günaydın canım,
1. Örnek Alınabilecek Liste
1- Metabolizma kahvaltıda aldıkları besinlerle güne başladığı için sabah güzel bir kahvaltı yapılmalıdır.
Örnek olarak:
2 dilim tam tahıllı / çavdar / Uno denge ekmeği,
1 tane haşlanmış yumurta ( Haftada 2-3 kez ),
1-2 dilim peynir,
Domates, salatalık, tere, roka, maydanoz vs. yeşillik,
3-4 tane zeytin,
Kansızlık problemleri olanlar için 1 tk pekmez,
Bitki çayı ( Yeşil çay, 7 otlu bitki çayı, ıhlamur veya herhangi bir bitki çayı )
2- Ara öğünü muhakkak yapılmalıdır. Ara öğün yapıldığında mide boş olmadığı için ana öğünde yemeklere saldırmanızı engelleyecektir.
Ve 100 kaloriyi geçmemelidir.
Örnek olarak:
10 fındık veya 15 badem veya 3 tane ceviz veya 2 tane light bisküvi veya 2 tane galeta veya 1 avuç beyaz leblebi, 1 kuru incir veya 3-4 tane kuru kayısı
veya 5-6 tane çilek yenilebilir.
Ara öğünün yanında bitki çayı içmenizi tavsiye ederim.
3- Öğle yemeklerinde et, tavuk , balık veya sebze yemenizi öneriyoruz.
Ana öğünlerin yanında mutlaka bol limonlu salata ve 2-3 yemek kaşığı yoğurt tüketmek sizi hem tok tutar hemde midenizi çalıştırmak için yardımcı olur.
Yoğurdun yağ yakma gibi bir faydası vardır.
Örnek olarak:
* 3-4 tane köfte + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 1 tane şinitzel + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 tane nugget salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık + 1 dilim ekmek
4- Ara öğünü tekrar muhakkak yapınız. Örnekler 2. maddede mevcuttur.
5- Eğer yemek saatinize çok varsa tekrar ara öğün yapabilirsiniz.
6- Akşam öğünlerinde hafif geçirmenizi tavsiye ediyoruz.
Örnek olarak:
5-6 yk sebze yemeği + salata + 2-3 yk yoğurt + 1 kepçe çorba
NOTLAR:
Günde 2.5 - 3 litre su içilmeli.
3 kupa bitki çayı tüketilmeli. İçine çubuk tarçın atabilirsiniz.
Şekersiz Türk kahvesinin kalorisi 0 dır ve antioksidan etkisi vardır. İçilebilir.
Nescafe içmek isteniyorsa light ve şekersiz içilebilir.
Salatalara tuz, nescafe, çay, bitki çaylarına şeker atmayı azaltarak bırakmanızı tavsiye ederim.
Salatalara 1-2 tk zeytinyağı katılabilir.
Çok tatlı ihtiyacı hissediyorsanız 1 elmayı rendeleyip içine toz tarçın atıp karıştırarak yiyebilirsiniz.
Asıl kilonuz sabah wc e çıktıktan sonra kıyafetsiz bir şekilde tartıldığınızda çıkan kilodur.
liste önceden belli olmuyormu ona göre evden bşeyler götürürdün..Günaydın şeker içgüveysinden hallice sen?
Herkes kafasına göre takılıyo
Günaydın abla.
Güzel değil yaa dün kuru fasulye pilav tursu falan vardı bugün ne var bakmadım bile.
Güzelmiş.
Akşam eve geç gidiyorum bide bugün avmye gidicem eve geçmem 9 u bulur.
Günaydıın
Domates, salatalık falanda olaydı iyiydi bak.
aynen bende sıkıldım 7 otlu aldımBen de alıcam 7 otlu veya 5 otlu çay, hep aynı insan sıkılıyo.
