öğlen yemekten geldim unutmadan hemen yazayım dedim
1 kase mercimek çorbası
1 tabak tebiyeli köfte (köfteler fındık büyüklüğünde 7 tane)
makarna almadım ekmek yemedim ama kadayıf tatlısından 2 çatal aldım
akşam spora gidiyorum 5 ten 7 e kadar spor yapıyorum hoca eşliğinde sonra sauna ve buhar banyosu duş derken 8 de eve geliyorum. 3 lt su içiyorum
akşam sadece yoğut yiyeceğim açıkırsam yatmadan önce 1 portakal
nasıl tatlı hariç fena değil değilmi o tatlıda günün kaçamağı oldu diyetisyenim duymasın
Akşam ki kek ve poaça listeden mi???Gerisi güzel de.
Diyetisyene maddi olarak zorlanacam canım aylık 200 TL verme imkanım yok, 100 TL olsaydı neyse, o nedenle şimdilik onu askıya aldım, ona gidinceye kadar eliptik bisiklet mi alsam diyorum, kararsızım???
reglmi olacan fistik yoksa iyi gidiyordun niye aldinki :26:Günaydın kızlar:119::119:
Sabah peynir, zeytin sandvic yaptım.
Aralarda da 1 mandalina 1 tadımda düşünüorum.
Öğlen için 1 tane karnıyarık getirdim.
Gidip ayran alırım bide.
Akşam 1 kase yogurt yemeyi düşünüyorum sadece gene kilo almışım.
haklisin fadimecim hep kuru oldu menü isyerinde pratike kactim dünOhhhh ne güzel, darısı bizimn eve, yarın da bana gelsene
Canım inşallah gönlüne göre bir yer bulup, ameliyatını olup, aramıza dönersin inşallah,, sıkma canını, bugünlük de olur böyle zamanlar.
Suziii bu menü de hiç yemek yok ama canikom, sebze yemeği veya çorba o tür şeyler yemelisin biliyorsun, hep kuru beslenmişsin, azıcık boğazından yemek geçsin be kuzum, boşver kocanı da kızzz sen bizim için zayıfla, o da çatlasın anam
amin canimçoklu alıntılama yapmayı beceremediğim için böylece ortaya yazıyorum herkese günaydınlar olsun. karnımız tok, tartımız az, tabağımız dolu ama kalorimiz az olsun
dayanamayıp tartılcam sanırım, banyoya kadar gidip geri dönüyorum=)))
6 çocukmuben 3. de pesettim...
canım sana diyoruma akşam öyle yedimki
eşim bile şaşırdı sen böyle yemezdin diye
ama sabah tekrar kendime söz verdim dikkat edicem diye
eline sağlık mis gibi olmuştur evin..
eşini söylediğine pişman edicez suzim...
günaydın suzişş
sagol canim sanadagünaydın canım. kolay gelsin sana
canim gamzem hep bisküvit var menünde sana bisküvi yazagi koymak lazimGünaydın kızlarhiç keyfim yok
Dünkü menüm hiç istediğim gibi olmadı.
DÜNKÜ MENÜM
Uyanınca sirkeli su
Sabah:
1 kase sütlü nesfit
Ara:
2 ad. form bisküvi
Öğle:
5-6 yk. kuru fasulye
1 kase yoğurt
turşu
Ara:
4 ad. burçak bisküvi
Akşam:
3-4 yk. menemen
1.5 kepekli lavaş
2 dilim kaşar peyniri
çay
Ara:
2 mandalina
Su:
3 lt.
spor yok
göre bugün telafi edecektim.sabah uyanıp doğru düzgün kahvaltı yapacaktım
ama uyuya kaldımonun için kahvaltımda yine bisküvi oldu.
farkındayım çok sağlıksız ve saçma sapan
ooooooofffffffffff offffffffffffff canın çokk sıkkın çokkkk
iyi diyelim iyi olalim sen nasilsin canim​gunaydın kızlar nasılsınız
bende 1 sülahi yesilcay isirganotu cayimi bittirdimYeşilçay zamanı
öyle demeyelimde....hangi ögünde ne yedigin belli degil ögle sadece meyve yemişsin sanırım....
