70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

hem sende bişey kalmamış boyunda çok kısa degil sanırım daha ne olsun betülcüm

boyum 1.68 canım.. benim de pek gözüme batmıyor da işte sıkılaşsam iyi olur aslında.. yanlar-göbek çıkıyor arada..

benim durum biraz farklı canım ya hastanede ayaktayız hareket halindeyiz zaten bi de daha doğum filan yapmadım metabolizmam hızlı sanırım ondan gidiyor pek dikkat etmesem de..
sizin belli bi şeyden sonra zor olması gayet normal..
canını sıkma bi şekilde gidecek onlar

Doktorcuuuummmmmmmm
benim 4 yıldır spiralim var daha hiç kontrole gitmdedim ama hiç sikayetimde yok bi zararı olurmu sence

canım ya ben bıldırcem am a benım orti yok nerelerdeyse bıldırım yapamayınca da ben de bıldıremıyorum ock ta heveslenmıstım

evet benımle orti olmak ısteyen olursa yenı hafta da beklıyorum
o nasıl ortilik öyle dün biriside benim orti başka orti bulmuş diyordu bence bu orti meselesini tekrar konuşmalıyız yapacaklarsa düzgün yapsınlar

kız daha ne emin ol göbek yan kalmamıştır.

ne bılım canım ya unıv. ogrencısıydı yok ortalıkta artık napalım ortaksız kaldık

bu arada sende 1,5 goturdun moturdun ama 1kıloyuda vermıssın demek daha fazla gıdecektı bunada sükür 1kılo da az degıl hanı

geçen hafta 1200 vermiştin yanlış hatırlamıyorsam onun etkisidir belki hem 100 hiç vermemekten iyidir.....

neslicim bi bakarmısın attım ama özele eksik varmı varsa düzeltiyim
taamamdır tatlım baktım

canım ya ben bıldırcem am a benım orti yok nerelerdeyse bıldırım yapamayınca da ben de bıldıremıyorum ock ta heveslenmıstım

evet benımle orti olmak ısteyen olursa yenı hafta da beklıyorum
nazlıcım seninle berenvildanın ortileri kayıp
ikinizi orti yapsam olurmu
ben öyle düşündüm bilmiyorum
ne dersiniz?

fazlası vardı 100-200 gr arası çarsamba tartılmıstım ama bu sabah tartıldım küsüp kaçmıslar

[sıze=3]suzimmmmmmmm aşkım sevgilim ortimkocam duysa kıskanırdı Ben orti bildirimi yaptım canım haberinnnn olsun[/sıze]

nazlıcım seninle berenvildanın ortileri kayıp
ikinizi orti yapsam olurmu
ben öyle düşündüm bilmiyorum
ne dersiniz?

olur canım bana uyar berenvıldan da ok derse

fazlası vardı 100-200 gr arası çarsamba tartılmıstım ama bu sabah tartıldım küsüp kaçmıslar

aman kussunler keske hep bole kusup kacsalar

canım yemez olurmuyum ama artık karnım gurulduyor çok mutluyum :d
sabah aynı düzen kahvaltımı yaptım...
Su biraz fazlaca içtim.. Yalnız gece yatarken de 2 3 bardak su içtim ...
Ufak tefek abur cuburlar devam....
Bide leslice cim <3 onu çok seviyorum...
Bu arada herkesi de tebrik ediyorum:)
çok güzel bi atmosfer var burda insan daha bi motive oluyor...

sbh:nesfıt
oğlen:brokolı yogurtladık baya bı yedım ama 1tb ekmek ve 4 catal makarna
ara:dun yaptıgım sımıtlerden bır tane ve bır portakal
aksam:bır kase corba ve 1tb ekmek
ara:elma dusunuyorum

Bana da su icsem yariyor.. Ama “hakkaten” yariyor..

