Parasızlık çok zor.. İnşaallah bu zor dönemleriniz de geçer. Bebeğin ayrı bi yerde büyümesi ekstra kötü borç falan filan.
Allah yardımcınız olsun hayırlısı belki de iyi bi yerden iş bulursun sağlam olur herkesin sınandıgı bişeyler var.
Bu kötü durumlarda bi an önce biter eşinin içe kapanması da normal evi geçindiren biri olarak her geçen gün borcun büyümesi onda daha da büyük bir sıkıntı yapıyordur.
rabbim karanlığın ardından inşallah en yakın zamanda aydınlığa çıkarır...
az önce cebime bi mesaj geldi ''eğer imtihan oluyorsanız bu Allaahın sizi unutmadığının bir müjdesidir'' diye
her zorlukla mukhakkak bir kolaylık vardır o günler yakın inşallah..
dileğim
nasıl anlatsam nerden başlasam bilemedim.ben eşimle evleneli tam 3 yıl oldu.izmir de tanıştık.biz evlendiğimizde de eşimin ailesi izmir deydi.3 ay sonra trabzona gittiler o zaman bu zaman dönmediler.evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım.o dönemde bir catering firmasında yönetici olarak çalışıyordum..bebek doğdu işte ozaman izmirde kimsemiz olmadığını anladık.dadı tuttuk olmadı.eşimin annesine gel dedik gelemem dedi.sonuçta izmir de dayalı döşeli evleri var .kayınpederde kayınvalıde de çalışmıyor.annem bütün işi gücü bırakıp geldi babamda çalışıyor.neyse böylede olmadı.tuttuk bebeği balıkesire gönderdik.annem bakıyordu bizde her hafta sonu balıkesir e gidiyorduk.sonra dedik ki hazır paramız var arabayıda satalım bir ev alalım bebek büyümeden dedik. okula gitmeye başladığında giderlerimiz daha da artmaya başlayacaktı.bu arada evi inşaattan aldığımız için 1,5 yıl beklememiz gerekiyordu.neyse 4 ay taksit ödedik veeee şirket iflas etti.ben bebeğe bakım bıraz dedım cunku hiç birlikte olamamıştık ve işsizlik alacağım için o kdarda sıkıntı çekmiyorduk.eşimde 1 hafta işsizlikten sonra başka bir şirkette iş buldu.neyse artık işsizlik maaşını bitmesine 3 ay kala ben iş aramaya başladım. yaklaşık 7 ay oldu hala iş arıyorum.bu arada evin büyük bir kısmı bitti.eşyayı attık kiradan çıktım.kışı geçirmek için kayınvalıdelerın evıne yerleştım.çünkü yeni evde ısınma problemı var petekler yok.son 2 aydan beri parasızlık iyice kendini hissettirmeye başladı hergeçen gün borcumuz daha da büyüyor.bu arada eşimin de iş durumu parlak değil.durum bu.allaha şükür bebeğim eşim ailem sağlıklı bu parasızlık evimizin huzurunu bozmuş değil.ama eşim iyice içine kapandı.çünkü iş yerinde mutsuz.şimdi tam kötü bir döneme giriyoruz.kasım aralık şirket bütçeleme ayları bu dönemde personel alımı çok fazla olmaz.allah yardımcımız olsun.durum buu içim şişti valla.garip ama ilk defa mutsuz ve moralim bozuk olduğunda kilo verdim.normalde hep yemeye vurdum kendimi.
