- 13 Eylül 2009
- 1.784
- 77
- 163
- 38
herkese benden yeşil çayöğlen yemeğinden sonra iyi gider ben limon sıkıyorum tadını sevmediğimden içemeyenlere tavsiye ederim
giyemediğin kıyafetleri ,bakmak istemediğin aynayı ,yanından geçen güzel kızları düşüncan sIkIntisindan aklim sürekli birseyler yiyeyimmi modunda :18: ac degilim biliyorum ac olunca dayanamaz insan bosluk yüzünden ne yiyebilirim arayisi icindeyim :26: saatim gelsede ciksam
kızlar ne der bilmiyorum ama ben zorda kalınca light tüketiyorum çünkü light ürünler güzel olmuyo bi kere yiyince 2 cisini insan istemiyoevet ya o bunalım bişey yeme isteği çok kötü aç olmasak bile bir arayış içinde oluyoruzeti form kepekli ince kağıt küçük olanlardan ara öğünde 3 tane yedim bişey olurmu light ürünler tükete biliyormuyuz ?
ben artık oğluma da almıyorum oda benle badem ceviz yiyo ama eğer biri aldıysa oğluşum görmeden eşim kızıyo hayır verme die e tabiki ben yiyorumsagol canimonlardan varda dikkat ediyorum onlarida fazla yemiyeyim diye mesela ogluma cikolata aliyorum sevmiyor tadini birakiyor esimde yemeyince duruyor dolapda bi kac gün bende atilmasin diye yiyorum
bugünkü menüm belli gibi o yüzden yazayim bakalim
sabah: 2dilim ekmek 3 dilim kadar beyaz peynir 9 zeytin 1 domates
ara: evden getirdigim mandalinalari yiycekdim onlarda dura dura kötü olmus :120: yok yani
öglen: sebzeli sehriyeli tavuk corbasi simcik annem yapmis dün corbayi icine ne bulduysa katmistavuk parcalari bezelye sehriye ondan bi tabak yedim
ara: bi avuc cekirdek :78:
aksamada salata yogurtla kapatmak istiyorum hayirlisiyla
acaba derin dondurucuya atsak zayifladikdan sonra yeriz
ya gülmeyin ama bende çok unutkanlık var sırf bu şekilde düzensiz beslendiğim için:18:Kadınlar Kulübüden alıntıdır
BEYİNE ZARAR VEREN ALIŞKANLIKLARIMIZ...
1. Kahvaltı etmemek :
Kahvaltı etmeyen kişiler, düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar.
2 . Aşırı ısınma
Beyin arterlerinin sertleşmesine neden olarak, zihin gücünün azalmasına yol açar
3. Sigara içmek
Çoklu beyin büzülmesine neden olur ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.
4. Yüksek şeker tüketimi
Çok fazla şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur ve dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin gelişmesine engel olabilir.
5. Hava kirlenmesi
Beyin vücudumuzda en çok oksijen tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi, beyne giden oksijeni azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır.
6 . Uyku yetersizliği
Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.
7. Uyurken kafayı örtmek
Kafayı örterek uyumak, karbondioksit konsantrasyonunu arttırır ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.
8. Hastalık sırasında beyni çalıştırmak
Hasta iken çok çalışmak veya öğrenmek beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir ve ayrıca beyne hasar verebilir.
9. Uyarıcı düşüncelerde eksiklik
Düşünmek beyin jimnastiği için en iyi yoldur, beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.
10. Az konuşmak
Zihinsel sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.
Karaciğer hasarının ana nedenleri
1. Çok geç uyuma ve çok geç kalkma
2. Sabahları çiş yapmamak
3. Çok fazla yemek.