6 çocukmuben 3. de pesettim...
canım sana diyoruma akşam öyle yedimki
eşim bile şaşırdı sen böyle yemezdin diye
ama sabah tekrar kendime söz verdim dikkat edicem diye
eline sağlık mis gibi olmuştur evin..
eşini söylediğine pişman edicez suzim...
arada oluyo öyle canım ayda yılda 1 olduktan sonra problem olmaz.yakarsın evelallah
sanki dimi canım.bugün telafi ederim inşallah
gitmedim ki canım yaa.öğleden sonra alışveriş merkezine gitcem orda yürürüm bol bol
olsun canım bugün dikkat eder telafi edersin inşallah
ben arada kaçırmıyor arada dikkat ediyorum bu aralar
ben arada kaçırmıyor arada dikkat ediyorum bu aralarayyy pek güzelmiş.nescafe şekersizdir inşallah
canım benim spor hocam bu tarz ürünleri kullanmayın dedi.bahsettiğin sporla beraber etkileşen yağ yakıcıysa.sporu bıraktığın anda 2 misli kilo aldırıyomuş.bi ara bende düşünmüştüm kullanmayı.bunları duyunca vazgeçtim.onun yerine yeşil çay iç derim.
herkes kendine göre yapıyo canım.dengeli ve dikkatli cıs sız besleniyo
ayy maşşallah nazar değmesin.
Yelefon kafayi yedi
Alintilari birbirine sokmus silmedigim halde
Tek tek alinti yapmali..
evet canım
oluyor karışıklık kim ne yazmış anlamıyorum bazen
şimdide alıntımı cevaplarken nerden yazıcamı şaşırdım..
öyle demeyelimde....hangi ögünde ne yedigin belli degil ögle sadece meyve yemişsin sanırım....
İyiler canım, büyük teşekkür alıyor, ufak da iyi gidiyor şimdilik maşallah, sağol sorduğun için bu arada.iyiyiz gülcügüm. sen nasılsın , kocangiller, kızıngiller nasıllar..
iyi ki hatırlattın canım ben 1. arayı hep atlıyorum..kızların nasıl karne zamanıda geliyo
Genelde doğadan alıyorum canım.hangi marka alıyosun cayları. liste için teşekkürler not aldım bu ara liste koleksiyonu yapıyorum kendime en uygununu arıyorum. lisste kimdenablacım. abla dedim aba umarım pot kırmadım
Tere-roka-maydanoz-marul bunlardan yiyebilirsin canım.canım kış gelince domates salatalık almıyorumda yemiyorumda ama domates kurusu yapmıştım yazın onu az su ile haşlayıp üzerine az yağ maydonuz çok daha sağlıklı ve güzel oluyor canım bak onu yapabilirim iyi aklıma getirdin sağol
Offf ben de anlamadım çok karışmış ya.Yelefon kafayi yedi
Alintilari birbirine sokmus silmedigim halde
Tek tek alinti yapmali..
İnşallah canım.kilo çezilgemi yaptım inş o 60 rakamını sağlıkla görmekte nasip olur bana :)
Abla demene gerek yok canım, ismim Fadime, ismimle hitap edebilirsin, sakıncası yok.hangi marka alıyosun cayları. liste için teşekkürler not aldım bu ara liste koleksiyonu yapıyorum kendime en uygununu arıyorum. lisste kimdenablacım. abla dedim aba umarım pot kırmadım
Canım bu diyetisyen listesi mi, normalde diyetisyenler 1/3 porsiyon yemek vermezler, 1/3 yemekle doyacak mısın? Bir de öğleden sonraki aranda 1 avuç kuruyemiş demişsin ama fındık-ceviz bunları belli bir sayıda yemek gerekiyor kalorileri yüksek biliyorsun değil mi, 2-3 ceviz veya 10 adet fındık gibi...Günaydınnnnn kızlarr Ankara'da olanlar bilirler dışarıda resmen bir bahar havası var mis gibi bir gün içim kıpı kıpır :)) çok alıntılama yapamadığım için teker teker herkese çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için :) Bugün diyetimin ilk günü kısaca ne yaptığımdan ve listemden bahsedeyim.
