Suzim bu nedir kız hemen sana ceza yarın en az 45 dakika spor yapıyon . Değilse bu hafta kesin artıya gececenmigdem bulaniyoryemek yemekden insan kendine bu eziyeti yaparmi
affiyet olsun canim güzel menün
iyiki ayirmadi bizihangi telefon var sende simdi güle güle kulan tatlim
ahada benim berbat menüm
sabah: bisi :26: (isarkadasi getirmis)
öglen dürüm kebap(isarkadasiyla yemege ciktik)
simdide kola iciyorum migde bulantim var bastirsin diyecok yagli yedim dokandi
Tamam canım bana uyar .Bu hafta kim yapıyor listeyievet canim ya sen yogunsun ben yogunum bu aralar denk gelmiyoruz
bizde liste sonuncusu yapsin diyorduk canim ceza olarak
Soğol canım. Doğru söylyon canım. Burası bile nasıl soğuk öğle okuldan geldikten sonra kilmayı sabaha kadar açıyom anca ısınıyoruz.Kız ne poğaçası
Ben de iyiyim canım aynı dertten muzdaribiz
Bak sen poğaçalara bak
Her zamanki gbi süpersin canım.
Of canım ya kim ki o hafta içi hafta içi gelen, erteleyemiyo musun?
Antalya bile soğuksa doğu illerini sen düşün:26: Yine de biz çok şanslıyız canım yaaa, kar-buz derdimiz yok.
Evet canım öğretmenim. Çok yoğun çalışyoruz ama yarım günüm kendime kalıyor. Birde güzel planlama yapınca herşeye vakti kalıyor.Evet yarim gun calismak iyi ogretmen falanmi sin cocuklarla oynadik fln demissin ordan cagrisim yapti da
Genelde bende hafta ici ne giderim nede kabul ederim ama esimin amcasinin oglu var zaman fln dinlemiyolar pek daha dun aksam dediler esim müsait degiliz demiş bugun yine aramis esimde gelmeyin diyememis oda hakli israrci olunca kirmak istememis mecbur gelicekler yani baska care yok
.
Ahh suzi gene yapmissin yapacagini yeme kizz yemee
S4 aldi kocacim saolsun canim benimm...
Ay menu degil kalori deposu masallah bide bastirsin diye kola niye iciyosun bari soda fln icsene Suzimmmm yaa
Erteledik aksam canim ama esimi bugun yine aramislar esimde bidaha kiramamis yukarda da yazmistim ztn
Allah kabul etsin canım. Bu ara ben de borçlarımı ödemeye niyet ediyom ama hep de ertleyorum. İşler yoğun. Aslında günler kısacık Borclarımızı ödesek ne güzel olur.kizlar bugun ben oruc tutuyorum hamilelikten kalan borclar dag gibiarada tutuyumda azalsin bari biraz dedim bu Sabah gaza geldim niyetlendim
Sabah : 2yumurta + 2dilim ekmek + yesil cay + 2badak su
aksam : bulgur pilavi + somon baligi + salata
aksam bol su icmem lazim :18::18::18::18:
Haklısın minderim.Yarın menümü ölçüleri ile yazarım canım. Senin gibi fotolarını paylaşmak isterim ama biraz tembel biraz da teklonojiyi kullanmada biraz özürlyüm.canim yeni basladigim icin 5-5,5 arasi yuruyorum ama duzenli spora gittigim zamanlar 8de yarim saat nefes nefese kalmadan kosuyordum
cikolatali gofret 100 kaloriyi gecmiyorsa sorun yok.geciyorsa al sana.madem cis yedin aksam ekmek yemeseydin keske
sen su ogle arasi tosttan kurtulsan gidecek kilolaritinayla sac cekilir
canim kac kepce kac but onlari da yazarsan yorum yapabiliriz
yesilcay da kafein var diye biliyorum suzimmama ben kahve ile uyanmayi tercih ediyorummm
tamam tatlim,yazdiklarim sadece sana yonelik degil canim herkes icinSuzim bu nedir kız hemen sana ceza yarın en az 45 dakika spor yapıyon . Değilse bu hafta kesin artıya gececen
Tamam canım bana uyar .Bu hafta kim yapıyor listeyi
Soğol canım. Doğru söylyon canım. Burası bile nasıl soğuk öğle okuldan geldikten sonra kilmayı sabaha kadar açıyom anca ısınıyoruz.