Ozellikle, Cumhuriyet Lokantasinda bana 2,5 porsiyon iskender dedigimde “ortaya mi ?” diye soran garsona, “hayir bana” diye cevap verebildikten sonra, sicak olsun diye 1+1+ ½ olcusunde yenmis iskenderin ustune, bir de hosmerim tatlisi yiyip, uzerine afiyetle kahvemi yudumlarken, yaninda getirdikleri 1 bardak buz gibi kazdagi suyu acaip yariyor...

Acik ekmegin icine (bizim koyde oyle diyorlar sevgili Babis, biz yuha ekmegi bilmeyiz) mis gibi otlu Van peynirini (bulursam tabii) koyup dùrùm yaptiktan sonra, yediklerimin sayisini unutup, yaninda ictigim caylar yetmeyince, kana kana ictigim bardak bardak su acaip yariyor..

Erzincan tarhanasini tabakla degil, tencereyle degil kazanla icebilme kapasitem, borek tepsisinin acilisini once koselerinden, sonra citir kenarlarina, sonra bu citir bu degil diye bakmadan ortalarina kaydirirken basan hararet yuzunden ictigim birkac bardak su acaip yariyor..

Su gercekten cok besleyici.... Yemekten once zeytinyagina tuz, biber, kekik ekleyip, ekmegin kenariyla yemeler, benden 600-700 kalori daha fazla almasi gereken Federico ile spagetti yeme yarislari yapmalar, patates kizartmasinin yaninda acilmis buz gibi kolalar, dumani ustunde taze kesilmis makarnalar, saglikli diye tercih edilen baliklarin kizgin yagda pismis halleri (sissssssssssstttt, kizartma demeyin, kizarim valla ...), romlu babà tatlisi, icleri ancuezli kayinvalide elinden cikma bir cesit mayali hamur olan panzerottiler, erikli nohut yemeginin suyuna ekmek banmalar filan yorunca insani, sizin en saglikli icecek sandiginiz bir bardak suyun kalorisi o kadar yuksek ki, inanin sasarsiniz..

Bu arada harika dogru bilgiler veriyorum, 20 yas genc, 20 santim daha uzun olsaydim, mutlaka beslenme ile ilgili konusan bir manken olurdum gibime geliyor!..

İste su oyle yarayinca, benim gibi pek tartilmayan biri bile, Trussardi marka ev pantolonunun beli dar gelmeye baslayinca (kendisi 12 yillik, cok sevilen bir pantolon oldugundan saygiyla anilmaktadir) anliyor ki, “hinci n’olcek” sorusu cok yakinda ve onlem almak en iyisi..

Simdi biraz ciddi olayim ve sizin ev pantolonunuzun beli de dar geliyorsa, ne yapacaksiniz yazayim..

Oncelikle bu asamaya gelmemeye calismak, en dogru yaklasim. Yani kilo verene kadar saglikli beslenme kurallari uygulayip, bu yaklasimi fiziksel aktiviteyle desteklemek, kilo verir vermez de, eski aliskanliklara ve beslenme bicimine donmek sizi sadece yorar. Verdiginiz kilolari hem de fazlasiyla alma hiziniza kendiniz bile sasarsiniz..

Yani diyet, aslinda kilo verene kadar uygulanan, zar zor, oflaya poflaya yapilan sonra biraz kilo verir vermez terkedilen bir program degil, bir yasam bicimidir. Daha once de yazmistim. “Diyet”, yunancada dogru yasama kurallari anlamina gelir.

O nedenle arzu ettiginiz kiloya ulastiginizda, daha fazla zayiflamak istemiyorsaniz, yediginiz miktarlari cok az artiracak ve daha once yaptigimizin aksine, tartinizi koydugunuz yerden bulup cikartacaksiniz. Hergun tartilmak yok, her hafta tartilmak ta yok.. 15 gunde 1 tartilacaksiniz ve kilo vermeye devam ediyorsaniz, yine yediginiz miktarlari cok azar azar artiracaksiniz.. eger 500 gramin uzerinde kilo aldiysaniz, o zaman duracak, “ne yapiyorum acaba?” diye kendinize soracaksiniz?
alıntı

