kizlar demistimya evlilik yildonumunde ne alayim diye dun esim tras makinesinden sikayetci olup Durdu habire konustu bende ona yeni bitane almaya karar verdim
hic hatirlatmiyorum evlilik yildonumu hersene hatirlatirdim bakalim kendinden hatirliycakmi hic sanmiyorum ama
bide bizde soyle bi durum var biz almanyay gelme konulari oldugu icin 17 haziranda resmi nikahi kiydik 25 eyluldede dugun yaptik hep hangisini kutluycaz felan diye muhabbet ediyordu bu sene 17sinde hic bisey yapmadi hatirlatmadimda bi cicek bekledim amagelmedi
oyuzden bu sefer hatirlatmiycam sonra basinin etini yemek icinnede olsa unutucak
hatirlayan erkek cok azdir herhalde
simdi bahanelerini yazayim
a bu aymisdi ben bidahaki ay diye hatirliyodum
askim cok calisiyorum aklimdan cikmis
hadi kalk gidip sana hediye alalim
yusuf hatirliyomiki[erkek kardesim kendi bisey yapmadimi hep unu misal veriyor ]
erkekler unutur Boyle gunleri akillari cok dolu kafalarindan cikiyor
ay adama bu Kadar yuklendim Burda simdi beni utandirir bide hatirlarmisboyle kalirmisim
ay cok heyecanliyim gelsede su 25i hatirlayip hatirlamayacagini gorsem
Sağol canım, inşallah öyle olur.Günaydıınn ne güzel bi haftasonu olmuşş valla hareketli geçmişcuma günü hyal kırıkığına uğramayız inşallah
Üşütme ise ayaklarının altına,azıcık da karnına kekikyağı sür canım iyi gelir.Slm kızlar,kötü bir hafta sonu geçirdim ctesi oğlumun doğum gününü kutladık.Pasta poğça yedim pişmanlığı hala geçmedi.PAzar hastaydık maaile.eşim grip oğlum grip benimde migrenle başladı sonrada mide ağrısıyka devam etti.Şuan migren geçti ama midem ağrım hala devam ediyor.Çok ağrıyor ne yapmalıyım bilmiyrm.Normalde hiç midem ağrımazdı benim.Hafta sonu yemek olayı çok karıştı kolalar çiğköfteler işte ondanmı oldu üşüttüm mü bilmiyrm hala çok ağrıyor ama.
Tebrik ederim canım, gitsin kilolar gelmesin bir daha.gecmis olsun canim eger bi anda karistirdiysan ondanda olabilir banada olmustu Burda turk gunune gitmistik orda yemistim kizlarada demistim kac gun aci cektim rabbim sifa versin hepinize
tunaydin kizlar bugun tekrar jilliana basladim bakalim ise yariycakmi tekrar hedefim 2haftada 55li rakamlari gormek esim hep birakmami istiyor diyeti sadece spor yap sklasmak icin diyor biraz gobegin kalmis diyorum 3kilo daha vercem diyorum nerden vericeksin ne kaldiki diyor
bu hafta hedefim 57,2 bakalim olucakmi
obur haftada 56,1 dusunmek guzelde yapmak zor
ne diyelim inanmak basarinin yarisiymis bende inaniyorum olucak bu is
evlilik yildonumumde 55 olucam
bakalim olucakmi 16 gunum var zor ama imkansiz degil
erkek karsedim hepder zor diye birsey yok imkansiz sadece biraz Zaman alir
inanin kizlar keisn veriliyor kilolar beni Burda uzun Zaman gormeyenler cok guzel tepkiler veriyorlar bende daha fazla gaza geliyorum
cok mutlu oluyorum nekadar zayiflamissin lafini duyunca Kilo vermek isteyen herkes Duyar umuyorum ozguvenim yukseliyor haa sismanken oz guvenim olmadigini sanmayin sadece Boyle Garip bakiyoya insanlar o sinirimi bozuyor
hosbulduk fadimemHoışgeldin canımmm
gecen hafta cok yogun gecti fadimem gelemedimne güzel eskilerden herkesi gördüm diye seviniyodum, ne ara geldiniz gittiniz kızlar anlamadım yahu, 2 diş sohbet ediverseydik
Neyse inşallah neşeli hoşsohbet günlerimize döneriz de, motive oluruz hep beraber.
