70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canım sutumde masallah azalma yok zaten sag gogsumu ıyıce emmıyor artık o benı cok uzuyor yetıyor yesıl cay ıcınde bebişimn karnı acaıp gurulduyor o yuzden ımıyorum bende suyu ıcemıyorum mutfaga gırdıkce ıcmeye calısıyrum oda az oluyor ama eskıye oranla yıne ıyı sayılır
bu arda simit mınenın tarıflerınde cok guzel olmus ya cok sagol mınecım ben bır sımıtle kalırmydım ama 6lı rakamalr benı bu hale getırdı ıyıde oldu ama bu hafta 68hedefım bakalım bıraz daha dıkkat edıcem taii lesli nın de faydası oldu bana cok her gun yapmaya claısyorum

En saglikli kahvalti, icinde karbonhidrat, protein ve vitamin bulunduran ve “degisen” kahvaltidir.

Siz Turk usulu, ekmek, peynir ve zeytinin temel oldugu cayli bir kahvalti mi yapiyorsunuz, Italia-Fransa gibi ulkelerin, kahve-cappuccino- krouassane kahvaltisi kolayiniza mi gidiyor yoksa Amerikalilar gibi, 1 haftalik kaloriyi bir gunde, hepsini de tek ogunde yemeyi mi tercih ediyorsunuz?

Benim onerecegim kahvaltida “YASAK” besin yok.. “OCULER” de “MELEKLER” de yok.. Hersey var.. Herseyden var.. Farkli siralarda, farkli gunlerde, farkli miktarlarda var.. Yani isin sirri dengede… Cunku her besinin, ama her besinin kendine gore bir onemi ve degeri var.. Cocuk beslenmesi tamamen ayri bir konudur ama siz kendinizde degistireceginiz beslenme aliskanligi ile, cocuklariniza da iyi ornek olabilirsiniz..

Ekmek turk kahvaltisinin temel ogesi olarak elbetteki var. Pazar gunleri haric, ortalama 1 dilim ekmek yiyeceksiniz ama hergun degisik bir ekmek yemek akillica bir secimdir.

Kepek ya da cavdar ekmeginin kalorisi beyaz ekmekten farkli degildir ama glisemik indexleri dusuktur yani daha yavas emilirler, daha yavas insulin salgilatirlar, daha gec acikirsiniz.. Daha lifli olduklari icin de barsaklariniz icin de daha yararlidirlar.. Ama demistik ya, hersey serbest diye.. Siz alabileceginiz, bulabildiginiz her cesit ekmegi alin, dilimleyin ve dondurun.. Sabah yiyeceginiz ekmegi dilimlenmis olarak, bir gece onceden cikartirsiniz, hem ekmek bayatlamasi denen bir “ziyan” ortadan kalkar, hem hergun degisik ekmek yersiniz, hem de isteseniz de fazlasini yememis olursunuz ki, goz ardi edilmemesi gereken bir stratejidir..

Peynir kucuk bir dilim (otellerdeki peynirleri ne kadar ince keserler hatirlayin), hatta iki cesit peynir (iki kucuk yarim dilim diyelim) olabildigince yagsiz cesitlere agirlik vererek, 5-6 zeytin (bir gun kirma, bir gun cizme, bir gun salamura siyah neyse buldugunuz), mevsiminde domates, salatalik, biber, mevsimi degilse roka, maydanoz ile yiyin..

Bu sizin “temel” kahvaltiniz olsun.. Ben recel-bal-tereyagi istiyorum diyorsaniz, haftada iki gun 1 tatli kasigi tereyagi yiyebilirsiniz.. 1 tatli kasigi bal veya istediginiz bir recel veya marmelat ta yersiniz.. Pazar gunu hakkiniz daha cok olacak ve Pazar kahvaltisini ayrica konusacagiz..

Ekmek ve peyniri sabit tutarak, ozellikle kis gunlerinde, ekmeginizin yarisini bir tatli kasigi tahin ve pekmezle bitirebilirsiniz..