Doktorcuuuummmmmmmm
benim 4 yıldır spiralim var daha hiç kontrole gitmdedim ama hiç sikayetimde yok bi zararı olurmu sence

6 ayda bir kontrole gitmesi gerekmiyor mu spiral kullananların :26:
bi git canım baktır yani bildiğim kadarıyla böyle..
küflenmiştir kız içerde

o nasıl ortilik öyle dün biriside benim orti başka orti bulmuş diyordu bence bu orti meselesini tekrar konuşmalıyız yapacaklarsa düzgün yapsınlar

kız daha ne emin ol göbek yan kalmamıştır.

var ya yanlar annem hep derdi bi kız gibi ince belim yokmuşmuş
ama evde kendi kendime plates mi yapsam diye düşünüyorum karın hareketleri..
bakalım daha da incelsinler

kızlar orti bildirimlerinizi
içinizden biri bana mesaj olarak atıp bildirsin
çoğu kısçe bildirmleri yapmadı
sonra listede yer alamazsınız

gelen bildirimler

ftemiz & zerra
hasret & cocostar
neskuik & umay

bensuzi & dont

şuan birinci fadik ve zeerranın görünüyor
varmı başka babayiğit geçicek onları
işe yaramış ceza bakın birinciliğe nasıda kuruldular
şayet alacanın ortisini bilmiytorum ortak bulmuştu sanırım
ama bildirmediler geçerler gibime geliyor
alaca 1800 vermiş
ortim biz bu hafta bas bas bağırırsak
şişkoyum diye
haftaya birincilik bizim olur

Slm kızlar:) bugün nekar hareketli vede güzel burası...menümü paylaşmak istedim...
Sabah:
2 kayısılı su
1 bardak karanfil tarçın çok az ballı ılık su
kahvaltı:)
1 domates
2 dilim tam b. Ekmeği
1 yeşil 1siyah zeytin
2 bardak şekersiz çay
1/2 k.k. Peynir
şimdi karnıbahar haşladım
öğlen :)
1porsiyon yoğurt +karnıbahar
ara:elma
akşam :
1 porsiyon yoğurt +karnıbahar
bol su içmeye devam
bu kadar umarım iyidir....

Kendinize sorun, ne kadar tatli, hangi cins tatli ve ne zamanlar tatli yiyorsunuz? Yasaminizda varolan bosluklar, cikolata ile dolmuyor.. elbetteki yiyin, ama her tatliyi her zaman yemeyin ve porsiyonlari abartmayin..

-fazla ve bos kalorili karbonhidratlar mi aliyorsunuz?

Biskuvi, kek, borek, cips derken, ekmegin basi, boregin son dilimi, dogun gunu pastasi atilmasin, yeni bir chees cake tarifi filan derken, tartilar yeniden tasiyamaz olmasin sizi..?

-gunde 3 ana ogun, en az iki ara ogun yapmaniz gerektigini unuttunuz mu?

Unutmayin, siz ac kaldikca, metabolizmaniz kendini emniyete almak icin kalorileri harcamak konusunda iyice cimrilesir.. 5 hatta 6 ogun, ama olculu yiyeceksiniz.. Yasak besin yok ama bazi besinler her ogun (sebze, meyve), bazilari hergun (ekmek, yogurt, sut gibi), bazilari haftada iki kez (balik, tavuk, yumurta, baklagiller), bazilari haftada 1-2 kez (kirmizi et), bazilari arada bir (dondurma, baklava, kalbura basma, ic pilav, icli kofte vs), bazilari 40 yilda bir yenecek (kizartmalar ornegin..)

-kahvalti etmiyor musunuz?

Sonraki ogunlere fazla ac ulasip, cok asiri mi yiyorsunuz?

-ara ogunlerde fazla kalorili yiyecekler mi tuketiyorsunuz?