Evet canım öğretmenim. Çok yoğun çalışyoruz ama yarım günüm kendime kalıyor. Birde güzel planlama yapınca herşeye vakti kalıyor.
Misafir için kolay gelsin. Bazen yapacak şey kalmıyor
Allah kabul etsin canım. Bu ara ben de borçlarımı ödemeye niyet ediyom ama hep de ertleyorum. İşler yoğun. Aslında günler kısacık Borclarımızı ödesek ne güzel olur.
Haklısın minderim.Yarın menümü ölçüleri ile yazarım canım. Senin gibi fotolarını paylaşmak isterim ama biraz tembel biraz da teklonojiyi kullanmada biraz özürlyüm.
canim yeni basladigim icin 5-5,5 arasi yuruyorum ama duzenli spora gittigim zamanlar 8de yarim saat nefes nefese kalmadan kosuyordum
cikolatali gofret 100 kaloriyi gecmiyorsa sorun yok.geciyorsa al sana.madem cis yedin aksam ekmek yemeseydin keske
bilmem kii guatr için falan gitmiştim zamanında o zman öyle bişey osa söylerlerdi herhalde tekrar mı gitsem acaba :26:
kiz masallah da dedim
sagol bebegimsende haftaya fazlasiyla verirsin ben inaniyorum
metobolizma şaşırcağına tartı şaşırmış
canim yeni basladigim icin 5-5,5 arasi yuruyorum ama duzenli spora gittigim zamanlar 8de yarim saat nefes nefese kalmadan kosuyordum
sen su ogle arasi tosttan kurtulsan gidecek kilolaritinayla sac cekilir
canim kac kepce kac but onlari da yazarsan yorum yapabiliriz
yesilcay da kafein var diye biliyorum suzimmama ben kahve ile uyanmayi tercih ediyorummm
arkadaslar,
genelde yorumlarda yaziyorum ama hic dikkat edilmiyor..lutfen yediklerinizi kasik,kepce,vs olarak miktarini belirtin..
peynir zeytin diyorsun mesela..peynirin buyuklugu ne 1 kibrit kutusu mu ne yani..ayni sekilde 1 tabak fasulye yemegi..kac kepce bu yemek? ya da kofte..kac tane?
eger miktar belirtmezseniz yorum yapmayacagim yediklerinize haberiniz olsun..
ne yediginizin yaninda NE KADAR YEDIGINIZ DE ONEMLI....
minderbob menusunu sunar
sabah
Eki Görüntüle 890973 Eki Görüntüle 890972
1 tane krep uzerine 3-4 dilim domates ve peynir
1 bardak filtre kahve
ara
is cok yogundu..yapamadim
ogle
Eki Görüntüle 890974
mercimek,tel sehriye hasladim .. marul,maydonoz,dereotu ve yogurtlu salata yaptim.
hepsini yiyemedim.3te biri kaldi..
