BU akşam alışveriş yapayım kendime süt ve nesfit alayım akşamları için ( akşam geç geliyorum eve )
Sonra badem alayım ( ara öğünler), Form çayı alayım, ve menümü akşamdan hazırlayayım
PES ETMEK YAKIŞMAZ BANA VERİLCEK BU KİLOLAR
masalah oglun cok tatli
hoşgeldin buse....
insanın yedikçe yiyesi geliyor bende mutluysam yerim mutsuzsamda yerimm.......offffffffff ama yılmak yok halledeceğiz bu bıngıl bıngıl yağları................
Halledelim valla tatlım olmuyor böyle ya hayatım mahvoldu gene evden çıkasım gelmiyor
selam kızlar
bugun temızlıktı camaşırdı yemekti derken anca oturabildim.yarın sabah ta erkenden bayram için memlekete gidiyorum.inşallah kilo alıpta geri dönmem.
canım çok sıkkın aslında dün akşam saat 9 civarı yemekten sonra yürüyüşe çıktık.1 saat sonra eve döndüğümüzde anahtarı kapıya soktum kapı açılmıyor arkadan kilitlenmiş.kapı cereyan yaptı falan diye düşündüm zar zor kilidi kırıp içeri girdik bir de ne görelim eve hırsız girmiş.daha yeni ama kilidi kapatmış fortmantayı karıstırmıs yatak odasına gırmış tam karıştırıcakken biz gelmişiz cekmeceler falan acıktı.eger oyle olmasaydı vay halımıze .evde laptoplar telefonlar takılar falan vardı.ilk kez hayatım da böyle birşeyle karşılaştım.masanın üzerindeki 20 tl ve bir paket sigara dışında bir kaybımız yok.allaha şükür ama korkusu bana artık ne kadar gider bilemem.2. katta oturuyoruz allattakiler korkuluk yaptı ama sanki merdiven.kaç kere uyardık şimdi belediyeye şikayet edeceğiz.
bugun neden se canım hiçbirşey yemek istemedi.diyet ten oldukça uzaklaştım bugun yedıklerımı yazacağım fakat kayda değer su dışında birşey yok.
sabah:1 kase arpa şeh.çorba
ara.1 elma
öğle:1 parça haşlanmış tavuk,1 bardak ayran
ara:1/3 muz ,bir parça çikolata
akşam:1 adet haşlanmış tavuk pirzola,1 bardak ayran,
ilaveler:1 kupa yeşil çay,3,5 lt.su,1 kupa şekersiz nescafe.1 saat aerobik........
bende bugünlük durum bu kendinize çok iyi bakın herkese iyi akşamlar............
kışın daha güzel veriliyor sanki kilolar...yazın herkes cozuttuuuuu
hoşgeldin buseeeeeBU akşam alışveriş yapayım kendime süt ve nesfit alayım akşamları için ( akşam geç geliyorum eve )
Sonra badem alayım ( ara öğünler), Form çayı alayım, ve menümü akşamdan hazırlayayım
selam kızlar
bugun temızlıktı camaşırdı yemekti derken anca oturabildim.yarın sabah ta erkenden bayram için memlekete gidiyorum.inşallah kilo alıpta geri dönmem.
canım çok sıkkın aslında dün akşam saat 9 civarı yemekten sonra yürüyüşe çıktık.1 saat sonra eve döndüğümüzde anahtarı kapıya soktum kapı açılmıyor arkadan kilitlenmiş.kapı cereyan yaptı falan diye düşündüm zar zor kilidi kırıp içeri girdik bir de ne görelim eve hırsız girmiş.daha yeni ama kilidi kapatmış fortmantayı karıstırmıs yatak odasına gırmış tam karıştırıcakken biz gelmişiz cekmeceler falan acıktı.eger oyle olmasaydı vay halımıze .evde laptoplar telefonlar takılar falan vardı.ilk kez hayatım da böyle birşeyle karşılaştım.masanın üzerindeki 20 tl ve bir paket sigara dışında bir kaybımız yok.allaha şükür ama korkusu bana artık ne kadar gider bilemem.2. katta oturuyoruz allattakiler korkuluk yaptı ama sanki merdiven.kaç kere uyardık şimdi belediyeye şikayet edeceğiz.
bugun neden se canım hiçbirşey yemek istemedi.diyet ten oldukça uzaklaştım bugun yedıklerımı yazacağım fakat kayda değer su dışında birşey yok.
ara.1 elma
ilaveler:1 kupa yeşil çay,3,5 lt.su,1 kupa şekersiz nescafe.1 saat aerobik........
bende bugünlük durum bu kendinize çok iyi bakın herkese iyi akşamlar............