Yine haftada iki gun, ekmek ve peynir temel olarak kalmak uzere, rafadan, kayisi ve kati yumurta yiyebilirsiniz.. Ben yagda yumurtayi cok onermem.. Bu hakkinizi, evde hakikaten hicbir yemek olmadigi, yaratma kapasitenizin sifira vurdugu gunlerde bile, 1 yemek kasigi z.yagi ile pisirilmis menemen olarak kullanin.. Maydanozu, rokayi, mevsiminde yenecek domates ve biberi unutmayin hic bir zaman..

Bazi sabahlar, sutlu kahve ile 1 dilim kek yiyebilirsiniz.. Kalan keki sarin ve isyerine arkadaslariniza goturun ya da dilimleyip dondurun.. Tek porsiyonlar halinde cikartin.. Dondurdugunuz besinler tatlarindan ve besin degerlerinden hicbirsey kaybetmezler. Ben herzaman ustlerine minicik bir tarih koyarim….

Bazi sabahlar yarim bardak sut ile 4 kasik musli yiyebilirsiniz.. Icine istediginiz degisik renkli meyvelerden koyabilirsiniz..

Hazirlayacak vaktiniz varsa, bir yumurta, bir dilim peynir, bir dilim ekmek olcusune bagli kalarak firinda yumurtali ekmek ya da omlet hazirlayabilirsiniz..

Bir kase yogurt, bir dilim ekmek, bir meyve yiyebilirsiniz..

Corba icmek istermisiniz soguk sabahlarda..? Mis gibi kucuk bir kase tarhana corbasi, icine bir tatli kasigi kadar rendelenmis beyaz peynir, yarim dilim ekmek..?

Mis gibi mercimek corbasi? (lutfen ustune yag yakmayin simdilik olmaz mi? )

Arada sirada (ama hakikaten arada sirada) citir citir sokak simidini susamlarini tek tek parmaginizla toplayarak, hic utanmadan yaptiginizdan, yaninda duble (lutfen sekersiz) cay, yaninda biraz peynir istermisiniz? Cok mayali yiyecekleri 10 gunde birle sinirlayin.. Yani ise giderken ya da gazete almaya ciktiginizda, mis gibi kokar acmalar, pogacalar, simitler.. Haklisiniz ama dayanin.. Evde yaptiginiz pogacadan 1 tane yiyin bazen ama iki tane degil.. Birgun oncesi ve sonrasi ne yediginiz ve ne yiyeceginizi hic unutmayin.. Cunku aliskanliklarin degismesi 3 ayi alir, korumak ise 1 seneyi bulur..

Kararli olun bu konuda.. Bana ve kendinize guvenin.. Anlamadiklarinizi sorun, hic cekinmeyin..

Meyve suyu aliskanligini sevmem ben.. Faydali posayi birakir, sekerli vitaminli su icersiniz.. Cok isterseniz yapin bazen.. Pazar kahvaltilarina renk verir cunku.. Acik cay icin, az yagli sut icin..

Hergun degistirin kahvaltinizi.. Disarida olsaniz bile, masaya konan herseyi mutlaka yemeniz gerekmiyor unutmayin.. Bilincli olun, kararli olun.. Inanin kendinize..
Cok degil, cok cesitli yiyin.. Gunun en degerli ogunudur kahvalti unutmayin..

ayyyyy korktum şimdi ya bakırım küflendiyse:18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18: saol canımmmmm

inşlh canım...yağdır o yağ :))ahh bilmezmiyim ...o konu da ben de çok ama çok iyiyim dir :d :)) çok uzun zaman oldu 6 tıları görmiyeli hem de çok 100 gr da olsa çok mutlu oldum:)

ayyyyy korktum şimdi ya bakırım küflendiyse:18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18: saol canımmmmm

ama canım ya kac yıllık taktırmıstın kı bı 5yıllık bır de 10 yıllık var ben ılk kızımdan sonra 5yıllık taktırmıstım 5. yılda aldırmıstım tabi kontrole gıtmek gerek ama bende gıtmemıstım 5yıllıksa bır yıl sonra degısmesı gerekıyor bılıyorsun ama sen yınede bı kontrole gıt demek guzel taılmıs 4yıl koruduguna gore

bende yapıcam lesliii ne lesliymişşşşşşş minecimmmm nerden alıntı yaptıgını söylermisin çooookkkkk teşekkürler