1 mandalina
ara
yarim porsiyon muzlu muhallebi
1 porsiyon muhallebi 173 kaloriymis..yarim porsiyonu 100 kaloriyi gecmez diye dusunuyorumsiz ne dersiniz:26:
aksam
Eki Görüntüle 890976 Eki Görüntüle 890977
yarim kase kuru fasulye
4 kasik yogurt
lahana tursusuu:18::18::18:
tursuya dayanamiyorum yaaa..bugun sali diye yedim..carsamba persembe yemiycem soz
1 yıl mı o zaman affedeyim seninaptin suzimmmmmm evde varsa ananas ye hemen atsin o yaglari bagirsaklardan, bagirsaklarini hizli ve hemen calistircak ye arkasindan metabolizman yaksin onlari
ya fadime ablamm annecim yapmis diye yedim sonra da bir hesapladim en son 1 yil once yemisim pogacabir de benim gicik metabolizmami boyle sasirtayim dedim ama bu sefer de bayagi sasti kaldi , sabah bir tartildim 64.2 ciktim iyi mi :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:
Allah kabul etsin canım, benim de var borçlarım, alsında tam oruç tutulacak zaman.kizlar bugun ben oruc tutuyorum hamilelikten kalan borclar dag gibiarada tutuyumda azalsin bari biraz dedim bu Sabah gaza geldim niyetlendim
Sabah : 2yumurta + 2dilim ekmek + yesil cay + 2badak su
aksam : bulgur pilavi + somon baligi + salata
aksam bol su icmem lazim :18::18::18::18:
Haklısın canım.arkadaslar,
genelde yorumlarda yaziyorum ama hic dikkat edilmiyor..lutfen yediklerinizi kasik,kepce,vs olarak miktarini belirtin..
peynir zeytin diyorsun mesela..peynirin buyuklugu ne 1 kibrit kutusu mu ne yani..ayni sekilde 1 tabak fasulye yemegi..kac kepce bu yemek? ya da kofte..kac tane?
eger miktar belirtmezseniz yorum yapmayacagim yediklerinize haberiniz olsun..
ne yediginizin yaninda NE KADAR YEDIGINIZ DE ONEMLI....
Teşekkürler canım, 2.kere süzdürerek içmek ne fayda sağlayacak ki, biz günde 1 fincan içiyoruz zaten, fazlası derken günlük 3-4 bardak mı kast ediliyor acaba?ALINTIDIR
- [h=2]Yeşil çayında en belirgin özelliklerinden birisi stresi azaltma ve rahatlama yönünde önemli bir rol oynaması oluyor.
[/h]- [h=2]Yeşil çay bilindiği gibi 30 dakikada kritik damarları açarak, kan pıhtılaşmasının önlenmesini sağlıyor. [/h]
- İçerisinde kafein olması nedeni ile çok fazla tüketimi, uyku bozukluğuna yol açarak beraberinde uykusuzluğun tetiklediği rahatsızlıkları getirebilmektedir.
- Folikasit seviyesini olumsuz yönde etkileyebileceği tespit edildiğinden hamile bayanların yeşil çay tüketiminden uzak durmaları tavsiye edilir. Yine bebek emziren bayanlar için, içerisindeki kafein miktarından bebeğin uyku düzeninin bozulabileceği söylenerek yeşil çayı fazla tüketmemeleri önerilmektedir.
- yeşil çay normalden fazla tüketildiğinde en başta, böbreklere olumsuz yönde etki eder.
- Yeşil çay fazla tüketildiğinde, bulantı kusma sık idrara çıkma gibi rahatsızlıklara da sebep olabilmektedir.
Kanser hastalarının tedavisinde endike edilen yeşil çay üzerine bir takım araştırmalar yapılmıştır. Tedavi sürecinde , tedaviye yardımcı olması için kullanılan yeşil çayın, araştırmalar sonucunda tümör hücrelerinin ölümlerini engellediği ortaya çıkarıldı. Ve bazı kanser hastalarının tedavisinde artık yeşil çay kesinlikle tavsiye edilmemektedir.
- Günümüzde zararlarını hiç düşünmeyen ve araştırmayan, Yeşil çay bağımlıları bulunduğunu biliyor muydunuz ? Yeşil çay bağımlılarının yapılan bir araştırma sonucuna göre çok ciddi derecede risk taşıdığı açıklanmıştır.
- Kafeine duyarlı kişiler, kafein kullanımı yasak olan hastalar yeşil çay kullanmamalıdır.
- Dipnot olarak, fazla tüketilen yeşil çayın zararlarını görmek istemiyorsak, yeşil çayı demledikten sonra 30 sn. bekleterek demini dökerek, yeniden demlerseniz kafein etkisini ve antioksidanları azaltacaktır.