hosbulduk fistik73'lük SuziSende hoşgeldin
evet baya geri dönen olmus :118:topiğimize bissürü bissürü kızçe geldi çok hoş oldu böyle eskisi gibi olduk :124:
genelde 69.9 ve 70.6 arasında değişiyo ama cumaları hep 70.0 çıkıyotartı dalga mı geçiyo anlamadım ki
alemsin asağolsun tartım beni çok düşünüren azından çizelgeyi değiştirme zahmetim olmadı uzun zamandır buna da şükür
benimde genc kizken sivilcim yoktun ama simdi ara ara cikiyorbenim ergenlikte nerdeyse hiç sivilce çıkmadı yüzümde ama 18 yaşına geldim karabibere alerjim var o yüzden yüzüm sivilce doldu böyle garip pütür pütürdü ergenlik sivilcesi gibi de değildiyüz temizleme jeli falan kullandım ama bilmiyorum onun etkisi var mı yok mu ama kullanmaya başladığımda azalmıştı, 6 ayda falan anca geçti sivilceler şimdi iz kaldı tırnakladığım için
ama şunu deneyebilirsin arada çıkan tek tük sivilcelere uyguluyorum iyi geliyo: parmağına bi damla limon damlat sivilcenin üstüne dokundur, ovalamadan ama sadece dokunduraraklimon suyu orda kurusun ertesi gün iltihabı kendi kendine atıyo tırnaklamadan iyice temizle geçiyo orası bi dene derim
hic karpuz suyu icmedimannem bikaç dilim karpuzu blenderdan geçirip suyunu çıkarmış o kadar hoşuma gitti ki 2 koca bardak içtimkarpuz yemeyi o kadar sevmem ama suyuna bayıldım arkadaş ne güzel bişeymiş bu ara öğün olmuş oldu bana hem az kalorili hem bol bol sıvı almış oldum ohh ohh yandan
hosgeldin canim37 yaşındayım 73,5 kiloyum ve zayıflayabildiğim kadar zayıflamak istiyorum :)))
pazartes, Dr. Ayşegül Çoruhlunun Alkali Diyet kitabını okudum bitirdim. o gün bugündür alkali beslenmeye çalışıyorum. tatlı yemiyorum. tam buğday ekmeği tercih ediyorum akşam saat 8 den sonra asla yemek yemiyorum. sabah 20 dk. öğlen 30 akşam da 20 dk yürüyebiliyorum hızlı tempoda.
haaaa bir de suyuma karbonat attım, (kitapta tavsiye ediliyordu)
anlatacağım olup biteni bundan sonra...
dün benimde canim tatli istedi hemen bi bardak süt üstüne tarcin serpip ictim hem yeme istegim hem tatli istegim gitticanım bende şöyle bi durum var çikolata özellikle nutella tarzı şeyleri görünce dayanamıyorm şişenin dibini görmem lazım ahh o kadar or durumdayım ki bi de yemiyorum ya yasaklı şeyler bir hafta rejimden sonra aniden kendimi ekmek yerken yada çikolata başında buluyorum hemde öyle bi parça değil kocaman kocaman kaşıklar offf valla işim zor ama taktım kafaya peki tatlı canım isterse ne yapmalı
fazla almamissin yine tugbis ben okadar kacamak yapsam en az 2 kilo arti cikardimyeni başlangıç:62.7
geçen hafta:60.6
bu hafta:60.9
gelen:300
toplam giden:1.800
hedef:59
çarşamba sabah gayet iyi bir rakam görmüştümki çok heycanlıydım daha 2 gün var diyodum,akşamına annem gelmesinmi,hazır su böreğiyle pizza almış gelmişyeğenlerimide getirmiş, hadi şunları fırında ısıtta yiyelim hep beraber dedi,e yaptım yemiycektim ama anne yüreği diretti bi seferden bişey olmaz diye,,
Yedim hepsindende,sonra birtanede kol böreği verdi sabah eşinle yersin hazırcana dedi,onuda perşembe sabahı yaptım bi güzel yedik,dün akşam çorba içtim sadece fakat akşamdan geceye yolculuk esnasında tv karşısında abur cuburları götürdüm dayanamadım çok tatlı istiyodu canım ,,
birde bugün ne göreyim tartıda 60.9,,e dedim olacağı buydu fakat yinede daha aşağıda bekliyodum,meğerse regl zamanımmış bu kilo bu yüzden böyle olmuş sevindim açıkçası,geçen ayda 7sinde başlamıştı,her ay 1 gün geriliyo maşallahneyse haftaya dahada fazla vermiş olucam en azından bu haftalık böyle oldu...
olsun müzzeyencim tatil bitti geri toparlarsin sen istesenbaşlangıç:87
geçen hafta:61.300
bu hafta:62.700
gelen:1.400
hedef:58
kilo korumadaydım..61.500ü koruyacaktım.aslında koruyordumda ama 3 günlük tatil ne yaptıysa yaptı bana aşırı yedim..mahwoldum..bu hafta kilomu 61.500 e indirip korumaya dewam edicem..
ama bende seni hatirliyorum kidilekun sen beni hatirla zaten. yoksa kuserim
saka tabi ama simdi siki durun cok feci bir bildirim yapicam
baslangic: 76kg
gecen hafta: 62.9 kg
bu hafta: 63.3 kg
gelen: 400 gr
toplamda giden:12.7 kg
hedef: 55
iki haftada 60 dan 62 oldum sonra bugun 63 de gorunce bir sikinti olduguna ikna oldum ve hemen bugun doktordan randevu aldim. bakalim hayirlisi insallah.
