70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

yok burya gunluk menunu yazz sporunu elın den geldıgınce yappppppp sonra cuma gunu tartıya cıkk bu arada 25 kg=1 lt su uzerınden suyunu ıccc yesıl caylarını ıcc cuma gorursun bak neler oluyrrr

sımdıden yazıyım mııı yapabılırsınnn yaramaz pısııııııııııı hadiii hadiiiiiiiiiiii

evt bende sasırdımkımseler yok cnm yaaaaaaaaaaaaaaa

sabah kahvaltısı : 2 dilim kepekli ekmek 3 zeytin salatalık domates diyet peynir ve şekersiz çay

saat 10 da : 1 tane armut

saat 11 de : 1 kup yeşil çay

öğle yemeği henüz yemedim

Karpuzun kalorisine gelince şöyle bi yazıya rastladım hemen paylaşiim sizlerle

Sıcak havalarda terle birlikte vücuttan atılan su ve mineral kaybını karşılamak için bol bol karpuz yiyin. Yüzde 95?i su olduğu için hem vücudun su kaybını karşılıyor, hem de susuzluğu gideriyor. İdrar söktürücü özelliği ile vücutta biriken toksinlerin atılımını kolaylaştırıyor. Karpuz ayrıca kilo vermek isteyenler için de ideal bir meyve. Tatlı bir lezzeti var ama içerdiği şeker miktarı 100 gramında sadece 3.7 gr. Yağdan yoksun, kalori açısından ise hayli fakir bir meyve. Yaklaşık 300 gramlık bir dilimin kalorisi sadece 45. Karpuzu diğer meyvelerle karşılaştırdığımızda ortaya ilginç kalori miktarları çıkıyor. Örneğin; 2 incirin kalorisi 90 iken küçük bir salkım üzümünki 80 kaloriye ulaşıyor.
Karpuzun bir diğer özelliği de vücudun su tutmasını önleyerek selülit oluşumunu engellemesi. Formunu korumak ya da kilo vermek isteyenler karpuzu sofralarından eksik etmemeli.

Çok zengin bir meyve

Bol su içermesi ve vücudu inceltici özelliklere sahip olması karpuzun besinsel değerlerden yoksun olduğu anlamına gelmiyor. Aksine sağlığımız için gerçek bir nimet. 100 gramında 37 mcg A vitamini, 10 mg C vitamini ve 280 mg potasyum bulunuyor. A vitamini sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken, pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Sıcakta terle birlikte vücuttan atılan potasyum kaybı nedeniyle ortaya çıkan tansiyon düzensizliğini içeriğindeki potasyum minerali ile dengeliyor. Ayrıca son yıllarda kansere karşı etken bir madde olduğu kanıtlanan likopen içeriyor. 100 gramında tam 4 mg likopen bulunuyor. Doğadaki dört yüz karoten (vücutta A vitaminine dönüşüyor) maddesinden biri olan likopen, en çok kırmızı renkli meyve ve sebzelerin içeriğinde var. Bilim adamlarına göre bu antioksidan etkili madde, yaşlanmaya ve kansere karşı çok önemli bir etken. Meyvedeki kırmızı renk ne kadar yoğun olursa likopen maddesi o denli çok demektir. Tıpkı önleyici bir ilaç gibi likopen, prostat ve mide kanseri riskini en aza indirgiyor, gözleri koruyor özellikle de retinanın dış etkenlerden kaynaklanan harabiyetini önlüyor ve kanın damarlarda dolaşımını hızlandırıyor.