Sabah:
Kalkar kalkmaz 1 su bardağı ılık su
KAHVALTI (9:30)
1 haşlanmış yumurta - 1 dilim kepek ekmek - zeytin/peynir - şekersiz çay
ARA (1)
( Bugün ara öğünümü atlamak zorunda kaldım müşteri ziyaretine gittiğim için, 3 tane diyet bisküvi ile yeşil çay içeçektim)
ÖĞLE (13:00)
İş yerinde çıkan hangi yemekse 1/3' ü yanına bol salata ekmeksiz (yemekten 15 dakika sonra gazı alınmış limonlu maden suyu)
ARA (2) (15:00)
Bir avuç kuruyemiş (fındık/ceviz/kayısı/üzüm ne varsa), 1 tane elma
ARA (3) (17:00)
1 tane grisini yeşil çay ile birlikte
AKŞAM (20:00)
1 kase çorba, bol salata, 1 dilim ekmek ( yemekten 15 dakika sonra gazı alınmış 1 maden suyu daha)
ARA (4)
Spor yapmaya ancak akşamları vakit buluyorum akşam yemeğinden 45 dakika sonra başlıyorum o günkü enerjime göre ısınma, koşu bandı, kardiyo ve pilates yapıp duştan sonra 1 tane portakal yiyorum
Bana ve benim iş saatlerime göre düzenlenmiş bir program. Yemek saatlerim, geçtiğimiz yıl gittiğim diyetisyen önerisidir ama programın içeriği benim zevkime ait. Ayrıca öğle yemeğine kadar 1 litre, öğleden yatmaya kadar olan süre içinde 2 litre su tüketiyorum. Şeker, tuz, beyaz ekmek yok.
Umarım öğleden sonraki programa bütün kalbimle uyacağım :)
gözünaydın, inşallah hep böyle verirsin.kızlarrrrrr meraba 4 günden sonra çook yoğunum
ama kızlara müjdeyi verim dedim 3 haftadan sonra 73 oldum tam
aman nazar değmesin regl beni bitirdi hiç veremedim ya moralim yerine geldi...
yok tam yapamıyorum onuGüzel canım menün, afiyet olsun, roma diyetine devam mı?
hoşgeldiniz aramızamerhaba arkadaşlar
umarım herkes iyidir. sürekli burayı okuyorum çoğunuzuda yazdıklarınızdan nerdeyse tanıyorum. kendime bir günlük açtım hergün yazıyım diye ama kimseler gelip gitmediği için istediğim gibi olmadı. masa başı çalışıyorum genelde pc deyim yani yazma, takip etme ve okuma olanağım. çok sanki burası bana göre gibi geldi. 42 yaşındayım evliyim üniversiteye giden bir kızım var ve benim zayıflamamı çok istiyor. bana aldığı kıyafetler dar gelince çok üzülüyor. zayıflamam için her şey var tek olmayan motivasyon desteğe ihtiyarcım var bugün hazırladığınız listenin başında olmak istiyorum ne dersiniz arkadaşlar
Gelelim benim şişmanlık macerama, hayatımın 35 yılını hep zayıf bir insan olarak yaşadım hatta şişmanlamak için vitamin ilaçları bile kullandım. Sonra eşimi ve çocuğumu götüremeyeceğim bir yere tayinim çıktı ve bir süre ayrı yaşamak zorunda kaldık. O stres ve bunalımla hızla kilo almaya başladım. 2 yıl gibi bir sürede 55 kilodan 75 kiloya çıktım. Sonra görevim bitti eşimin ve kızımın yanına döndüm ama eski kiloma bir türlü dönemedim. Gitmediğim diyetisyen, uygulamadığım diyet , yapmadığım spor kalmadı. Sürekli kilo verdim, aldım. Ama artık bu kiloları vermeye ve bir daha asla almamaya karar verdim. Nedeni ise 2 aylık bir seminer sonunda eve döndüğümde eşimin odanın birini boşaltıp, spor aletleri ile doldurması oldu. Aramızda kilo ile ilgili hiçbir diyoloğun geçmemesine rağmen benim zayıflamamı istemesini üstü kapalı bir şekilde ima etmiş bulundu. Bütün bu koşu bandı, bisiklet, step tahtası, twister, plates topu, dambır, ip ve duvara dev ekran televizyon almasının nedeni başka ne olabilir değil mi? Odanın adına sağlıklı yaşam odası dese de ben onu sağlıklı zayıflama odası olarak algıladım. Aslında itiraf edeyim bu tarz düşüncesi beni mutlu etti.
