merhabalar kizlar
bu gece o kadar doluyumki sizinle biraz dertlesmek istedim belki bazilariniz bilir benim 5.5 yasinda bir oglum var yaklasik iki yasinda epilepsi tanisi konuldu fakat nedeni bir turlu bulunamadi sozde buranin en iyi doktorlarina goturuyordum ama sonuc yok en son mart sonunda ankaraya goturdum orda 5 gunde tehsis konuldu beynin konusma bolgesinde kivrim bozuklugundan dolayi cocuk bu hale gelmis neyse bize ilac verdi ve zamanla gecer dedi nisandan beri kullaniyoruz ilacin faydalari olmaya basladi oglumun konusmasi degisti kelime sayisi arti daha bir guzel anliyor bizi bu duruma anlatilmaz bir sekilde mutlu oluyorum fakat hareketliligi fazla degismedi surekli disarda gezmek istiyor ustelik beli takintilari var disarda oonlari yapmasam kendini yere atior beni cekiyor gucum yetmiyor evde kalsak durmuyor isyan ediyor cikmak icin kapi pencereleri dovuyor komsularla surekli kavga ediyorum yani evde kalsam agliuuorum disari ciksamda agliyorum nasilki martan beri caresizlikten, kendisiyle bas edemiyorum diye iki defa turkiyeye gitim ama ordada annemler hem kendi tarim isleri hem oglumla ugrasmaktan mahfoluyorlardikayimbabamlar kalabalik ama onlar ogluma baktiklarinda arkamdan ben kendilerine is yapmiyorum dedikodularini daha cok seyler soylemelerinden dolayi onlarda kalmiyordum benim zorumla ara sira cocugu goturuyorlardi yani istemedn mecbur kaldiklari icin nasil cigerse bunlarinki .. bide yolculuklarim cok kotu geciyor ben havada anne gidek gidek diye agliyor oturmuyor hostes kabini hic bir er birakmiyor gelip gidene kadar hem o hem ben aglasiyoruz yani nereye gitsem caresizim kac yildir yasamayi unutum hayati unutum... bugun kuzenimin esi aradi yaniizdaki kommeksiyale gitmek icin bize geldi sonra beraber gitik tabi bizimki basladi beni saga solla cekmeye macdoya oyun oynamay, cikolat,asansur, yuruyen merdiven dha neler neler tabi savas halindeyiz ben kan ter icinde kalmisim eve geldiyom butun kemiklerim agriyor yine savas... durumunundan dolayi 3 yasinda baslaasi gereken okula hayla gidemiuor. aslinda biraz farkli ortamlarda dursa cocuklarla zaman gecirse bu kadar ters olmaz gun boyu tanidigi cocuklarin ismini soyluyor "anne roza gidek, jiyan gedek alican gidek " bide dayisina ve arabya cok duskun surekli anne dayi tutut tu tut diyor .. alslinda oglumun rehabilitasiyon merkezine ihtiyaci var ama bulun dugumuz bolgede yok bizde yatiliya basvurduk eyer kabul olursa onu icin hem iyi hemde zor olacak aslinda benim icin daha zor olacak o yuzden ben dosyasi kabul olursa oraya tasinip cocugu gunduzleri goturup aksamlari getirim diyorum cunku hayata dayanaman zorda olsa onsuz bir gun gecirmeye .. okulun bundugu bolge kiralar bakimindan cok pahali ben suan 70 metre karelik evde isitmasiyla beraber aylik 875euro'ya oturuyorum ama orda 30 metre karelik bir oda sirf kira 900euro biraz zorlanacagiz ama mecburen katlanacm..
ilk defa bu kadar cok konustum gerci sizlerle hep sohbet etmek istiyorum ama durumum bu bu yuzden burada fazla yazamiyorum ama sizleri hep takip ediyorum
canım benim öncelikle çok geçmiş olsun ve emin ol geçecek.zor bir süreç..benim halam da epilepsi hastasıydı.içimde hep bir sızıdır onun hastalığı ve ona yardım edememek.çok geç kalmıştık onun için.uzun zamandan berı nobet geçiriyormuş fakat kocası hiç ilgilenmemiş boşandıklarında babamın haberi olmuştu ama doktora götürdüğümüzde çok geç kalınmış durduramayız ama yavaşlatırız demişlerdi.öylece onun için hiç bir şey yapamamıştık.ama komşumuzun kızı da epilepsi oldu.tanısı konulduğunda 4 yaşındaydı.devlet hastanesinde bir nöröloga götürdüler ilaç tedavisine başladılar.ilaçlarını çok düzenli kullandı hergün aynı saatte saatini 1 dk.bile atlamadılar.ve şimdi kızımız 17 yaşında tanısı koyulduğundan beri bir kez nöbet geçirdi o da küçükken.geçenlerde aylık kontrolünde doktor hiçbir şeyi kalmadığını artık ilaçlarını kullanmamasını söylemiş yanı dıyecegım o ki evet çok yorulacaksın ama bu süreçte sana muhtaç.eger sureklı nöbet gecırmıyorsa yarım gun krese verebılıyorsan ver .şuan hastalıgından dolayı kendını ıfade edemediği için etrafa saldırıyordur emınım.birde kendın ıcın bır psıkologtan yardım al.cok ıyı gelecek çok rahatlayacaksın.tarafsız bir kişinin olaya bakması sana iyi gelecek.biz burda senın ıcın uzuluruz destek olmaya calısırız ama uzmanın ki başka.kendıne çok ıyı bak yuce rabbim sana ogluna ve ailene mutluluk sağlık ve huzur versin.................
hosgeldın canım aynı kg dayız bakalım kim daha hızlı verecek varmısın aynı sayıldımız için söyluyorum bende bugun baslıyorum dıkkat etmeye düne kadar tatlılar hava sonrada mıdemde uçustu
Hosbulduk tatlim ben varim ama pko luyum benyani cok zor veriyorum dezavantajim var
Sen Sadece protein mı yapıyorsun?
haftanın 4 gunu proteın yapıyorum dıger gunler normal dıyet menusu uyguluyorum....
kızlar okadar üzgünümki şuan
eşi şehit olan arkadaşımı aradım
hergün arıyorumda bugün uzun konuştuk
o anlattı ben burada ağladım
oğlunun yaptıklarını, eşiyle yaşananlara, şehit olduğunu nasıl öğrendiğini falan
çok etkilendim
küçücük oğlu babasız kaldı çokta düşkündü babasına
allah yardımcıları olsun ama dünyanın en zor şeylerinden birisi
insan evladının durumundan dolayı acısını bile yaşayamıyorum
hatta onun tepkileri acısını kat kat arttırıyor
allah belalarını versin.onların ocakları sönsün inşallah............