersiz programını yaptım. keşke ölsem dediğim, bolca süründüğüm ama kendimle gurur duyduğum bu zevkli işkenceden sonra kulübe girip size bu satırları yazmak istedim :)))
aranıza yeni katılmış olabilirim ama hiç yabancılık çekmiyorum ve acaip seviyorum burayı, sizi. kadın olmak ne güzel şeyy! :)))
yarın akşam ilk işim gelip sizle üzüntümü ya da sevincimi paylaşıcam dostlar. herkese iyi geceler :)))
Kurabiyeler çok hoş, Allah tamamına erdirsin canım.Canım tartı günü cuma günü...Yoksa değiştide benmi kaçırdım :26::26:
Günaydın canım,günaydın
birazdan geçmişe göz atacağım, umarım herkes iyidir.
Beni sorarsanız karnımla başım dertte. ve birkaç gündür regl olduğumdan resmen yarım dünya gibi geziyorum. o kadr şişim ki. kendimi feci hissetmeme neden oluyor. aslında karnım biraz hale yola girse daha iyi hissedeceğim ama işte olmuyor.
neyse, diyetime yeniden dönüyorum. Tabi Ramazan'da diyet yapmam imkansız gibi ama en azından psikolojik olarak kendimi hazırlayacağım nasipse. kalan 5-6 kiloyu da hızla verip artık rahatlamak istiyorum.
Hadi bakalım, hepimiz için güzel başlangıçlar yaptığımız bir gün olsun
günaydın
Beni sorarsanız karnımla başım dertte. ve birkaç gündür regl olduğumdan resmen yarım dünya gibi geziyorum. o kadr şişim ki. kendimi feci hissetmeme neden oluyor. aslında karnım biraz hale yola girse daha iyi hissedeceğim ama işte olmuyor.
neyse, diyetime yeniden dönüyorum. Tabi Ramazan'da diyet yapmam imkansız gibi ama en azından psikolojik olarak kendimi hazırlayacağım nasipse. kalan 5-6 kiloyu da hızla verip artık rahatlamak istiyorum.
İnşallah tartı yüzünü güldürür, şimdiden hayırlı yolculuklar sana. Çok pozitifsin, hep böyle kal inşallah canım.
Kurabiyeler çok hoş, Allah tamamına erdirsin canım.
Günaydın canım,
İnşallah hepimiz vereceğiz o kiloları, Ramazan nedeniyle ben de dikkat edemiyorum, bir de spor da yapamıyorum, akşam pilim bitik oluyor, ramazandan sonra tam gaz devam inşallah.
Herkese günaydınlarr,
Günaydın COCO günaydın FTEMİZ nasılsınız
Günaydın canım,İnşallah tartı yüzünü güldürür, şimdiden hayırlı yolculuklar sana. Çok pozitifsin, hep böyle kal inşallah canım.
Günaydın canım,
İnşallah hepimiz vereceğiz o kiloları, Ramazan nedeniyle ben de dikkat edemiyorum, bir de spor da yapamıyorum, akşam pilim bitik oluyor, ramazandan sonra tam gaz devam inşallah.
Herkese günaydınlarr,
Sabah sabah kimsecikler yok. İyiyim Allah'a şükür. Aynen devam, işteyim, Ramazan nedeniyle oruç tutuyorum, sıcaklar bir yandan, öyle işte. Bizde aynı yani durumlar, sen nasılsın canım?
Günaydın canım,
Sabah sabah kimsecikler yok. İyiyim Allah'a şükür. Aynen devam, işteyim, Ramazan nedeniyle oruç tutuyorum, sıcaklar bir yandan, öyle işte. Bizde aynı yani durumlar, sen nasılsın canım?
valla bendede durumlar aynı cnm. diyet modundan çıkmıştım iyice şimdi yeniden toparlamaya çalışıyorum.
