70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

aaAA bu menüler ile doyuyorsanız maşşalh size, benim dişimin kavuğuna gitmiyor=)

hoşgeldin canım anlat bakalım
yediğin içtiğin sana kalsın yağ olmasın
gexdiğin gördüğün yerleri anlattt

:

canım iş için gittim ya ne zaman gezmeye vaktim olsa o zaman da yağmur yağdı hep

Anaaaa topikte kimsecikler kalmamış, bildirimini yapan yemeye gitmiş Kızzzzzzzzzzz çok kaçırmayın bak, belki de pazartesi yapılacak tekrar bildirim ona göre benden söylemesi

selamlar ablacım, değiştimi listemizin günü? yoktum bi süredir ondan soruyorum.
cuma yapıyormuyuz kime mesaj atıyoruz puccaa ya mı yoksa nesquickemi

Şimdiiii topiği ateşe vereceğim, kızlarrrrrrr bildirimler pazartesi yapılıyor, liste salı yayınlancak, çok yemeyinnnnnnnnnnnn
anladım canım yoğurt kürünü deneyeceğim diğeri bana göre değil
ben fındık fıstıkla doymam sabahları
öğlenin geçiştirebilirim ama sabahı

pazartesimi yapılıyormuş bildirim canım kim dedi kime yapılcak ayrıca

Eyvah! Artık kilo veremiyorum

Kilo kontrolünde plato (kilo vermenin durması) dönemi

Kilo fazlalığı olan ve bunun için özel olarak beslenmesine ve egzersizine dikkat eden kişiler bir süre gayet güzel kilo verir. Birkaç ay sonra öyle bir noktaya gelinir ki kilo hiçbir şekilde kıpırdamaz. Her hafta büyük bir heyecanla tartıya çıkan kişi tüm bu çabalara rağmen kilo veya yağ kaybetmediğini görünce umutsuzluğa kapılabilir.

Plato dönemine vücut neden girer?

Öncelikle plato dönemine vücudun neden girdiğini anlamak gerekli diye düşünüyorum. Uzun süre düşük kalorili beslenmeye bağlı metabolizmanın yavaşlaması, düşük kaloriye alışan metabolizmanın harcamalarını azaltması, uzun yıllar kalınan kiloya inildiğinde vücudun hafızasının bunu hatırlayıp orada kalmak istemesi, bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kilonun altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler kilo verme sürecinde plato dönemlerinin yaşanmasının en önemli sebepleridir.

Plato döneminde çıkmak için ipuçları

Kilo verme döneminde kalori kısıtlamasının uzun süreli ve fazla miktarda yapılmaması gerektiğine inanan bir diyetisyen olarak bu durgunluk, takılma veya plato dönemini aşmak için deneyimlerim doğrultusunda bazı öneriler hazırladım. Bu önerileri maddeler halinde sıralıyorum, bir anda bunları okuyup uygulayınca durum değişmeyebilir, biraz sabırlı olmalı ve direnen metabolizmanıza karşı koymalısınız.
Kilo vermeye ilk karar verdiğinizde gerçekçi hedef koyun. 3 aylık periyotlarda diyet uygulayın, sonrasında 1 aylık koruma dönemleri planlayın. Örneğin 20 kilo fazlanız varsa, ilk 3 ayda 10 kilonuzu verip 1 ay koruyun ve sonraki 3 ayda 10 kilo vermeyi planlayın.
Vücudunuzun alıştığı egzersizleri değiştirin. Örneğin 60 dakika tempolu yürüyorsanız bunu 45 dakika tempolu yürüme ve 15 dakika koşu ile değiştirin.
Günlük aldığınız kaloriyi devamlı düşürmeyin. Kilo veremedikçe daha az yemeye çalışmayın. Bu daha çok vücudun kendini korumaya almasıyla sonuçlanır. Haftada 1 gün yağı düşük ama yüksek karbonhidratlı bir menü tüketin ve diğer günler normal programınıza geri dönün.
Battı balık yan gider inanışından vazgeçin. Nasıl olsa kilo veremedim boş vereyim sınırsızca yiyeyim demeyin. Çıktığınız yolda zaman zaman molalar verebilirsiniz ama hedeflediğiniz sonuca gitmekten asla vazgeçmeyin.
Mutlaka diyetisyen yardımı alın. Kendi kendinize şok diyet, düşük kalorili diyet, gazete dergi vb medya organlarında yayınlanan size özel olmayan diyetler yapmak yerine sizi tanıyarak sizinle bu süreci planlayabilecek tek uzman olan diyetisyenden yardım alın.
Bilinçaltınıza söz geçirmeyi öğrenin. Takıldığınız kilonun altına inebileceğinize önce kendiniz inanın. Evde kilo alınca giyerim düşüncesi ile tuttuğunuz büyük beden giysileri başkasına verin. Büyük beden giysiler dolabınızda durdukça bilinçaltınıza söz geçiremezsiniz. Gerekirse bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü kilo takılmasının ve plato dönemlerinin en önemli nedeni psikolojik nedenlerdir.
Yaşam çizginizin hep pozitif, tartınızın ise negatif yönde ilerlemesi dileğiyle…