Kek, borek, cerez, kurabiye bazen yiyeceksiniz ama hergun ve her ara ogunde degil.. Hele oglen yemegi yemeden kabul gunune gitme adeti var ya, sizi mahvediyor.. ikna edin grubunuzu 1 tatli, bir tuzlu ya da bir biber dolmasi, bir dilim borek ama aksam yemeginde sadece corba, ve 4 kasik sebze yemegi yenecek..

-su icmiyor musunuz?

Ve herseyden onemlisi

YETERINCE HAREKET ETMIYOR MUSUNUZ?

Hareket etme aliskanliginizi sakin kaybetmeyin.. Her firsatta hareket edin ve kalori yakmanin, almaktan daha zor oldugunu unutmayin..

Ve yine , aldiginiz kalori harcadiginizdan fazla oldugunda, verdiginiz kilolari geri almanizin kacinilmaz oldugunu da unutmayin..

Ustelik ilerleyen yasla birlikte bazal metabolizma hiziniz yavaslar ve, duzenli ve dogru bir sekilde beslenseniz bile, her yil biraz kilo alirsiniz..

O nedenle bilgili ve bilincli bireyler olarak, sizlerle birlikte yasayanlari da dusunerek, saglikli beslenme aliskanliklarini bir sure icin degil, hayat boyu kalmak uzere edinmek en dogru davranis bicimidir..

YIYEREK DOLMAZ...
Hayat boyle birsey iste.. Hersey istediginiz gibi olmuyor.. Kime sorsaniz, evinde bir oda eksik* ..

Ya siz..?

Bulutlar dagilmiyorlar mi bir turlu basinizin ustunden..? Parcalari bir araya gelmiyor mu kalbinizin?

Zaten yaralandiginiz yerlerden mi vuruyor sizi yeni gelenler..?
Basinizdaki bulutlari dagitiyormus gibi yapanlar, sizden sevgiyi encok esirgeyenler mi aslinda..?

Ne yapacaksiniz?
Koca bir dilim cikolatali kek, yoluna sokar mi herseyi..?

Cocuklar buyuyorlar, sorunlariyla birlikte.. "Evin reisi" unvani bazen agirlastiriyor mu omuzlarinizi? Her sorunda, sizin yuzunuze mi bakiyor evdekiler..? Ya sen nasilsin, yorgun musun, uzgun musun, isteklerin var mi, en son ne zaman neyin hayalini kurdun, neye ihtiyacin var diye sormuyor mu kimse? Basinizi yastiga koydugunuzda, akliniza gelenler umurunda degil mi kimsenin?

Ne yapacaksiniz..?
Sigaranin dumaniyla bogulur mu dertler, soyle taa cigerinizden ufleyince?
Yuzu guler mi esinizin, bu aksam yemegi kasikla degil, kepceyle yeseniz?
Kilolarin arkasinda kaybolur mu problemler?

Siz "kirilmis direkler, yirtik yelkenlerle, bu seferden de mi cok yorgun dondunuz?**" Iki ucu bir araya gelmeyen bir kalp, yeryuzunun en anlayisi kit insanindan bir patron, sevmek icin degil de, uzmek icin sizinle birlikte olan bir sevgili, yaslandikca kaybetmekten korkulan aile buyukleri.. Taksitler, kredi karti borclari, evin boyasi-badanasi, eskimis koltuklar mi geliyor sizden once..?

Ne yapacaksiniz?
Yiyerek mi yok edeceksiniz yokluklari?

Ust uste yigilan sinavlar..? Gecemedikce aileye yuk olma kaygisi..? Gelecek korkusu? Uzerinize uzerinize gelen dunya, siz icine karismaya calistikca, kiyisina bile yanasamadiginiz yasam?

Ne yapacaksiniz?
Kilonuz artikca mi artacak guveniniz? Ici cikolata dolu kavanozlar mi yardim edecekler gelecegi kurmaniza?

Varsillik mi yoksa problem?