dileğim
nasıl anlatsam nerden başlasam bilemedim.ben eşimle evleneli tam 3 yıl oldu.izmir de tanıştık.biz evlendiğimizde de eşimin ailesi izmir deydi.3 ay sonra trabzona gittiler o zaman bu zaman dönmediler.evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım.o dönemde bir catering firmasında yönetici olarak çalışıyordum..bebek doğdu işte ozaman izmirde kimsemiz olmadığını anladık.dadı tuttuk olmadı.eşimin annesine gel dedik gelemem dedi.sonuçta izmir de dayalı döşeli evleri var .kayınpederde kayınvalıde de çalışmıyor.annem bütün işi gücü bırakıp geldi babamda çalışıyor.neyse böylede olmadı.tuttuk bebeği balıkesire gönderdik.annem bakıyordu bizde her hafta sonu balıkesir e gidiyorduk.sonra dedik ki hazır paramız var arabayıda satalım bir ev alalım bebek büyümeden dedik. okula gitmeye başladığında giderlerimiz daha da artmaya başlayacaktı.bu arada evi inşaattan aldığımız için 1,5 yıl beklememiz gerekiyordu.neyse 4 ay taksit ödedik veeee şirket iflas etti.ben bebeğe bakım bıraz dedım cunku hiç birlikte olamamıştık ve işsizlik alacağım için o kdarda sıkıntı çekmiyorduk.eşimde 1 hafta işsizlikten sonra başka bir şirkette iş buldu.neyse artık işsizlik maaşını bitmesine 3 ay kala ben iş aramaya başladım. yaklaşık 7 ay oldu hala iş arıyorum.bu arada evin büyük bir kısmı bitti.eşyayı attık kiradan çıktım.kışı geçirmek için kayınvalıdelerın evıne yerleştım.çünkü yeni evde ısınma problemı var petekler yok.son 2 aydan beri parasızlık iyice kendini hissettirmeye başladı hergeçen gün borcumuz daha da büyüyor.bu arada eşimin de iş durumu parlak değil.durum bu.allaha şükür bebeğim eşim ailem sağlıklı bu parasızlık evimizin huzurunu bozmuş değil.ama eşim iyice içine kapandı.çünkü iş yerinde mutsuz.şimdi tam kötü bir döneme giriyoruz.kasım aralık şirket bütçeleme ayları bu dönemde personel alımı çok fazla olmaz.allah yardımcımız olsun.durum buu içim şişti valla.garip ama ilk defa mutsuz ve moralim bozuk olduğunda kilo verdim.normalde hep yemeye vurdum kendimi.
Canım üzülme, hakkımızda hayırlısı böyle imiş diye düşün, çalışıyor olsaydın maddi olarak çok iyi olurdu belki ama bebeğinle ayrı olcaktın.Para bugün olmaz yarın olur ama sen bebeğinden ayrı geçireceğin o zamanları dünyaları versen de geri getiremezsin. Maddı sıkıntı zor tabi ama herkesin bir sınavı var ,sizin de böyleymiş. Rabbim beterinden saklasın, verdiği ve vermediği herşey için binlerce kez şükürler olsun.. Mevlana der ki 'Zor diyorsun zor olacak ki imtihan olsun.' Sanma ki bu sıkıntı sadece sizde, maddi sıkıntısı olmayanların da başka başka dertleri var..Şu anda hastanelerde; gözünün önünde yavrusun eriyip gittiğine şahit olup ellerinden hiçbirşey gelmeyen, çocuğunun yüzünde göreceği bir tebessüm için dünyaları verebilecek ama bunu gerçekleştiremeyecek nice anneler var.
Allah yadımcınız olsun bebeğine sağlıklı ömürler versin inş.
seni çok iyi anlıyorum urkecim yukarda yazıcaktım unutmuşum. Şöyle ki;
ALLAH 3 şekilde cevap verir;
1) Evet der ve istedigini verir..
2) Hayır der ve daha iyisini verir..
3) Bekle der ve en iyisini verir...
Dua ve sabırla..
ayy nasıl sasrdım anlatamm
bence acık acık soylemelısın
e tekrar gelırse evıne nolcak
Valla çok kötü bir durum, anlaşılır gibi değil.klozete oturmak istemesini anlarım da çöp kovasını kullanmasını anlamak mümkün değil, ya tutarsın çişini yada klozete oturursun, valla çok sinir bir durum.. acaba başka bir açıklaması olabilir mi bilemiyorum ama eminsen söyle bari de içinde kalmasın ama nasıl söylenir ki? allah yardımcın olsun ama bir dahaki sefere kovayı çıkartmak da mantıklı ama bir dahaki sefer olur mu o da mechul.. sık gelen biri miydi? samimiydiniz* bunları da değerlendirip bir karar vermen lazım ne diyeyim..