Diyetisyen Aysen Arıcan

günaydin canim
unuttunmu canim ne yaptin :26:

bizimkiler evden bişeyler göndermişti sabah 6 gibi gittim onları aldım terminalden
geldim eve annem sarma yapmış bi an yiyiverdim

anaa ben diğer kızları alıntılamamış mıyım :26:
pardon şekerler :26:
bundan sonra daha düzenli gelmeye çalışıyorum inşallah
burdan kopmak yok

heyecanlıyım suzim inşallah güzel geçer her şey
kilomdan pek rahatsız değilim artık ondan herhalde bi rahatlık var :26:
bu sıralar biraz abarttım herhalde ama.. göbek çıktı yine
o yüzden bugün tartılmak istiyordum en azından kontrol edeyim diye de işte yiyiverdim :18:

kızlar an itibariyle 68.9 kiloyum nihayet 70den kurtuldumm

tebrikler canım gözün aydın

selam canlarııımm
kilo veren çok kişi var tebrik ederim
alanlar da olsun haftaya veririz
neslim azmine bayıldım canım
ımmm bi dee 2100 verip de kilo vermem yavaşladı diyen arkadaşımıza biraz işkence mi yapsak ki
şaka bi yana seni de tebrik ederim
öpüldünüz şekerler

bende geçde olsa bildirimimi yapıyım

başlangıç:74.5
4 hafta önce: 71
bu hafta: 67.5
giden: 3.5
toplamda giden: 7
hedef: 58

Yaşam çizginizin hep pozitif, tartınızın ise negatif yönde ilerlemesi dileğiyle… ne kaa güzel bir söz

evet suzi muhattap olmuyor o sadece sey ediyo sonra biz ugras dur bunami ettiki yoksa sunami icsemmi icmesemmi:44:

sagol canim sende toparlarsin insallah haftaya
suzim ben toast ekmegini sadecede tost ta degil normal ekmek gibi de yiyorum kahvaltida yemek yaninda felan
onun kalorisi en fazla 64 felan ama rogenbrot daha fazla alirken paket üzerine bak suzin 1dilimin kalorisi yazyor
sosisde cok kalorili en azindan yaninda salata ye canim ekmekle yememeye calis :26:
ha birde sana gecen seyi diyecekdim unuttum aldi den obstriegel aliyorum kaloriside düsük ara icin iyi bence sen nedersin bilmiyorum ama bak bi istersen

üzülme canim toparlarsin :26:
bende hic sevmiyorum evde hamur isi yapmayi gidip gelip yiyorum cünkü

bende yapayim bildirimimi

baslangic kilom: 77.1
gecen hafta:73.7
bu hafta:73.6
giden 100 gramm
toplam giden: 3.5
hedef: 55
suzim ya bi inemedin söyle 70 lere :26:
bugun oglum cok hysuz yaaaaaa.. dogum gunum dıye hedıyesı herhalde
mutlu yillaarrr...

Şimdiiii topiği ateşe vereceğim, kızlarrrrrrr bildirimler pazartesi yapılıyor, liste salı yayınlancak, çok yemeyinnnnnnnnnnnn
gercektenmi :44:

kızlar tatlı krizim tuttu
sütlü tatlı yaptım busaatte
dolapta tam takır reçel aradım kek vardı üzerine döküp yiyecektim
eşim meyve ye diyor muz var çilek var ama kesmez beni diyorum
resmen sigara krizi gibi yaaa

ohh söyledim rahatladım :18:

bir başladınmı devamı geliyor evde eşimle diyet yaptığımdan çok bişeyler yapmıyorum ve yemiyoruz artıkve akşama acıkıyoruz zaten aç yatıyoruz biz ne yalan söliyim

