70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Diyetisyen Safiye Taş, yaz döneminde karın bölgesindeki yağların daha çok rahatsız etmeye başladığına işaret etti.
Karın bölgesindeki yağlanmayı artıran nedenlerden birinin insülin hormonu olduğuna dikkati çeken Taş, insülin hormonu bol salgılatıldığında yağlanmanın arttığını dile getirdi.

Beslenmede az öğünün yağlanmada etkili olduğunu vurgulayan Taş, şöyle konuştu:

VÜCUDU AÇ BIRAKMAYIN
“Mesela kahvaltı yapmıyorsunuz, öğlen yemek yediniz, öğleden akşama kadar yine açsınız ve akşam yemek yediniz. Aslında çok hafif yediniz ama karın bölgenizde ciddi bir yağlanma var. Çünkü vücudu aç bırakıyorsunuz.
Vücut uzun süreli aç kaldığı için de tekrar yemek yediğinizde kendini korumak adına, yağ deposundan harcayacağını bildiği için, yediğiniz her şeyi yağ olarak tekrar depoluyor. Uzun süre aç kalmayacağız. Mümkün olduğunca ara öğünler yapmaya çalışalım. 2-3 saat arayla mesela bir salatalık bile yemeniz önemli. İnsülin seviyesi belli bir noktada kalacaktır.”

GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK BESİNLERDEN KAÇIN!
Safiye Taş, karın bölgesinde yağ oluşumunda glisemik indeksi yüksek besinlerin alınmasının da etkili olduğuna işaret ederek, glisemik indeksi yüksek besinlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Havuç, bezelye, pirinç pilavı, patates, muz, kavun, kayısı, üzüm ve kuru meyvelerin yerine elma, kiraz, çilek, erik, şeftali gibi meyvelerin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Taş “Karpuz da yenebilir ancak iki dilimde bırakılması gerekir” dedi.

Safiye Taş, beyaz ekmek değil yulaflı, çavdarlı, tam tahıllı ekmeklerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ederek, çorbaların içinde de beyaz un, şehriye veya krema olmamasına dikkat edilmesini istedi.
Taş, “Glisemik indeksle beklenmek karın bölgesindeki yağlanmayı azaltacaktır. Genelde de aslında beslenme kurallarından biridir” diye konuştu.

Haftada 1-2 kez kırmızı et, 1-2 kez balık eti ve yine 1-2 kez tavuk ve hindi eti tüketilmesini öneren Taş, nohut, kuru fasulye, barbunya, bakla, mercimek gibi kuru baklagillerin de kan şekerini güzel dengelediğine ve bunların protein örgüsünün de kaliteli olduğuna işaret etti.

desene birincilik bana kaliyor bu hafta
gözüne söle dönmesin canımı sıkmasın

amin canım ya ne zordur kimbilir

olabilirmiki :26:
bilmiyorum ki canim :26:cikar onunda kokusu
nasilsiniz kizlar Sabah ahmetin Doktor randevusu vardi u5 ve asi yapildi iki tarafinada asi yaptilar cani yandi oglumun
simdide uyuttum yavrumu
gecmis olsun canim napcan mecbur yaptiriyoruz
sagol canim bilgiler icin

ben severim tatliyi canim
hepimizcitir olcaz insaallah canim
inşallah canım..
bazen insan yemekden sonra asitli icecek istiyor ama napcaz iste icmiycez artik ayran icelim

kiz gülme müzü yakalansam canima okurdun :83::83::83:
asitli içecek canım çekmez hiç..olsada içesim gelmez..dolap da 2 kola 2 fanta war öyle duruyorlar hiç içesim gelmiyor ki!
ucuz kurtulmuşun suzim yaw...
gözüne söle dönmesin canımı sıkmasın
döndü bile 2 poğaça yedim..
nasilsiniz kizlar Sabah ahmetin Doktor randevusu vardi u5 ve asi yapildi iki tarafinada asi yaptilar cani yandi oglumun
simdide uyuttum yavrumu

ah canım nasılda acımıştır..nası olayım bacım herzaman ki!gibi boğazlı bi gündeyim..

