arkadaşlar sırf bunları yiyebilme fikri bile bizi diyet psikolojisinden kurtarır. yasak fikri diyet bozdurur. o yüzden diyetteyim diye düşünmeyin sakın. herşeyden yiyebilirim nasıl yapıp pişireceğimi bildikten sonra diye düşünün
birde ben bazen patatesleri kekik, nane, karabiberle harmanlayıp fırına veririm. köfteyide yağsız hazırlayıp beraber fırına veririm. köfte patates olur
özelliklede dün anlattığım patlatılmış mısır süper oluyo. yağın içinde yüzen patlamış mısır yerine 1 kaşık yağlı patlamış mısır yemek çok daha az kalorili ve sağlıklı. mısır yağda patlatıldığı için kalorili oluyo
alinazik kebabında altta patlıcan üstte kebap var. siz közleyin patlıcanları. üzerinede dün anlattığım kebap tarifini yapıp koyun. 1 dilim kepek ekmeğiyle kebap yeyin. aslında közlenmiş sebze ve 3 köfte kadar et yiyosunuz. diyet listesine uygun.
karnıyarık için patlıcanları alacalı uzunlamasına kabuğunu kes. suda beklet. az kıyma, biber, domates, soğan, sarımsak, baharatları tavada pişir ve patlıcanları doldur. geniş tencereye yerleştir. suyunu ekle. pişir. karnıyarık olsun. aslında yine haşlanmış sebze protein yiyosun. diyete uygun
ve arkadaşlar biz diyet yaptığımız için yediklerimize dikkat ediyoruz. dolayısıyla insülin derecemiz fırlamıyo. bi süre sonra size yadığım bu yiyecekler bizim için en çok seveceğimiz yiyecek oluyo. tatlı ve kalorili kek yemeğe alışık biri bu tarifi yese beğenmez ama bizim gibi tatlıyı kesmiş biri yese çok lezzetli gelir. mesela herşeyden az az yiyen kilosunu böyle korumaya çalışan yada zayıflamaya çalışan insanlar var. ama bakın gerçekte mutsuzlar. mecburlar bir ömür böyle az kek az pasta yemeye. oysaki yarı kek kimseyi tatmin etmez. halbuki keki benim tarif ettiğim gibi yapılıp yense hem sağlıklı hem kilo aldırmaz hemde yarım kek yemek zorunda kalınmaz. dolayısıyla daha mutlu olunur. ömür boyu yarım dilim kek yarım dilim pastayla idare edilmez arkadaşlar. üstelik o yarım dilim kek evet zarar vermez ama insülini çıkarır iştah açar. bir süre sonra tekrar yemek istenecek. zaten kiloyu yapan iştahtır. vücut ihtiyacı olan besin ve kaloriyi alınca başka bişey istemez. yani kek istiyorum cips istiyorum demez. çikolota istemez. zaten fazla yağlı olan bu besinlerdeki şeker ve yağ vücuda fazla gelince vücut bunları depo edip yağa dönüştürür kilo alırız. vücut sağlıklısın ister ve ihtiyacı kadarını kullanır ama iştah öyle değil. dünyaları yese asla doymaz. hep daha fazla ister. yedikçe yükselen kan şekeri daha çok cips, kola, pizza ister. ama insülin hormonunu sağlıklı yiyecekler yiyerek dengede tutarsak asla iştahımız açılmaz. bir ömür kilo almayız. incecik oluruz.