sıcaklar çok fena.bide oruç tutuyorum.tüm gün stres topu gibi dolanıyorum
iftar vaktide kendimden geçiyorumbi yemek yiyorum akıllara zarar
öyle işte
bugün bende çok bişi yemedim ama fena tokum anlayamadım acaba insan ne kadar az yerse gün içerisinde o kadar az mı acıkıyo :44:bunuda şöyle anlıyorum oruçluyken açlığın a sı yok bende iftardada sahurdada ama reglken yani oruç diilken doymak bilmiyorumvar bu işte bişi ama neyse iftar menüme geçeyim
yarım kepçe mercimek çorbası
iki yemek kaşığı barbunya
bir kase nar ekşili nane ve maydanozlu yağsız tuzssuz göbek salata kasemde küçüklerden hee kase dediysem
yaa vallahi yaşasın oruç diyorumda bişi demiyorum kızlar daha sofrada bile 7 bardak su içtim kim bilir sahura kadar ne su içerim
Eki Görüntüle 480974
face girer grmez karşıma gelen resim bu olduudoğru yaa ne diyim,,ben kaçtım kızlaaar,eşimde gelmek bilmedi ablasının evinden,haberleri yok bu olaydan,ama eşim gitmeden görmek istedi ablasını eniştesini,napsın gitme diyemedim,,tez gelsin ama,özledim
off ya dün bir bu gün iki hemen cıvıdımmoralim o kadar bozuktu ki oturdum bi güzel yaş pasta yedim.. yok anacım benden bi halt olmaz ya
tırs tabi her şeyi kabul ederim ama cipsi asla
Tebrik ederimSporu hiç bırakmıyorsun
Listeni ben çok beğendim canım, üstüne üstlük karnıyarığı da kızartmadan yapmışsın ohh daha ne olsun, mis gibi bir menü
İnşallah tartı yüzünü güldürür, şimdiden hayırlı yolculuklar sana. Çok pozitifsin, hep böyle kal inşallah canım.
Günaydın canım,
Herkese günaydınlarr,
belki arkadasiyla konusduklarini yakalarim diye düsündüm :26:varsa birseyler ortaya ciksin istiyorum yoksa kontrolcü degilim aslindasuzim gelmiş kaçırmışım
canım benim akşam gelip de o kadar saat ne konuşmuş onu mu dinlicen
off ne yapılır senin durumunda da hiç bilmiyorum ki..
onu deli gibi pişman etmek lazım ya...
şu erkeklerin gözleri dışarıda olmasa ne güzel olur
sen napiyorsun dilegimHafta sonu yemişsiniz gene gerisi gavura kalacak gibi.:99:
Esin naber yawrum??
Nora gelmiş kötü bir olayla
Gamze sende hala yiyon maşaallah börekler falan filan..
Bide akşam biri pilav yemiş.
İlla canınız pilavımsı bişey istiyorsa bulguru haşlayıp yiyin kuzular.
Pilav cıss yokk öyle bişi.
Öperim ballar!
sagol minderim allah razi olsunsuzicim,tubicim,noracim yaa cok uzuldum kizlarhayirlisi olsun,Allah yardimciniz olsun ramazan hurmetine
cok güzel esincim uruzun ekledigi kücük pastalarda cok güzel olur dügünde :123:Eki Görüntüle 481882
Kızlaaar nişanım için bu kurabiyelerden yaptırmaya karar verdim.
Baş harfler E&T olacak. Tarih de muhtemelen 24.08.2012
Sizce nasıl ?? :26::26:
önemli birseysi yoktur insallah bebisin :26:Merhaba kızlar, pc ye bişey oldu foto almıyor sinir oldum.
Sabah: 2 dilim uno denge light ekmek, yarın haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, 3 dilim sucuk, 6 zeytin, domates, salatalık.
Ara: 1 armut.
Öğle: Yok.
Ara: 5-6 tane eti form kepekli çubuk.
Akşam: 4 y. kaşığı taze fasülye, 2 y kaşığı tavuk sote, 2 y. kaşığı pilav, 1 bardak şekersiz limonata.
Böyle işte. Bu aralar çok sık giremiyorum bebeğim çok huysuz, bilginize...
hayirli yolculuklar canim güle güle git gel(ancak müsait olduğum için cuma yerine salı günü tartılcam arkadaşlar ve sonra tatile çıkıcam. fakat dönüşte her cuma tartı gününde hep beraber olucaz inşallahhh:)
yarın tartı günü! '.'
korkuyorum, çok korkuyorummm '.'
