merhabalar tekrar, arkadaslarim, sevgili kizceler haftalik olusturmus oldugumuz listenin nasil yapilacagini anlatmaya calisacagim elimden geldigince
1-
"oncelikle konuya cevap ver 'e tikliyoruz (topige cevap yazmak icin tikladigimiz yere,pembe buyuk harflerle yazilmis olan kisim)
2- daha sonra yazilarimizi iletlerimizi yazdigimiz bos yerin ustunde bir suru simgeler var ya, oradaki simgelerden en alt siradaki (bu siranin sonunda goz isareti gibi birsey var iste bu sira))
ilk minik bir tablo sekli gibi olana tikliyoruz ( bilgisayarin faresini onun uzerine getirdiginizde, daha tiklamdan,
"table" diyor tam olarak ona tikliyoruz. tikladigimizda
http://file:///C:/Users/atxzy1/Desktop/70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor! - Cevapla.htm bu sekilde bir sayfanin acilmasi lazim , acilan sayfanin ortasinda
" Table properties" basligi var , bunu goruyorsaniz dogru yerdesiniz demektir.
sirasiyla sunlar yaziyor ve karsilarinda ici bos kutucuklar var:
Row (sira- dizi demek-yani listedeki yatay bolumler oluyor, buraya listede kac kisi yer alacaksa onu yaziyoruz mesela 10 gibi fakat siranin bir tanesini nickleri ve gecen hafta-baslangic gibi seyleri de yazacagimiz icin bir tane fazla sira yapiyoruz yani 10 kisi varsa 10+1 gibi)
columns ( sutun demek- baslangic-gecen hafta-bu hafta yazdigimiz kisimlar, bu kutucugada kac tane sutuna ihtiyacimiz varsa onu yaziyoruz genelde hepsini hesapladigimzda 9 sutun lazim oluyor; siralama 1.2.3. gibi, isimlerin yazildigi sutun, baslangic kilo, gecen hafta, bu hafta, giden/gelen, toplamda giden, hedef ve gulumsemelerin yazildigi sutun toplamda 9 tane)
width ( tablonun genisligi demek ben genelde
700 yazdim bu kutucuga ve tablo guzel gorunuyordu)
table style (burada ise tablonun nasil gozukmesini istiyorsak onu seciyoruz 3. secenek olan
" full grid" tablonun butun cizgilerinin gozukmesini sagliyor)
alingment ( burada ise 2. secenek olan
" center" secenegini seciyoruz.
simdi butun bu secenekleri anlatilana gore yapip
" OK" e tikladigimizda karsimiza bos tablomuz cikiyor. su sekilde;
[TABLE="class: grid, width: 700, align: center"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]nick[/TD]
[TD]baslangic kilo[/TD]
[TD]gecen hafta[/TD]
[TD]bu hafta[/TD]
[TD]giden/gelen[/TD]
[TD]toplamda giden[/TD]
[TD]hedef[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]theolog[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
icine ornek olsun diye bir kac sey yazdim, tablodaki her kutucugun icine tiklayarak gerekli bilgileri dolduruyoruz. Butun herkesi listeye yazdiktan sonra, listenin birincisini ilan etmek ve guzel dileklerimizi yazmak icin tablonun disindaki bosluga tikliyoruz veee yaziyoruzz. iste bu kadarrr
insallah acik ve anlasilir olmustur,
sorular olursa yine burdayim, he birde unutmadan butun herseyi yaptiktan sonra
" cevapla" secenegine tikliyoruz
benim detayli anlattigima bakmayin, acik olsun diye bu sekilde anlattim siz deneme yaparken bu mesaji ayri bir sayfa da yani ayri bir sekmede, kendi deneme yapacaginiz topik sayfasini ayri bir sekmede acip yaparsaniz daha kolay olabilir, bende simdi oyle yaptim
opuldunuz
:119::119::119::119::119::119::119::119::119::119: