canımmmmdoktora gittim her türlü testi yaptırdım. hiç birinde sorun yok. insülün direnci için ayrı bir test mi var. yoksa normal şeker testi yetiyor mu ?
benim bunalımımın sebebi eşimin çok üstüme gelmesi.yazacak ey çokta bunaldım baım bunaldım anlatmaktan bile bunaldım
ah ah erkek aileleri hep böyle. en iyisi uzak olacaksın. bak ben 1 senedir çok rahatım arada 1200 km var. istesede uğraşamıyorlar artık benimle. ama hala telefonla falan arada laf yiyoruzbiz geçen ay konyadaydık. şimdi kayınvalidemgil diyorki hadi yine kurbana gelin. ya bir düşün demi 1200 km yol. direk uçuş yok uçakla gidemiyoruz. mecbur araba ile gideceğiz. ve terör bölgesindeyiz. o pülümür geçiidşnden geçene kadar korkudan ölüyorum. pkk devamlı yol kesiyor oralarda eşim polis. allah korusun yolumuzu kesseler kimbilir ne gelir başımıza. ayrıca bizim konyaya gitmemiz en az 1000 tl ye mal oluyor az paramı. benimde borcum maddi bir düzenim var. her dk para harcayamam.
çok sağol canım. benim sorunum inanki yemek değil bunu artık çözdüm. yemem ile kilo almam arasında hiçbir bağlantı yok.
trabzon 4 saat falan canım yani çok yakın değil. ayrıca diyetisyenle bir fayda sağlayabileceğimi düşünmüyorum. çünkü dediğim gibi sorun yemek değil.
bak sıon hafta yediklerimi düşünüyorum. haşlanmış tavuk, ızgara köfte salata yoğurt, yeşillik, az az ekmek yediğim bunlar. kalori sağlayan hiçbirşey yok.
bugünde 2 dilim ekmek, süzme yoğurt çok az reçelle kahvaltımı yaptım. öğlende yağsız ızgara 4-5 küçük köfte, 2 kaşık yoğurt ve 1 havuç ile öğle yemeği yedim.
dilek inan menülerim hep böyle ne az ne çok. zaten okuduğum tüm yazılar düzenli kilo kaybı için günde ortalama 500 kalori az beslenmeyi yani 1500 kalori civarı beslenmeyi öneriyor ve ben bu sınıra uyuyorum. karbonhidratı düşürdüm protein ağırlıklı besleniyorum ama yok yok olmadı birtürlü.
birde 2 aydır size anlatmadım ama farkli bir program deniyorum. psikolojik destek gibi düşünün. ve bu programı kullanan herkes 21 gün sonunda 2 kilo en az vermiş ve bende buda işe yaramadı. hala artıdayım.
kızlar inanın çok yoruldum kilo konusunda konuşmamak düşünmemek için buraya bile girmeyeyim diyorum ama bir tek sizler varsınız zaten hayatımda ve sizlerle de konuşmazsam patlayacağım.
aynen canımbende canım isterse bişeyleri yaparım ama dayatma varsa isyaaaaan ediyorummmmm..
bu aralar gerçekten bunalım havası var topikte
adet dönemi değil canım yakın da değilm. tuzlu falan yemedim kesinlikle ödem değil yani.
aslında tartılmıyordum tartılmamın sebebi kendimi kilo almış hissettim yüzüm bel yanlarım falan şişti tartıdım ki 2,5 kilo almışım
sağol canım ama zamanla düzeleceği yok ne yazıkki. bir senedir aynı.
tartılmayı bırakmıştım zaten ama artıya geçince sinirimden yine başladım
çok sağol canım. elbette takım olabilriz ama benim bu iniş çıkışlı ruh halimin sana bir faydası olmaz senide kötü etkilerim.
canım yemeği artık kilo aldırıcı olarak görmüyorum. zaten dengeli beslenme konusunda oldukça istikrar oturttum.
abur cubur kaçamak yok denecek kadar az. sabahları kahvaltımı yapıyorum öğlen akşam gayet makul yiyorum. sorun yememde değil.
sorun bu meselenin kafamda artık çok ama çok büyümesi ve eşim. artık altından kalkamıyorum
ah suzi beni en iyi sen anlarsın aynı durumları yaşıyoruz çünkü. o kadar dikkatli beslenmeye rağmen hep veriş alış modundayız
canım sizler çk iyi kilolar verdiniz. ama ben bir senedir 5 kilo ver al ver al şeklindeydim. şuanda da ta geçen yıkki aynı kiloma döndüm. ben evlenirken65 falandım yani çıtır değildim. ama eşimde kilo takıntısı var ve onun bu lafları beni iyice kendimden bezdirdi.
doktora gittim her türlü testi yaptırdım. hiç birinde sorun yok. insülün direnci için ayrı bir test mi var. yoksa normal şeker testi yetiyor mu ?
benim bunalımımın sebebi eşimin çok üstüme gelmesi.yazacak ey çokta bunaldım baım bunaldım anlatmaktan bile bunaldım
ah ah erkek aileleri hep böyle. en iyisi uzak olacaksın. bak ben 1 senedir çok rahatım arada 1200 km var. istesede uğraşamıyorlar artık benimle. ama hala telefonla falan arada laf yiyoruzbiz geçen ay konyadaydık. şimdi kayınvalidemgil diyorki hadi yine kurbana gelin. ya bir düşün demi 1200 km yol. direk uçuş yok uçakla gidemiyoruz. mecbur araba ile gideceğiz. ve terör bölgesindeyiz. o pülümür geçiidşnden geçene kadar korkudan ölüyorum. pkk devamlı yol kesiyor oralarda eşim polis. allah korusun yolumuzu kesseler kimbilir ne gelir başımıza. ayrıca bizim konyaya gitmemiz en az 1000 tl ye mal oluyor az paramı. benimde borcum maddi bir düzenim var. her dk para harcayamam.