uyy minede gelmis
Ramazanda yaptım ağır yeekleri tatlıları
sonrada tatil açık büfe
gelsin kilolar
çabuk gider umarım yaaa
çabada göstermiyorum henüz
ilk zamanlardaki istikararı sağlayamıyoruz canım yaaa
bir kış 4 kiloyu verebilmek için çabaladım
şimdi oldu 8 kilo
ama umudumuzu kaybetmeyelim
bu sefer olur inşallah
inşallah canım , sağol
spor süper
ama öğlen çok az değilmi canım
benim kadar vahim değil durumun yinede
uyyy askim bebegim ilk gözarimKizlaaar cok özledimmm sizi(
Gelemiyorum leptopumu olmadi kocisimde yok( Sizinle Sohnete en ihriyacim oldugu zamanlar gelmiyorum benim telden okuyorum ama yazamiyorum kocisde yok cok skildim Cook ..suzimm Canimm beni soruyosun iyiyim arkadasimmm özledimmm seni ( yazamiyorumm kocisiminde gelmesine daha var ( suzim konustugumuz sey vardi ya gitti alles is in Ordnung detailliert konusuruuz arkadasin..
Hepiniz iyisinizdir umarim kizlar
Yeni gelenler hosgeldiniiiz :)))
Ha bu arada son durumum 66,2 :))
Fallada dikkat etmiyorum :/
Ay yazmayi özlemisimm
Baktim baskasinin telinden yazabiliyorum hemen yazayim dedim
Dilekimde gelmis hos gelmiiis :))
Of ya sohbet etmekk vardi simdi(
Ha mineyide gördümm :)
Kendize iyi bakin cokta iyi bakmayin Kilo almayin cok pis yolarim (SAC yolan Kelle :))
Sonracigima beni özleyinnnn özlemeyene ( tepesine saplak yapistiran kelle :)) Allaha emanet olun özledimm benburayi ( sümügünü silen Kelle :))
okudum canim engellenmesi gerekenler engellenmemis sen kötü birsey dememissin ki ama neyseKilo bildirimim
baslangic 75.2
gecen hafta 58.6
bu hafta 58.6
giden 0
toplamda giden16.6
hedef 55
gecoldu ama bildirim icin
hayir olsun canimgünaydın hanımlar,görmüş olduğum bir kabus sonrası 6:30 da kalktım günler sonra ilk defa ne yapacağımı şaşırdım valla bu gün bitmez
ellerine saglik aynurcum06.09.2013
[TABLE="class: grid, width: 850, align: left"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]NICK[/TD]
[TD]BAŞLANGIÇ[/TD]
[TD]GEÇEN HAFTA[/TD]
[TD]BU HAFTA[/TD]
[TD]GİDEN[/TD]
[TD]TOPLAM GİDEN[/TD]
[TD]HEDEF[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]elf_86[/TD]
[TD]80,7[/TD]
[TD]78[/TD]
[TD]76,4[/TD]
[TD]1600[/TD]
[TD]4,3[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD]dileekefem[/TD]
[TD]71[/TD]
[TD]69,5[/TD]
[TD]68,1[/TD]
[TD]1400[/TD]
[TD]2,9[/TD]
[TD]58[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD]yusufeymen2012[/TD]
[TD]76[/TD]
[TD]75,8[/TD]
[TD]74,4[/TD]
[TD]1400[/TD]
[TD]1,6[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4[/TD]
[TD]anatkh018[/TD]
[TD]69,7[/TD]
[TD]68[/TD]
[TD]66,9[/TD]
[TD]1100[/TD]
[TD]2,8[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5[/TD]
[TD]yufa[/TD]
[TD]78,8[/TD]
[TD]77,8[/TD]
[TD]76,7[/TD]
[TD]1100[/TD]
[TD]2,1[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6[/TD]
[TD]sevilay80[/TD]
[TD]82[/TD]
[TD]74,6[/TD]
[TD]73,6[/TD]
[TD]1000[/TD]
[TD]8,4[/TD]
[TD]60[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7[/TD]
[TD]cadim38[/TD]
[TD]78[/TD]
[TD]67[/TD]
[TD]66,1[/TD]
[TD]900[/TD]
[TD]11,9[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8[/TD]
[TD]mygursoy[/TD]
[TD]70,3[/TD]
[TD]69,5[/TD]
[TD]68,6[/TD]
[TD]900[/TD]
[TD]1,7[/TD]
[TD]58[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9[/TD]
[TD]hanifemutlu[/TD]
[TD]74[/TD]
[TD]71,4[/TD]
[TD]70,9[/TD]
[TD]500[/TD]
[TD]3,1[/TD]
[TD]52[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10[/TD]
[TD]hakuda[/TD]
[TD]79[/TD]
[TD]69,2[/TD]
[TD]68,9[/TD]
[TD]300[/TD]
[TD]10,1[/TD]
[TD]63[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11[/TD]
[TD]mavi1000[/TD]
[TD]75,1[/TD]
[TD]74,7[/TD]
[TD]74,4[/TD]