ayse kiz hollywood sanatcilar yapiyor diye özendim :89: sen bekle istersen ben bi deneyeyim faydasi olursa sende yaparsin

ne güzel iste tatlim kedi ye bak alemsin a sende müzü
anam dur hele 12 kiloyu verene kadar neler çektim kilo almak istemiyom ben araştıralımda öyle alalım tatlım
tamam ben sana anlatirim sen bi bekle

kızlar selam yazamıyorum ama gözüm üstünüzde işler cok yogun kusuruma bakmayın özledim sizle muabbeti yaa çok öpüyorum hepiciniziii

bugun yaptigim yemekler
şahane bir tabak koy bende geliyorum
AMİN
TARKAN - Firuze - YouTube

of 6 da çıktım bugun eve gelip evi topalayana kadar bu saat olsu bunalıma bağladım bende kocişi bekliom
ay canım ev toplaması bimez
fena bomba
kız nerden buldun o avatarı valla ballıdan beklenecek avatar tam
bayıldım döv totoşu iyi gelirse bende koyacam
BANADA BANADA
BENDE YAPARIM CANIM ÖZELLİKLE MİSAFİRLERİME FAKLI SUNUMLAR YAPMAYI SEVERİM
benim kiz hala Uyanik ssabah 10da uyandi gunduz uykusunada yatmadi halada uyumuyo bekliyorum hala uyusun diye
BENİMKİDE BEN UYUMADAN UYUMAZ

kizlar delimiyim neyim ya cocuklari zar zor uyutmusum git uyu dimi yok yatmayip jilliani yaptim bu saatte
yap pastayı eritirsin canım
Günaydın kızlar,
Hayırlı sabahlar,
sanada canım
iyi menü canım
saol canım ama eksiklerim var kahvaltı bu ara hiç yapamıyorum zorla yani bugün bile 1 kase yoğurtla tam buğday ekmeği yedim kahvaltıda nasıl mide bu ya
DOKTORUM KAHVALTI YAPMAZSAN ASLA DÜZENLİ KİLO VEREMEZSİN DİYOR
Günaydın millet :) :) nasılsınız bugün nasıl gidio hayat :)
PEKTE İYİ DEĞİL SEN NASILSIN
canlarım ben hastaneye kadar gidicem öptüm hepinizi
GEÇMİŞ OLSUN HAYIRDIR
Günaydın herkese
SANADA
günaydiiiiiinnn
SANADA
gözüm kararıyor canım sürekli tansiyonumda düşüyor anlamadım bi durum var ama
sıcaktan olabilir yinede doktora git ihmal etme
yine cok is vaaarrrrrr
kolay gelsin canım
ALLAH ÇOCUĞUN AİLESİNE SABIR VERSİN O KADINIDA KAHR ETSİN ÖYLESİNİ LİNÇ ETMELİ SABAH SABAH KÖTÜ OLDUM YA
BENİMKİ 100E İNEYDİ 90 I DÜŞÜNÜRÜZ

ah ah bende insem biöyle..ama olcak inşallah hala umudum war..az önce gözüm döndü dalayım bişeylere dedimama sonra olmaz dalmıcam dedimama 65 im hala..neysem ya olcak ya olcak...
YOK YOK DALMA
YOK DAHA NELER BİR ANNE BÖYLE YAPARSA GERİSİNİ DÜŞENEMİYORUM
gerci bayadir kola icmiyorum aramiyorumda artik sükür arada cok nadir canim cekerse ayda yilda bir
önceden litrelerce sirf onu ictigimi bilirim
7 YILDIR İÇMİYORUM
simdide uyuttum yavrumu
ÜYÜSÜNDA BÜYÜSÜN
kızlar selam yazamıyorum ama gözüm üstünüzde işler cok yogun kusuruma bakmayın özledim sizle muabbeti yaa çok öpüyorum hepiciniziii

ben molaya kacar ben moladan gelene kadar akilli uslu durun emi kuzularim hadin öptüm naniklerinizden
:18::18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…