bu hafta malesef biraz saldım kendimi. o da bilirsiniz ramazanda aile iftarları olur meşhur.. yemekler, tatlılar.. sonra sizi "aa, güzelim süzülmüşsün, hiç kalmamışsın, al biraz daha yi.. yi yi etli butlu ol azcık" diyen sevgili teyzeler, nineler önünüze tabak tabak koyarlar güzel lahmacunları, kadayıfları ve başınızda beklerler filan, takip ederler sürekli yiyo mu diye... ))):
yani demem o ki, azcık kaçırdım bu hafta. 2 akşam öyle bol teyzeli iftarlara katıldım malesef. ama sirkeli suyumu yanımdan hiç eksik etmedim. hem aşığım ben ona, o benim vazgeçilmezim :)))
ayrıca bugün spora başladım. yarın tartı günü, evet biraz da yusuf yusuf hadisesi olabilir fekat, ben yine de bugün gittim hızlı tempoda 1 kilometre yolu yürüdüm. ayrıca 2 saat önce bu jillian michaels'in acımasız egzersiz programını yaptım. keşke ölsem dediğim, bolca süründüğüm ama kendimle gurur duyduğum bu zevkli işkenceden sonra kulübe girip size bu satırları yazmak istedim :)))
aranıza yeni katılmış olabilirim ama hiç yabancılık çekmiyorum ve acaip seviyorum burayı, sizi. kadın olmak ne güzel şeyy! :)))
yarın akşam ilk işim gelip sizle üzüntümü ya da sevincimi paylaşıcam dostlar. herkese iyi geceler :)))
günaydin canimgünaydın
günaydin canimİnşallah tartı yüzünü güldürür, şimdiden hayırlı yolculuklar sana. Çok pozitifsin, hep böyle kal inşallah canım.
Günaydın canım,
Herkese günaydınlarr,
günaydin gamzecimşekerler günaydınnnnnnn
kızlar geçmişi okudum ama alıntı yapamadım :26:
ama saçımı başımı yolan herkese çok tşk ederim özlemişim ayoll
eee nasılsınız bu gün ?
Şu uğursuzluk topiğimizden defolup gitse artık yaaagüzel haber duymayalı çok uzun zaman oldu
neyse dünkü menü
İftar:
Tavuk sote 5 yk.
pirinç pilavı 4 yk.
bol salata
ayran
Sahur:
2 dilim esmer ekmek
2 dilim beyaz peynir
şekersiz çay
2-3 çatal sucuk
büssürü maydanoz
günaydin canimgünaydınnnn hatunlarrrrrrr
ayy cok begendimSONUNA KADAR OKUYUN ÇOK HOŞUNUZA GİDECEK
Küçük Bir Çocugun Ramazan Günlüğü
Ramazan 1
Bu gün evde bir acaiplik var.
(j)
Herkes sessizce işine okuluna gidiyor.
Annem 'Zeynep hadi sana ...kahvaltı hazırlayalım' dedi.
Kimse yemek yemiyor, su içmiyor.
Ablam bile!
Ramazan 5
Önce diyet yaptıklarını sanmıştım.
İzledim hepsini.
Akşama doğru hepsi sessizleşiyor.
Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar.
Onları böyle seyretmek, öyle hoş ki.
Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hali içten içe güldürüyor beni.
Ama gülmeye cesaretim yok.
Ramazan 9
'Niye böyle yapıyorlar?' Ablama sordum, 'Büyüyünce anlarsın..' dedi.
Zaten başka ne der ki…
Anneme sordum, Ramazan dedi.
Babama sordum, Oruç dedi.
Ramazan 11
Bu Ramazan ve Oruç isimli iki kişi, bizimkilere yeme-içme yasağı koymuş demek.
Arkadaşım Fatıma'ya sordum.
Onun ailesi de gündüzleri yemek yemiyor su içmiyormuş.
Ramazan 14
Kaşık çatal sesleri, konuşmalar duydum.
Uyandım.
Babama haber vermeye koştum, yatağında yok!
Çaresiz, huysuz ablamın odasına koştum.
O da yok!
Korkmadım, Ben bu hırsızların hakkından gelirim!' dedim.
Aldım elime paspasın sapını, aniden açtım mutfak kapısını.
Sopamı havaya kaldırdım öylece kaldım oracıkta.
Bizimkiler yemek yiyorlar!
Vay uyanıklar.
Gündüz Oruç ile Ramazan'dan korkup gece yiyorlar.
Birde üstüme gülüyorlar…
Korkaklar.
Ramazan 17
Önceleri, Oruç ile Ramazan'ı bulup şikayet etmeyi düşündüm.
Fakat ablamın yemek yemedikçe pamuk gibi yumuşadığını fark ettim.