çok sağol canım. benim sorunum inanki yemek değil bunu artık çözdüm. yemem ile kilo almam arasında hiçbir bağlantı yok.
trabzon 4 saat falan canım yani çok yakın değil. ayrıca diyetisyenle bir fayda sağlayabileceğimi düşünmüyorum. çünkü dediğim gibi sorun yemek değil.
bak sıon hafta yediklerimi düşünüyorum. haşlanmış tavuk, ızgara köfte salata yoğurt, yeşillik, az az ekmek yediğim bunlar. kalori sağlayan hiçbirşey yok.
bugünde 2 dilim ekmek, süzme yoğurt çok az reçelle kahvaltımı yaptım. öğlende yağsız ızgara 4-5 küçük köfte, 2 kaşık yoğurt ve 1 havuç ile öğle yemeği yedim.
dilek inan menülerim hep böyle ne az ne çok. zaten okuduğum tüm yazılar düzenli kilo kaybı için günde ortalama 500 kalori az beslenmeyi yani 1500 kalori civarı beslenmeyi öneriyor ve ben bu sınıra uyuyorum. karbonhidratı düşürdüm protein ağırlıklı besleniyorum ama yok yok olmadı birtürlü.
birde 2 aydır size anlatmadım ama farkli bir program deniyorum. psikolojik destek gibi düşünün. ve bu programı kullanan herkes 21 gün sonunda 2 kilo en az vermiş ve bende buda işe yaramadı. hala artıdayım.
kızlar inanın çok yoruldum kilo konusunda konuşmamak düşünmemek için buraya bile girmeyeyim diyorum ama bir tek sizler varsınız zaten hayatımda ve sizlerle de konuşmazsam patlayacağım.
bende bu aralar hiç dikkat etmiyorum yaaaa..
daha düzene oturtamadım yemek işini
dün dışarda yedik..
iskender vardı seçim şansım yoktu
tabi ekmeklerinide çöpe atılmasın diye yedim
sonra ekmek kadayıfı geldi
eşiminkinden bi çatal aldım kendiminkine dokunmadım
ama şişirdi beni yemek
bu akşamda dışardayız:26::26::26:
günaydın kızlar nasılsınıııız benim yine moral diplerde o yüzden size de uğramadım sinirinizi bozmayayım dedim
geçen hafta 2 kilo vermiştim 2 gündür tartılıyorum ve artıdayım. 2,5 kilo almışım nasıl oldu anlamadım. dieti bozmadım akşamları çok az yiyorum ağırlığı sabah ve öğlede tutuyorum. ama yine artıdayım (
dün aşim geldi bir arkadaşının eşi 5 ayda 15 kilo verimiş dukan diyeti yapmış tutturdu onu yap diye. yaptım olmadı beceremedim diyorum anlamıyor.
yine bunaltıyor beni zaten moralim bozuktu oda tuz biber oldu. sana boks torbası alalım onunla çalış diyor boksör olacam sankisağ elim yine şişti anlatamıyorum bu adama. yumruk nasıl atacaksam bu elle.
alıp başımı gidesim var valla kızlar şöyle kimsenin beni bulamayacağı bir yere kaçsam.
kilo kilo bıktım artık düşünmekten.
sizi de bunalttım ama inanın çok sinirim bozuk. iki gündür kocaman kadın öğlen eve gidip sinirden ağlıyorum. akşam oturup ağlıyorum.
rezene kiraz saplı çay falan içiyorum acaba ödemmi diye ama yok ödem falan değil resmen yağ bu aldığım
selam veremeden muhabbete daldım
nabersiniz kızlar?
bu sene okulda iş yok
rehber öğretmen boş oturur tezini doğruluyorum gerçekten
deli gibi kitap okuyorum
1 sene nasıl geçecek bilmiyorum
bu sene ilkokuldayım sene ortaokula görevlendirme isteyecem
bu boşluk bana yaramayacak
buarada dün canım sıkıldı sizinlede paylaşmak istiyorum
insan herkese anlatamıyor yaaa
kayınım aradı eşimi
kayınvalidemler kurban kesmiyor neymiş onları arayacakmışız gelin kurbanı birlikte yapalım diyecekmişiz,sen böyle şeyleri düşünmüyorsun diyor eşime
1. gün kurbandan sonra gidecektik zaten oraya
canımızı sıkanda 30 yaşındaki adama akıl veriyor azarlar gibi
hemde birlikte kurbanmı olurmuş
mantığa bak
onlara göre ailede 1 kurban kesilse yeter
oysaki eşlerin bile ayrı kesmesi lazım
anlatabildimmi bilmiyorum
tabiki etmizi falan götürcez ama arayıp bizi sıkıştırması canımızı sıkıyor
artık biz ayrı bir aileyiz müdahale edemezsin yaaa
eşim telde konuşurken bende söyleniyorum onlara ne diye eşimde sus diyor
valla bana söylese hiç çekinmem 30 yaşında adam çocuk gibi azarlanmaz diye
başka zaman olsa aramaz bile...