[TD]300[/TD]
[TD]0,7[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12[/TD]
[TD]berenerva2[/TD]
[TD]75,2[/TD]
[TD]58,6[/TD]
[TD]58,6[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]16,6[/TD]
[TD]55[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13[/TD]
[TD]a20[/TD]
[TD]71,5[/TD]
[TD]70[/TD]
[TD]70[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,5[/TD]
[TD]65[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14[/TD]
[TD]kate03[/TD]
[TD][/TD]
[TD]78,5[/TD]
[TD]78,5[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15[/TD]
[TD]ftemiz[/TD]
[TD]62,8[/TD]
[TD]63,6[/TD]
[TD]63,7[/TD]
[TD]+100[/TD]
[TD]+0,9[/TD]
[TD]55[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16[/TD]
[TD]BenSuzi[/TD]
[TD]77,1[/TD]
[TD]73,1[/TD]
[TD]73,3[/TD]
[TD]+200[/TD]
[TD]3,8[/TD]
[TD]55[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17[/TD]
[TD]triendy21[/TD]
[TD]62,7[/TD]
[TD]60,6[/TD]
[TD]60,9[/TD]
[TD]+300[/TD]
[TD]1,8[/TD]
[TD]59[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18[/TD]
[TD]theolog[/TD]
[TD]76[/TD]
[TD]62,9[/TD]
[TD]63,3[/TD]
[TD]+400[/TD]
[TD]12,7[/TD]
[TD]55[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19[/TD]
[TD]ssecemm[/TD]
[TD]87[/TD]
[TD]61,3[/TD]
[TD]62,7[/TD]
[TD]+1400[/TD]
[TD]24,3[/TD]
[TD]58[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Haftanın birincisi elf_86 olmuştur, tebrik ederiz
Bu hafta aramıza yeni katılan arkadaşlarımız ZAYIFLA, luckyincident, Humeyrasaglam, poliyana, eLA_eLA_, karatayyy, petiburi, alya88, nicita, gelintaci, brncmr, jillican, PuCCaaa, umay0110, nazlıbahar, sedalis, hasretttt, aysekzly, essinahmed
hoşgeldiniz
Unutmayalım;
"Hiç bir yiyecek bize zayıf olmanın mutluluğunu veremez."
cocuk hasta olunca kötü oluyor canim cok gecmis olsunHerkese selam kızlar nasilsiniz
Dün gece benim için zor bi geceydi oğlum grip oldu ateşi hiç düşmedi sabah hastanaye götürdük şimdi evdeyiz ikimizde uykususuz ama uyumuyor oğlum ağlıyor devamli
bazen insanlar bos konusuyorlar önce kendi önüne bakip ondan sonra ellestirsinler ama yapmiyorlar o yüzde sen kimseyi takma seker kizsin hic kimse dörtdörtlük degil bu dünyada hepimizin kusurlari var elbet bizi seven böyle sevsinoff kızlar ya artık çirkinim diye takıntım kalmadı çok şükür kendimi güzel bulmaya başladım ama dün gece denizliye dönmeme 1 hafta kaldığını düşününce içime bi titreme girdi aniden :18: kendi kendime konuşarak sakinleştim biraz "hiç kimseyi büyütme gözünde kimsenin senden bi üstünlüğü yok" falan dedim ama arada bi tırsıyorum ben böyle elim ayağıma karışıyo napsam
canim menün fazla degil bencekızlar ben çok mu yiyorum acaba ne yapsam???
bugün ki menüm
sabah
haşlanmış yumurta
domates salatalıık
peynir
kaşar zeytin
hepsiden az az
bir dilim ta m buğday ekmeği
çay
ara bir armut
öğle
bir kase çorba
kabak yemeği ve makarna bir tabakta
birazda yoğurt
sonra still tea içtim niye hala içiyosam çıkan süt aynı :44:
ısırgan otu çayı o da süt için
suyu içmeye çalışıyorum günde 2- 2.5 oluyodur mutlaka ama fazlası lazım mıdır bilemiyorum :26:
zaten habire wc ye çıkıyom içtikçe
bi soru sormuştum ama cvp olmadı hiçç sütümü sağıp verdiğim için emziren annelerin kullanabildiği bitkileri kullanabilyorum sadece acaba destek amaçlı nasıl bi kür olur.kullanan yok mu hiç hem emziren hem de böyle destekleyen kilo vermesini...
uyy kiyamam gel sarilayimya anlamadığım buı net niye gidip duruyor tam muhabbet edicemtık gidiyor..zaten saldım iyice aç değilim ama sürekli yiyorum oysa 1 hafta önce istesemde çok yiyemiyordum..şuan an itibarı ile 63.800 oldum..regl de olamadım 1 hafta geçti...