Benim de bu durumda üzerime düşeni yapaktan başka çarem kalmadı. İki haftadır diyetisyene gidiyorum, haftanın 3 günüde spor salonuna gidiyorum. Gitmediğim günlerde evde sağlıklı yaşam odasında sporumu yapıyorum. Hem diyetisyenim hem de spor hocam birebir ilgileniyor spordan sonra sauna ve buhar banyosu alıyorum. Hedefim 55-57 kilolara geri dönmek. Şu an spor salonunda 75,300 geldim ama evdeki tartıda 73,600 geldim hangisi doğru bilmiyorum ama ben evdeki tartıya göre davranacağım :)))) yani 15 kilo vermem lazım. BANA YARDIM EDERMİSİNİZ
pek diyet yaptığım söylenemez canım
ıyıyım mınecım sen nasılsın nasıl gıdıyor dıyetınız
diyetisyene devam et bence canımKızlarrr, benim canım çok sıkılıyor bu diyet işlerine, hafta sonu yine yedim de yedim, dikkat etmeye çalışmaktan da yoruldum, offfff of ne olacak bizim bu halimiz?Bıraksam bu sefer iyice alıyorum, bırakmasan böyle 1 ileri, 2 geri motivasyonum düşüyor
biz ilk defa sonuncu olduk bikereDesene bu hafta şişkoyuz yazma sırası bize geldi, sırayla bi hafta biz, bir hafta neslilerDiyeti miyeti bırakıp tatlılara, bisküvilere akasım var anasını satayım, regli de geliyor, etkileri acaip
Selam kızlar
bugün topiğe giremedim zaman bulup
havayı güzel görünce cam kapı dip köşe daldım temeixzliğe
ancak bitirebildim ki bitmedi de
yoruldum herbiyerim sızlıyor
geçmişe bakmadım merak ettim neler yaptınız
ama yemekden sonra güç toplayım bakarım geçmişe
diyet felan bugün yalan oldu
acıktıkca yedim
şekersiz değildi malesef canımcanım kahve şekersizse bişey olmazki akşamda fazla yemezsen güzel menün canım.
sen bitane doğur canım görürüm seniiiibaşbakandan filan değil ben sadece kalabalık aileleri seviyorum
bi sürü çocuk bi sürü torun oohh miss
canım menünün beğenmedim hiç yemek yememişsinKusura bamayin kizlar dün sabah 6 aksam 6 calisdim yorgunlukdan yattim giremedim
Bugün yine 5 e kadar isyerindende gicik isarkadasi yüzünden giremiyorum
Az öncede bilgisayardan gireyim dedim esim benim isim var dedi alintilarim yarida kaldi
Keyfler yerindedir isallah kizlar takip de edemedim
Aksam tekrar gelir bakarim eger uyuya kalmasam :-*
Kizlar az önce esim bana ben zayifliyorum sende versen artik dedi ben zayif olunca sen tombil tombil yanimdami durcan dedi :'( sonrada güliyor ciddiye almiyormus gibi yaptim ama gücüme gitmedi degil :-(
Bugün yediklerimide yazayim :
Sabah: sade yogurt light Müsli
Ara: elma
Öglen: 1 1/2 dilim kara ekmek sürme peynir domates koytum ekmegin üzerine
Ara: muz
Aksam: 1 dilim kara ekmek sürme peyniri ve yine üstüne domates koytum
Sabahlari hep ac karnina 2 kuru kaysi yiyorum
Yesil cay iciyorum 2 güne bir form cayi iciyorum ama 3-4 gündür wcde yok
Kendimi cok sis ve sisko hissediyorum cok mutsuzum :'(
Telden yazmasida bi iskence :-\ öptüm sizi kizlar cook :-*:-*:-*
Haftaya bizim iki katımız olunda görün ohhhhhhhhh
canım bizden birincilik çıkmaz
ilk başlardaki kilolar olsa tamamda
ben şimdi 1000 kg versem 1000 takla atarım
eskiden de 65den sonra zor inmiştim
güel menü canım bugün canım ne kahve istedide
yapıcak kimse yoktu evde
iş bitince anca yapabildim
ben yedim bugün çiko ortik duymasın
ama umutluydun buhafta :26:Canım çiko istedi yememek için dolaptan 750 mllik cam şişe suyumu aldım dikiyorum kafama..