bende saf saf eşime diyordum abinleri arada haftasonu gelsinler
mesefa koyacam artık diyor yeter bize müdahale ettikleri
yazında tatile gittik kayınvalidenin yüzünde yara çıkmış
kayınım arıyor neden buraya uğramadan gidiyorsunuz
yani tatili bırakıp dönmemizi beklediler
önemli bişey olsa 1 sn kalmayız oysa
ben ailemle aynı ilçedeyim eşimin ailesi diğer ilçede 40 km uzaklıkta
onlar daha çok canımızı sıkıyor
nerden geldik akrabaların yanında diyor eşim
uzak olmak daha iyiymiş
aynen öyle yapıyorum bende
patates bazen koyuyorum bazen koymuyorum
kıymayı soğanla falan kavuruyorum üzerine döküyorum sonrada salçalı su
aslı böylemidir bilmem ama ben böyle yapıyorum
sende öyle yapıyorsan doğrudur herhalde
düzenli olması iyi ama
benimkinin anneside pek düzenli olmayınca
kadıncağız uyumaya bayılır bitek allah uzun ömür versinde başımızdan eksik etmesin ama temizlikle pek alakası yok
eşimde öyle aşırı dağınık değil ama mesela çorapları ççıkarır yatağın yanına sıralar
dün kızdım hatta diyorkii onları koyacağım yer göster oraya koyayım
oldu dedim bide senin çoraplarına yer ayarlayayım
ben oysa 1 girydiğim çorabı bidaha giymem isterse 1 saat giymiş olayım
ama eşim öyle değil çorapla yatar bile
öyle pis biadam değil ama böyle şeylerede takılmaz
kahve içer mesela laptopun yanında kalır bardağı
ben arkasını toplarım
oyuncaklarıda kızımı uyutunca toplamam ona bırakırım ona laf eder bıkmış oyuncak toplamaktan
tamam sen kızı uyut derim onada yanaşmaz
öyle işte
ben çok doluymuşum kızlar yaaaa
eşime yansıtmayayımda size yazayım en iyisi
bende canım isterse bişeyleri yaparım ama dayatma varsa isyaaaaan ediyorummmmm..
dün mazeretliydin bol bol kalori hardanın
ohh mis gibi evinde otur şimdi
bende genel temizlik sonrası şöyle koltuğa oturur bu temizliğin kaç saat süreceğini düşünerek o anın keyfini sürerim..
napalım canım derdimizi anlatatıp rahatlıyoruz
aynen öyle yapıyorum bende
patates bazen koyuyorum bazen koymuyorum
kıymayı soğanla falan kavuruyorum üzerine döküyorum sonrada salçalı su
aslı böylemidir bilmem ama ben böyle yapıyorum
sende öyle yapıyorsan doğrudur herhalde
düzenli olması iyi ama
benimkinin anneside pek düzenli olmayınca
kadıncağız uyumaya bayılır bitek allah uzun ömür versinde başımızdan eksik etmesin ama temizlikle pek alakası yok
eşimde öyle aşırı dağınık değil ama mesela çorapları ççıkarır yatağın yanına sıralar
dün kızdım hatta diyorkii onları koyacağım yer göster oraya koyayım
oldu dedim bide senin çoraplarına yer ayarlayayım
ben oysa 1 girydiğim çorabı bidaha giymem isterse 1 saat giymiş olayım
ama eşim öyle değil çorapla yatar bile
öyle pis biadam değil ama böyle şeylerede takılmaz
kahve içer mesela laptopun yanında kalır bardağı
ben arkasını toplarım
oyuncaklarıda kızımı uyutunca toplamam ona bırakırım ona laf eder bıkmış oyuncak toplamaktan
tamam sen kızı uyut derim onada yanaşmaz
öyle işte
ben çok doluymuşum kızlar yaaaa
eşime yansıtmayayımda size yazayım en iyisi
yinede bırakma burayıbu aralar gerçekten bunalım havası var topikte
adet dönemi değil canım yakın da değilm. tuzlu falan yemedim kesinlikle ödem değil yani.
aslında tartılmıyordum tartılmamın sebebi kendimi kilo almış hissettim yüzüm bel yanlarım falan şişti tartıdım ki 2,5 kilo almışım
sağol canım ama zamanla düzeleceği yok ne yazıkki. bir senedir aynı.
tartılmayı bırakmıştım zaten ama artıya geçince sinirimden yine başladım
çok sağol canım. elbette takım olabilriz ama benim bu iniş çıkışlı ruh halimin sana bir faydası olmaz senide kötü etkilerim.
canım yemeği artık kilo aldırıcı olarak görmüyorum. zaten dengeli beslenme konusunda oldukça istikrar oturttum.
abur cubur kaçamak yok denecek kadar az. sabahları kahvaltımı yapıyorum öğlen akşam gayet makul yiyorum. sorun yememde değil.
sorun bu meselenin kafamda artık çok ama çok büyümesi ve eşim. artık altından kalkamıyorum
ah suzi beni en iyi sen anlarsın aynı durumları yaşıyoruz çünkü. o kadar dikkatli beslenmeye rağmen hep veriş alış modundayız
canım sizler çk iyi kilolar verdiniz. ama ben bir senedir 5 kilo ver al ver al şeklindeydim. şuanda da ta geçen yıkki aynı kiloma döndüm. ben evlenirken65 falandım yani çıtır değildim. ama eşimde kilo takıntısı var ve onun bu lafları beni iyice kendimden bezdirdi.
doktora gittim her türlü testi yaptırdım. hiç birinde sorun yok. insülün direnci için ayrı bir test mi var. yoksa normal şeker testi yetiyor mu ?