handem ya sen ise basliyali görüsemez oldukİnanın unutkanlığın en berbat hallerini yaşıyorum kent kartın içinde para olduğunu unuttum deli gibi doldurmaya yer aradım otobüsü kaçırdı«m minecim beni faceten çağırmış sağolsun vaktim yokki hepinizi çok özledim
baharcim da gelmisslm kızlar nasılsını? çok uzak kaldım burdan aldım kiloları oturdum şimdi:26:
stress sIkIntI bizim en büyük düsmanimiz canim yemek yiyerek biraz rahatlar mutlu oluruz zanediyoruz ondan sonra daha cok depresyona giriyoruzYa kızlar ben 69 a kadar düşmüştüm şimdi 70,5 kiloyum bazı olaylar oldu sanırım depresyona giricem abur cubura fena halde kafayı taktım. Moralim çok bozuk , hiç bi şekilde kendimi durduramıyorummm(( Napıcam ben ?
hadi ya sekersiz olunca mi sinir yapiyor :18:ben de bi ara çaya saldırdıydım yurtta 6-7 bardak içiyodum bi gündekabızlık yapar sanıyodum da aksine tuvaletten çıkamadım ben önceden 2 şekerli içiyodum azalttım şimdi 1 atıyorum bi anda bırakma şekeri alıştır kendini ben de yavaş yavaş sıfıra indircem ama tırsıyorum şekersiz çay kahve sinir yapıyo diyolar ben normalde de çok sinirliyim artık kafayı yerim şekersiz içen kızçeler bi diyiverin sinir yapıyo mu gerçekten
sanmıyorum canım yaa yapmaz heralde. yarım şeker atmaya başladım bende..:26:
hosgeldin canim menülerini paylassan canim bi bakalim birde 5 litre cok be kuzumKızlar selam buralarda yeniyim 33 yaşındaym 1.73 boy. 73 kiloyum. 15 yıllık evliyim 2 tane doğum yaptım evlendigimde de 73kiloydum. Boyuma. Göre 63 kilo olmam gerek ama ne yapsam olmuyor çok takiyoruum. Günde deli gibi 5 litre su. İçiyorum bitki çayları ekmek hiç yemem daha neler neler ne duyduy sam yaparim. Tam Zayıflama manyagiyim ama o kadar cabalamama rağmen olmuyor olmuyor olmuyor ben nerde yanlış yapıyorum bana yardimin lutfeeeen
sagol canimDiyetle su içmek arasında bir bağlantı olmadığını söyleyen uzmanlar "2 litrenin üzerinde su tüketilmesi zehirlenme, kalp yetmezliği ve tansiyonda oynamalara yol açabilir" dedi.
Bugün gazetesinde yer alan habere göre, özellikle diyet yapanların daha rahat kilo vermeleri için sürekli su içmeleri yönündeki tavsiyelere uzmanlardan "zehirlenebilirsiniz" uyarısı geldi. Kent Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Serkan Yıldız, "Günde 3-4 litre su için" demenin doğru bir tavsiye olmadığını söyledi. Herkesin su ihtiyacının aynı olmadığını belirten Dr. Yıldız, "Su ihtiyacı kişinin yapısına, kullandığı ilaçlara, havanın sıcaklığına göre değişir. Bizim tavsiyemiz az ya da çok su içilmesi yönünde değil. Herkes ihtiyacı oranında su içmeli, yani susayınca su içilmeli. İstelik su ve diyet arasında çok da bağlantı olduğunu söylemek doğru değil" diye konuştu.
BULANTI VE KUSMA NEDENİ
Son zamanlarda fazla su içilmesine bağlı olarak halk arasında zehirlenme olarak bilinen "hiponatremi" rahatsızlığının yayıldığını belirten Dr. Yıldız, "İhtiyaçtan fazla su içmek kişide bulantı, kusma gibi yakınmalar yapıyor. Halk arasında 'su zehirlenmesi' deniyor. Biz buna 'su fazlalığı' diyoruz. Şikayetlere rağmen su içmeye devam eden kişilerde merkezi sinir sistemi ve bilinç durumu etkilenebilir" dedi.
Kişilerin su ihtiyacını sadece musluk suyundan almadığını anlatan Dr. Serkan Yıldız, "Her besin su içeriyor. Çorba, süt, çay, ayran, meyve suları, komposto gün içinde tüketiliyor. Her türlü sulu gıdalar sebzeler su barındırıyor. Biz bu gıdalardan da su ihtiyacımızı alıyoruz. Bunlara ilave olarak günde 3 litreye kadar su içmeye çalışmak hatalı bir davranış" diye konuştu.
Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı: KİLOYA GÖRE SU İÇİLMELİ
Kişinin vücut kitlesine bağlı olarak su ihtiyacı değişir. Kilo yani hacim arttıkça vücudun suya olan ihtiyacı artar. Mesela 60 kiloluk biri günde 2 litreye kadar, 100 kilo olan 3-4 litreye kadar su içebilir ve içmeli de. Bundan fazlası zarardır. Böbrekleri yormaktan başka işe yaramaz. İçilen sıvı su olmalı. Nitekim su yerine içilen çay ve kahve vücuttan su kaybolmasına neden olur.