SUYUN KİLO KAYBETMEDE VE SAĞLIKTAKİ ÖNEMİ

Su gerek vücut dengesi gerekse kilo kaybetmek için ideal bir içecektir. Yaşantımızda oksijenden sonra en önemli öğedir. İnsanoğlunun susuzluğa dayanma gücü sadece birkaç gündür. Zira vücut suyunun % 10 kaybı hayati tehlike arz eder. Çoğumuz suyun değerini önemsemesekte kilo kaybı için en pratik yol, doğadaki kalorisiz tek içecek olan sudur.
Yemekten önce içeceğiniz 1 veya 2 bardak su, iştahı bastırırken vücutta depolanan yağların metabolize olmasına yardımcı olacaktır. Yapılan araştırmalarda su tüketiminin az olduğu kişilerde, yağ oranlarının yükseldiği saptanmıştır. Çünkü böbrekler yeterli su almayınca iyi çalışamaz ve bu yükün bir bölümü karaciğere kalır. Karaciğerin başlıca görevlerinden biri de depolanmış yağları bedenin kullanabileceği enerjiye çevirmektir. Eğer karaciğer böbreklerin işini de yapmaya mecbur kalırsa, tam kapasite ile çalışamaz ve giderek daha az yağ metabolize eder. Yağlar bedende depolanıp kalır ve kilo kaybı durur.
Bedende su toplanmasını önlemek için de en iyi tedbir yine bol su içimidir. Beden az su alınca bunu tehlike sayarak her damlasını saklamaya çalışır ve su hücre dışı dokularda birikir. Bunun neticesi el, ayak ve bacaklarda ödeme yol açar. Alınan diürekitlerle depolanmış su atılırken bazı temel besin öğeleride yok edilir.
Su, cildin canlı ve güzel görünmesine yardımcı olur. Kurumayı önler, kilo kaybından oluşan deri sarkmalarını önler. Küçülen hücreler su ile şişer. Temiz, sağlıklı, esnek hale gelir.
Su kasların dengesini sağlar. Kasılma anındaki doğal foksiyonları düzenlemeye yardımcı olur.
Su, bedenin toksik maddelerden arınmasını sağlar.
Su, pekliği önler. Beden yetersiz su alınca gereken suyu iç dokudan çeker. Bunun için kalın bağırsak başlıca kaynaktır. Neticede peklik oluşur. Şişman bireylerin metabolik yükleri daha fazla olduğundan, suya ihtiyaçlarıda daha fazladır. Her 12 Kg fazlası için bir bardak artı su içimi gerekir. Ağır spor yapan, ağır işlerle uğraşan, sıcak ve kuru havalara maruz kalan kişiler için de aynı şey geçerlidir.
Normal kilosunda olan birey her gün en az 8 su bardağı su içmelidir.

sonunda ateşim düştü ama hala kızımla öksürüğümüz devam ediyor. :84:bu nasıl bir hastalıktır anlamadım bu arada hastalık beni 62 kiloya düşürdü

sonunda ateşim düştü ama hala kızımla öksürüğümüz devam ediyor. :84:bu nasıl bir hastalıktır anlamadım bu arada hastalık beni 62 kiloya düşürdü

geçmiş olsun sanada kızınıda bol bol adaçayı ıhlamur için..ha bide kekik yağımı kekik çayımı hatırlayamadım oda kesiyormuş

bu arada öğle yemeğim kızlar..

bir kase çorba yanında yoğurt yarım dilim ekmek şimdi yeşilçay içicem

salata ve yemek nerde ? az olmus buuu bence benım tum dıyet lıstelerımde ogle yemeklerı hep corba bır dılım kepeklı ekmek 3-4 yemek kasıgı sebze yemegı ya da ızgara ve salata vardı

ben bugun mercımek corbası yaprak sarma salata yedım ekmek yemedım bı bardak yesıl cay ıctım yesıl cayı hazır sallama cııyorum ıse yarar mı acaba :26::26::26::26: iş yerinde gercegı yok bende getırmıyorum nedense evden

saolasın canım bu hastalık
nasıl bişi anlamadık walla geçmek bilmedi salgın galiba herkeste bi grip var bu aralar

Evettttt doğum iznim bitti ve 6 ay aradan sonra döndüm işe kızlar. Okulu öyle özlemiişimki, artık aranızda akşamları olabilicem, unutmayın beni, asla bırakmıcam burayı. Şimdi kızımla ilgilenmem lazım, muck muck.