eğitim toplantıssı
kıısss hayırıdırr böylee hergün dışarıda maşallahhh
black canım kendini baskı altında hissettikçe durumun artıya gidiyo sanırım
seninki yemekten değil psikolojik baskıdan böyle oluyo
ayrıca kocanada çok kzıdımm tmm eşinin kilo vermesini tabiiki isteyebilirr
ama böyle yaralayark yapmmak lazım üzüldüğünü görmek kilolu olmandan çok çok kötü
amacı bu şekilde hırslanr,dırmak mı bilkemedim ama yanlış yöntem uyguladığını eşine söyle bencee
canım kayının çok düşünüp üzülüyorsa o annesigili yanına çağırsın birlikte kessin kurbanı
birlikte kesin demeside ztn ortak kesin demek değildir yanınızd aolsunlar yiyin için demek isteniştid büyük ihtimalle
bizde kayınvalidemlerle birlikte oluruz kurbanın ilk günü
herkesin kurbanı bağışlanır hersene kurbanın bitanesinide keseriz
yemekk ve komşulara dağıtmak için ama senn kaynının dediği nokta bambaşka bi durumm
dediğim gibi çok düşünüyosa kendisi yapsım
canım bi kaç şeklini gördümde onun için sordum sen nasıl yapiosn die
bende aynı yapiorm oturtmayı yendiğine göre sorunda yok
benm eşimde aynı çorabı 2. gün asla giymezz
nevresismleri bile 2 gün değiştirmediysem kendisi sölerr
değiştir artık diye ama kendisi yarım etmezzz
dün temizlik yaparken kullandığım bezleri yıkayıp lavabonun üstüne koymuştum
orda unutmuşum başka işlere dalınca
oda işten gelince elini yüzünü yıkarken al sen yere koyy
yahuuu yere koyacağınaa açıp pnları sersene küvetin kenarına bile serse kabulüm ama yok
yapmaz hiç bi iş ev süpürmez toz almaz mutfakta sadece kahvaltı hazırlarken yumurtayı yapar
başkada bişi yapmazzz kısacassı erkek milleti iştee kendini aşamıoo
ayyy valla temizlik kalorisi yediklerimden fazla değildirki arad kaynasınn
neyse bakalım bugün dikkat edeyimde bari yarın tarıtda canım sıkılmasınn :26:
amanın kızlarr amma çene yapmışsınız geçmişi bitirip cevap yazana kdr 1 saat geçti
ben yokkan konuşulmuş ben gelince kimse yokk tööbee yaa
ayy ben dün çok yoruldum kızlarr yaaa
akşama kdr koltuk sil cam silll
yer süpürr sil toz all canım çıktı resmen
bide kızım dün gün içinde uyumadııı
akşam 8 de tv karşısında uyuduu yorulduuğu için
1 saat uyudu 9 da geriş uyandıı sanki saatlerdir uyumuş gibi
uykusau dağıldı yat kalk yapıncaa
ee haliyle gece de uyumadıı gece 2 ye kdr uyutmaya çalıştımm
sonunda uyudu bende sporumu yaptım 3 ü geçiodu yattığımda
ama canım çıkmış resmeenn yaaa
peeff bide dünnn çok cııss yedimmm beyaz ekmek fln yedimmm
aslında pekde üzülmedim ama yarın tartı günü bugün dengeleyebilirim umarımm
pek sanmıorm ama görücez bakalım yarın
yok canım birlikte ye içten bahsetmiyor
canım kayının çok düşünüp üzülüyorsa o annesigili yanına çağırsın birlikte kessin kurbanı
birlikte kesin demeside ztn ortak kesin demek değildir yanınızd aolsunlar yiyin için demek isteniştid büyük ihtimalle
yemekk ve komşulara dağıtmak için ama senn kaynının dediği nokta bambaşka bi durumm
yahuuu yere koyacağınaa açıp pnları sersene küvetin kenarına bile serse kabulüm ama yok
yapmaz hiç bi iş ev süpürmez toz almaz mutfakta sadece kahvaltı hazırlarken yumurtayı yapar
3te spor yapacak azmi nerden buluyorsun tatlım yaaaamanın kızlarr amma çene yapmışsınız geçmişi bitirip cevap yazana kdr 1 saat geçti
ben yokkan konuşulmuş ben gelince kimse yokk tööbee yaa
ayy ben dün çok yoruldum kızlarr yaaa
akşama kdr koltuk sil cam silll
yer süpürr sil toz all canım çıktı resmen
bide kızım dün gün içinde uyumadııı
akşam 8 de tv karşısında uyuduu yorulduuğu için
1 saat uyudu 9 da geriş uyandıı sanki saatlerdir uyumuş gibi
uykusau dağıldı yat kalk yapıncaa
ee haliyle gece de uyumadıı gece 2 ye kdr uyutmaya çalıştımm
sonunda uyudu bende sporumu yaptım 3 ü geçiodu yattığımda
ama canım çıkmış resmeenn yaaa
peeff bide dünnn çok cııss yedimmm beyaz ekmek fln yedimmm
aslında pekde üzülmedim ama yarın tartı günü bugün dengeleyebilirim umarımm
pek sanmıorm ama görücez bakalım yarın
yok canım birlikte ye içten bahsetmiyor
biz zaten kesildikten sonra hemen oraya gidiyoruz bayramı orada geçiriyoruz
yani kurban kesmiyoruz diye gariplik hissetmiyorlar
durumlarıda öyle kötü değil ama işte
bişey diyemem o konuda
biseferinde kayınvalide demişti
kayınım için 1 sene onlar 1 sene biz kessek olur 1 kurban yeter diye
