Ispanakli pastaaa.. dur 69 gorursem yiyim ben onu:128:yarinda sevincden sok ol canim
haaayedigin erik olsun minem affiyet olsun bende yesil tatli mi olur diyorum bi keresinde halam ispanakli pasta yapmisdin o da geldi aklima
Ispanakli pastaaa.. dur 69 gorursem yiyim ben onu
halimi görseniz
koştura koştura yemek yiyorum
arada bi ağda yapıyorum
makineye çamaşır atıyorum sonra asıyorum
arada koştura koştura derse geliyorum
pek yoğun bi gece olcak benim için
suzim ilk hafta geç gitmiştik okula eksiktik filan hoca da kızmış
şimdi de tehdit ediyo işte muhtemelen geçirmicek bizi
bakalım son gücümlen çalışmaya çalışıyorum bende..
balkaymak sağol canım benim düşünceli halin için
tamam ben yine kaçtıımm
buda gelmez bana o kadar çok ayran içersem çıkartırımişte benim muhteşem detoxsummmm.mutlaka denemelisinz canlarım
AYRANLI DETOKS(DENENMİŞTİR)
KİLOSU FAZLA OLANLAR 75 ÜSTÜ KG DA OLANLAR AYDA 2 KEZ 2 GÜN ÜST ÜSTE ,KG SU FAZLA OLMAYANLAR İSE AYDA 1 KEZ 2 GÜN ÜST ÜSTE UYGULAMALI
2 GÜNLÜK KÜRDÜR
YALNIZCA YAGDAN 1,5-2 KG VERILMEKTEDIR BIZZAT DENENMISTIR)
1. ve 2. gün kahvaltı aynı sekıldedır.
sabah saat 09-10 kahvaltı:
1 dilim kepek ekmek,1 haşlanmış yumurta,az mıktarda beyaz peynır,ve domates,salatalık,yeşıllık. (çiğ sebzeler bolca yenebılır)
gün içinde 2 saat arayla aşağıdaki karışım içilicek. en son saat 21-22:00 ye kadar için ondan sonra içmeyin....
yarım yağlı yoğurttan yapılmış toplamda 1.5 lıtre ayranın ıcıne; 2 adet salatalık(rendelenecek) , 4 yemek kasıgı haslanmıs bulgur,4 yemek kasıgı haslanmıs nohut ve 4 yemek kasıgı haşlanmış yeşil mercımek eklenecek,ıstenırse baharatlar konulup her 2 saat arayla bır corba kasesı ıçılecektır.
Malzemeler asla başka bir malzeme ile değiştirilemez...bu karışım sadece bir günlüktür ertesi gün tekrar aynı ölçüde yapıcaksınız. ayran toplamda 1.5 lt olucak kıvamı size bağlı...
yesıl cay-cay-su serbest sınırsız(ıstenırse)...
kafeınlı asıtlı sekerlı ıcecekler ve tuz yasaktır ve kesınlıkle baska bırsey yenmeyecektır.
2.gunde aynı sekılde beslenılecektır.
bu dıyet şok dıyet degıldır vucudumuzda bırıken artıkları uzaklastırma dıyetıdır
e bitanecik tatsaydın canım nolcak biyerin şişmesin yarın gereksiz şişkinlik olur sonramamaannnn imdaaaat :84::84::84::84::84:esimle oglum peynirli cips toplarindan yiyorlarbende yaniniza geldim bes dakka yapilcak cok seyim var aslinda camasirlarimi serecegim ütüm var Eki Görüntüle 688913 bu benim halim oglani daha yikiyacam sonra yatiracam ama onlara bakmiyorum arkami döndüm
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa esim yanima geldi zorla toplari veriyorbagirmissim naaaa istemiyorum diye kütür kütür yiyorlar ya
ama yarin tartida güzel birsey görürsem bu her yemedigim yagli cipslere toplara bedel dimi kizlar
işallah canımŞoklandim bugun resmen acliktan.. neyse ciss miss yok.. simdi 2 kivi mi de yiyim dukkani kapatyim.. insallah faydali olmustur..
ben geldim.nereye kactiniz kizlar
gecen biri hurmayi sormusdun gurbet din herhalde topik bosken internetde gezinirken bunu buldum
Daha çok Ramazan ayında tüketilen hurmanın, iştah kesip tok tuttuğu ve kilo vermeye yardımcı olduğu belirtildi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Güzide Arslan, hurmanın meyveler arasında en yüksek kaloriyle şeker oranına sahip olduğunu ve bol miktarda protein, karbonhidrat, selüloz, fosfor, kalsiyum gibi vitamin içerdiğini söyledi.
Hurmanın içeriğinde yüzde 20 oranında da su bulunduğunu ve lifli yapısının da bağırsakları rahatlattığını ifade eden Arslan, ''Ayrıca bağırsakları hareket ettirip kabızlığı gidererek gıdaların emilim süresini azaltan hurma, kilo verilmesini sağlıyor. Sabah, öğlen ve akşam yemeğinden bir saat önce iki-üç hurma yenilerek yapılan diyetin iştah kesip tok tuttuğu ve bağırsak hareketlerini hızlandırarak daha hızlı kilo verdirdiği gözlemlenmiştir'' diye konuştu.