hımmm bakıyım bi ben sen gelene kadar annenle arkadaş olurmuşum
evet görsünEki Görüntüle 612740
hizli gidiyorsun dilegim yine
hosgeldin canim
evet cok güzel arkadasliklar edindik canimdün isyerinde senin fotograflarina baktim topige yazamiyorum sadece okuyabiliyorum gezerken gördüm cok güzel vermissin ve cok güzel bir bayansin
hadi insallah canim
kirmizi sari bikiniler geliyor
bana göre de degil
hosgeldin canim
gecmis olsun canim gider insallah bizim bi tanidikda aldirdi varislerini
bende kücücügüm
hosgeldin tekrar canim
hosgeldin canim
sabah sorun kalkti canimiyice sinir etti ona inat verecem insallah
aferim suzimeee sana da bu yakışır durmak yok daha hırllı görsün eşin sen nasıl ondan önce zayıflıyorsunsende nasil gidiyor tatlim bu hafta birincilik bizzimmi
benimde kafam karisti :111:Yelefon kafayi yedi
Alintilari birbirine sokmus silmedigim halde
Tek tek alinti yapmali..
kızlar merhaba ben buraya bi ara yazmıştım sonra kaldı yazamadım bazı sebeplerden ama şimdi ok kararlıyım inş dikkat etcem ve hep bildircem burdayım inş
şimdi sabah kakktım bir bardak suyla sandaloz sakızı çiğnedim hazırlandım işe geldim
yağsız kepek ekmeğinden tost yaptım domatesli yanında bi salatalık ve ayran
şimdi form kayısılı çayımı içiyorum =)
herkeslere bol kilo vermeler
bide bişey sorcaktım bu kilo çizelgesinden bende istiyorum nasıl yaplyor yardmcı olurmusunuz=)
hosgeldin canim tekrarkilo çezilgemi yaptım inş o 60 rakamını sağlıkla görmekte nasip olur bana :)
bende gelemiyorum cokgunaydin kizlar kacgundurr giremedim aksama menumu paylasmaya calisirim hepinizi cok opuyorum....görüsürüz canim
kızlarrrrrr meraba 4 günden sonra çook yoğunum
ama kızlara müjdeyi verim dedim 3 haftadan sonra 73 oldum tam
aman nazar değmesin regl beni bitirdi hiç veremedim ya moralim yerine geldi...
affiyet olsun canimGünaydınnnnn kızlarr Ankara'da olanlar bilirler dışarıda resmen bir bahar havası var mis gibi bir gün içim kıpı kıpır :)) çok alıntılama yapamadığım için teker teker herkese çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için :) Bugün diyetimin ilk günü kısaca ne yaptığımdan ve listemden bahsedeyim.
Sabah:
Kalkar kalkmaz 1 su bardağı ılık su
KAHVALTI (9:30)
1 haşlanmış yumurta - 1 dilim kepek ekmek - zeytin/peynir - şekersiz çay
ARA (1)
( Bugün ara öğünümü atlamak zorunda kaldım müşteri ziyaretine gittiğim için, 3 tane diyet bisküvi ile yeşil çay içeçektim)
ÖĞLE (13:00)
İş yerinde çıkan hangi yemekse 1/3' ü yanına bol salata ekmeksiz (yemekten 15 dakika sonra gazı alınmış limonlu maden suyu)
ARA (2) (15:00)
Bir avuç kuruyemiş (fındık/ceviz/kayısı/üzüm ne varsa), 1 tane elma
ARA (3) (17:00)
1 tane grisini yeşil çay ile birlikte
AKŞAM (20:00)
1 kase çorba, bol salata, 1 dilim ekmek ( yemekten 15 dakika sonra gazı alınmış 1 maden suyu daha)
ARA (4)
Spor yapmaya ancak akşamları vakit buluyorum akşam yemeğinden 45 dakika sonra başlıyorum o günkü enerjime göre ısınma, koşu bandı, kardiyo ve pilates yapıp duştan sonra 1 tane portakal yiyorum
Bana ve benim iş saatlerime göre düzenlenmiş bir program. Yemek saatlerim, geçtiğimiz yıl gittiğim diyetisyen önerisidir ama programın içeriği benim zevkime ait. Ayrıca öğle yemeğine kadar 1 litre, öğleden yatmaya kadar olan süre içinde 2 litre su tüketiyorum. Şeker, tuz, beyaz ekmek yok.