İç Hastalıkları ve Obezite Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan: KALBİ VE TANSİYONU ETKİLER
Günde 4-5 litre su içilmesi zararlı. Fazla su tansiyon yüksekliğine, böbrek hastalıklarına, kalp yetmezliğine neden olabilir. Su ihtiyacı su ile karşılanır. Çay, kahve, gazoz, meyve suları her ne kadar sıvı olarak kabul edilse dahil hiçbir şekilde suyun yerini tutmaz. Öte yandan kişi susadığı zaman mutlaka su içmeli, susamadan da isteğe bağlı olarak su tüketilebilir.
İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Toksikolog Prof. Dr. Salih Cengiz: SUYUN FAZLASI ZEHİRLER
Maksimum 2 litrenin üzeri su fayda vermez. Bütün maddelerde fazlası zehirdir. Bu su için de geçerlidir.
Dozunda alındığında su faydalı olur. Suyun içindeki ağır metallerin bir miktarı vücut için gerekli olduğu gibi fazlası da zararlıdır. Örneğin suda sodyum, potasyum, kalsiyum gibi metaller var. Yani ne kadar çok su o kada ağır metal ki bu da vücut için zararlı.
birsey yapmana gerek yok canim takil bize yetermerhaba arkadaşlar gruba katılabilmek için ne yapmak gerekiyor
ne güzel canim gözün aydinAllah sesimi duydu kızlar yalnızım yalnızım dedim bugün çok sevdiğim insanlardan bir tanesi aradı ve yarın sana geleceğim müsaitsen dedisüpriz yapacakmış ama evi bulamam diye korkmuş olsun buda süpriz oldu dedim ,çok sevindim
:111:valla aslında değilim yani değildim yani belli değil hevesten yapmıştım takvimi ama bugün kan testi yaptırdım değer düşük henüz ama pozitif....bilemedim ki hamile miyim....birşey söylemek için daha erken çok şaşkınım
sanki ne gerek varsa dimibugün yediklerim :
sabah çeyrek sucuk yanında lavaş ile 1 zeytin 2 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tereyağı,1 kupa yeşil çay
ara 100 gr puding
akşam 1 kase domates çorbası, 2 lokma ekmek, 1 orta boy tadelle
2.5 litre su
böle bakınca çok yemişim gibi geldi gözüme kalorileri fazla gibi gözüküyor ama 1100 kalori çıktı toplam da üstelik tokum iyiymiş ya
tatlıların sebebi de belli malum günüm erkenden geldi maalesef yok gelmeyeyim bir 9 ay gecikeyim demiyor :85:
iyidin niye kaldirdilarsa yinebeğen butonu mu kalktı mı yoksa ben mi göremiyorum...
siskinlikdir canimdün yediklerimi yazim diorum ama o kadar saçma olduki öğünlerim fazla mı yedim az mı yedim anlayamadım teyzeme kahvaltıya gittim sabah buğday ekmeği domates salatalık yumurta falan yedim ondan sonra ara öğün ve öğlen yemedim taa ki akşam 8e kadar sonra acıktım diye çorba içtim ekmeksiz çay su falan çok içtim diye sanırım iş yerinde daha düzenliyim ya misafirikte diyet olmuyo :26:
eve geldim tartıldım 1 kilo fazla olmuşum akşam şişkinliğidir umarım ya bi gün beni 1 hafta geriye götürdü resmen
günaydin fadimem insallahGünaydın kızlarrrr,
Herkesler iyidir umarım, Ben de haftasonu Antalya'nın Elmalı ilçesine gittim konser vardı, ama çok geç başladı saat 22 de, Mustafa Bozkurt ve Kıraç vardı, yine de iyiydi, kendi memleketi olunca bir başka oluyor insanın.
Değişiklik iyi geldi sonuçta, hep iş hep iş olmuyor, eşim gelmedi, annem-babam ve kızlarımla gittim.
Aynurcum eline sağlık liste için, hakkını helal et kaç haftadır yapıyorsun.
Yeni gelen kızçeler hoşgeldiniz.
Bugün yeni bir başlangıç o yüzden kimse moralini bozmasın, Cumaya kadar gider fazlalıklarınız, akşamlara dikkat edelim, erken yemeye çalışalım, hafif yiyelim, herkes Cuma en az 1 kg. vermiş olur inşallah.
birden yüklenince olmusdur belki canim ama gecmezse bi doktora git canim :26:Slm kızlar,kötü bir hafta sonu geçirdim ctesi oğlumun doğum gününü kutladık.Pasta poğça yedim pişmanlığı hala geçmedi.PAzar hastaydık maaile.eşim grip oğlum grip benimde migrenle başladı sonrada mide ağrısıyka devam etti.Şuan migren geçti ama midem ağrım hala devam ediyor.Çok ağrıyor ne yapmalıyım bilmiyrm.Normalde hiç midem ağrımazdı benim.Hafta sonu yemek olayı çok karıştı kolalar çiğköfteler işte ondanmı oldu üşüttüm mü bilmiyrm hala çok ağrıyor ama.