Bu paklar beni.
Bugünde biraz fazla kaçtı sanki.
Yarına telafi edicem erken kalkıp sözzzz.
İnşaallah Cuma eksi çıkarım.
kimmiş o ağzına gofret atanGünah çıkarma
Sabah:
Kaşarlı, salamlı sandvic,
Ara:
1 mandalina
Öğlen:
Az pilav,
Izgara tavık,
Az salata,
Kola,
Biraz ekmek
Ara:
Türk kahvesi
Akşam:
Yarım karnıyarık,
Ufak sarı biberlerden,
Yoğurt,
Az pilav
Sonraaa biri ağzıma gofret attı sanırım.
Pöttüüşşşş beniii yoooll en iyisi ben yemek yerken seni faceden taciz edeyim beni tuttt diyeeeeeeeeeee.:2:
baktım fotolarınaben bi türlü istediğim şekilde oturtamıyorum şu yemek olayını.
evdeyken hiç sorun olmuyor ama işe gittiğimde allak bullak oluyor. çok üzülüyorum.
eski fotoğraflardan albüm yaptım iki tane. az önce keşfettim
motivasyonum düştükçe girip girip bakıcam. çok şey istemiyorum ki ayda iki kilocuk
mevsimlerdenroma diye bir sayfa var orayı biraz incelesene canımGünaydın kızlar:119::119:
Sabah peynir, zeytin sandvic yaptım.
Aralarda da 1 mandalina 1 tadımda düşünüorum.
Öğlen için 1 tane karnıyarık getirdim.
Gidip ayran alırım bide.
Akşam 1 kase yogurt yemeyi düşünüyorum sadece gene kilo almışım.
çokta kötü değil benceGünaydın kızlarhiç keyfim yok
Dünkü menüm hiç istediğim gibi olmadı.
DÜNKÜ MENÜM
Uyanınca sirkeli su
Sabah:
1 kase sütlü nesfit
Ara:
2 ad. form bisküvi
Öğle:
5-6 yk. kuru fasulye
1 kase yoğurt
turşu
Ara:
4 ad. burçak bisküvi
Akşam:
3-4 yk. menemen
1.5 kepekli lavaş
2 dilim kaşar peyniri
çay
Ara:
2 mandalina
Su:
3 lt.
spor yok
göre bugün telafi edecektim.sabah uyanıp doğru düzgün kahvaltı yapacaktım
ama uyuya kaldımonun için kahvaltımda yine bisküvi oldu.