Ara öğünler 100 kalori civarı olacakya, olmuş bence, yarım yemişsin, diyet sonrasında da hayatımızda tatlı olmayacak mı, hiç değilse şimdi de yiyerek nefsini körlemişsin, ben de öyle yapıyorum. Tabii ben yarımda kalma konusunda sıkıntılıyımminderbob menusunu sunar
sabah
Eki Görüntüle 890973 Eki Görüntüle 890972
1 tane krep uzerine 3-4 dilim domates ve peynir
1 bardak filtre kahve
ara
is cok yogundu..yapamadim
ogle
Eki Görüntüle 890974
mercimek,tel sehriye hasladim .. marul,maydonoz,dereotu ve yogurtlu salata yaptim.
hepsini yiyemedim.3te biri kaldi..
1 mandalina
ara
yarim porsiyon muzlu muhallebi
1 porsiyon muhallebi 173 kaloriymis..yarim porsiyonu 100 kaloriyi gecmez diye dusunuyorumsiz ne dersiniz:26:
aksam
Eki Görüntüle 890976 Eki Görüntüle 890977
yarim kase kuru fasulye
4 kasik yogurt
lahana tursusuu:18::18::18:
tursuya dayanamiyorum yaaa..bugun sali diye yedim..carsamba persembe yemiycem soz
Teşekkürler canım.kizlar diyetkolik.com diye bir site var..diyete dair hersey var..incelemenizi tavsiye ederim
Sağlıklı diyet yemekleri hazırlamak için öneriler;
1- Sağlıklı besinleri sağlıklı yöntemlerle pişirmek oldukça önemlidir. Sağlıklı pişirme yöntemleri haşlama, ızgara, buğulama, buharda ve fırında pişirme şeklinde sıralanabilir. Kavurma ve kızartma gibi yöntemler ise kanserojen ögelerin oluşmasına neden olur.
2- Et yemekleri ilave yağa ihtiyaç duymaz. Bu nedenle et giren yemeklere ilave yağ eklemeyin.
3- Etler aşırı sıcakla karşılaştıklarında yüzeyindeki proteinlerin katılaşır ve ısı etin iç kısımlarına ulaşmakta zorlanır ve etin iç kısımları yeterince pişmez. Bu da sindirimi zorlaştırır.
4- Yemeklerim az yağlı diyorsanız bir kez daha gözden geçirin. 1 kg sebze yemeği için 2 yemek kaşığı sıvıyağ yeterli olacaktır.
5- Taze sebzeler önce ayıklanmalı, yıkanmalı, doğranmalı ve sonra pişirilmelidir. Yeterli suda ve yeterli sürede pişirmek vitamin kayıplarını önlemek açısından önemlidir. Sebzeler olabildiğince bütünce kullanılmalı ve kabuklarıyla birlikte tüketilmeli.
6- Sebzelerin rengini koruması ve hafif çiğ kalması vitaminlerden yüksek yararlanım açısından önemlidir. Yemek yapmaya vaktim yok diyorsan bir tencereye su koy ve kevgirini tencereye yerleştir. Kevgirin içine koyduğun sebzeleri bu yöntemle zahmetsiz ve sağlıklı bir şekilde pişirebilirsin.
7- Makarna, erişte gibi besinlerin suları dökülmemelidir. Dökülen suyla birlikte B vitaminleri kayıpları yaşanmaktadır.
8- Kurubaklagillerin haşlama suları dökülmemeli, soda, maden suyu eklenmemelidir. Kurubaklagiller yeterince pişirildiğinde sindirimi kolaylaşacaktır.
9- Yumurta çiğ tüketilmemelidir. Çiğ yumurtanın sindirimi zordur bunun yanında çiğ yumurtadan geçen ve hastalık oluşumuna neden olan salmonella bakterisinin çiğ yumurtadan geçmesi mümkündür.