4. Kahvaltıyı atlamak
5. Çok fazla ilaç tüketmek
6. Çok fazla koruyucu, gıda katkısı, gıda boyası ve yapay tatlandırıcı tüketmek
7. Sağlıksız pişirme yağı tüketmek
İçinde en iyi pişirme yağı olan zeytinyağı bile olsa, kızartma yaparken mümkün olduğunca pişirme yağını azaltın. Yorgun olduğunuzda, eğer vücudunuz formda (zinde) değilse kızarmış gıdalar tüketmeyin.
8. Çiğ (veya fazla pişmiş) gıdaların da tüketilmesi karaciğere ağır yük olur.
Sebzeler çiğ veya 3-5 kısım pişirilerek yenmelidir. Kızarmış sebzeler bir öğünde bitirilmeli, saklanmamalıdır.
KANSERE EN ÇOK NEDEN OLAN 5 GIDA
1. Sosisli sandviç
Zira içinde çok fazla nitrat vardır. Kanser koruma koalisyonu, çocukların ayda 12 adetten fazla sosisli sandviç yememelerini önermektedir. Sosisli sandviçsiz yapamıyorsanız, sodyum nitratsız yapılan cinsini satın alın.
2. İşlenmiş et ve domuz pastırması
Sosisli sandviçte, domuz pastırmasında ve diğer işlenmiş etlerde bulunan aynı yüksek sodyum nitrat aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir. Domuz pastırmasında doymuş yağın aynı şekilde kanserde payı olur.
3. Yağda kızarmış şekerli çörek veya lokma
Lokmalar kansere yol açan çiftli dertlerdir. Birincisi, bunlar beyaz undan, şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar, belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz en kötü yiyecektir.
4. Kızarmış patates
Lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır. Bunlar ayrıca, kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir. Bunlara French fries değil, kanser fries olarak çağırılmalıdır.
5. Cips, kraker ve kurabiye, bisküvi
Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır. Etiketinde trans yağlar içermez yazılı olsa bile, genellikle az miktarda trans yağ vardır.
paylaşımın için de saol canm
komşun yokmu dağıt sevaba girersin.ben öle yapıyorum yada buzluğa at o arkadaşşın geldiğinde çıkar koy önüneKızlar nasılsınız hepinizi okudum ama alıntılayamadım kusuruma bakmayın
benim moralim sıfır hani demiştimya çarşamba misafirler gelecek
pazartesinden görüştüğümzde geleceklerdi
sonra akşam tam olarak kesinleşip sana mesaj atarım dedi
bende tamam dedim mesaj attı akşmdan gelicekleri için
sabah erken kalktım bir sürü hazırlık
bir sürü cısss
saat 13 oldu yok 14 15 16 derken sinirlendim telefon açtım
meşkule attı
sonra oda beni aradı bir sefer çaldırdı
ben tekrar aradım bu sefer açmadı
sinirden saçlarımı yolcaktım böyle
elimde olsa boğardım kızçeyi
o derece nevrim döndü
ya ne olduğunu anlamadım birşey olduğu kesin ortada
ama neden teline bakmadı meşkule attı açmadı
ne mazeretin olura olssun en azından haber verilir çok büyük bir saygısızlık yaptı
evde bir sürü cıs var ne yapıcam onları
bana akıl verin
birde oturdum koca tabak hepsinden aldım yedim sinirlen
ben bu hafta kesin +50000000000000000000000000000 çıkarım
ya ağlıycam ya inanın kendimi çok kötü hissediyorum
arkadaşımın yaptığınamı
evdeki o cıslaramı
yaşasın benm gb avm de fink atan varmış bi tek ben değilmişim15 ve 17 aralarımı yapamadım :) pazara da çıkamadım:) avmde fınk atcam dıye
artık akşama hafıfce bır fasulye yogurt olayıyla geçiş yapma vaktı geldı..