farkındayım çok sağlıksız ve saçma sapan
ooooooofffffffffff offffffffffffff canın çokk sıkkın çokkkk
hmm evet spor yaptıysan farkederolur cnm onuda denerım
öyle cnm dogumla farkedeıo ama ben dogumdan sonra cok fazla spor yaptım belkı o yuzden sıııkıyımdır
kafamıza göre takılıyoruz vallaarkadaşlar uyguladığınız bir beslenme proğramı varmı herkes kendine göremi diyet yapıyor
ben içemedim bugün yeşilçayYeşilçay zamanı
hmmm neden alfabeyi öğretiyorsun canımbende ıı cnm kızma alfabeyı ögretıom kıtabı alıp gelıo cok ıstahlı masllah sımdılık e ye kadar ogrendık
Akşam ki kek ve poaça listeden mi???kızlar merhaba
sabah geldim aslında alıntı yaptım ama elektrikler gitti
daha yeni geldi ve hemen göndere bastım
dünkü menümü yazayım
aslında çok iyi değil ama sabah 63.5i gördüm
sabah
sabah
1 küçük kase yoğurt+ 3 yemek kaşığı müsli
ara
1 türk kahvesi
1 mısır pirinç patlağı
öğlen
1 kase çorba
1 dilim ekmek
ara
1 türk kahvesi
ara
1 kase portakallı yoğurt
akşam
1 kase çorba
3 yemek kaşığı yumurtalı ıspanak
yarım dilim ekmek
akşam
1 dilim kek
1 tane poaça
geçmişide takip edelim çünkü ben mesajlar bana ve bildirimlerin nasıl olacağını yazmıştım buhafta yine paylaşırımben umaya mesaj atmadımda topiğe direk yazdım başlangıç kilom vs. diye neyse cuma direk umaya mesaj atarım.
arkadaşlar ben devlet memuruyum taşınıra bakıyorum sömestır olunca labları taşıyoz pc başına çok oturamıyorum ama oturuncada yazılanları okumaya çalışıyorum.
herkese az kalorili günler diliyorum.
hadi tebriklerkızlarrrrrr meraba 4 günden sonra çook yoğunum
ama kızlara müjdeyi verim dedim 3 haftadan sonra 73 oldum tam
aman nazar değmesin regl beni bitirdi hiç veremedim ya moralim yerine geldi...
öğlen yemekhanede yiyorsun sanırımGünaydınnnnn kızlarr Ankara'da olanlar bilirler dışarıda resmen bir bahar havası var mis gibi bir gün içim kıpı kıpır :)) çok alıntılama yapamadığım için teker teker herkese çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için :) Bugün diyetimin ilk günü kısaca ne yaptığımdan ve listemden bahsedeyim.
Sabah:
Kalkar kalkmaz 1 su bardağı ılık su
KAHVALTI (9:30)
1 haşlanmış yumurta - 1 dilim kepek ekmek - zeytin/peynir - şekersiz çay
ARA (1)
( Bugün ara öğünümü atlamak zorunda kaldım müşteri ziyaretine gittiğim için, 3 tane diyet bisküvi ile yeşil çay içeçektim)
ÖĞLE (13:00)
İş yerinde çıkan hangi yemekse 1/3' ü yanına bol salata ekmeksiz (yemekten 15 dakika sonra gazı alınmış limonlu maden suyu)
ARA (2) (15:00)
Bir avuç kuruyemiş (fındık/ceviz/kayısı/üzüm ne varsa), 1 tane elma
ARA (3) (17:00)
1 tane grisini yeşil çay ile birlikte
AKŞAM (20:00)
1 kase çorba, bol salata, 1 dilim ekmek ( yemekten 15 dakika sonra gazı alınmış 1 maden suyu daha)
ARA (4)
Spor yapmaya ancak akşamları vakit buluyorum akşam yemeğinden 45 dakika sonra başlıyorum o günkü enerjime göre ısınma, koşu bandı, kardiyo ve pilates yapıp duştan sonra 1 tane portakal yiyorum
Bana ve benim iş saatlerime göre düzenlenmiş bir program. Yemek saatlerim, geçtiğimiz yıl gittiğim diyetisyen önerisidir ama programın içeriği benim zevkime ait. Ayrıca öğle yemeğine kadar 1 litre, öğleden yatmaya kadar olan süre içinde 2 litre su tüketiyorum. Şeker, tuz, beyaz ekmek yok.
Umarım öğleden sonraki programa bütün kalbimle uyacağım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?