bende anlamadim suzim neden ban yedigimi ama neysehosbulduk fadimem
gecen hafta cok yogun gecti fadimem gelemedim
hosbulduk fistik
evet baya geri dönen olmus :118:
alemsin a
benimde genc kizken sivilcim yoktun ama simdi ara ara cikiyorsagol bilgi icin seker
hic karpuz suyu icmedimaffiyet olsun
hosgeldin canim
dün benimde canim tatli istedi hemen bi bardak süt üstüne tarcin serpip ictim hem yeme istegim hem tatli istegim gitti
fazla almamissin yine tugbis ben okadar kacamak yapsam en az 2 kilo arti cikardim
olsun müzzeyencim tatil bitti geri toparlarsin sen istesen
ama bende seni hatirliyorum ki
uyy minede gelmishani nesli nerde onunda sacindan cekip getirelim
uyyy askim bebegim ilk gözarimyirim seni ben cok özledim topikdasim masallah ben gelene kadar 66 yozgati tutturmussun cok sevindim herseyin yolunda cikmasina kocisin biran önce gelsin de onarsin ya
amanin kelle kelle haha
okudum canim engellenmesi gerekenler engellenmemis sen kötü birsey dememissin ki ama neyse
hayir olsun canim
tesekkurler canim Amin gelmesin kilolarimiz birdahaSağol canım, inşallah öyle olur.
Üşütme ise ayaklarının altına,azıcık da karnına kekikyağı sür canım iyi gelir.
Tebrik ederim canım, gitsin kilolar gelmesin bir daha.
Cnm benımde temmuzda 3. Senem doldu esım şimdiye kdr hıc hatırlamadı hep ben hedıye aldım bu sene sırf gıcıklıgına almadım unuttum dedım bu senede o hatırladı ve hedıye almış cok utandım
aynur sen loreal kayisili peeling onermistin almistim kullanyorum ama gecmiyo
Mutsuz bi pazartesi gününden herkese merhaba
Aynurcum eline sağlık liste için, hakkını helal et kaç haftadır yapıyorsun.
erkek karsedim hepder zor diye birsey yok imkansiz sadece biraz Zaman alir
ay adama bu Kadar yuklendim Burda simdi beni utandirir bide hatirlarmisboyle kalirmisim
ay cok heyecanliyim gelsede su 25i hatirlayip hatirlamayacagini gorsem
alemsin a
benimde genc kizken sivilcim yoktun ama simdi ara ara cikiyorsagol bilgi icin seker
hic karpuz suyu icmedimaffiyet olsun
bazen insanlar bos konusuyorlar önce kendi önüne bakip ondan sonra ellestirsinler ama yapmiyorlar o yüzde sen kimseyi takma seker kizsin hic kimse dörtdörtlük degil bu dünyada hepimizin kusurlari var elbet bizi seven böyle sevsin
ayy kızlar bugün anca gelebildiiim alışverişe çıktık tabak kaşık falan aldık banabenim tepkimi bi görmeniz lazımdı ama "allaaamm evime tahta kaşık aldım rende aldııımmm" diye saf saf seviniyom
ay ben sivilce sandıydım :26: yağ bezeleri için de bişey önereyim inşallah bu yarardemiştim ya hani buz kalıbına maden suyu döküp dondurdum onla yüzüme 1 haftadır masaj yapıyorum, gözümün altında 3 tane yağ bezesi vardı demin baktım 2 tane kalmış:124:
hayatım neden mutsuzsun :26:
olur mu ablacım helal olsun
çok hoşlaştım ben bu laftan
inşallah utandırır
dene bence hayatım mikkemmel oluyo
haklısın bidenemay benim özgüven tavan yaptı bugün totom kalktı oturamıyom çarşı dönüşü annemin arkadaşına uğradık benden 1 yaş büyük oğlu var ama pek samimi değiliz küçükken yanıma uğramazdı onların evine gidince odasından çıkmazdı, 2-3 yıldır da görmedi hiç, bugün de gelmicekti yanımıza ama annesi zorla getirdi içeri beni görünce böyle oldu çocuk bi selam verip odasına gider diyodum ama kalkana kadar yanımdan ayrılmadı bi iltifatlar bi iltifatlar çocuk resmen yazdı bana "ya yolda görsem tanımam valla ne kadar değişmişsin ne güzel olmuşsun ya" dedi kekeledi azcık da haftaya gideceğimi öğrenince üzüldü gariban ben de pek yüz vermedim eskiden o bana nasıl davranıyosa ben de öyle davrandım napalım küçükken o kadar soğuk davranmasaymış
evet benimde hosuma gidiyor o soz
bencede utandirsin yoksa cok moralim bozulucak
biz sana demiyomuyduk bak tescillendi guzel oldugun artik takma gereksiz insanlari sen cok guzelsin
simdi Hazir ol yakinda ayni iltifatlari eyupden duycaksin amaakin cocuga yuz vermemezlik yapma
herkese merhaba uzun zamandır kk takipçisiyim fakat yoğunluktan dolayı üye olup form konularına dahil olamadım hiç...2.doğumumdan sonra almış olduğum 25 kiloyu bu güne kadar veremedim açıkcası vermek içinde çabalamadım ama artık yeter dediğim bir noktada kendimi tutmaya başladım...1 ay oldu bu gün tartıldığımda 83 kg dan 79 a düştüğümü gördüm ve iyice motive oldum hazır olmuşkende aranıza katılmak istedim :) herkese tekrar merhaba umarım hepimiz hedefimize ulaşırız...
