ara fazla olmuşevde en güzel lesslie yürüyüşü yapılıyor 46 dk onu dene bence
Sabah da yazabilirsin ama yazarken 1 günlük yazman açısından dedim canım, özür dilemene de gerek yok, zamanla alışırsın buranın kurallarına.Pekala özür dilerim bilemedim ben.akşamları nete giremiorumda an ve an yazıodum akşam ne yediğimide bi gün sonra sabah yazarım die düşünmüştüm.
Leslie bir çeşit evde kendi kendine yapabileceğin bir yiürüyüş programı canım, google den arat çıkar.lesilie yürüyüşü ne canım benimde şuan spor yapma imkanım yokta anca gece yatarken mekik ve biraz egzersizyapabilirim ama bunu merak ettim.
hayırlar olsun inşallah, ne oluyor kızçem???
lesilie yürüyüşü ne canım benimde şuan spor yapma imkanım yokta anca gece yatarken mekik ve biraz egzersizyapabilirim ama bunu merak ettim.
Sabah da yazabilirsin ama yazarken 1 günlük yazman açısından dedim canım, özür dilemene de gerek yok, zamanla alışırsın buranın kurallarına.
Leslie bir çeşit evde kendi kendine yapabileceğin bir yiürüyüş programı canım, google den arat çıkar.
canım geçmiş olsun, sıkma canını, tahlillerini halledince tekrar diyete devam edersin.selam kızlar
bugün iğrenç bir gün ve muhtemelen yarında öyle olacak..
diyetisyene bir kontrol olayım dedim, iş yerim zaten üniversitede bi koşu tıp fakültesine çıktım.
tonlarca tahlil istediler karnım açtı öğlene kadar tahlil vermek için işim de 2.30 da bitti artık düşüp bayılacatım açlıktan. ilaç kokusundan.
çarşıya indim bi çorba içip sebze yemeği yiycektim ki sevdicek beni burgera soktu. sinek ilaçlama arabasının arkasına takılan sivrisdinek gibi pişmanım yedim die.. kalorilerini hesapladım bugün yediklerim (sadece burgerdakiler yani) 1200 kalori yaptı bile.
akşama da teyzemin doğum günü var incecik bir dilim pasta yiycem. 1500 ü bulcam yani. akşama spora gidicem o yüzden.
gelelim yarına,
yarın bana şeker yüklemesi yapılacakmış 2 saat arar,lıklarda 4 ölçüm alcaklarmış yani 8 saat aç olucam, gece 12 den sonra da bişey yememem gerekiyomuş. cuma sabahtan tartılıp ölçümlerimi veririm ama bugün yediklerimle + çıkcağım kesin
Leslie yürüyüşü evde olduğun yerde yaptığın yürüyüşmüş bende yeni öğrendim bakalım daha neler öğrences
canım geçmiş olsun, sıkma canını, tahlillerini halledince tekrar diyete devam edersin.
canım şişliğim wc ile ilgiliydi birde regl atabilsem bugün yarın bekliyorumm bakalım
dün sabah dedimkii anne ben çıkışta hastaneye gidecem
tamam dedi
insan sorar değilmi hayırdır kızım neyin var
benim ailemle okadar zıtlarkiii
alıştım ama
dediğin gibi olsa cidden kötü böyle daha iyi valla
evet malesef misafirler uğruna
eşim evde yatıyor napsın değişen bişey yok
5 doktora gitti 2si ameliyat dedi 3ü gerek yok dedi
düşün içinde olduğumuz durumu napcaz bilmiyorum
kalem, hamur lekelerini unutma canım
sizinkinde yokmu yoksa
geçen sene ipli halılar var yaa ondan kullanıyordum busene daha çok ayaklandı kaldırdım onu yoksa içinden neler çıkardı kimbilir
haftayada evdeyim
evde diyet yapamıyorum
11e kadar yatıyoruz zaten
yağlara bide şişlik eklendi
kardeş kardeş geçiniyorlar işte
senden naber?