Umarım öğleden sonraki programa bütün kalbimle uyacağım :)
sagol minem dikkate alacam bugün 1 tane portakal yedim kanportakali ara olarak
yok tam yapamıyorum onu
ama bazı kurallarını uygulamaya çalışıyorum
hoşgeldiniz aramıza
bizi takip edin yeterli
pek diyet yaptığım söylenemez canım
sen nerelerdesin,gittinmi memlekete?
diyetisyene devam et bence canım
benim imkanım olsa yani burda diyetisyen olsa hiç bırakmazdım
biz ilk defa sonuncu olduk bikere
şekersiz değildi malesef canım
sen bitane doğur canım görürüm seniiii
doğurması ayrı olay bakması ayrı olay
ben dün facede bişey paylaşmıştım gördünmü sen
canım menünün beğenmedim hiç yemek yememişsin
peynir domates seni nekadar wcye götürcekki
lifli şeyler ye portakal ye
minem cumaya daha da giderkızlar merhaba
sabah geldim aslında alıntı yaptım ama elektrikler gitti
daha yeni geldi ve hemen göndere bastım
dünkü menümü yazayım
aslında çok iyi değil ama sabah 63.5i gördüm
sabah
sabah
1 küçük kase yoğurt+ 3 yemek kaşığı müsli
ara
1 türk kahvesi
1 mısır pirinç patlağı
öğlen
1 kase çorba
1 dilim ekmek
ara
1 türk kahvesi
ara
1 kase portakallı yoğurt
akşam
1 kase çorba
3 yemek kaşığı yumurtalı ıspanak
yarım dilim ekmek
akşam
1 dilim kek
1 tane poaça
sagol fadimecim[h=1]Basit bir matematik eşittir kolay kilo kaybı[/h]Engin Ünay | 20 Ocak 2013 | Hiç yorum yok
Harvard Sağlık Bülteninden:
Bir şeker yemenin keyfi birkaç dakika sürer. Ancak, verdiği kalorileri yakmak neredeyse 45 dakikayı alır.
Egzersizle yarım kilo vermek için yaklaşık olarak 3.500 kalori yakmanız gerek. Bu, günlerce orta yoğunlukta egzersizyapmanızı gerektirir. Kilo kaybı için daha iyi bir strateji ise iki uçlu bir yaklaşımla olasıdır: egzersiz yapma ve kaloriyi kesme.
Egzersizin kendisi kilo kaybı için hızlı bir yol değildir ama kalorileri kesmenin ötesinde önemli yararlar sağlar. Egzersiz yapmıyorken bile kalori yakma hızınızı biraz arttırır. Ve etkinlik düzeyinizi arttırma yoluyla kaybedilen kilolar hemen hemen tamamen yağdan ibarettir, kas değil.
Matematiği yapın
Şu sayıyla başlayın: 3.500. Bu, yaklaşık yarım kg beden yağında depolanan kalori miktarıdır. Bu sayıyla etkinlik, kalori kesme ya da her ikisi yoluyla ne kadar kilo kaybedebileceğinizi bulabilirsiniz.
http://www.health.harvard.edu/healthbeat/simple-math-equals-easy-weight-loss
- Yürüme ya da jogging her 1.6 kilometrede kabaca 100 kalori yakar. (Yakacağınız kalori miktarı kesinlikle birkaç şeye dayanır, kilonuz ve ne kadar hızlı yürüdüğünüz dahil.) Dolayısıyla, yürüdüğünüz her 56 kilometrede yarım kilo kaybedersiniz yiyecek alımını ve diğer etkinlikleri sabit tutmanız koşuluyla.
- Haftada beş gün 30 dakika sıkı bir şekilde yürürseniz (saatte 6.4 km hızda), haftada 16 km yaparsınız. Bu demektir ki aldığınız kaloriler aynı kaldığı taktirde yarım kilo kaybetmek için üç buçuk hafta gerekir.
- Eğer diyetinizi değiştirir ve günde 250 kalori azaltırsanız (1/2 kap dondurma ya da iki şekerli soda), iki haftada yarım kilo kaybedersiniz.
- 250 kalori daha az yiyerek ve günde 30 dakika yürüyerek yarım kilo kaybetmek bir haftayı yalnızca biraz geçer. Kalori alımını daha da azaltmak ve daha fazla egzersiz yapmak süreci daha da hızlandırır.
basliycam diyorum basliyamadim su tembeligimi birakip bende hareket yapmam lazim
kızlar merhaba..Ben daha önce 22 kilo vermiş ama hiç koruyamayıp 22 kilosunu da geri almış biriyim ne yazık kiuzuun süredir diyet yapmalıyım diyor bir türlü başlayamıyordum ama sonunda 3 gündür başlamış bulunuyorum..Kilom gereği bu topiğe aitim hepinizi öpüyorum
kuru incir çok yenmemeli diye biliyorumarkadaşlar diyetisyen bana aralarda meyve ve kuru incir ve kayısı gibi yiyecekler verdi ama sizde kuruyemiş var kalorisi çok yüksek değilmi aslında kuruyemiş yemeyi o kadar çok özledimki ama yasak diye ağzıma koymuyorum
yeşilçayıda fazla içme canımbende 1 sülahi yesilcay isirganotu cayimi bittirdim
sagol minem dikkate alacam bugün 1 tane portakal yedim kanportakali ara olarak
minem cumaya daha da gider
Canım bu diyetisyen listesi mi, normalde diyetisyenler 1/3 porsiyon yemek vermezler, 1/3 yemekle doyacak mısın? Bir de öğleden sonraki aranda 1 avuç kuruyemiş demişsin ama fındık-ceviz bunları belli bir sayıda yemek gerekiyor kalorileri yüksek biliyorsun değil mi, 2-3 ceviz veya 10 adet fındık gibi...