5 vakit namazını kılar okur eder ama bunu bilmiyormu işinemi gelmiyor artık
kayınımda izne ayrılıyormuş kayınvalidesine gidecekmiş
kendi yerini ayarlamış bizim yerimizide ayarlamaya çalışıyor
yani anlatmak istediğim gelsinler bize hiç sorun dedil ama o dedi diye bizim onları çağırmamızın anlamı ne
bide çocukmuyuz hususi arayıp akıl veriyor
yani arıyorsa bişey vardır yoksa aramaz bile
3te spor yapacak azmi nerden buluyorsun tatlım yaaa
hırslısın bayaa
ben o hırsı hiç bulamadım
bulamadığım içinde böleyim
sen mezun olup gideceksin 2. çocuğu yapacaksın zayıflamaya geleceksin
ben hala 64te takıldım diyecem sanırım
artmazsam tabiiii
insülün direnci ni bir araştırayım. birde başka bir topikte bir arkadaş alerji testi yaptırmamı önermişti. onunda ablası kilo veremiyormuş alerji testinde bir şeye alerjisi çıkmış onu yemeyi kesince kilo vermeye başlamış. bunlar hep aklımda da fırsat bulamıyorum doktora gitmeye. sağ bileğim durmadan ağrıyor ve şişiyor röntgen çekildi bir şey çıkmadı hemde özele gittim. tekrar onun içinde gitmem lazım. aman ev iş eş üçgeninden kendime bir vakit bulsam yapacak şey çokta ...eşim doktora falan gitmez canım. başka meseleler için çok direttim onlara bile gitmedi. bu sıralarda bana sardı. seni çok özledim seni çok seviyom falan deli aşık gibi oldu. hem kiloma laf ediyor hemde ben seni her halinle beğenirim diyor. adam içinde tutarsız. bazen yoksa benden bıktı yada aldatıyorda vicdan mı yapıyor diye bile düşünüyorum
canımmmm
bide insülin direnci için test yaptır
belkide öyle bişey var
farklımı yapılıyor bilmiyorum ama araştır bence
birde dilek ne der bilmiyorum ama ben yediklerini az buldum açıkcası
sabah yoğurt ve reçel uygun değil mesela
öğlen 3-4 köfteyle 2 kaşık yoğurtla doyulurmu kii
ben fazla yediğim içinmi kilo veremiyorum bilmiyorumkii
az yediğin içinde vücut alarm verip depoluyor
yoksa 2,5 kilo alman imkansız
eşlerin ailesi konusundada valla ne diyeceğimi şaşırdım
hepsi ayrı bir olay
hiç kız tarafından sorun yaşayan varmıkii
benim ailem kardeşimle erkek tarafıda olacaklar ama
amaaan ne bileyim hikaye bitmez
ama eşin konusunda bilmiyorum biaile terapistine gitseniz?
aynen canım
sağol canım. su içiyorum zaten en az 2 litre. ama biri daha söylemişti yemeklerden önce 2 bardak suyu bunu uygulayayım diyorum hep unutuyorum ama yapayım iyi hatırlattıntatlım bend esenle aynıd dertten muzdarıptıpöm esım ne yemsem karısıyordu ve bırturlu kılo veremıyorum.ve veremememın nedenı su ıcmemem ara ogun yapaam ve az yemek yemeemmış .suyu bol ıcmekten basla abakalım ben onunla zayıfladım desem yerı suyu az tukettıgım haftalar veremıyodum yada gram gram gıdıyordu dene bak gorhe bırde sabah kalkar kalmaz az karnına 2 bardak su ıc soguk deıl ama oda sıcaklıgında sonra yemege basla heryekmekten once 2 bardak su ıc tatlı canın cekse kara kayısılar varya kakaoya batır bıtter gıbı oluyo.fındık cevız tuket ara ogunlerınde ekmeklerını 1 dılımle sınırla ve tam bugday ekmegı olsun.gece yatarken tarcınlı süt içi bırde.ben bunları yapmıyorum bırkac haftadır fark ettı bılıyomusun yanlarım basladı cıkmaya esımde sen kılomu aldın deyıp duruyo sınır oluyorum
bende psikolojik olduğunu düşünüyorum canım. o kadar baskı altında hissediyorumki belkide yediğim her lokma istemeden yağ oluyor
kıısss hayırıdırr böylee hergün dışarıda maşallahhh
black canım kendini baskı altında hissettikçe durumun artıya gidiyo sanırım
seninki yemekten değil psikolojik baskıdan böyle oluyo
ayrıca kocanada çok kzıdımm tmm eşinin kilo vermesini tabiiki isteyebilirr
ama böyle yaralayark yapmmak lazım üzüldüğünü görmek kilolu olmandan çok çok kötü
amacı bu şekilde hırslanr,dırmak mı bilkemedim ama yanlış yöntem uyguladığını eşine söyle bencee
ayyy valla temizlik kalorisi yediklerimden fazla değildirki arad kaynasınn
neyse bakalım bugün dikkat edeyimde bari yarın tarıtda canım sıkılmasınn :26:
napalım canım derdimizi anlatatıp rahatlıyoruz
bedava terapi alıyoruz burda
yinede bırakma burayı
en azından dertleşiyoruz
bana iyi geliyor
derdim çözülmesede anlatınca biraz rahatlıyoruz
illa kilo konusunda konuşmak zorunda değiliz herzaman...
eğitim toplantıssı
peşinden yemek
bu hafta böyle oldu
bide üzerine sporrrr
yok karar verdim ben çok tembelim
hele yeni işe başladığımdan beri 9 da pert oluyorum..