10- Çiğ süt ve çiğ sütten elde edilen peynirleri tüketmeyin. UHT ve pastörize sütler ısıl işlemden geçirildiğinden kaynatılmadan kullanılabilir. Sağlıklı ve doğal olduğu düşünülerek alınan açık sütler bulaşan maddeye maruz kalmasa dahi pişirme yöntemi yanlış olduğunda vitamin kayıplarına neden olmaktadır. Isıl işlem uygulanmamış süt kabarmaya başladıktan sonra 4-5 dakika pişirilmelidir.
Görüldüğü gibi diyet yemekleri hazırlamada önemli olan sadece yağsız, tuzsuz ve belirli besinler özellikle de sebzeler kullanılarak hazırlanan yemek demek değildir. Tüm besin ögelerinden almak ve farklı besin gruplarını nasıl tüketeceğini bilmek diyet yemekleri hazırlamada önemli yer tutmaktadır.Diyet yemekleri hazırlamak zannedildiği kadar zor değildir. Diyet yemeği, kereviz, lahana, brokoliden oluşan lezzetsiz bir yemek anlamına gelmez. Önemli olan doğru besinleri doğru pişirme teknikleri kullanarak hazırlamaktır.
Teşekkürler canım.Yazan Dyt. Esra IŞIKDEMİR
''Yemiyorum peki neden kilo veremiyorum?'' Bu soruyu çok sık duyar olduk. ''Aslında ben çok az yerim'' diyenler çoğalıyor. Fakat bu durum, aslında kilo vermeyi engelleyen en büyük düşmanımız!
Çoğu danışanım, sadece sabah ve akşam öğünlerini tükettiğini söyler; çünkü aralarda yemiş olduğu porsiyonu küçük ama zararı büyük atıştırmalıkları yemekten saymaz. İşte uzak durmamız gereken ilk düşman:
Abur cubur
Abur cuburlar, keyfi kısa sürdüğü ve tokluk hissi yaratmadığı için 'Ne yediniz?' sorusuna verilen cevaplarda yer almaz. Günlük almamız gereken kaloriye bizi hızlıca ulaştıran; fakat besin değerleri oldukça düşük olan atıştırmalıklardır. Bunları tüketiyorsanız, ''Ben yemiyorum!'' demek hata olur.
İşte ikinci düşman;
Ara öğünsüz diyet
Yapılan çalışmalar, ara öğün tüketen kişilerin metabolizmalarının, tüketmeyenlere göre daha hızlı çalıştığını ortaya koymuştur. Ana öğünlerden 2,5 - 3 saat sonra tüketilecek ara öğünler, metabolizma hızını artırarak kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Böylece hem açlığınızı bastırırsınız, hem de bir sonraki öğünde daha az yersiniz. Bu şekilde yağ yüzdenizde azalma sağlayarak, sağlıklı kilo verebilirsiniz.
Bir diğer düşmansa;
Kahvaltısız bir gün
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Yapılan çalışmalar, kahvaltı yapmayan bireylerde obezite görülme sıklığının, kahvaltı yapanlara oranla daha yüksek olduğunu göstermektedir. Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak, zinde olmanızı sağlar ve günün ilk saatlerinden itibaren metabolizmanızın hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Kıtlık teorisini unutmayın. Besinler aracılığıyla enerji alınmadığında, vücut metabolizma hızını düşürerek, yağ dokusu depolamaya başlar. Bu nedenle, sağlıklı ve dengeli beslenerek kilo vermeyi hedefleyin.
Unutmayın, yemeyerek kilo veremezsiniz!