herkese hayırlı akşamlar.. 8e kdar yıyelım de yağ yapmayalım dimi ama
canm okadar bozma moralini zararın neresinden dönersen kardır derlersaol canım ama bunlar bile kurtarmaz gibi geliyor çok moralim bozuk
akşamınıda güzel atlatıcaksın
afiyet olsun tatlım
merhaba
bugün ki menum
sabah: bir bardak form çayı
kahvaltı: küçük iki tane puaça,domate salatalık şekersiz çay
ara: 5 beyaz leblebi
öğle: salata,yoğurt yarım dilim kepekli ekmek
ara: bir taen puaça
akşam: 5 kasık sebze yemeği,salata yoğurt
ara: şekersiz türk kahvesi,yeşilçay , yarım elma
ek: 3 litre su,yarım saat yürüyüş,yarım saat plates
iyi akşamlar arkadaşlar.. dün eğitimdeydim bugünde yoğundu anca geçmişi okuyabildim ama alıntı yapamıyorum şu an zaman kısıtlı...dün bol bol cısslara boğuldum maalesef gerçi akşam bi elm yedim ama öğlen fenaydı..o yüzden dünkü menüyü es geçip bugünü yazıyorum
sabah
elma sirkeli sıcak su
4 tuzsuz zeytin
1 haşlanmış yumurta
çeyrek demet maydanoz
2 dilim tam tahıl ek.
1 üçgen peynir
ara
yeşil çay
kayısılı activa bir adet
öğlen
6 çorba kaşığı kuru fasülye
2 çorba kaşığı yoğurt
roka salatası 1 çiçek brokoli
2 dilim kepek ekmeği
ara
yeşil çay
elma
az şekerli t.kahvesi (aralarında 1 saat falan var)
akşam
1 kepçe tarhana çorba
2 yemek kaşığı kıymalı ıspanak
yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği düşünüyorum
bu hafta artılardayım kesin 69,9 yine bir göründü bir kayboldu
canım benim ben istanbulda oturuyorum hem kayın validem yakın hem annemler ablamda var buarada ama maalesef yalnızım kimsesizmiş gbiyi akşamlar kızlar kızım salıncağından düştü morelim çok bozuldu sinirimden ağladım bir şehirde ailenden uzak akrabalarından uzak bebek büyütmek çok zor
benim bugün ki menüm
sabah :yok kaçırdım
ara: form bitki çayı
öğlen: 6 _ 8 kaşık gibi yeşil fasulye yarım kaseden az cacık yarım kaseden az yağsız mercimek çorbası
ara:yeşil çay limonlu
1 bardak tarçınlı süt 3 kayısı 5 tane ince form biskivü en küçük eti form kepekli bisküvi biliyorsunuzdur anlatamadım
akşam: 2 ymek kaşığı yeşil fasulye bol yağsız yarım tavuk göğüslü yeşillik salatası
ara:az sütlü nescafe minik kare çikolatadan mink bir ısırık
2 lt su
takılma böle şeylere Allah herşeyin hayırlısını wesin .oğlun nasıl bişey olmadı inşallah
kızlar menüm
bende kıskandım fotoğrafladım
sabah
Eki Görüntüle 656804
öğlen
Eki Görüntüle 656805
ara
1 elma
ara
1 küçük kase fındık
akşam
Eki Görüntüle 656806
fotodakiler haşlanmış beyaz lahana nar ekşili
yoğurt
fırında etli patates
son ara
1 küçük portakal
valla canım bırakmakla olmuyor
toparlanmaktan başka yolu yok
toparlanasımda yok ta işte
sabah ekmekle reçel yeme canım
diyette reçel önerilmiyor doğal bal olsa bile 1 tatlı kaşığı yenmeli
eşime diyorum sabah gitsem yürüsem
kalkamazsııııııın diyor
ayyyyyyy çok güldüm bu muhabbete
dün gecede yakaladım seniii
ama yazmadın :26:
nasılsın canım? nasıl gidiyor?
sabah niye öyle kötü başladın canım :26:
kaç gündür evde çikolata duruyodu oğlum yemesin dedim alerjisi var.atmaya kıyamadım ve sonunda olan oldu