eşimide abisi okutmuş
babasının ne okumasına ne evlenmesine hiç katkısı olmamış
eşime birazda nankör diyor kayınım
ben sana beni okutmu dedim diyor
babamın yapması gerekeni o yapmış diyor kendimi kurtarmışım diyor
küçük içinde kusura bakmasınlar
benim kardeşimde şuan okuyor
arada tabiki gönderiyorum ama ona bile babam kızıyor
verdirmiyor para ki kardeşimde zorla alır hatt en sonuncusunda parayı gizlice sırt çantasına koydum
ben kardeşimi okutamıyorsam eşimde yapamaz o işi
kayınım çok istiyorsa onuda okutsun
valla dediğin gibi kızım var
yaa okadar komiklerki küçük olan kayınım diyorki küçücük çocuk ayağında markalı ayakkabı var
neymişte eşim ona almamış hiç, kızına almış
sen kimsin yaaa diyesim geliyor
tamam kardeşisin canından ötesin belki
ama bunu deme hakkı yok
gönlünden geçer alır o başka
ay çok doluyum ben
bilmiyorum gereksizmi takıyorum ama bekleyip duruyorlar para falan versek hiç hayır demezler
ama evlenirken falan hiç yani hiç
yemek takımında kullanmadığı bıçakları koymuş bana yaa düşün yaniii
ortalama her ailede ayni sorunlar var herhalde ben de bahardan beri iki defa memlekete gitim baharda kardesimle abim sirf eski arabalari iyi degil diye gidip borca araba almislar cocuk ankarada rhat etsin otubuslerde rezil olmasin diye bir hafta islerini guclerini birakip ankaraya geldiler onlar olmasaydi hayata ankarada cocukla yapamazdim doktor herbir tahlilini bir yerde veriyordu araba vardi diye rahatik arabayi ben gitmeden iki gun once alimislardi ben gidecem diye herzaman gidislerim gelislerimde babam baska bir sehirde almaya gelir oglum icin yaptiklari fedakarliklarin hadi hesabi yok ve ben ona ragmen kayin babamgile durumlari yok diye elimden geldikce madi destek ve ev ihtiyaci olan elektoronik olsun kiyafet olsun baya esya goturum gerci fakirlikleride yine kendilerinden kaynaklaniyor evde 4 genc olmasina ragmen isleri onemsemezler esim onlari oyle alistirmis bekarken ayda en az 2 bin tl yoluyormus onlarda hazira alismis benim annem le babam yasli cogu kez yalnizlar abim evli kardesim ne zamman olup olmayacagi beli olmaz yalniz basina onlarin 10 kati kadar gelir kaldirirlar yazin uyku nedir bilmezler sirf abim gozlerinden ozurlu diye ilerde kimseye muhtac olmasin cocuklarina bir miras biraksinlar diye hasta hasta cabaliyorlar ... benim kayin babam cok yasli adam calisiyor cabaliyor ama onunla bitecek is degil cocuklarinda is yok gecen yaz gitigimde ona ve babam bayram icin elbise almak istemistim babam kendisine almama izin vermedi bana yapacagina git kayin babana yazik takim diktir dedi aynen oyle yaptim gelirken terzide cikmamisti diye kalan parasini kayin babama verdim cikinca alsin diye cocuklari parayyi kendisinden almislardi baharda gitim hem harclik hemde yine takiin parasini verdim ben geldikten sonra yine aldilar bu yaz gitigimdede babam kayinbabamlara gelirken bir harclik getir dedi esim kabul etmedi babasi gile para yolamak istemedi bende ilede versin yazik dedim kavga etim gerci esim hakliydi bugun yolarsam yarin yine para diecekler dedi ustelik bizim durumuz hic iyi degill oglumun durumundan dolayi calisamiyorum kiradayiz neyse gidecegimiz gun babaa esim babasi gile para yolamiyor dedim babam cok kizdi babasina para yolamasa sende gelme buraya dedi onun ustune gidip ev sahibinden borc aldi bana verdi goturmem icin bende gitigimde kaynanam benimle ilgili yalanlar soylemisti daha dogrusu soylemedigim seyleri ben soylemisim gibi yalan soylemisti hepsinin hesabini sordum durmasi gereken yeri bilmesen ben seni durdurum dedi bide dedikoduyo sevmem kayin babamin yaninda yuzune vurdum yoksa durmazdi gerci durduguda yokya hemen arkamdan oglumuz bize para yolamis die hirsindan bize catiyor demis kayin babamda utanmiyormusun ceneni kapat demis ... bende annesinin dedigini esime soyledim esimde bana sen haketin sana para goturme demedimmi dedi yine hakli cikti bunlarda yetmiyormus gibi oglumla cektigim rezilikler yetmiyormus gibi aileme laf soyluyorlar benim icin de bize is yapmiyor falanda filan yok hediye getirmiyor diyormus oysaki ben ailemin bana yapptigi fedakarliga ragmen aileme goturdugumun 5 kati kadar onlara goturuyorum ama yeter degmez kimse icin oysaki esim bir igne bile almaz hepsini oglumla magazalazrda rezil olarak aliyorum olan zavali ogluma oluyor hep bana hep bana diyen insanlardan nefret ediyorum ustelik benim durumum cok farkli goturmesem dahi hic yakinmamalari lazim gercekten oglumla alisveris tam bir iskence kendileride oglumun durumunu goruyorlzar ama o kadar ....
bende bu gruptayım şimdi inşallah 60 lı gruba hemencik düşerim.
bu arada insülin ile ilgili olarak ağız kruması dil ve damak kuruması özellikle gece ve gündüzde oluyor. insülin direncinden ötürü olabilir mi?