22 kilo
inşallah tekrar verirsin
hoşgeldin aramıza...
öğlen yemekhanede yiyorsun sanırım
3te biri çok az olmamı zaten nekadar katıyorlarkiii?
kaşık hesabı yap bence 6 kaşık ideal.
birde neden gazı alınmış soda? onu merak ettim
iş yerinde eli bol kepçe bir ablamız var o pişiriyor :)) yanlış yazmışım toplam menünün 1/3'ü değil tabak tabak 1/3 şeklinde yanında cacık salata yoğurt bol bol yiyorum bu desteklerle doyurucu oluyor birde acayip hırs yaptım da diyette katılık olabilir kabul ederim :))
neden gazı alınmış? çünkü asit midede geçici genişleme yaratıyor(muş), afedersiniz genişlemeden kastım midede oluşan gaz buda hem mideyi yoruyor hemde daha çabuk acıkmanı sağlıyor(muş) sabahtan 2 tane hemen kapaklarını açıyorum sonra üstüne emanet tekrar koyuyorum (öneri diyetisyenden)
insallah istedigin gibi olur herşeykilo çezilgemi yaptım inş o 60 rakamını sağlıkla görmekte nasip olur bana :)
maşallah kızlarına[
İyiler canım, büyük teşekkür alıyor, ufak da iyi gidiyor şimdilik maşallah, sağol sorduğun için bu arada.
Genelde doğadan alıyorum canım.
hayırlı ve kalıcı olsunkızlarrrrrr meraba 4 günden sonra çook yoğunum
ama kızlara müjdeyi verim dedim 3 haftadan sonra 73 oldum tam
aman nazar değmesin regl beni bitirdi hiç veremedim ya moralim yerine geldi...
tamam al fadimem bal fadimem yanakları gül fadimemAbla demene gerek yok canım, ismim Fadime, ismimle hitap edebilirsin, sakıncası yok.
Canım bu diyetisyen listesi mi, normalde diyetisyenler 1/3 porsiyon yemek vermezler, 1/3 yemekle doyacak mısın? Bir de öğleden sonraki aranda 1 avuç kuruyemiş demişsin ama fındık-ceviz bunları belli bir sayıda yemek gerekiyor kalorileri yüksek biliyorsun değil mi, 2-3 ceviz veya 10 adet fındık gibi...
mine ben mevsimlerden romayı 2 gündür inceliyorumçok güzel bilgiler var bayıldım ama ulaşmak ve üye olmak zor sen oldun mu ? yeni tariflerinide gördüm yedin mi kedidilli pastayıkızlar merhaba
sabah geldim aslında alıntı yaptım ama elektrikler gitti
daha yeni geldi ve hemen göndere bastım
dünkü menümü yazayım
aslında çok iyi değil ama sabah 63.5i gördüm
sabah
sabah
1 küçük kase yoğurt+ 3 yemek kaşığı müsli
ara
1 türk kahvesi
1 mısır pirinç patlağı
öğlen
1 kase çorba
1 dilim ekmek
ara
1 türk kahvesi
ara
1 kase portakallı yoğurt
akşam
1 kase çorba
3 yemek kaşığı yumurtalı ıspanak
yarım dilim ekmek
akşam
1 dilim kek
1 tane poaça
hoşgeldin. inşallah bu seferkiler kalıcı olurkızlar merhaba..Ben daha önce 22 kilo vermiş ama hiç koruyamayıp 22 kilosunu da geri almış biriyim ne yazık kiuzuun süredir diyet yapmalıyım diyor bir türlü başlayamıyordum ama sonunda 3 gündür başlamış bulunuyorum..Kilom gereği bu topiğe aitim hepinizi öpüyorum
diyette katılık olursa vücut sinyal verir ve kiloyu korur canım yavaş yavaş azaltman lazım
kilo verme durduğunda özellikle
tabiki senin tercihin ama
sodanın faydası neymiş peki? bende deneyeyim iyi oldu öğrendiğim teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?