bi hafta 2 kilo veriyorsam diğer hafta 3 geri alıyorum ve gidişatım çok kötü kızlar ya off naapcam ben kendimi yaa
Dün hakan bana kilo vermen için istanbula mı gitmem gerekiyor illa ki dedi
Kendini çok üzüyorsun madem ver artık şu kiloları buse dedi , artık huzurum kalmadı yaa
Batsın bu dünyaa
len neden kimse yok ben burda kilolarımla başbaşa kaldım gene
Neyse bakalım yarın tartılcam , liste durumunu ne yaptınız kızlar ya:26:
BU akşam alışveriş yapayım kendime süt ve nesfit alayım akşamları için ( akşam geç geliyorum eve )
selam kızlar
ara.1 elma
merhabalr kızlar nasılsınız
canım hıc bırsey yapmak ıstemıyor topıgede gelmıyorum kac gucgundur
rejımde kalmadı dıyebılırım
ısten cıktım sevdıcekte cıkmak uzere mutsuzum su gunlerde allahım yardımcımız olsun
ınsanlar kotu devır kotu
bu aralar gerçekten bunalım havası var topikte
adet dönemi değil canım yakın da değilm. tuzlu falan yemedim kesinlikle ödem değil yani.
aslında tartılmıyordum tartılmamın sebebi kendimi kilo almış hissettim yüzüm bel yanlarım falan şişti tartıdım ki 2,5 kilo almışım
sağol canım ama zamanla düzeleceği yok ne yazıkki. bir senedir aynı.
tartılmayı bırakmıştım zaten ama artıya geçince sinirimden yine başladım
çok sağol canım. elbette takım olabilriz ama benim bu iniş çıkışlı ruh halimin sana bir faydası olmaz senide kötü etkilerim.
canım yemeği artık kilo aldırıcı olarak görmüyorum. zaten dengeli beslenme konusunda oldukça istikrar oturttum.
abur cubur kaçamak yok denecek kadar az. sabahları kahvaltımı yapıyorum öğlen akşam gayet makul yiyorum. sorun yememde değil.U
sorun bu meselenin kafamda artık çok ama çok büyümesi ve eşim. artık altından kalkamıyorum
ah suzi beni en iyi sen anlarsın aynı durumları yaşıyoruz çünkü. o kadar dikkatli beslenmeye rağmen hep veriş alış modundayız
canım sizler çk iyi kilolar verdiniz. ama ben bir senedir 5 kilo ver al ver al şeklindeydim. şuanda da ta geçen yıkki aynı kiloma döndüm. ben evlenirken65 falandım yani çıtır değildim. ama eşimde kilo takıntısı var ve onun bu lafları beni iyice kendimden bezdirdi.
doktora gittim her türlü testi yaptırdım. hiç birinde sorun yok. insülün direnci için ayrı bir test mi var. yoksa normal şeker testi yetiyor mu ?
benim bunalımımın sebebi eşimin çok üstüme gelmesi.yazacak ey çokta bunaldım baım bunaldım anlatmaktan bile bunaldım
ah ah erkek aileleri hep böyle. en iyisi uzak olacaksın. bak ben 1 senedir çok rahatım arada 1200 km var. istesede uğraşamıyorlar artık benimle. ama hala telefonla falan arada laf yiyoruzbiz geçen ay konyadaydık. şimdi kayınvalidemgil diyorki hadi yine kurbana gelin. ya bir düşün demi 1200 km yol. direk uçuş yok uçakla gidemiyoruz. mecbur araba ile gideceğiz. ve terör bölgesindeyiz. o pülümür geçiidşnden geçene kadar korkudan ölüyorum. pkk devamlı yol kesiyor oralarda eşim polis. allah korusun yolumuzu kesseler kimbilir ne gelir başımıza. ayrıca bizim konyaya gitmemiz en az 1000 tl ye mal oluyor az paramı. benimde borcum maddi bir düzenim var. her dk para harcayamam.
çok sağol canım. benim sorunum inanki yemek değil bunu artık çözdüm. yemem ile kilo almam arasında hiçbir bağlantı yok.
trabzon 4 saat falan canım yani çok yakın değil. ayrıca diyetisyenle bir fayda sağlayabileceğimi düşünmüyorum. çünkü dediğim gibi sorun yemek değil.
bak sıon hafta yediklerimi düşünüyorum. haşlanmış tavuk, ızgara köfte salata yoğurt, yeşillik, az az ekmek yediğim bunlar. kalori sağlayan hiçbirşey yok.
bugünde 2 dilim ekmek, süzme yoğurt çok az reçelle kahvaltımı yaptım. öğlende yağsız ızgara 4-5 küçük köfte, 2 kaşık yoğurt ve 1 havuç ile öğle yemeği yedim.