Arslan, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için hurmanın faydalarının da bilimsel olarak kanıtlandığını söyledi.
hayatta en sevdiğimşeylerin sıralaması yemek,banyo uykuMemorial Hizmet Hastanesi Psikoloji Bölümünden Uz. Psikolog Sevda Sevimli Yurtseven, duyguların yeme alışkanlığına etkisi ve stresle baş etmenin yolları hakkında bilgi verdi.
Kimi zaman üzüntüden bir kutu çikolatayı bitirerek mutlu olacağımızı düşünür, bazen de stresle karşı karşıya kaldığımızda soluğu buzdolabının önünde alırız.
Oysa ki duyguların beslenme alışkanlığımızı etkilediği bu durumdan bazı önerileri dikkate alarak kurtulmak mümkün.
Üzüntüden ya da sevinçten yemeyin
Yemek yemek insanların en temel ihtiyaçlarından biridir. Ancak içsel ve dışsal uyaranlar her insanda farklı etki yaratarak yeme davranışımızı etkiler. Doğumdan itibaren beslenme, bebeğin fiziksel ihtiyacını karşılamakla beraber duygusal bir ilişki de içermektedir.
Böylece beslenmenin duygusal özelliği de doğumdan ölüme başlamış olmaktadır. Beslenme, yaşamak için bir zorunluluk ancak duygu ile birleştiğinde (üzülünce, sevinince, kızınca v.b) yemeğe sarılma ya da yemekten sürekli kaçınma, sonrasında aşırı pişmanlık ve kendimizden nefret etmeye kadar giden bir süreç olabilir.
Kendinize güveninizi yitirmeye kadar gidebilir
Yemek yemek haz verdiğinden stres anında buna alışan kişi yemekle stresi yatıştırmaya çalışabilir. Stres faktörü ortada çözümsüz dururken bir de üzerine fazla kilolar eklenebilir. Yemek bazen hissetmek istemediğimiz durumlarda, acıdan kaçmak için kullanılan bir anestezi haline gelebiliyor.
Kilo ile ilgili çevresel baskı, medya etkisi ve bir de bunlarla birlikte sık sık başlanan ve sonuç alınamayan diyetler olumsuz etkilenen benliği daha da güvensiz hale getirebilir.
Yemek yemek tek zevkim düşüncesinden uzak durmak gerekiyor
Normal açlık dediğimiz durum aslında kişinin bir öğün yedikten 3-4 saat sonra fizyolojik olarak hissettiği açlıktır. Yeme bozukluğu olan kişiler neredeyse hiç fizyolojik açlığı hissedemezler. Bu bize zaten yemekle ilgili duygusal problem yaşandığını gösteren bir durumdur.
Aslında yemek yemek yerine o anda ne yapılmak istendiği takip edildiğinde duygusal ihtiyaçlara ulaşılır ve kişi yemek yiyerek rahatlamaya kaçmak yerine problem çözmeye odaklanabilir.
Yeme bozukluklarında yemek yemek kişinin tüm hayatını şekillendirir. Kişi bunu fark etmeye başladığı anda aslında çok önemli bir adım atmış olur. Problem olduğunu görmek ve tanımını yapmak neredeyse yolun yarısıdır çünkü kişiyi değişime doğru motive eder. Ancak kişinin kafasındaki yemekle ilgili bazı mitlere ulaşmak gerekir. Mesela kişi sevdiğim bir şeyi yemeğe başlarsam kendimi durduramam, bugün çikolata yedim tüm diyet programım bozuldu, yemek tek zevkim, zayıflar daha mutludur, kilo almak çok korkunçtur gibi düşüncelere sahipse bunları bulup değiştirmek önemlidir.
Kilo vermek, kiloyu korumak sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak bir dönemlik bir iş değildir. Yaşam şeklini değiştirmek gerekir ancak bunun için de kişinin istekli olması en önemli koşuldur.