boy:170
kilo:72
Darisi basima
benim için gelmeleri daha iyi
canım ztn şu akıl verme işi çok gıcık olmuşşş
18 yaşında yeni yet6me değilsiniz ki yol gösterilsinn
sinir olurum öle şeylereee
öyle bi laf yapılıor ki sanki siz istmeiosnuzz onların demesiyle yapıosnz
öyle oluncada yapası varda yapmıo insan haklı olarakk
ztn erkeğin iki tarafı idare etmeye çaışmasından kaynaklanıo böle şeler
tavrını açıkça koy ortaya onu yapuorm bunu yapmıorm
bak o zmn kimse bişi diomu yada kimseye karşı kötü oluomusn
iiliği yaparsın yaparsın görevin bilirler bi kere yapmayınca hemen kötü olursun
bu işler heepp nöylee giderrr
canım valla siz böyle azimli fln diince utanıyorum
çok fazla diyetime dikkate edemedim bu ara
ne güzel düzene sokmştum ama bu hafta resmen gözüm döndü
bari diyorum sporu yapayımda spek bi sakıncası olmasın yediklerimin
onlara sorsalar onlarda hiç karışmazlar bizeinsülün direnci ni bir araştırayım. birde başka bir topikte bir arkadaş alerji testi yaptırmamı önermişti. onunda ablası kilo veremiyormuş alerji testinde bir şeye alerjisi çıkmış onu yemeyi kesince kilo vermeye başlamış. bunlar hep aklımda da fırsat bulamıyorum doktora gitmeye. sağ bileğim durmadan ağrıyor ve şişiyor röntgen çekildi bir şey çıkmadı hemde özele gittim. tekrar onun içinde gitmem lazım. aman ev iş eş üçgeninden kendime bir vakit bulsam yapacak şey çokta ...eşim doktora falan gitmez canım. başka meseleler için çok direttim onlara bile gitmedi. bu sıralarda bana sardı. seni çok özledim seni çok seviyom falan deli aşık gibi oldu. hem kiloma laf ediyor hemde ben seni her halinle beğenirim diyor. adam içinde tutarsız. bazen yoksa benden bıktı yada aldatıyorda vicdan mı yapıyor diye bile düşünüyorumdün geldi hava alanından aldım daha arabada eve bile gelmedik. bana arkadaşının eşi dukanla şöyle zayıflamış falan onu anlatıyor. bak spor yapalım zayıflamalısın diyor iyi güzel diyorum sonra dönüyor yok hayatım ben seni böyle de beğeniyorum diyor. sonra yemekte yediğime laf ediyor ama kendi canı pizza isteyince de evde yemek olmasına rağmen tutturuyor pizza alalım. ben yemem deyince bozuluyor. yesem laf ediyor ay delirtecek bu adam beni
eşlerin aileleri nedense hep ortalığı karıştırıyor ya ama herkes öyle değil.
kardeşim (erkek) ve eşi mesela. anne babam hiç karışmazlar. hatta ne oldu sizede anlatayım fikir verin.
kardeşim astsubay benim 1-2 ay sonra yurt dışına çıkacak eşi 7 ay falan yalnız kalacak. çalışmıyor ev hanımı bu arada. yalnız ne yapacak diye tüm akrabaların derdi oldu. gelip kaynanada yani annemde kalması lazımmış. annesinde olmazmış falan. anne me dedim anne sen istiyor musun gelsin diye. yok kızım dedi canı nerede isterse orada kalsın. ben karışmam. hem bizimle kızın canı sıkılır kendi ailesi ile daha iyi vakit geçirir. benim aile bir şey demiyor. ama hala dayı amca komşu derdine düştü. "gelin nerede kalacak " ayol size ne kız kardeşleri var onlara gider kendi ailesine gider isterse bizimkilere de gelir ille karışacak millet.benim ailem ne bize ne kardeşime hiç karışmaz ne dersek kabul ederler.ah ah keşke annem gibi kaynanam olsaydı
sağol canım. su içiyorum zaten en az 2 litre. ama biri daha söylemişti yemeklerden önce 2 bardak suyu bunu uygulayayım diyorum hep unutuyorum ama yapayım iyi hatırlattıntatlı ile aram yok zaten canım. birde az yemeye o kadar alıştımki hemen doyuyorum çoğu zaman kendimi yemek için zorluyorum. hele son bir haftadır ne yesem fazla geliyor. belki buda bir süreçtir vücut böyle böyle rayına otuıracaktır.
bende psikolojik olduğunu düşünüyorum canım. o kadar baskı altında hissediyorumki belkide yediğim her lokma istemeden yağ oluyor
benim eşimde hiç bir iş yapmaz kızlar ya 6 yıllık evliyim daha o tuvalet kağıdını 2 kez değiştird. :) mesela traş olur lavabo darmadağınık. jilet köpük kapağı hepsi ayrı yerde.