evet yaaaa biarada 63.8i görmüştüm perşembeydi sonra cuma bitartıldım 64.4
yine öyle olcam sanırım benim hiç tartılmamam lazım
buarada senin anlattığın olayı okuyunca aklıma şey geldi burda tıpta asistanlar var
hocalarının yanında süt dökmüş kedi gibiler
ama onlar yokken sanki prof olan onlar
bitanesi hatta halama emir verme bana demiş kadın hastası için bişey demiş ama emrivaki değil
ağrısı var iğne yapılsınmı tarzında
oda terslemiş halamda oturmuş totosunun üstüne
gün içinde fena gitmiyor aslında canım akşamda misafir olmasa yemem sanırım
çünkü gerçekten yorgunluktan aklıma gelmiyor
birde yarın tatile giriyoruz 2 hafta daha zor benim için evde hiç ama hiç yapamıyorum diyet işini
iyisin canım yine şişliği atmışsın
bende biatabilsem 63.9a razıyım inan
artık 64 görmek istemiyorum
yarım ekmek bişey yapmaz derimde üzerine olan çiko için sesim çıkmaz sanırım
haaa haaa ben seni altettim diyor yediğim şeyler
benimkide okul zamanlarımdan kalma takma isim neskuik ve çiko sevmemden dolayıkızlar sıkıldım diyetten yaaaa
hadi bimuhabbet açalım
meselaaaaaa
geçen yılda yapmıştık nicklerinizin hikayesi, anlamı varmı?
benimki kızımın ismi, Gökçe Umay 0110da doğum tarihi 01.10.2010
sen eski kilona dönüceksin merak etmebende 2. doğumdan hemen sonra 83 kilo ile felan eşimin memleketine gittim kayınvalidem cuval gibi ceket getirmiş al bu bana olmuyor sen giy dedi nasıl zoruma gitti. şimdi ben 75 oldum kendisi minicik boyuyla 80 olmuş. yaza kadar 60 k,lo olup gitmezsem banada hülya demesinler. düğünümde 63 düm ondan bile zayıf olup gidecem inş
geöen o doğum topiğine ayşhe yazmıştıMine,
Ayşe vardı doğum yapıp, eşi ameliyat geçirmişti, nasıl olmuş haber aldın mı? Meloja mesaj attım ama cevap gelmedi.
Mrb arkadaşlar, bende doğumdan sonra bir yıl 80-85 kilo arasında gidip geldim, kızım beni psikolojik olarak cok yordu suan kızım artık 2 yaşına geliyor ve çok daha rahatım, ben suan 70 kiloyum ve 14 kilo verdim 5 kilo daha verirsem cok iyi olucak, annem 27 kilo verdi, tabiki o fazla kiloluydu 110 kilodan 83 kiloya düştü peki nasil derseniz , ben cok diyet yapabilen biri değilim annemde öyle biraz boğaza düşkünüz, youtube ta bir video görmüştüm show tv de hypoxi yontemiyle erdal öz yağcilar nasıl zayifladı diye anlatıyorlardı onu araştırdım ve evime yakin bir yer buldum adresini charmbeautyform internet adresinden bakabilirler annemle ikimize güzel indirim yaptılar 2 ayda kurtulduk kilolardan suan kendime oz guvenim geldi ve cok yemiyorum ve yemek değil, YEMEMEK bana mutluluk veriyor.ne yapıp edip kurtulun kilolardan aksam7 den sonra sadece su icin bana buda cok yardim etti.
inşallah görürsün sabırlayavru kuşlar, şimdi ben 70 kiloyum ya, en geç 1 hafta sonra 60'lı rakamalrı görücem ya, bu topikten ayrılmak zorunda değilim de mi?
(BU MSJ KENDİ KENDİME GAZ VERMEK İÇİN YAZILMIŞTIR, EĞER CEVAP VERMEK İSTERSENİZ LÜTFEN BUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN-iyice delirdim ya ben)
ismim gamzenaz. gwznaz kısaltılmışı.bide ayıptır sölemesi biraz gevezeyim.geveze naz da oldu bi yandan
merhaba kızlar nasılsınız ben memlektteyım ne dıyet kaldı ne bısı
yrın tarılmktan korkuyorum
sızlerın gıdıyordur ıns kıloları
hiçde umursama canım sen kaçarsan o hep sana o gözle bakargörücen canım inşallah kız burdakilerin çogu 6 larda zaten niye degiştirecekmişin.......yoksam kaçmaya mı niyetin var .........
valla taktir ediyorum seni sorusu olan herkese çok güzel cevablar veriyosunn.....