aslında olabilir gibi sebze var sonuçta içindeIspanakli pastaaa.. dur 69 gorursem yiyim ben onu
yok doğru o benimdehalam yapardı.ıspanağı haşlayıp suyunu falan koyardı.üstünede kremşantiyle kiwi koyardı kivili pasta görünümü verirdi.fasülyelipastada var ama onu hiç denemedim.esim halama igg ispanakdan pastami olur dedi yemek istemedi benimde tuhafima gitti aama ispanak tadi hic gelmiyor ama cok lezziz gercekdentarifini kaybettim ama halama sorarim tekrardan
buda gelmez bana o kadar çok ayran içersem çıkartırım:26:
e bitanecik tatsaydın canım nolcak biyerin şişmesin yarın gereksiz şişkinlik olur sonram
işallah canım
ben geldim.bu gece kocam gene geç gelcek ama kimse yok topikte galba vakit geçsin.markete gitmeye bayılıyorum ben canım.3 şişe farklı yumuşatıcı aldım deterjanlar falan filan.sonrada oturup arkalarını okuyorum neymiş die hastalık benimki eşimde öle saatlerce markette gezebiliriz.yeni bi temizlik maddesi aldığımızda isterse gece 3 olsun 4 olsun okur dener inceler . (yani bunu vakitsiz zamanları belirtmek için örnek verdim gece yarısı markete gitmiyoruz)
ben bitane tatcam derken koca paket biterkendimi ögrendim artik o yüzden o birtaneyi de yemiyorum arkasi gelmesin diye
bende alisverise gittigime gidecegime pisman oluyorumbi keresinde oglan sütdilimi istedi diye gittikmi sütdilimi aldik almasina yaninda bulasik makinesinin tuzu deterjan vs aldim da aldim neyime güvendiysem esim de calisiyordun kardesimi aradim telefonu kapali iki torba doldu tasiyamadim oturdum agladim 5 dakika gidiyoruz birde oglumda var yanimda dinleniyoruz eve hic varamiycam sanmisdim ben gittimmi cok abartiyorum
ama sizinkide iiyimis detaycisiniz demek bana sorsan ben bilmem neler var deterjanlarda diye
gelebilirsem yine gelirim bi cikmam lazim esim birseye bakacakmis
afferim suzim yemeeamaannnn imdaaaat :84::84::84::84::84:esimle oglum peynirli cips toplarindan yiyorlarbende yaniniza geldim bes dakka yapilcak cok seyim var aslinda camasirlarimi serecegim ütüm var Eki Görüntüle 688913 bu benim halim oglani daha yikiyacam sonra yatiracam ama onlara bakmiyorum arkami döndüm
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa esim yanima geldi zorla toplari veriyorbagirmissim naaaa istemiyorum diye kütür kütür yiyorlar ya
ama yarin tartida güzel birsey görürsem bu her yemedigim yagli cipslere toplara bedel dimi kizlar
Şoklandim bugun resmen acliktan.. neyse ciss miss yok.. simdi 2 kivi mi de yiyim dukkani kapatyim.. insallah faydali olmustur..
skicam simdiselam kızlar
alıntılarım gitti pcyi kapatmıştım
suzicim eriiiiiiik yeşil ve kütür kütür yenen şey
dilekcim valla dün künefe yemedim ama bugün karbonhidrata vurdum valla
kermesimiz vardıda börek sıkma
bilemedim suzim bugün kacirdim ben :26:ohh ohhh markete gidiyorum diye sevineni de ilk kez gördüm insallah canim verecegiz fazlaliklarimizi isden cikmisdim canim kacmazam derler bu isini cok seviyor herhalde saati geldi gitmiyor derler
fincan takimina bakmamisdim
ay allah korusun canim ya sakin isteyerek kusma
:26::26::26:
saglikli sekilde zayifliyoruz canimne güzel iltifatlar dimi
sagol canim
tekrar paylasdigin icin tesekkürler canim arada kizlar yapiyor bunu haftaya bende koyayim planimin icine
bebegim sen derslerini ihmal etme tatlimallah sihin acikligi versin hersey güzel güzel gecsin insallah yabanci bir dil örenmek cok zor allah sana kolaylik versin betülüm niye tehdit etti ki calis tatlim hocaya inat calis :126:
balllimmmm ballliiiimmmyarin ne olacak kiz bizim halimiz
Eki Görüntüle 688922
birak yolunmayi kiiz derslerine bakhalimi görseniz
koştura koştura yemek yiyorum
arada bi ağda yapıyorum
makineye çamaşır atıyorum sonra asıyorum
arada koştura koştura derse geliyorum
pek yoğun bi gece olcak benim için
suzim ilk hafta geç gitmiştik okula eksiktik filan hoca da kızmış
şimdi de tehdit ediyo işte muhtemelen geçirmicek bizi
bakalım son gücümlen çalışmaya çalışıyorum bende..
balkaymak sağol canım benim düşünceli halin için
tamam ben yine kaçtıımm
yettimm bacimmanna bi ben kaldım ya ziyaretçi bile yok
ay hoşgeldin bacım bayılcaktım şimdi yanlızlıktan hep bekledimkimse gelmedi tut ucundanda çamaşır katlamam yardım etafferim suzim yemee
skicam simdi
bilemedim suzim bugün kacirdim ben :26:
birak yolunmayi kiiz derslerine bak
yettimm bacimm
ay hoşgeldin bacım bayılcaktım şimdi yanlızlıktan hep bekledimkimse gelmedi tut ucundanda çamaşır katlamam yardım et
camasirmi
ay benimde ütüm var aslinda
ama dolaba koydum kimseye caktirmiyom
bacım ben hepöle koyuyom çamaşırları benim kocam kendiütüsünü kendi yapar her sabah bazen dışarı çıktığımızda benimkinide yapar çabuk hazırlanayım die
ohhhh
benimde fazla ütüm cikmiyor aslinda canim
ben makina biter bitmez asarim
iyice silkelerim ve genis genis asar kuruyuncada direk katlaya katlaya alirim
o yüzden fazla ütüm cikmaz
kurutucum yokgurbette geleydi çoksessizkaldık bu gece acıkmaya başladım valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?