canım inan istekli olunca herşey yapılıyor.tek sorun akılda bitirmek.beni gören tanıyamıyor çok utanıyorum çok.sevdiğim adamın bile karşısına çıkamadım arkadaşları çok kilolu olduğumu söyleyince.maalesef başka bir kız arkadaşı var hemi de 90 60 90 bende hırsdan zayıflıyorum :):):)

benim bir arkdaşım vardı biz tanstıgımzda 56 kıloydu bana eskı resımlerını gosterdı sok oldum resmen obezmıs 100 un uzerınde kılosu nasıl oldu dedım hırs yapmıs egzrsız spor derken vermıs kıloları sonra bu dıyete yaz basında baslamıs yazlıga gıdıp..sonra memlekete donmus arkdsları ıle telefonda gorusuyor ama kımse bılmıyormus dıyette oldugunu dondugunde cafede bulusalım demıs herkese dondum..gunes gozlugunu takmıs saclar fönlü...teker teker gelmıs mıllet ...kımse tanıymamıs sonra her gelen masadakı yabancıya bakıp bu kım dıye ıncelıyormus sonra zaten en yakın arkdslarından bırıyle bırlkte olmaya baslamıs sımdı evlı bır cocugu var ve ınanın hala zayıf belkıde eskısınden zayıf ...demek kı ısteyınce alınmıyor o kılolar sabıtledı kız resmen 8 yıldır ınce

aksama sadece karpuz yıcem demektır artıkın hehehehhe kurbana kdr 65 lerde olmam gerekkkk:84::84::84: cunku ondan sonra dfr gıdecegımmmmmmmmmmmmmmmmm:84:

ayy ne gusel yanı kg vermıssın bende 4 gundur grıbım ama 1 gr gıtmemıs sbh tartısoyledıı gecmıs olsn cnm 1 cay kasıgı kekık 1 su bard.su ıl kaynat sıcak sıcak ıc antıbıyotık etkısı ıle oksurugu kesıyrrr ben ıyı oldum sayılır:)

ahyırlı olsun cnm allah kolaylık versınn ne guselsevındırık olmussunn ogretmenmıydın senn ne ogretmenı dın yada

evt yeterkı ısteee bende yapmaam dyrdumm bır ark.ıle buraya uye oldukk hehe cok skrr gıttı kg lerrr hırs guselll bırseyyyyyyyyyyy

İnşallah verirsin canım, hep beraber bu işin üstesinden geleceğiz. Çok haklısın hareketsiz olmuyor, bol bol hareket lazm bize.

Kesinlikle haklısın, ben kendi çabalarımla kilo vermeye çalışıyordum ama baktım olmayacak yüzme kursuna yazıldım :)) Bizim burada belediyenin açtığı bir kurs, yarın testlerimi yaptıracağım ve haftasonu başlayacağım inşallah.

Son düzenleme:
aramıza yeni katılan arkadaşlar HOŞ GELDİNİZ İNŞLLAH HEP BERABER VERECEĞİZ KİLOLARIMIZI
MENÜM
SABAH UYANINCA SUUU
çok az süt içine müsli
araaa hep suuuu çünkü derin bi temizliğe giriştim yeni bitirdim bu saate kadarda hep su içmiştim
öğle ikinddi akşam:haşlamış tavuk göğsü 1 bardak ayran salata
akşam otururken meyve 1 porsiyon
KIZLAR ÇOOOOK YEMEK YEDİĞİMDE KENDİMİ NASILDA HANTAL HİSSEDİYODUM ŞİMDİ AZ YİYİNCA KENDİMİ DAHA MUTLU HİSSEDİYORUM

kızlaaar çok mutluyuum bi süredir yaptığım bacak ve kalça harektlerinin sonuçları kendini göstermeye başladıı selülitimsi şeyler de azaldı inşallah böyle devam edeeer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…