herkese merhaba uzun zamandır kk takipçisiyim fakat yoğunluktan dolayı üye olup form konularına dahil olamadım hiç...2.doğumumdan sonra almış olduğum 25 kiloyu bu güne kadar veremedim açıkcası vermek içinde çabalamadım ama artık yeter dediğim bir noktada kendimi tutmaya başladım...1 ay oldu bu gün tartıldığımda 83 kg dan 79 a düştüğümü gördüm ve iyice motive oldum hazır olmuşkende aranıza katılmak istedim :) herkese tekrar merhaba umarım hepimiz hedefimize ulaşırız...
kizlar topikdeki calismayan kizlar icin diyorum
su jilliani 3 Level ya Sabah 1i
oglen 2yi
aksamda 3u yapsak nasil olur acaba 10 gunde bitirsek bu isi ise yararmiki yoksa hergun tek levelmi yapmak lazim
bir hoşgeldin bile yokmu bana
Aramıza hoşgeldin canım, tabiiki telafi edebilirsin, moralini bozma, akşamları hafif geçir, gün içinde de dikkat ettin mi tamamdır.bana neler oluyor bilmiyorum
haftasonu hiç de diyette biriymişim gibi davranmadım (alkali su içme dışında). pazar sabah saat 14 de kadar süren bir brunchçok pişmanım çook
bu sabah bunun olumsuz neticesini gördüm tabii, bakmayın 73,5 gösterdiğine çizelgenin bu sabah ben tam olarak 74.0 kilo idim
sabah iki dilimle yapılan kaşarlı tost şekersiz çay, öğle yemeğinde ekmeksiz bir kase çorba, 4 tane yaprak sarma bir kase yoğurt, ara öğün tuzsuz bir adet domates, bol bol su içtim yeşil çay içtim. umarım telafi edebilir kötü geçen haftasonunu. ha bir de sabah akşam yürüyorum bir saatten fazla.
kızlar yaaa fit olmak istiyorum fiiit :) hadi motivation :)
Selam canım, hatırlıyorum ben seni. Hande hamile değil canım, tabiiki aramıza alırız.Merhaba güzel bayanlar
Burda yaklaşık 2 ay yazdım haftalık kilo veriyordum nerdeyse ama sonra niye gittim bende hatırlamıyorum :26: sizden ayrı kalmak yaramadı 69 kg ile geri döndüm. Bu arada en çok merak ettiğim Handenin hamile olup olmadığıbeni tekrar aranıza alır mısınız Burda olmazsam hedefe ulaşamayacağım belli oldu
Hoşgeldin canımherkese merhaba uzun zamandır kk takipçisiyim fakat yoğunluktan dolayı üye olup form konularına dahil olamadım hiç...2.doğumumdan sonra almış olduğum 25 kiloyu bu güne kadar veremedim açıkcası vermek içinde çabalamadım ama artık yeter dediğim bir noktada kendimi tutmaya başladım...1 ay oldu bu gün tartıldığımda 83 kg dan 79 a düştüğümü gördüm ve iyice motive oldum hazır olmuşkende aranıza katılmak istedim :) herkese tekrar merhaba umarım hepimiz hedefimize ulaşırız...
ayy kızlar bugün anca gelebildiiim alışverişe çıktık tabak kaşık falan aldık banabenim tepkimi bi görmeniz lazımdı ama "allaaamm evime tahta kaşık aldım rende aldııımmm" diye saf saf seviniyom
haklısın bidenemay benim özgüven tavan yaptı bugün totom kalktı oturamıyom çarşı dönüşü annemin arkadaşına uğradık benden 1 yaş büyük oğlu var ama pek samimi değiliz küçükken yanıma uğramazdı onların evine gidince odasından çıkmazdı, 2-3 yıldır da görmedi hiç, bugün de gelmicekti yanımıza ama annesi zorla getirdi içeri beni görünce böyle oldu çocuk bi selam verip odasına gider diyodum ama kalkana kadar yanımdan ayrılmadı bi iltifatlar bi iltifatlar çocuk resmen yazdı bana "ya yolda görsem tanımam valla ne kadar değişmişsin ne güzel olmuşsun ya" dedi kekeledi azcık da haftaya gideceğimi öğrenince üzüldü gariban ben de pek yüz vermedim eskiden o bana nasıl davranıyosa ben de öyle davrandım napalım küçükken o kadar soğuk davranmasaymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?