Son düzenleme:
ben 2 haftadır diyetdeyim duraklamasından korktum 3.5 veren arkadaş var maşallah

maşallah canım spormu yapıyorsun rekor sende

aman canım dikkat gece gece dolapta bişey olmaması güzel aslında yoksa gidiyor

selam arkadaşlar kimse yok geç kaldım ama yinede bildirimimi yapıyım
başlangıç: 72.2
geçen hafta:70.7
bu hafta :70.8
gelen : 100 gr
hedef :65

suziiiim
uyyyyy kollari sivayayim sen netin böyle ne güzel veriyordun haftaya sana cis mis yasak aaaaa

hakkettim vallahi nolcak benm sonum

görmeyin menülerimi görmeyin daha iyi

başlangıç : 85 kg

geçen hafta :82.5 kg

bu hafta :80.400 gr

giden : 2.100 grm

toplam giden : 4.600 grm
yavaşlamaya başladı sanki kilo vermem :18:
maşallah canm nie öle diosun ilk başta vücuttaki su ve ödem atılırmış ondandır belki

başlangıç : 92
geçen hafta :73.8

bu hafta :73.3

giden :500 gram

toplam giden :18.7
çok güzel canm tebrikler
bendensin
tebrikler canm
anaaammmm ben 400 gr. vermisimm
hic beklemiyordum kesin artidayim diyordum
ay ben bu tartiyi öperiiimmmmm

haklısın cam almak kolay vermek zor
günaydın kızlar
bildirimimi yapayım işlerim var

başlangıç: 65.5
geçen hafta: 64.8
bu hafta: 64.2
giden: 600
toplamda giden: 1.300
hedef 58

bende yapayim bildirimimi

baslangic kilom: 77.1
gecen hafta:73.7
bu hafta:73.6
giden 100 gramm
toplam giden: 3.5
hedef: 55
sonuçta giden var
bende gelenoldu da
bugun oglum cok hysuz yaaaaaa.. dogum gunum dıye hedıyesı herhalde
doğum günün kutlu olsun bitanem Allah sevdiklerinle huzurlu mutlu bi ömür versin inşallah hatta topikteki herkese hepimize böyle güzel ömürler nasip etsin

3.5 yazdığını bir haftada mı verdin canım:44:

of tehlikeli kriz bence
mesela ben yenik düşenlerdenim

günaydın,
Ben de kilo bildirirmimi yapmak istiyordum ama geç giden misafirlerim sayesinde yazamadım akşam.ama olsun.bu hafta adetim vardı.tatlı isteklerime yenildim.bazen boğazımı tutamadım ama sabah tartıda gördüğüm rakam beni fazlasıyla mutlu etti :))))

tam 69.9 olmuşum ..........
çok sevindimmmmmmmmmmmmmm

bu hafta kilo veren bütün arkadaşları kutluyorum.veremeyenlerde üzülmesin bu hafta hep beraber verelim inşallahh.

Günaydın kızlar...Kilo veren herkesi çook tebrik ediyorum.
Yemek yeme kısmını düzene sokamadığımdan bende artık kendimi yürümeye verdim sürekli yürüyorum.
Ben yine de bugün ki mneüyü paylaşayım sizinle..Biraz kötü ama

Sabah (08:45) : Bir simit, Karışık meyve suyu

Öğlen (12:30) : Kuru fasulye (yanında ekmek yememeye çalışcam ama boş yersem doymam sanırım)

Akşam : Belli değil dışarda yiyeceğim muhtemelen. :26::26::26:

gunaydinlar kizlar
kilo veren butun arkadaslari tebrik ediyorum ben dun topige girdim ama icimmden yazmak gelmedi baya artidayim bundan sonra kendim pazarrtesi tartilacam pazartesiye kadar artilardan kurtulmaya calisacam bide ben bu 75 rakaminin altin biturlu dusemiyorum bir dussem devami gelecek

bravo canlarım yaa ne başarılar varmış... maalesef kilomla bu topik kısmındayım allahım yaa ne olur bi 5 kilo gitse keşke.. boyum uzun olduğu için kurtarıyorum yani ... azda versem hemen belli oluyor ama hiiiç sabredemiyorum yaaa.. memlekete gitmeden versem ne kadar güzel olur... herkes dese aaaa ne güzel olmuşsun kızz ne kadar zayıflamışsın diye... mayısta gitcem memlekte ne olur bana bir yol gösterin ooofff ümitleniyorum yazılarınız okuyunca en fazla 2.5 gün... sonunda dayanamayıp bozuyorum diyeti ne olur bir teselli bana yada öğüt... iki kelimecik bana motivasyon.... bana tavsiyeee... hellppp.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…