yada yeni sabun açar mesela al at çöpe kağıdını değil mi yok o kağıt ben atmazsambir hafta lavabonun yanında durur
ayna getirir yada bant vb mesela salona işi biter sonra masanın üstüde o eşya 1 hafta bekler ben kaldırayım diye :)
mine benimkide kendi dağınıklığını hiç toplamazdı gelir eşyalarını çıkarır yatağın ütüne yığar öyle bırakırdı. hep ben toplardım. ne yaptım biliyor musun her akşam yatakta ne varsa aldım onun dolabına tıktımkirli temiz ayırmadan katlamadan falan. baktı bizim ki çok rahatsız oldu he he artık kendi her akşam kıyafetlerini çıkarır asar dolaba. ama bir sene uğraştım alıştırana kadar :) mesela çorabı falan çıkarır hemen sepete atar bir musibet bin nasihattan iyiydir derler
hmmm senin sıkıntılarda çokmuş canımortalama her ailede ayni sorunlar var herhalde ben de bahardan beri iki defa memlekete gitim baharda kardesimle abim sirf eski arabalari iyi degil diye gidip borca araba almislar cocuk ankarada rhat etsin otubuslerde rezil olmasin diye bir hafta islerini guclerini birakip ankaraya geldiler onlar olmasaydi hayata ankarada cocukla yapamazdim doktor herbir tahlilini bir yerde veriyordu araba vardi diye rahatik arabayi ben gitmeden iki gun once alimislardi ben gidecem diye herzaman gidislerim gelislerimde babam baska bir sehirde almaya gelir oglum icin yaptiklari fedakarliklarin hadi hesabi yok ve ben ona ragmen kayin babamgile durumlari yok diye elimden geldikce madi destek ve ev ihtiyaci olan elektoronik olsun kiyafet olsun baya esya goturum gerci fakirlikleride yine kendilerinden kaynaklaniyor evde 4 genc olmasina ragmen isleri onemsemezler esim onlari oyle alistirmis bekarken ayda en az 2 bin tl yoluyormus onlarda hazira alismis benim annem le babam yasli cogu kez yalnizlar abim evli kardesim ne zamman olup olmayacagi beli olmaz yalniz basina onlarin 10 kati kadar gelir kaldirirlar yazin uyku nedir bilmezler sirf abim gozlerinden ozurlu diye ilerde kimseye muhtac olmasin cocuklarina bir miras biraksinlar diye hasta hasta cabaliyorlar ... benim kayin babam cok yasli adam calisiyor cabaliyor ama onunla bitecek is degil cocuklarinda is yok gecen yaz gitigimde ona ve babam bayram icin elbise almak istemistim babam kendisine almama izin vermedi bana yapacagina git kayin babana yazik takim diktir dedi aynen oyle yaptim gelirken terzide cikmamisti diye kalan parasini kayin babama verdim cikinca alsin diye cocuklari parayyi kendisinden almislardi baharda gitim hem harclik hemde yine takiin parasini verdim ben geldikten sonra yine aldilar bu yaz gitigimdede babam kayinbabamlara gelirken bir harclik getir dedi esim kabul etmedi babasi gile para yolamak istemedi bende ilede versin yazik dedim kavga etim gerci esim hakliydi bugun yolarsam yarin yine para diecekler dedi ustelik bizim durumuz hic iyi degill oglumun durumundan dolayi calisamiyorum kiradayiz neyse gidecegimiz gun babaa esim babasi gile para yolamiyor dedim babam cok kizdi babasina para yolamasa sende gelme buraya dedi onun ustune gidip ev sahibinden borc aldi bana verdi goturmem icin bende gitigimde kaynanam benimle ilgili yalanlar soylemisti daha dogrusu soylemedigim seyleri ben soylemisim gibi yalan soylemisti hepsinin hesabini sordum durmasi gereken yeri bilmesen ben seni durdurum dedi bide dedikoduyo sevmem kayin babamin yaninda yuzune vurdum yoksa durmazdi gerci durduguda yokya hemen arkamdan oglumuz bize para yolamis die hirsindan bize catiyor demis kayin babamda utanmiyormusun ceneni kapat demis ... bende annesinin dedigini esime soyledim esimde bana sen haketin sana para goturme demedimmi dedi yine hakli cikti bunlarda yetmiyormus gibi oglumla cektigim rezilikler yetmiyormus gibi aileme laf soyluyorlar benim icin de bize is yapmiyor falanda filan yok hediye getirmiyor diyormus oysaki ben ailemin bana yapptigi fedakarliga ragmen aileme goturdugumun 5 kati kadar onlara goturuyorum ama yeter degmez kimse icin oysaki esim bir igne bile almaz hepsini oglumla magazalazrda rezil olarak aliyorum olan zavali ogluma oluyor hep bana hep bana diyen insanlardan nefret ediyorum ustelik benim durumum cok farkli goturmesem dahi hic yakinmamalari lazim gercekten oglumla alisveris tam bir iskence kendileride oglumun durumunu goruyorlzar ama o kadar ....
hiç bilmiyorum vallabende bu gruptayım şimdi inşallah 60 lı gruba hemencik düşerim.
bu arada insülin ile ilgili olarak ağız kruması dil ve damak kuruması özellikle gece ve gündüzde oluyor. insülin direncinden ötürü olabilir mi?
boy:170
kilo:72
senin kaynanan fena yaaaAy 2 dk geleyim bakayım çıtır adaylarımız neler yapıyor dedim içim daraldı valla.
Herkesin mi sorunu var bu kaynana denen yaratıkla ya..Ama kızlar üzülmeyin ya.
Boşverelim bence önemsiz olduklarını anlasınlar.
Ben nişanlandığımdan beri 2 ay falan oldu. Bi kere bile aramadım telefonda konuşmadık.
Bana laf sokuyo hiç aramıyosun diye ama hiç umrumda değil.Bi kere telefonu suratıma kapattı zamanında.
Bende yemin ettim bu telefondan o numara asla aranmayacak diye. Sözümde de duruyorum nerdeyse bi sene olacak aramadım.
Tepkinizi belli edin. Gerekirse sinir olduğunuzu bilsinler. Şimdi bizimki de beni sevdiceğe şikayet ediyo buda yeni huy
Yok teşekkür etmemişim de yok aramamışım yok benim annem ona bilmem ne demiş de. Hepsini şikayet etmiş.
Çocuğu dolduruyo orda valla. Nasıl çözüm bulcaz bilmiyorum. Benimde böyle bi sorunum var şimdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?