boşver canım hapını sonuçta hap o da :) bence normal sirke iç sabah öğle akşam az miktar içersen faydasını görürsün :)
Kesinlikle bencede boşverin hapı, ben bir süre denedim bir süre dediğim 1 ay kadar, hikaye . Hiç bir işe yaradığını söyleyemem, kilo vermedim bile. Ha kiloyu sabit tutuyorsa ona lafım yok, ama bende hiç etkisi olmadı. Elma sirkesinin düzenli kullanıldığında faydası olduğuna eminim. Siz de biliyorsunuz yazmıştım daha önce de 1 ayda 4 kg. vermemi ve kilomu korumamı sağlamıştı. Kesinlikle tavsiye ederim yerimseniben
Siz bana kulak verin kızlar, sabah ve akşam 1 bardak ılık suya 1-1.5 yemek kaşığı elma sirkesi katıp için, mideniz rahatsızsa bu karışıma 1 tatlı kaşığıda bal ilave edin, karıştırıp için. Ayrıca bu karışım sadece zayıflamaya değil, soğuk algınlığına, gribe karşı (ki şu anda her kesimde çeşitleri mevcut), boğaz ağrısına, kolesterolün düşmesine de yardımcı oluyor. Hatta daha yazmadığım bir çok rahatsızlığa birebir. Mucize iksir. Bayramdan birkaç gün önce bırakmıştım ama 2 gündür yine düzenli kullanıyorum, bakalım 1 ay sonunda yine aynı etkiyi gösterecek mi? Tabii yeme düzenim de yarından itibaren tamamen değişiyor, Sirke karışımı ve 2 öğün nesfit ikilisi bakalım bende ne gibi etkili olacak? 2 hafta sonra bakıcam neler olacak? (Nesfit kullanımı öyle ya, 2 hafta da 2 öğün kaydirigubbakcemile3 o açıdan. Yoksa yılbaşına kadar devam diyete.... kaydirigubbakcemile5
tabi u sirkeyi mümkünse markalı almak şart.zira birçok marka asitli su içine esans katarak elma sirkesi diye satıyor.babannem kendisi yapar mesela .ama ev yapımını bulmak herzaman mümkün değil malesef
arkadaşlar meraba ben yeniyim kilo sorununu 3 yıldır yaşıyorum ama geçen sene 70 i gördüm en son 76 kiloydom ama bi kilo verdim75.1 'üm şu an umarım bana destek çıkan olucaktır alkisalkisalkis a.s
hoşgeldin aramıza canım :) inşallah istediğin kiloya düşüceksin doğru yerdesin :)arkadaşlar meraba ben yeniyim kilo sorununu 3 yıldır yaşıyorum ama geçen sene 70 i gördüm en son 76 kiloydom ama bi kilo verdim75.1 'üm şu an umarım bana destek çıkan olucaktır alkisalkisalkis a.s
ayyy ev yapımı sirke en makbulüymüş bizimkiler nerdeeee çakma sirke ev yapımı olsa çok daha işe yara benceeetabi u sirkeyi mümkünse markalı almak şart.zira birçok marka asitli su içine esans katarak elma sirkesi diye satıyor.babannem kendisi yapar mesela .ama ev yapımını bulmak herzaman mümkün değil malesef
kızlar bence öğrenin kendimiz yapalım bu sirkeyi nettede satarız sora ev yapımın sirke die heheheeevet canım benim ananemde kendi ypar ama buralarda nerde slında nasıl yapıldığını öğrenip kendimiz yapsk ne güzel olur demi
bu arada derya baykalın programında yapmışlar bugün annem aradı söyledi yrım su bardağı bal yarım su bardağı elma sirkesi 3 su bardağı su ile çırppıp 2-3 dal ayıklanmış nane eklemişler içine şişeye doldurup hergün 1 su bardağı içilmesini önermişler mevlananın bi kitabında sağlık iksiri olarak verilmiş bu karışım
hoşgeldin canım:))
arkadaşlar meraba ben yeniyim kilo sorununu 3 yıldır yaşıyorum ama geçen sene 70 i gördüm en son 76 kiloydom ama bi kilo verdim75.1 'üm şu an umarım bana destek çıkan olucaktır alkisalkisalkis a.s
Günaydın kızlar,