örneğin 1 bardak kola içen insana 1 bardak daha iç dense asla hayır demez. hayır diyen iradesini kullanır sadece. 1 bardak içen bir bardak daha içip kilo almayacağını bilse inanın onuda içer. çünkü sebep insülin hormonudur. kola içince yükselen kan şekeri iştah açar ve şekerli basit karbonhidratlı şeyler yemeye iter. çünkü basit karbonhidrat ve şeker çok çabuk sindirilip kana karışır ve insülini yükseltir. basit karbonhidrata en güzel örnek beyaz undan yapılmış tüm gıdalardır. beyaz ekmek, unlu mamüller, kekler, pizzalar. o yüzden kimse 1 dilim pizzayla yetinmez. iradesini kullanarak yetinmeye çalışıp mutsuz olur. örneğin hamburger protein açısından ve karbonhidrat açısından son derece iyidir. ama eğer hamburger basit karbonhidrattan yapılıyosa yani beyaz undan kmeği yapılıyosa, köftesi bol yağda kızartılıp birde içine bol mayonez gibi sağlıksız soslarla zenginleştiriliyosa elbette insülini fırlatacak elbette iştahımızı açacak elbette bir süre sonra yine hamburger yemek isteyeceğiz. oysaki benim tarif ettiğim gibi sağlıklı yapılsa insülin dengede kalacağı için iştahımız artmayacak ve doyduğumuzun farkına varacağız. insülin çıkarsa eğer asla doyma hissi hissedilmez
televizyonda pilates yapan bayanın fiziğine bakın bi. yağ oranı nekadar oz. sebebi pilates değil. zaten pilates yağ yaktırmaz. sebebi sağlıklı beslenme. o yüzden böyle zayıf. herşeyin sağlıklısını yapıyo ve yiyo. o yüzden kilo almıyo. birde pilatesle kaslarını şekillendiriyo güzel oluyo. bizde onun gibi olabiliriz o da kek yiyo. kendinden duydum. o da simit yiyo. tüm yemeklerden yiyo ama hiç hamburger yediğini duymadım. un olarakta tam buğday unu kullanıyo
ben kararımı verdim arkadaşlar bundan sonra asla beyaz un yemeyeceğim. tek beyaz unlu lüksüm simit olacak. sütlü çikolata yemiyeceğim. pizza yersem bile ayda yılda bir o da 3 dilimi geçmeyecek. patatessiz ve sossuz olacak ve kolayla değil ayranla yiyeceğimki iştahımı açmasın. o da istediğim kiloya inene kadar. yemeyeceğim. yedim yedim zamanında yağlı cipsleri, pizzaları, börekleri, çörekleri böle oldum. yiyodumda ne oluyodu sanki bidaha yemiyomudum yine yiyodum. börek yiyodum daha sonra canım yine istiyodu oysaki şimdi istemiyo. hamur işlerimi kepekli undan yapıcam. kızartma yerine fırınlama yapacağım bi ömür. dahada kilolu olmak ve üzülmek istemiyorum arkadaşlar. geçen dışarda yemek yedik. tavuk şiş yedim. yanında az bulgur vardı ve yeşillik onu yiyorum dışarda hep aynı restoranta gidiyorum ben. eşimde maşallah kebap üstü künefe yer. baktım o da doydu bende. o da yediklerinden zevk aldı bende. tek fark ben diyetimi bozmadım o büsürü kalori aldı
birde arkadaşlar bazen soğuk algınlığı kırıklık olduğunda süper iyi gelen tavuk çorba tarifim var. tavuk göğsünü haşlayıp didikliyoruz. ardından 1 kaşık yoğurdu alıştırma yaparak pişen tavuk suyuna döküyoruz. bunun için. yoğurda önce biraz su konur ve karıştırılır. ardından tavuk suyundan az az alıştırılarak konur. ve karıştırılır. kesilmesin diye. ve yoğurt tavuk suyuna katılır. ardından didiklenmiş tavuk eti konur ve tel şehriye eklenir. pişirilir. ben çok severim bu çorbayı. en sevdiğim çorbadır. geçen annemler gittiğimde yapmıştım. çok besleyici ve doyurucudur. annemler sen hep kendini düşünüyosun yağsız çorba yapmışın dediler ve kendi tabaklarına yağ boca ettiler. oysaki bana çok lezzetli geliyo bu çorba
elbette senin neler yaşadığını benden iyi kimse anlayamaz. o kadar diyet yapıpta sonra o kiloları geri alırsan yazık olur emeklerine. elbette seni bilgilendirmek bile acayip mutlu eder beni.