- 5 Eylül 2008
- 3.036
- 7.122
- 158
Selam fistiklar ben bayadir gelemiyorum... Umarim herkes iyidir...
Günaydın kızlar,
Sizden bir konuda fikir istiyorum ptsi rejime başladım gayet güzel gidiyordu dün bir arkadaş oturmasına gittik akşam nasıl bir ısrar yaa artık yedim ama pasta mı beni yedi ben mi onu bilmiyorumhayır diyetteyim desen daha çok üstüne geliyor insanlar bunaltıyor,bu yeme ısrarcılarına karşı napıcam ben (
İşte ev yapımı elma sirkesinin tarifi:
Öncelikle sirke yapacağınız elmanın, kırmızı ve olgun olmasına dikkat edilmeli. Elmalar temizce yıkanıp, kabuğu soyulmadan küp küp doğranır. Doğranan elmalar kavanoza yerleştirilip üzerine bir miktar su ilave edilir. Bir avuç nohut ilave edilerek, kavanozun üzeri ince bir tülbentle örtülüp loş bir ortamda (15-20 derecelik sıcalıkta) 3 hafta mayalanmaya bırakılır. Ancak bu 3 haftalık süreç içerisinde sirkenin daha iyi olması için karışımın sık sık karıştırılması lazımdır.
3 hafta sonunda istenilen asitlik kıvamına gelen sirke, ince bir tülbentten süzülerek cam şişelere konulmalıdır. (şişelerin ağzı sıkıca kapatılmalıdır)
bir diğer tarif
ELMALAR KABUKLARIYLA BİRLİKTE YIKANDIKTAN SONRA DOĞRANIR, ÇEKİRDEKLERİ ATILIR, VE BİR CAMKAVANOZUN YARISINA KADAR DOLDURULUR. SONRA ÜZERİNE İKİPARMAK GEÇECEK KADAR SU KOYULUR. MAYA OLARAK 1-3 KAŞIK ELMA SİRKESİ KONULABİLİR. SİRKENİN KESKİN OLMASI İSTENİRSE 1 LİTRE SİRKE KARIŞIMINA 1 YEMEK KAŞIĞI BAL KONULABİLİR. AĞZI SIKICA KAPATILIP GÜNEŞIŞIĞI GÖRMEYECEK LOŞ BİR YERDE BEKLETİLİR.MAYALI SİRKE YAKLAŞIK 40 GÜNDE, MAYASIZI TAKRİBEN 2 AYDA HAZIR OLUR. SİRKE KOKUSU GELMEYE BAŞLAYINCA SÜZÜLÜR,ELMALARI ATILIR VE SERİN BİR YERDE SAKLANIR. SİRKENİN DAHA DA KESKİN OLMASI İSTENİRSE HER BİR LİTRE SÜZÜLMÜŞ SİRKE İÇİNBİR KAŞIK BAL EKLENİP BEKLETİLİR. 2-3 HAFTA SONRA SİRKE HAZIRDIR.
neden kimse yokk....
slm arkadaşlar benim şuanki lkilom 77 ve benim en az67olmam lazım ben sporda yapamıyorum kızımdan dolayı allahım nasoıl şişmanım ya her cumamı veriyoz kiloları
teşekkürler umarımbide çizelge yapsam olömuyor bitürlü
arkadaslar bı kac haftadır yazmıyorum bu foruma cunku 78 kıloda kaldım ne yapıcam sasırdım yememe aynı sekılde devam edıyorum yanı kılo vermem gerekıyo ama cok kılo verdım ondan mı durmustur acaba arkadaslar yardım edın
ah canım rakibimmm sende mi buradaydın kaydirigubbakcemile5
ne yapayım ya 2 gün aç kaldım diyebilirim. salı akşamı tartıya bi çıktım 71,9.
çok bozuldu moralim. sen olmasan vazgeçer götürürdüm tatlıları. ama hırs işte.
bugünde az yedim. işten gelince tartıldım 71 dim. bakalım sabah daha az çıkmam lazım. cumaya 70,5 i inersem ok dir benim için. ama 69 lu bişey gelirse var yaaa.
sen kaçsın 67 yi gördün mü
moonson canım sana kolaylıklar dilerim.
hayalcim bekledim yazmadın çıkıyorum
iyi geceler herkese.
hımm saol canım merak ettim bu sirke ile ilgili yazı okumultum normal sirkeler elde yapılanlar gibi olmuyormuş altında toru olması lazım doğal olanının die acaba dedim altında kalsa olurmu hehe bende biraz araştırıp deneyim bare :)))süzülmezse içindeki meyveler yüzünden asitleşme devam edermiş.o yüzden asitleşmeyi durdurmak için meyvelerin içinden alınması süzülmesi gerkirmiş.
arkadaslar bı kac haftadır yazmıyorum bu foruma cunku 78 kıloda kaldım ne yapıcam sasırdım yememe aynı sekılde devam edıyorum yanı kılo vermem gerekıyo ama cok kılo verdım ondan mı durmustur acaba arkadaslar yardım edın
ben yıllar sonra belkide 10 yıldır hiç grip olup yttığımı bilmezdim.nezaman evlendim hastalıktan kurtulamıyorum.çünkü doğru düzgün yemiyorduk abur cubur fast food vs vs.
bayramı 39 derece ateşle geçirince aklım dank eddi.
hem diyete yani az sık ve sğalıklı yemeye başladım.
hemde evde hergün sebze pişirmeye.
hem doyuyorum hem sağlıklı yiyorum
aaa magrenta sende izmirdeymişsin ona dikkat etmemşim hiç.
bende izmirdeyim.hemşerim benim....
Selam arkadaşlar, bugün çok kötü durumdayım, daha doğrusu dün akşam 6 dan beri :1no2: felaket kötü bir gece ve sabah geçirdim. Ancak yeni yeni kendime geldim de açayım dedim biraz kafam dağılsın. Akşam 6 dan beri felaket bir baş dönmem, reglimin ilk günü olmasına rağmen acayip kanamam vardı. Ondan mı bilmiyorum, her yerim titredi, başım döndü, her yeri flu (beyaz) gördüm. Sanki perde indi gözler,me, dizlerimin bağı çözüldü. Şirkette biraz müdahele ettiler ama olmadı, yakın civarda eşimi çağırıp acile kaldırdılar beni. Hastaneye gidince tansiyonum 6 ya 9 du. Serum taktılar hemen, ellerimde kasıldı kaldı arkadaşlar. Dr. bişeyi fazla takıntı yapmışsın sanırım dedi. Sinirsel bir kasılma dedi. Ama bilmiyorum öylemi adet yoğunluğundanmı ya da diyetten mi artık bilemiyorum. Şeker de olabilir dediler, aç karna gidip bir check-uptan geçicem Salı günü falan, işte böyle kızlar bişeyleri abatmamak lazım. Sanırım ben abarttım biraz... Artık Salı günü öğrencem hastaneye gidip bakalım bir rahatsızlıkmı var nedir? Hakkımızda hayırlısı mafoldumben
Sağlığımızdan olmayalım bişeyleri elde etmek için. Eşim de 10 yılda aldığın 20 kiloyu 2-3 ayda vermeyi aklından çıkar, yavaş yavaş olması lazım. Vücut kaldıramadı bu kadar ağır diyeti dedi. Haklıda aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?