Babam ile Annem de artık tartışmıyorlar.
O zaman devam.
Belli ki Oruç ve Ramazan iyi kalpli iki amca.
Ramazan 19
Her gün bize beyaz başörtülü teyzeler geliyor.
Oturup birlikte Kur'an okuyorlar.
Her zamanki gibi mobilyadan, gelinden, kaynanadan, konuşmuyorlar.
Ellerini açıp herkese dua ediyorlar.
Sevim teyze de başını örtmüş.
Çok da yakışmış
Ramazan 22
Her şey aynen devam ediyor.
Televizyonlar bile uslu uslu konuşuyor.
Hepsi akşam ezan okuyor.
İftar iftar deyip bütün şehir birden yemeğe başlıyor.
Ne hoş.
Ramazan 24
Oruç'u merak ediyorum.
Geçen gün Ayşe teyzem Annemle konuşuyorlardı.
Şöyle şöyle yaparsam Oruç bozulur mu?
Yok böyle olursa Oruç kaçar mı?
Demek ki Oruç, çok duygulu birisi.
İnsanlar kötü bir şey yapınca bozuluyor.
Kötülüğü gördüğü yerden kaçıyor.
Oruc'u ve Ramazan'ı artık iyice merak ediyorum.
Onlarla tanışmaya can atıyorum.
Ramazan 25
Bu günlerde herkes Kadir gecesinden bahsediyor.
Şimdiye kadar gecesi olan bir adam göremedim.
Bu Kadir de kim?
Bin aydan hayırlı gecesi varmış.
O gece uyumamak, namaz kılmak, Kur'an okumak önemliymiş.
Ramazan 26
İftarı çok sevdim.
Akşam yemek yemeye İftar diyorlar.
Gece yemek yemenin adı da Sahur.
İftar sonrası eğlenceler oluyor.
Babam camilere götürüyor bizi.
Herkes sokaklarda, camide, neşe içinde.
Ramazan 28
Merak içinde beklerken uyuyakaldım.
Kadir, gecesiyle beraber gelmiş gitmiş.
Ben göremedim.
Anlayamıyorum.
Bu yüzden ağabeyimi çok özlüyorum.
Ablama soru sormaya kalksam, bana doya doya gülüyor.
Sonra da arkadaşlarına anlatıyor, birlikte gülüyorlar.
Sinir oluyorum.
Abim uzak bir şehirde üniversitede okuyor.
'Abim ne zaman geliyor?' diye aneme soruyorum.
'Bayram gelsin, o da gelecek' diyor.
Oruç, Ramazan, gece gelen Kadir'den sonra şimdi de Bayram!..
Soramıyorum 'Bayram kim?' diye.
Neden o gelmeden abim gelemiyor?
Belki de abimin arkadaşıdır.
Çok özledim abimi.
Bayram'ı da alsın gelsin tanışalım.
Ramazan 29 / Arefe
Sonunda bir hanım ismi duydum.
Arife diyemiyorlar mı ne?
Arefe diyorlar.
Niye Arefe?
'Arife' olması gerekmiyor mu?
Yengemin adı gibi yani...
'Arefe geliyor, daha temizliği bitirmedik.' diyor Annem.
Demek ki Arife teyze çok titiz.
İyice telaşlandılar.
Bir Bayram diyorlar, bir Arefe, harıl harıl çalışıyorlar.
Temizlik yapılıyor.
Yemekler hazırlanıyor.
Anneme 'Bayram ne zaman gelecek?' dedim, 'Arefe'den sonra' dedi.
Demek ki Bayram ile Arefe evli değil.
Akraba da değil.
Kafam karma karışık.
Salih abim bi gelse de her şeyi bana anlatsa.
Ve Bayram geldi
Sabah kalktığımda, herkesi kahvaltıda yakaladım!.
Oruç öldü herhalde diye düşündüm.
Gece abim gelmiş.
Sevinçten haykırdım.
Çok özlemişiz birbirimizi.
Bütün olanı biteni bir güzel anlattım Abime.
Yüzüme bakarken, bana tebessüm ettiğini gördüm.
Ablama sormamakla ne iyi ettiğimi anladım.
Abimin tebessüm ettiği yerde, Ablam kahkaha atar.
Abime küser gibi yaptım, hemen gönlümü aldı.
Bana her şeyi baştan anlattı, bu sefer de ben gülmeye başladım.