oooo aşk yaşıyoz resmen..... kocam evdeyken utandıgımdan yapmıyom dans eden şişman fok balıkları gibi görünüyorum diyeaglanacak halime gülüyom bende........doktorlar için ettigin dualara içtenlikle aminnnnn diyorum bıktık artık hastanın suratına bile bakmayan burnu büyük doktorlardan....... yeni nesil doktorlar daha mütavazi gerçi....... betülcüm alınmasın da onun gibi şeker dok .lazım bu millete....
neslim haftaya tamamen kurtulursun kilolardan gerçi onla şiş oldugu için çabuk iner......
bende tam tersi kızınca daha ok yerim sinirimi yiyecekten çıkarırım......eşinle de durumuna üzüldüm öyle negatif bahsetme iyi an iyi olsun....dua et rabbim agız tadı huzur versin inşallah.......
ha hay ne güldüm hayırlı olsun bu arada nisana çok var fazlasını verirsin....
kaynananın bu tavrı iyi boşver ilgili olsa evinize karışır çocuguna karışır paranıza bile karışır ...... eşinin halide zormuş gerçekten şimdi hangisine inanacagınızı şasırmışsınızdır....... kalem lekesi olmazmı koltuklarımın kenarı krem deriydi 2 yıl önce oglum sanat uygulaması yaptı hepsinin üstüne dünya para verdim yüzlettim....benim evde ne çerçeve ne biblo kaldı.....evde baba ogul maç yapıyorlar......
umay ne demek merak ettim simdi.....ben nick bulana kadar canım cıktı ne yazsam kabul etmedi zıkkımvalla tam vaz geçmiştim döndü yazarken dond kabul etti öylace bıraktım yoksa şimdi burda yoktum.....
inşllh canımgelin sen de çok zayıflamışsın desin bu sefer....
canım tahlillerinden sonra tekrardan devam edersin önemli değilselam kızlar
bugün iğrenç bir gün ve muhtemelen yarında öyle olacak..
diyetisyene bir kontrol olayım dedim, iş yerim zaten üniversitede bi koşu tıp fakültesine çıktım.
tonlarca tahlil istediler karnım açtı öğlene kadar tahlil vermek için işim de 2.30 da bitti artık düşüp bayılacatım açlıktan. ilaç kokusundan.
çarşıya indim bi çorba içip sebze yemeği yiycektim ki sevdicek beni burgera soktu. sinek ilaçlama arabasının arkasına takılan sivrisdinek gibi pişmanım yedim die.. kalorilerini hesapladım bugün yediklerim (sadece burgerdakiler yani) 1200 kalori yaptı bile.
akşama da teyzemin doğum günü var incecik bir dilim pasta yiycem. 1500 ü bulcam yani. akşama spora gidicem o yüzden.
gelelim yarına,
yarın bana şeker yüklemesi yapılacakmış 2 saat arar,lıklarda 4 ölçüm alcaklarmış yani 8 saat aç olucam, gece 12 den sonra da bişey yememem gerekiyomuş. cuma sabahtan tartılıp ölçümlerimi veririm ama bugün yediklerimle + çıkcağım kesin
Günaydınnn
Canım benim TSH 11,65 e çıkmış, guatr hapı kullanıyodum, yükselince kilo vermeye engel mi oluyordu bu hormon? Geçen yıl ameliyat olmuştum ya, tahlillerim bir türlü düzelmedi, şimdi 1 tam 150 mg. hap atıcam, 1 ay sonra tekrar gideceğim, neden düzene girmiyor ki acaba bu hormonlar???
günaydın betül nazar mı ettik ne çok enerjiktin neoldu.....