ben de ekmeğe düşkünüm malesef onsuz doymuyorum onu hayatımdan çıkartmaya çalışıyorum ama hiç kolay değil, tatlıyı hayatımdan çıkardım diyebilirim ama ekmek ve tuz gerçekten zor..
bölesini de ilk defa duyuyorum.Bunun titizlikle falan alakası yok canım, titiz olan insan sadece kendine titiz değildir, çevresini arkadaşını da düşünür.Yanılmış olabilirmisin acaba diycem, çöp kutusuna işiyeni ilk defa duyuyorum çünkü ciddi bir davranış bozukluğu bu, eminsen söle yüzüne utanırsa utansın yaparken utanmamışta
midem bulandı resmen yaaa
böyle bir insan titiz olamaz
başkasının tuvaletine oturamıyorsan girme yani
nedemek çöpe allahım yaaa
şaşırdım kaldım
eğer okadar titirzse kendi idrarına basmamıştır herhalde
halı ıslanmış dedin yaa eğer bassa ayağı ıslanırdı ve hissederdi titizmiş yaa bide o şekilde pis insan bile gezmez herhalde
bide çöp çatlaksa onun arkasından sızmıştır yani wcdeki halın dışındakilere bişey olmamıştır diye yorumluyorum
şaşırdım kaldım valla
ama ben yerinde olsaydım söyleyemezdim normalde lafımı hiç sakınmam ama bu iğrenç ötesi bişey
hayır saçmalama falan derse sen kötü olursun nasıl kanıtlayacaksınkiii
lagrimaa artık sana az yiyosun demekten ben sıkıldım ama sen sıkılmadın hee
bak öğlen pilav yemişsin tamam onuda ye arada ama
tahılını sebzeni proteinin de al
et ve sebze yemediğini söledin ama yemeye çalış
yada bi diyetisyene git bencee
çünkü böle kilo vermek çok sağlıksız senin için söylüorum yani
yağdan değil kaslardan verirsin oda çok sakıncalı
benim öyle bi deneyimim var sonucunda tiroid hastası oldum
kendim ettim kendimee biraz daha dikkatli ol canım benim fikrimm
ama sen bilirsin yinede ne diyimm
genel olarak güzel ama arada muz çok ağır olmuşş
birde turşu vücutta ödem yapio
yememek daha iyi şişliğe neden olurr
canım o program sana 655 kal alda 90 günde hedefine in die şartlamıo
otomatik olarak 90 gün üzerinden hesaplıo üye olmadın için o 90 günü değiştiremiosun
ve 90 güne ayarlı olduğu için o süre içinde alman gerekeni otomatik hesaplıyo
yani sana illaki 655 kal al 90 güne böyle ol demio
üye olursan ztn ayrıntılarını kendin ayarlayabiliosun
belli bi tarih yazıosun kilonu yazıosun hedefini yazıosun o sana ne kadar kalori alırsan
o tarihe kdr o kiloya inebileceğini sölüo ayrıyeten o tarihe kdr o aldığın kalori sağlıklı mı
değil mi onuda söylüo o şekilde bakabilirsin canım
yoksa tabiki de çok az 655 kal o otomatik sistem olduğu için öyle gösterio
anlatabilmişimdir inş..
canım yaptığımız hergün diyete yeni başlıomuş gibi düşünmek
böylelikle sıkılmamış oluoruz
mineeee
Ayyy inanamıyorum canım, böyle birşeye. Senin adına çok üzüldüm, böylelerine titiz falan denemez yaaa, bence o insanla arkadaşlığını devam ettirmeyi tekrar düşün derim? Seni öyle zor durumda bırakmış. Yüzüne söyleyemezsin ama acaba laf mı çarptırsan çöp kutusuna başka birisi yapmış gibi ona mı anlatsan bilemiyorum.
Günaydın canım,
geçmiş olsun. bugün nasılsın canikom?
Bana da atar mısın canım?
Mide bulantım var bi tek.
Çok soğuk bide burası.