dilek inan menülerim hep böyle ne az ne çok. zaten okuduğum tüm yazılar düzenli kilo kaybı için günde ortalama 500 kalori az beslenmeyi yani 1500 kalori civarı beslenmeyi öneriyor ve ben bu sınıra uyuyorum. karbonhidratı düşürdüm protein ağırlıklı besleniyorum ama yok yok olmadı birtürlü.
birde 2 aydır size anlatmadım ama farkli bir program deniyorum. psikolojik destek gibi düşünün. ve bu programı kullanan herkes 21 gün sonunda 2 kilo en az vermiş ve bende buda işe yaramadı. hala artıdayım.
kızlar inanın çok yoruldum kilo konusunda konuşmamak düşünmemek için buraya bile girmeyeyim diyorum ama bir tek sizler varsınız zaten hayatımda ve sizlerle de konuşmazsam patlayacağım.
şaka bir yana kıskanıodur şeker seni ondan böle yapıodur baksana ismiyle hitap etmene falan takmışvar bir kıskanma belirtileri ,ohhhh olsun onlara ,azcık değerimizi bilsinlerrr zayıflaamyaaaa devamm şekerrr ,pek bir azimli gördüm senii
:
İnsülin Direnci Nedir? İnsülin Direnci Testi (HOMA testi) Nedir?
insulin-direnci
İnsülin pankreastan salgılanan bir hormon olup kan şekerini düşürücü etki yapmaktadır.İnsülin ,karbonhidrat metabolizması ile ilişki içinde bulunduğu gibi yağ ve protein metabolizmaları üzerinde de etkindir.İnsülin hormonun tam yokluğu, şeker hastalığının 1. tipinde görülmektedir.İnsülin azlığı veya insüline karşı direnç ya da her ikisinin birlikte olması ise 2. tip şeker hastalığında görülmektedir.
İnsülin Direnci Nedir?
İnsülin direnci olan hastalarda , kan şekerinin kas, yağ ve karaciğer hücrelerine girmesi zorlaşmıştır.Bu nedenle kanda şeker birikimi meydana gelmektedir. Bu durumda pankreas hücrelere daha fazla şeker almak için daha çok insülin üretmeye ve normalden daha fazla çalışmaya başlayabilir.En sonunda ise pankreas yorulacak ve yeterli insülin sağlama yeteneğini kaybedecektir.Pankreasın salgıladığı insülinin vücutta tam olarak kullanılamamasına insülün direnci denir.
Kilolu olmak , polikistik over sendromu , kortizonlu ilaç tedavileri, bel çevresinin artmış olması , yaşlanma ve hareketsiz yaşam biçimi gibi faktörler insülin direnci oluşmasına neden olabilir.Sabah yorgunlukları,gece uykudan kalkıp tatlı bir seyler yemek, öğle yemeği sonrasi yorgunluk ve halsizlik şikayetleri insülin direncinin belirtileri olabilir.
İnsülin Direnci Testi (HOMA testi) Nedir?
Son dönemde duymaya başladığınız HOMA-IR (İnsülin direnci) testi ise vücutta bir insülin direnci olup olmadığını anlamaya yarayan bir testdir. Sabah,ortalama 10-12 saatlik bir açlıktan sonra kandan alınan örnekten yapılmaktadır. Insüline karşı çevre dokuların verdiği cevabı değerlendirmek için kullanılan bir testtir.Yukarıda bahsettiğimiz nedenlele insülin direnci oluştuğunda kan glukoz düzeyini normal aralıkta tutabilmek için insülin salınımında artış görülür.HOMA testi olarak da bilinen İnsülin direnci testi ,insülin duyarsızlığını veya insülin direncini değerlendirmek için kullanılmaktadır.
İnsülin Direnci Testi (HOMA testi) Normal Değeri Nedir?
Homa Testi değerinin 2,5 ve üstü olması insülin direnci lehine değerlendirilir.
hoşgeldin buseeeee
merhabalr kızlar nasılsınız
canım hıc bırsey yapmak ıstemıyor topıgede gelmıyorum kac gucgundur
rejımde kalmadı dıyebılırım
ısten cıktım sevdıcekte cıkmak uzere mutsuzum su gunlerde allahım yardımcımız olsun
ınsanlar kotu devır kotu
ccanım hoşgeldinn dükkanaa
pes etme tabii canım ara verdin geri döndün diyete olarak düşünn
kışın hepsi gidecekkkk başka yolu yookkk
Noraaaa
İnsan verdigi kilolari geri alir
Hele ben itinayla alirim
Okuzlukte cok pis kapisirim
bugün ki menüm
sabah
1.5 haşlanmış yumurta. 2 dilim tam buğday ekmeği. 3 zeytin.
ara
2 3 körpecik minicik salatalık
öğlen haşlanmış yagsız tuzsuz makarna 1 tabak salata.
ara
türk kahvesi
akşam
2 dilim kepek ekmeği krem peynir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?