günaydın canım
iyi dersler
günaydın canım iyi dersler
bugün gece uyurken seni düşündüm
yanlış anlama haaaaaaa
annemle hastanede kalırken cerrahpaşada
o gelen öğrenciler aklıma geldide
annem ne çok kavga ederdi onlarla rahmetli
hocalar onlara gösteriyor onlarda yapması gerekiyor
ee sonuçda acemilik
hiç unutmam bitanesi annemin canını yaktı erkek öğrenciydi atardamardan kan alıyordu
bilirsin zor oluyor onu alması
bulamadı çocuk batırıp çıkar batırıp çıkar
annem gözünden yaş geldi
baktım çocuğun yüzüne bembeyaz oldu
anneneme yanarsın o öğrenciyemi
valla canım Allah kolaylık versin size
inşallah hocalarınız gibi burnu havada büyüyen yeni nesil doktorlar olmaz
ülkemize milletimize yararlı insan evladı doktorlar çıkar
o yemini insan gibi eden doktorlar yetişir inşallah
buarada senin anlattığın olayı okuyunca aklıma şey geldi burda tıpta asistanlar var
hocalarının yanında süt dökmüş kedi gibiler
ama onlar yokken sanki prof olan onlar
bitanesi hatta halama emir verme bana demiş kadın hastası için bişey demiş ama emrivaki değil
ağrısı var iğne yapılsınmı tarzında
oda terslemiş halamda oturmuş totosunun üstüne
oooo aşk yaşıyoz resmen..... kocam evdeyken utandıgımdan yapmıyom dans eden şişman fok balıkları gibi görünüyorum diyeaglanacak halime gülüyom bende........doktorlar için ettigin dualara içtenlikle aminnnnn diyorum bıktık artık hastanın suratına bile bakmayan burnu büyük doktorlardan....... yeni nesil doktorlar daha mütavazi gerçi....... betülcüm alınmasın da onun gibi şeker dok .lazım bu millete....
kızlar kociş yolda
ben mutfağa koşayım
akşam yemeği fasılları
betüşüm minecim aşağıda gördüm sizi
sizlerede afiyet olsun
öperim sizi
yemekden sonra görüşürüz
cancağızlarımmmm
,toplu cevap vereyim dedim
haklısınız aslında canlarım.. ben de öylelerine çok sinir oluyorum.
şu andaki stajımda da var mesela bi asistan.. burnu resmen havada.
o polikliniğe gelince bi sinir oluyorum resmen.. bize bir şey yapmıyor da hareketleri filan bi garip.
kibar kibar aşağılıyor insanları çok bozuluyorum..
yukardan bakıyor bize de..
ama işte bu bölümle alakalı bir şey değil aslında karakter meselesi..
beni azarlayan sekreter de oluyor hastanede.. üstümde önlüğüm var biliyor öğrenci olduğumu derse yetişmem gerekiyor ama bi halletmiyor işi
ters ters cevaplar veriyor..
şimdi o kadın gibi tipler doktor olunca da öyle oluyor işte..
aynı zamanda şeker gibi olan hocalarım-asistanlar da var..
bu da karakter meselesi aslında..
tabii okul insanı bu hale getirmiyor mu getiriyor.. sonuçta ülkemizde kime doktor olacağını söylesen çok abartıyorlar gözlerinde..
ben ne muhabbetler bilirim tıp okuduğumu duyunca insanların bakışları konuşmaları değişiyor resmen..
böyle bi abartma övme filan.. artık söylemeye utanıyorum tıp okuduğumu..
kırılıyorum çünkü bi insana okuduğu bölüm için önem veren tipler bunlar..
benim karakterimi insanlığımı göz önüne almıyor sadece ilerde doktor olacağım için bana öyle kibar davranıyor.
e böyle bir ülkede de egomuzun tatmin olmaması elde değil.. bunlar yüzünden de kendini beğenmiş insanlar ortaya çıkıyor elbette..
her bölümde var aslında öyle insanlar.. ama işte sağlık olunca iş daha bi göze batıyor. sonuçta insanlar en özel konularını anlatıyorlar, en mahrem yerlerini açıyorlar..
ve hastalar sonuçta ilgi-alakaya ihtiyaçları var ve o sırada doktor da öyle davranınca ağır geliyor doğal olarak..
o yüzden bizim fazlasıyla sabırlı olmamız gerekiyor..
bazı hastalar fazlasıyla saygısız olsalar da sabreden ne doktorlar gördüm cidden.. bazen öyle olaylar çıkıyor ki şaşıp kalıyoruz ne diyeceğimizi bilemiyoruz..