Dün akşam çok yediğin için o yüzden tartıda çok çıkmıştır.
bende alabilirmiyim listecnm tabiki sorarım.ama daha önce bende sormuştum.çok zorda kalmadıkça akşamlar yeme demişti bana.
yani bnm doktorum az yemeye çok karşı.istersen ben her hafta aldığım listeyi sana msj atım.onada uyabilirsin.
bende görürürüm umarım o günleriKaç gördün kiii, benim regl bitmişti, ondan sanırım gitmiş çook şükür.
nerden aldın canımEki Görüntüle 548690 Eki Görüntüle 548691 Eki Görüntüle 548692
kızlar can sıkıntısından sanırım canım sureklı bırseyler almak ıstıyor
burada yukledıgım kahverengı ve kırmızıyı aldım
ama aldıgım kahverengının sıyahıda vardı sızce hangısı daha guzelmıs
kahverengı alma nedenım hıc bu ton botum yoktu:18::18::18:
allah yardımcınız olsundileğim
ben bu hafta katıldıgım için bildirim yapamayayım dıyorum daha yeni malum ınsallah haftaya iyi haberler yazarım
ayrıca yeni gelen arkadaşlara güzel teşvikler yapmış arkadaşlar bana daha kimse hoşgeldin bile demedi
canım bende dun geldım ama banada bı kısı saqolsun hosgeldın demıs.. daha onceden tanısan arkadaslar konustukları ıcın halıyle gorunmuyoruz saqlık olsun da daha ılk bastan motıvem dustu haftaya yapıcam bende bıldırım falan ..
mınecım trendyoldan aldım
bende alabilirmiyim liste
mümkünse tabiii
bende görürürüm umarım o günleri
nerden aldın canım
bende öyle bot, çzme arıyorum nette
allah yardımcınız olsun
çok zor şeyler
çocuk olunca daha çok üzülüyor insan
gecte olsa hosgelmıssın canımcanım bende dun geldım ama banada bı kısı saqolsun hosgeldın demıs.. daha onceden tanısan arkadaslar konustukları ıcın halıyle gorunmuyoruz saqlık olsun da daha ılk bastan motıvem dustu haftaya yapıcam bende bıldırım falan ..
Hosgeldiniz kizlar, dusurmeyin motivenizi, bende cok eski sayilmam, ama benimlede genelde konusan olmaz, arada zerra yanlislarimi falan soyler sagolsun, dudi arkadas vardi onunla gecen hafta yarisa girmistik ama ben yarida biraktim oda gozukmuyor bir iki gundur, siz bildirin bugun kilolarinizi haftaya listede olursunuz, cuma gunleri bildirim gunu, ve bildirimden sonra kendimize kizip veremesiysek tekrar hiz aliyoruz ve diyete spora yeniden basliyoruz, ben hergun girer menumu falan yazarim, yazilanlari okurum cok faydasi oluyor beni cok motive ediyor topik, cisslara elim gitmiyor veremezsem ne derim diye, bu haftam cok guzeldi insallah hep boyle giderim, gorusuurrrrruuuuzzzzz, opuldunuz :)
canım bende dun geldım ama banada bı kısı saqolsun hosgeldın demıs.. daha onceden tanısan arkadaslar konustukları ıcın halıyle gorunmuyoruz saqlık olsun da daha ılk bastan motıvem dustu haftaya yapıcam bende bıldırım falan ..
iyi geceler kızlar
gün içinde gelemedim
elektrikler bigeliyor bigidiyordu
felaket yağmur yağdı okulları falan su basmış
allah korusun zor durumda olanlar çok
bildirimde yapayım bari
yapmayarak kendimi kandırmış olacağım
başlangıç: 64
geçen hafta: 63,8
bu hafta: 64,5
gelen 700
toplamda gelen 500ayy ağlancak halime gülüyorum, türünün tek örneği benim
hedef 60
kizlar fazla duramiyacagim hemen bildirim yapip cikayim sonra gorusuruz :)
başlangıç kilo : 82.5 8Ekim 2012
geçen hafta kilo : 81.0 2 Kasim 2012
bu hafta kilo: 79.2 9 Kasim 2012
gelen veya giden kilo: 1.8
toplam giden :3.3
hedef kilo :60
:2::2::2:siz çok yol almışsınız ben her defada bırakıyorum ne güzel sizi taktir ediyorummaaşşallah nazardeymesın inşalah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?