Abimden söz aldım.
Kimseye anlatmayacak, konuştuklarımızı yazmak için izin istedi.
Ben de verdim..
Ramazan günlüğü işte böyle ortaya çıktı.
Abim buna bir de isim buldu: 5 Yaş Sendromu.
Sendromu anlamadım.
Ama olsun, Abime güveniyorum.
Gerçi Ablam'a göre 4 yaşındayım.
Annem 5 yaşında olduğumu söylüyor.
Babam daha 4 yaşından gün almadı diyor.
Abim bu konu beni aşar diyor.
Bayramı çok sevdim.
Ama Ablam tekrar o sinirli haline dönecek diye, Ramazanın gidişine çok üzüldüm.
Bizim için her gün Ramazan olsa!..
Ne iyi olur..
arzucum canim benim seni özledim iyi olmana sevindim allah saglikli kolay dogum nasip etsin insallah hep aklimdasin daha gecenlerde baktim nickine görüyorum anneler topiginde merakimi gideriyorum seni cok seviyorumSuzimmmm nasılsın
kımsecıkler kalmamıs topık kurumus yaavv
oglus nasıl tr ye gelıp gıttın mı kılo durumları aynı mı
benı sorarsan ıyıyım canım 7ıncı ayımdayım yakında ızne ayrılıcam hazırlıklara baslıycam ınsallah
dılegınde msjını gordum napıyorusn cnaım kılonu koruyor musun
ben 7-8 kg aldım bakalım ıns dogum sonrası bakıcam kendıme bıraz kendıme geldıkten sonra tabı
hepınızı opuyorum benı tanıyanlara cok selam
dua edın saglıkla kolayca dogurayım
kendınıze cok ıyı bakın hayırlı bayramlar sımdıden
günaydin esincimGünaydın şekerciklerrrrrrrrrrrrr
Ben bugün kahvaltı yapmadan bi jillianla buluşacağım
Günaydın şekerciklerrrrrrrrrrrrr
Ben bugün kahvaltı yapmadan bi jillianla buluşacağım
melemen
1dlm cvdr ekmegi
peynır
yesıl cayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
günaydın
neyse dünkü menü
İftar:
Tavuk sote 5 yk.
pirinç pilavı 4 yk.
bol salata
ayran
Sahur:
2 dilim esmer ekmek
2 dilim beyaz peynir
şekersiz çay
2-3 çatal sucuk
büssürü maydanoz
günaydınnnn hatunlarrrrrrr
iki bardak şekersiz erik kompostosu
bir krep
üç dilim fırınlanmış patates
iki yemek kaşığı tarhana
yarım kepçe nohut yemeği
birbuçuk litre su
yaa bide verem etcek bu tartım beni iftardan evvel 68.800 kg iftardan sonra 71 bu nasıl olur yaa çıldırmış olan tartımı ben mi?:44: :26:işte kafam şu hallerde bu sebepten
Oyyyş bunlar çok şeker yaa. Düğünümde de düşünüyorum böyle değişik şeyler açıkcası. Sıktı artık o beyaz kocaman pastalar
Saol canım inşallah sorunsuz atlatırız şu günü :18::18:
oyyy menüm beğenildi ben bu gazla spormu yapsam çikolatamı yesem bilemedimki
ben bi karar verdim kendime yeni bir tartı alıcam bu tartıyıda alalı bir sene olmadı ama kırıp atıcam yoo yoo kimseye veripde onların bünyesinide alt üst edemem yazık yani sabah 68 akşam 71 gören üç gün sonra kafasında huni elindeçan ağzında düdüklü balonla gezip düüt düüt çekilin amca tren geliyoo diye bağırmaya başlar çünkü demi ama
yaaa kızlar yine 68 görüyorum tartıda iftardada 70 71 bu nasıl iştir
ben bi karar verdim kendime yeni bir tartı alıcam bu tartıyıda alalı bir sene olmadı ama kırıp atıcam yoo yoo kimseye veripde onların bünyesinide alt üst edemem yazık yani sabah 68 akşam 71 gören üç gün sonra kafasında huni elindeçan ağzında düdüklü balonla gezip düüt düüt çekilin amca tren geliyoo diye bağırmaya başlar çünkü demi ama
yaaa kızlar yine 68 görüyorum tartıda iftardada 70 71 bu nasıl iştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?