öyleleri de var yani
ama hep derim yani ne olursa olsun karşımızdaki bir insan.. bize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranmak gerek..
inşallah ilerde hala aynı düşünüyor ve güzel davranıyor olurum..
ay ne uzun anlattım şu anda yazdığımı okuyup kısaltmaya bile mecalim yok kusuruma bakmayın
ayrıca neslicim canım evet valla zor bi iş atar damardan kan almak
pratikte ilk öğreneceğimiz zaman öyle zorluklar oluyor maalesef :26:
eğitim hastanesi olunca....
afiyet olsun tatlım
,
saol tatlım
malesef canım her mesleğin kendine göre zorlukları var
tabi doktorluk daha farklı iş sağlığa girince
risk daha çok oluyor
haliyle doktorlarında işi daha zor diğer mesleklere göre
ama bu demek değil ki kendilerini diğer kişilerden farklı görmek
tabiki içlerinde kişilikli karekterli insanlar var
ama inan çok az betüşüm
inan çok az
belki yolun düşer istanbulda bir hastanede görev yaparsan hele helede cerrahpaşada
ilgisizliği alakasızlığı görürsün
kim olursa olsun
sadece görev gibi yapıyorlar işlerini
hasta bu ya sonuçda
duvar değil kapı değil
tencere değil kapı değil
oyuncak değil onlar işini abartmışlar insanları kobay olarak görüyorlar
ben çok doktor tanıdım ama eskidenmiş o proflar doktorlar şimdikiler
hiç iyi değil inşallah sizin nesiliniz iyi olur tatlım
çok kaldığım için o ismini yazdığım hastanede
tek tek en ücra noktasına doktoruna hemşiresine kadar nerdeyse akraba olucaktık
ama yok değil tabi içlerinde insan evladı görevini sonuna kadar yapan doktorlar
onları Allah başımızdan eksik etmesin
kötülerede Allah derslerini versin rabbim inşallah
kıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııızzzzzzzzzzzzzzzzzllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
yok cnm kımse yokta gelsınler dıe ancak boyle bagırabılıomanlıyorum canım haklısın ne diyeyim
asıl bana acı gelen ne biliyor musun.. bu durumu profesyonellik olarak görüyorlar..
hani ankarada birine kol-bacak nakli yapıldı ve kaybedildi ya hasta.
onunla ilgili konuşuyorduk derste bi hocayla
hoca neden bu kadar büyüttünüz ki bize o kadar da garip gelmedi olabilecek şeyler bunlar filan dedi
profesyonellik bu dedi
baktım kaldım resmen iğrendim adamdan..
profesyonellik buysa profesyonel olmayayım dedim kendi kendime..
insanlıktan çıkmamak gerekiyor ya iyi yerlere gelmek için..
elbette biz de insanız biz de hata yapabiliriz.. ama iyi niyetimizi kaybetmediğimiz sürece, hastalara iyi davrandığımız sürece kimse bizden şikayetçi olmayacaktır bence..
gerektiğinde hastalarla ağlamak, gerektiğinde iyileştikleri zaman onlarla birlikte çok çok sevinmek gerek..
duyguları kaybedip onlara sadece görev olarak bakmak bana çok enteresan geliyor..
ama işte bu profesyonellikmiş
inşallah Rabbim iyilerin sayılarını artırsın ne diyelim
noldu kız tartıldın mı yoksa
süper bişeyler olmuş gibi
Amin canım amin gönülden amin diyorumanlıyorum canım haklısın ne diyeyim
asıl bana acı gelen ne biliyor musun.. bu durumu profesyonellik olarak görüyorlar..
hani ankarada birine kol-bacak nakli yapıldı ve kaybedildi ya hasta.
onunla ilgili konuşuyorduk derste bi hocayla
hoca neden bu kadar büyüttünüz ki bize o kadar da garip gelmedi olabilecek şeyler bunlar filan dedi
profesyonellik bu dedi
baktım kaldım resmen iğrendim adamdan..
profesyonellik buysa profesyonel olmayayım dedim kendi kendime..
insanlıktan çıkmamak gerekiyor ya iyi yerlere gelmek için..
elbette biz de insanız biz de hata yapabiliriz.. ama iyi niyetimizi kaybetmediğimiz sürece, hastalara iyi davrandığımız sürece kimse bizden şikayetçi olmayacaktır bence..
gerektiğinde hastalarla ağlamak, gerektiğinde iyileştikleri zaman onlarla birlikte çok çok sevinmek gerek..
duyguları kaybedip onlara sadece görev olarak bakmak bana çok enteresan geliyor..