Sizden bir konuda fikir istiyorum ptsi rejime başladım gayet güzel gidiyordu dün bir arkadaş oturmasına gittik akşam nasıl bir ısrar yaa artık yedim ama pasta mı beni yedi ben mi onu bilmiyorumhayır diyetteyim desen daha çok üstüne geliyor insanlar bunaltıyor,bu yeme ısrarcılarına karşı napıcam ben (
Canım bilirim ben o ısrarcıları :mymeka: senin zayıflamanı istemedikleri için elinden geleni yaparlar, benim çevremde de var o tiplerden. Ay zayıflama sana kilo çok yakışıyor v.s. cümlelerini çok duyuyorum, ama asla ciddiye alma onları. Seni kıskanırlar hele bi de klo verdiğini görürlerse ve hele de ideal kilona ulaşınca vay haline. kaydirigubbakcemile3 Bu defa da ayyy çok zayıflamışın, suratın küçücük kalmış, çökmüşsün tarzı şeyleri duyarsın :1rolleyes: Sana bir tavsiye canım bu dakikadan itibaren kimseye diyette olduğunu söyleme, kimselere çaktırma gizli gizli yap diyetini, sporunu. yerimseniben Hedefine ulaşana kadar gizliden devam et, hedefine ulaşınca da kimseyi aldırış etme konuşsunlar, Ben sağlık için verdim kilolarımı dersin, e yalanda değil di mi? opuyorumnanaktan Sana bir şeyleri yedirmeye çalışan ısrarcılara da canım birşey yemek istemiyor, tokum tarzında cümleler kullan canım... kaydirigubbakcemile5
ışte ev yapımı elma sirkesinin tarifi:
Öncelikle sirke yapacağınız elmanın, kırmızı ve olgun olmasına dikkat edilmeli. Elmalar temizce yıkanıp, kabuğu soyulmadan küp küp doğranır. Doğranan elmalar kavanoza yerleştirilip üzerine bir miktar su ilave edilir. Bir avuç nohut ilave edilerek, kavanozun üzeri ince bir tülbentle örtülüp loş bir ortamda (15-20 derecelik sıcalıkta) 3 hafta mayalanmaya bırakılır. Ancak bu 3 haftalık süreç içerisinde sirkenin daha iyi olması için karışımın sık sık karıştırılması lazımdır.
3 hafta sonunda istenilen asitlik kıvamına gelen sirke, ince bir tülbentten süzülerek cam şişelere konulmalıdır. (şişelerin ağzı sıkıca kapatılmalıdır)
bir diğer tarif
ELMALAR KABUKLARIYLA BıRLıKTE YIKANDIKTAN SONRA DOĞRANIR, ÇEKıRDEKLERı ATILIR, VE BıR CAMKAVANOZUN YARISINA KADAR DOLDURULUR. SONRA ÜZERıNE ıKıPARMAK GEÇECEK KADAR SU KOYULUR. MAYA OLARAK 1-3 KAŞIK ELMA SıRKESı KONULABıLıR. SıRKENıN KESKıN OLMASI ıSTENıRSE 1 LıTRE SıRKE KARIŞIMINA 1 YEMEK KAŞIĞI BAL KONULABıLıR. AĞZI SIKICA KAPATILIP GÜNEŞIŞIĞI GÖRMEYECEK LOŞ BıR YERDE BEKLETıLıR.MAYALI SıRKE YAKLAŞIK 40 GÜNDE, MAYASIZI TAKRıBEN 2 AYDA HAZIR OLUR. SıRKE KOKUSU GELMEYE BAŞLAYINCA SÜZÜLÜR,ELMALARI ATILIR VE SERıN BıR YERDE SAKLANIR. SıRKENıN DAHA DA KESKıN OLMASI ıSTENıRSE HER BıR LıTRE SÜZÜLMÜŞ SıRKE ıÇıNBıR KAŞIK BAL EKLENıP BEKLETıLıR. 2-3 HAFTA SONRA SıRKE HAZIRDIR.
selam herkese
herkes nasıl aman ısrarlara karşı duralım çok ısrar ederlerse tabağı alın az az yiyor gibi yapın bazen karşı çıkılmıyor malesef ısrarcı bir milletiz ve aman kilo verme çok yakışıo muhabbetinden nefret ediyorum şimdi herkes bana yeter artık zayıflama dio ama onlar yüzünden almaya başlıyorum yaaa
bu yüzden işi sıkmaya başladım bu hafta yavaştan yavaştan haftayada sporuma başlarım inşallah
sirke yapımı için teşekkürler bende hemen denemek istiorum acaba püre yapsak elmarı süzmesek nasıl olur die düşündüm :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?