Ay canım benim yaa, demek ondan değilmişöfff tahlil yaptırdım ondan da değilmiş
benim boğazımdan herhal
inşallah canım :26:
gene nöbetteyim
bugünlerde yoğunum canlarım beni affedin
öpüldünüz
Teşekkür ederiz canım, sebebi ziyaretini öğrenebilir miyim? Öylesine komşuluğa mı uğradın, bir arkadaşa mı baktın?:26::26:HERKESE GUNAYDINN KIZLAR
BEN 3. Takımdan merve
Hepinize saglıklı, güzel menülü,mutlu , umutlu, huzurlu sevdıklerınızle beraber bi gün gecirmenizi diliyorumm
Hedef kılolarınıza tez zamanda ulasmanız dılegıyle HOŞCAKALIN
burasıda çok soğuk heryere kar yağıyor ayazı bize geliyorGünaydın kızlarrr,
Felakat bir soğuk var burda kızlar amaaaa akşam üşenmedim kalktım sporumu yaptım, leslie 3 mil yaptım
Üşeniyom normalde, üşenmesem de 3 gün yapsam en az iyi olcak.
bence bırakma canım burayıgünaydıın kızlaaar
güzel birgün olsun insallah
iş ev işi yemek...derken gelemiyorum kızlar
düşünüyorum arada bir merhaba de cumaları bildirimlere gel olmuyor tamamen bırakayım diyorum:26: ama bırakmakda istemiyorum off öyle işte:44:
zaten çok düzensiz yiyorum kendimle hiç ilgilenemiyorum:26:
bir anca düzene sokmam lazım ..
herkes iyidir umarım
ne vat ne yok topikde kim bana dedikoduları anlatıcak
suzim kola mideni bastırmaz bencemigdem bulaniyoryemek yemekden insan kendine bu eziyeti yaparmi
simdide kola iciyorum migde bulantim var bastirsin diyecok yagli yedim dokandi
fadimeee mineee mindeerr ne bakıyonuz kızz
anlatsanıza dedikoduları geç kalıyoom
Ne anlatalım şekerimfadimeee mineee mindeerr ne bakıyonuz kızz
anlatsanıza dedikoduları geç kalıyoom
selam kızlar nabersiniz?
ben tüstüm size kimse beni tebrik etmedi
ilk defa birinci oldum ayoll
Ne anlatalım şekerim
Betül doktora gitmiş, herşey normal çıkmış,
Theolog küstü bize liste yapmıyo,
Hande işyeirnde arkadaşıyla kavga etmiş,
Gurbetin sınavı var 3 gün sonra
Merve döndü kürkçü dükkanına
Minder hergün resimli güzel menüler paylaşıyo
Zayıfla güzel gidiyo bu hafta
Mine rekor kırdı liste 1.si oldu,
Suziii yine kendini yemeye vurdu mide fesadı geçiriyo
ben yine şişko artılarla devam ediyom
başka unuttuğum kimler varsa kusura kalmasın gariii, bu kadar hatırlayıverdim.
:119::119::119::119::119::119:
oldu mu şekerim, theologun liste bırakma mesajıyla şok olduğum için unutmuşumdur.
Bu hafta nasıl gidiyor, toparlayabildin mi?
Günaydın kızlarrr,
Felakat bir soğuk var burda kızlar amaaaa akşam üşenmedim kalktım sporumu yaptım, leslie 3 mil yaptım
Üşeniyom normalde, üşenmesem de 3 gün yapsam en az iyi olcak.
Ne anlatalım şekerim
Betül doktora gitmiş, herşey normal çıkmış,
Theolog küstü bize liste yapmıyo,
Hande işyeirnde arkadaşıyla kavga etmiş,
Gurbetin sınavı var 3 gün sonra
Merve döndü kürkçü dükkanına
Minder hergün resimli güzel menüler paylaşıyo
Zayıfla güzel gidiyo bu hafta
Mine rekor kırdı liste 1.si oldu,
Suziii yine kendini yemeye vurdu mide fesadı geçiriyo
ben yine şişko artılarla devam ediyom
başka unuttuğum kimler varsa kusura kalmasın gariii, bu kadar hatırlayıverdim.
:119::119::119::119::119::119:
oldu mu şekerim, theologun liste bırakma mesajıyla şok olduğum için unutmuşumdur.
Bu hafta nasıl gidiyor, toparlayabildin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?