ama işte bu profesyonellikmiş
inşallah Rabbim iyilerin sayılarını artırsın ne diyelim
noldu kız tartıldın mı yoksa
süper bişeyler olmuş gibi
evet herkeste bigevşeme varbirkaç gündür telefondan giriyorum nete o yüzden yazma şansı pek olmuyor...geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...yeme konusuna gelince bu hafta kendim de dahil herkeste bir gevşeme görüyorum cumaya artı çıkacagım garanti...oysa ne güzel başlamıştım
biçocuğun daha olursa tekrar üyelik al hak geçmesin canımOlur canim
Dgy ailemin isimlerinin bas harfi
D benim g esimin y de oglumun :)
aa ne güzel beyazmı okadarbenim kızım da bembeyaz tenli kar gibi aynı o yüzden ben de karbeyazı dedim
nazındamı vardı senin sadece gamze sanıyordumismim gamzenaz. gwznaz kısaltılmışı.bide ayıptır sölemesi biraz gevezeyim.geveze naz da oldu bi yandan
anne- baba- eş- kardeş hepsinin yeri ayrıyok bebiş kötü anlaşılrmı aie kadar önemli bişey var mı? bak ben bi hikaye anlatayım
kızıma doğuma girdiğimde günüm dolmuştu ve sancım yoktu.sabah 9 da girdim illada normal doğum istiyorum dedim ve 11 serum yedim.annem hiç başımdan ayrılmadı.babam çalıştığı için gelemedi.bi de hamile olduğumu babama söylediğimde erken değil mi deyince çok üzülmüştüm.ilk çocuğum çünkü.neyse.gece 1 e kadar sunu sancı yememe rağmen doğumum olmadı ve artık takatim kalmadığı için mecburen sezeryana girdim.ama babam olmadığı için yanımda çok üzülüyodum.kimseye de belli etmedim.haa bi de eşimde yoktu son 1 saat içinde geldi.neyse doğumum oldu ve beni odama çıkardılar.narkozun etkisinden kafam hiç kalkmadı hep uyudum.gözümü ilk açtığımda babam yanımdaydı.tabi ben kızımı sordum ve babam saçımı okşayıp çok iyi sen nasılsın deyince hüngür hüngür ağlamıştım.ben babama çok düşkünüm.eşimide çok severim ama benim için babam hep 1. sıradadır.neden anlattım bilmiyorum bunları.
benim nickimde kızımın ismi beren vildan
kaynananın bu tavrı iyi boşver ilgili olsa evinize karışır çocuguna karışır paranıza bile karışır ...... eşinin halide zormuş gerçekten şimdi hangisine inanacagınızı şasırmışsınızdır....... kalem lekesi olmazmı koltuklarımın kenarı krem deriydi 2 yıl önce oglum sanat uygulaması yaptı hepsinin üstüne dünya para verdim yüzlettim....benim evde ne çerçeve ne biblo kaldı.....evde baba ogul maç yapıyorlar......
umay ne demek merak ettim simdi.....ben nick bulana kadar canım cıktı ne yazsam kabul etmedi zıkkımvalla tam vaz geçmiştim döndü yazarken dond kabul etti öylace bıraktım yoksa şimdi burda yoktum.....
aramızdasın zatenbana kimse cevap yazmamış
beni de aranıza alın lütfen.