5 yıllık kiloları verince 2. doguruyum diyorum ama çok kararsızım oglum seneye anaokuluna başlayacak acaba diyorum 2. sınıfa geçene kadar beklesem mi ?sen ne düşünüyorsun bu konuda

şaka ya bilmiyorum valla küflenir mi ama kontrol ettirilmesi gerekiyor canım 4 yıl çok uzun bi süre

tamam doktorcugum... hastane çok uzak gidemiyorum........ yolun diger yakası karşıya geçince bahçesine giriyorsun. özrümde kabahatimden büyük oldu

tamam doktorcugum... hastane çok uzak gidemiyorum........ yolun diger yakası karşıya geçince bahçesine giriyorsun. özrümde kabahatimden büyük oldu

senin uzak tabirini yesinler
sürükleye sürükleye mi götüreyim seni

5 yıllık kiloları verince 2. doguruyum diyorum ama çok kararsızım oglum seneye anaokuluna başlayacak acaba diyorum 2. sınıfa geçene kadar beklesem mi ?sen ne düşünüyorsun bu konuda

canım benım kızımda anasınıfına baslamıstı kardesı oldugunda evde kalmıstım onu okula yolluyordum oglumla beraber oluyorduk ıyı olmustu ama bebek oldu benı okula yolladılar dıye de dusnebılır oğlun bence dıyorumkı arayı fazla acmadan kardes olması daha ıyı kızımla oglum arasında 6yas var zor oldu ama ıkıncı ve ucuncu arasında 3.5yaş var kolay oldu gercı benım buyuk kızım bıraz ınat ounla ılgılenmek ozr oluyor bılmıs bısey bırazda ama oglum cok uysal yardımcı bana mınnak kızımızda masalah yıyıp ıcıyor altını degısıyoruz uyuyor sansıma yoksa cok zor olurdu bence sımdıden basla senhmen ver kıloları beraber bır yıl kalın evde

canım nerde ssk nın ordamı oturuyorsun sen

yılda 1 kontrol edilmesi gerekiyor
ama maalesef hanımlar bu konuda çok ihmalkar
yerinden kayma rahim duvarına gömülme gibi riskleri olabiliyor
size tavsiyem en yakın zamanda kadın doğum uzmanına gidip kontrol olmanız...

en sonda değilimya neslim gerisi möhim değilll

slm kızceler bu hafta herkes süper. herkesi tebrik ediyorum. bu orti işi işe yaramış kızlar. umaycım senin gibi birine pes etmeyi hiç yakıştıramadım. hepimiz burda sabırla kilolarımzdan kurtulmaya çalışıyoruz ve sen herkese yardımcı olurken böyle bir şeyi nasıl aklından geçirirsin. tek tek alıntı yaptım sonra kk çıktım hepsi silindi kusura bakmayın. bu hafta artıda olan kimse yok ne güzel. hep böyle gider inşlhh.

bugün çok yoğundum evi bir haftadır temizlememiştim. dip köşe giriştim yoruldum.
menü

sabah
3 zeytin
peynir
tefalde actify 1 kaşık yağda kızrtılmış 8 patates

ara: işten fırsat bulamadım

akşam
tavada hamsi
bol salata

2litre su, yeşilçay, 5liçay,
kendimi iyi hissedersem 30dk bsiklete binerim.

bu hafta regl olduğum için artı çıkcam diye çok korkuyordum ama gelen var ne giden:)

başlangıç:89
geçen hafta:71
bu hafta:71
giden: 0
toplamda giden:18kilo
hedef:62

ortimde benim gibi sanırsam ortilikte bu hafta sonuncu biz gibiyiz orti haftaya bomba gibi düşeriz

sabah geçmi yedin canım öğlen yememişsin
hamsi benimde canım çekti
dün minede söylüyordu hamsi yicem diye
karda yağdı çok lezzetli olmuştur şimdi
afiyet olsun canım

olsun hasretcım tatıl sayarsın bugunu yrn telafı edersın bende bugun cok kacamak dusunmustum amacok guzel geıcrıdm pazara saklıyorum kendımı :) yazsana menunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…