Disarda yenilen yemekler, hediye gelen ici binbir cesit yiyecek dolu sepetler.. Hepsine ulasabileceginiz, her seyi alabileceginiz sarkuteriler, supermarketler, kasaplar, balikcilar, adi "firin" olmayan ekmekciler.. Brunch kavramindan cikip, sunduklari yiyeceklerin asiriligina bakinca sizi kitliktan cikmis farz eden, utanc servisleri.. Aksam ustleri "X clup'te" dunya dertlerini elerken icilen superalkollu (viski gibi) icecekler..

Ne yapacaksiniz?
Dunyada kapladiginiz yer arttikca, artacak mi keyfiniz?

Yapmayin bunu kendinize..
Olmaz..
Yag hucreleri disinda hicbir bosluk, yiyerek dolmaz...

aman dikkat tatlım inşallah yagdan veriyosundur su gitince 2 katı alınıyo bu konuda epey iyiuim
olur canım bana uyar berenvıldan da ok derse

aman kussunler keske hep bole kusup kacsalar
küstülar derken 1200 vermiştim lahmacunları yiyince 1000 düşmüş :26::26::26::26::26::26::26: ah su içebilsem bide iki gündür ellerim şiş....
sbh:nesfıt
oğlen:brokolı yogurtladık baya bı yedım ama 1tb ekmek ve 4 catal makarna
ara:dun yaptıgım sımıtlerden bır tane ve bır portakal
aksam:bır kase corba ve 1tb ekmek
ara:elma dusunuyorum
emziriyordun sanırım bana biraz az geldi gerçi sütünde problem yoksa iyide.simitte gözümden kaçmadı

mine naptın canım neler çekti şimdi acıktım gidiyim ar ögünümü yapıyım bari devamı çok güzel paylaştıgın için tekeşim.........

Gereginden fazla yemeyin..

Kahvaltiyla baslamistik.. Baktiniz mi aliskanliklariniza..? Yazdiniz mi bir gunde yediklerinizi bir kagida..?

Degistirmeye basladiniz mi ucundan kosesinden gunun baslangicini..?

Saglikli, cesitli ve yeterli bir kahvalti, gune baslamak icin ve sonraki ogunlerin olcusunun ayarlanmasinda anahtardir unutmayin..

Fazla kilolar icin, baslangicta farkli diyetler uygulanabilir.. Ama bu tur diyetler 3 haftadan daha uzun suremezler.. Yasam keyfinizi kaybedersiniz.. Sonunda bir yerden fire verirsiniz mutlaka.. Onun icin, beslenme aliskanliginizi degistirmek en saglikli yoldur..

Kahvaltiyla ogle yemegi arasi mutlaka kucuk bir atistirma yapin..

Bir kucuk meyve ve iki biskuvi (en basitinden secin),
Bir kucuk meyve ve kucuk bir kase yogurt,
Kucuk bir kase yogurt ve iki biskuvi,
Meyve ve iki ceviz veya 5-6 badem veya 5-6 findik
Iki kuru erik veya iki kuru kayisi ve yogurt
dogru bir secimdir..

Ben taze meyve ve yogurt ikilisinden yana kullanin derim seciminizi..

Yogurt, meyve ya da kuru yemis ve kuru meyveyle alacaginiz sekerin hizla kana karismasini engeller. Onun icin insulin hormonunun hizla artmasina engel olur (Insulun, sekeri, notralize eder ama yag yapimini stimule eden bir hormondur).
(O nedenle makarnayla, mantiyla yogurt yemek dogru bir secimdir).

Benim de cantamda bugun ceviz, badem, findik ve kuru uzumden olusan hazir alinmis bir paket var ara ogun icin..

Siz de basarabilirsiniz.. Kararli olun..

Bu arada da, gobeginizi sigdirmak icin bedeninizden buyuk aldiginiz ceketlerinizi, "sirin veya cool" pantolon askilarinizi, arkasi cekilen eteklerinizi, koca koca hirkalarinizi hediye edecek birilerini dusunun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…