noldu kız
bende ne regl var ne ilaç karnım şişcanım şişliğim wc ile ilgiliydi birde regl atabilsem bugün yarın bekliyorumm bakalım
olmam lazım
eski gibi olabilseydim 1500kg kesin giderdi diyorum
bakalım inşallah haftaya gider
bide düğün var
bugünden başladım sporada günde 2 kez
bir haftada ne verirsem kar kardır artık
bu arada pötüşte yok gelmicekmi işleri yoğun sanırsam
hastaneleri hiç sorma çeken yaşayan bilir
bir baş hemşire olayını altmıştım geçen sene
doktorlar bile ondan daha mütavazi ve insandılar yani
Allah onu bildiği gibi yapsın hala aklımda
proflarda yeme kuşu çoğu öyle olmuş muayenehanesine gidiğp yedirecen
ondan sonra yüzüne bakıyorlar
artık yemekdende bıkmışlar yiyip yiyip yüzüne bile bakmazlar
istanbul keşmekeş canım
Allah yardımcımız olsun
bazen haberlerde çıkıyor hastaların yakınları saldırıyor falan
bazen diyorum düzen olsa şikayetine karşılık alabilsen bu insanlarda öfkelerini
doktorlardan çıkarmaz
ilgili mercilere onları şikayet eder
ama malesef karşılık bulamayınca şikayet nereye edecek kimse kimsenin umrunda deil
bu şekildede saldırıp dövüp öldürüyorlar
yazık oluyor o doktorada o kişilerede
birebir yaşayanolduğum için
abim o hastanedeki profun oğlunu oda doktordu uzman
dövecekti zor aldık elinden
o derecede insanı çileden çıkartıp çıldırtıyorlar
benimkide okul zamanlarımdan kalma takma isim neskuik ve çiko sevmemden dolayı
geöen o doğum topiğine ayşhe yazmıştı
hala eşim hastanede diye
okumuştum
ama bir hafta oldu sanırsam canım
tam hatırlamıyorum
21. sayfadaydı
yemek hazırlarken bakmıştım yakalandımmı demekkızlar kociş yolda
ben mutfağa koşayım
akşam yemeği fasılları
betüşüm minecim aşağıda gördüm sizi
sizlerede afiyet olsun
öperim sizi
yemekden sonra görüşürüz
cancağızlarımmmm
canım tabiki karakter meselesitoplu cevap vereyim dedim
haklısınız aslında canlarım.. ben de öylelerine çok sinir oluyorum.
şu andaki stajımda da var mesela bi asistan.. burnu resmen havada.
o polikliniğe gelince bi sinir oluyorum resmen.. bize bir şey yapmıyor da hareketleri filan bi garip.
kibar kibar aşağılıyor insanları çok bozuluyorum..
yukardan bakıyor bize de..
ama işte bu bölümle alakalı bir şey değil aslında karakter meselesi..
beni azarlayan sekreter de oluyor hastanede.. üstümde önlüğüm var biliyor öğrenci olduğumu derse yetişmem gerekiyor ama bi halletmiyor işi
ters ters cevaplar veriyor..
şimdi o kadın gibi tipler doktor olunca da öyle oluyor işte..
aynı zamanda şeker gibi olan hocalarım-asistanlar da var..
bu da karakter meselesi aslında..
tabii okul insanı bu hale getirmiyor mu getiriyor.. sonuçta ülkemizde kime doktor olacağını söylesen çok abartıyorlar gözlerinde..
ben ne muhabbetler bilirim tıp okuduğumu duyunca insanların bakışları konuşmaları değişiyor resmen..
böyle bi abartma övme filan.. artık söylemeye utanıyorum tıp okuduğumu..
kırılıyorum çünkü bi insana okuduğu bölüm için önem veren tipler bunlar..
benim karakterimi insanlığımı göz önüne almıyor sadece ilerde doktor olacağım için bana öyle kibar davranıyor.
e böyle bir ülkede de egomuzun tatmin olmaması elde değil.. bunlar yüzünden de kendini beğenmiş insanlar ortaya çıkıyor elbette..
her bölümde var aslında öyle insanlar.. ama işte sağlık olunca iş daha bi göze batıyor. sonuçta insanlar en özel konularını anlatıyorlar, en mahrem yerlerini açıyorlar..
ve hastalar sonuçta ilgi-alakaya ihtiyaçları var ve o sırada doktor da öyle davranınca ağır geliyor doğal olarak..
o yüzden bizim fazlasıyla sabırlı olmamız gerekiyor..
bazı hastalar fazlasıyla saygısız olsalar da sabreden ne doktorlar gördüm cidden.. bazen öyle olaylar çıkıyor ki şaşıp kalıyoruz ne diyeceğimizi bilemiyoruz..
öyleleri de var yani
ama hep derim yani ne olursa olsun karşımızdaki bir insan.. bize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranmak gerek..
inşallah ilerde hala aynı düşünüyor ve güzel davranıyor olurum..
ay ne uzun anlattım şu anda yazdığımı okuyup kısaltmaya bile mecalim yok kusuruma bakmayın
ayrıca neslicim canım evet valla zor bi iş atar damardan kan almak
pratikte ilk öğreneceğimiz zaman öyle zorluklar oluyor maalesef :26:
eğitim hastanesi olunca....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?