70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Suzim bu nedir kız hemen sana ceza yarın en az 45 dakika spor yapıyon . Değilse bu hafta kesin artıya gececen

evet canim ya sen yogunsun ben yogunum bu aralar denk gelmiyoruz
bizde liste sonuncusu yapsin diyorduk canim ceza olarak
Tamam canım bana uyar .Bu hafta kim yapıyor listeyi

Soğol canım. Doğru söylyon canım. Burası bile nasıl soğuk öğle okuldan geldikten sonra kilmayı sabaha kadar açıyom anca ısınıyoruz.

Evet canım öğretmenim. Çok yoğun çalışyoruz ama yarım günüm kendime kalıyor. Birde güzel planlama yapınca herşeye vakti kalıyor.
Misafir için kolay gelsin. Bazen yapacak şey kalmıyor

Allah kabul etsin canım. Bu ara ben de borçlarımı ödemeye niyet ediyom ama hep de ertleyorum. İşler yoğun. Aslında günler kısacık Borclarımızı ödesek ne güzel olur.

Haklısın minderim.Yarın menümü ölçüleri ile yazarım canım. Senin gibi fotolarını paylaşmak isterim ama biraz tembel biraz da teklonojiyi kullanmada biraz özürlyüm.

tamam tatlim,yazdiklarim sadece sana yonelik degil canim herkes icin.ben de kasik kasik olcu yazmaktansa foto cekmeyi daha kolay buluyorumeger istersen yanina kucuk bir not defteri al,yazdiklarini surekli yaz..yazdiklarini gorunce cok fazla yemek yemek istemezsin isallah

208 kaloriymiş minnacık şey yahu:18:
bende bu akşam yürüsem keşkehergün niyetlenip eve gidince bi bahane buluyorum

minderbob menusunu sunar

sabah

1 tane krep uzerine 3-4 dilim domates ve peynir
1 bardak filtre kahve

ara
is cok yogundu..yapamadim

ogle

mercimek,tel sehriye hasladim .. marul,maydonoz,dereotu ve yogurtlu salata yaptim.
hepsini yiyemedim.3te biri kaldi..
1 mandalina

ara
yarim porsiyon muzlu muhallebi
1 porsiyon muhallebi 173 kaloriymis..yarim porsiyonu 100 kaloriyi gecmez diye dusunuyorumsiz ne dersiniz:26:

aksam

yarim kase kuru fasulye
4 kasik yogurt
lahana tursusuu:18::18::18:

tursuya dayanamiyorum yaaa..bugun sali diye yedim..carsamba persembe yemiycem soz

kizlar diyetkolik.com diye bir site var..diyete dair hersey var..incelemenizi tavsiye ederim

Sağlıklı diyet yemekleri hazırlamak için öneriler;

1- Sağlıklı besinleri sağlıklı yöntemlerle pişirmek oldukça önemlidir. Sağlıklı pişirme yöntemleri haşlama, ızgara, buğulama, buharda ve fırında pişirme şeklinde sıralanabilir. Kavurma ve kızartma gibi yöntemler ise kanserojen ögelerin oluşmasına neden olur.
2- Et yemekleri ilave yağa ihtiyaç duymaz. Bu nedenle et giren yemeklere ilave yağ eklemeyin.
3- Etler aşırı sıcakla karşılaştıklarında yüzeyindeki proteinlerin katılaşır ve ısı etin iç kısımlarına ulaşmakta zorlanır ve etin iç kısımları yeterince pişmez. Bu da sindirimi zorlaştırır.
4- Yemeklerim az yağlı diyorsanız bir kez daha gözden geçirin. 1 kg sebze yemeği için 2 yemek kaşığı sıvıyağ yeterli olacaktır.
5- Taze sebzeler önce ayıklanmalı, yıkanmalı, doğranmalı ve sonra pişirilmelidir. Yeterli suda ve yeterli sürede pişirmek vitamin kayıplarını önlemek açısından önemlidir. Sebzeler olabildiğince bütünce kullanılmalı ve kabuklarıyla birlikte tüketilmeli.
6- Sebzelerin rengini koruması ve hafif çiğ kalması vitaminlerden yüksek yararlanım açısından önemlidir. Yemek yapmaya vaktim yok diyorsan bir tencereye su koy ve kevgirini tencereye yerleştir. Kevgirin içine koyduğun sebzeleri bu yöntemle zahmetsiz ve sağlıklı bir şekilde pişirebilirsin.
7- Makarna, erişte gibi besinlerin suları dökülmemelidir. Dökülen suyla birlikte B vitaminleri kayıpları yaşanmaktadır.
8- Kurubaklagillerin haşlama suları dökülmemeli, soda, maden suyu eklenmemelidir. Kurubaklagiller yeterince pişirildiğinde sindirimi kolaylaşacaktır.
9- Yumurta çiğ tüketilmemelidir. Çiğ yumurtanın sindirimi zordur bunun yanında çiğ yumurtadan geçen ve hastalık oluşumuna neden olan salmonella bakterisinin çiğ yumurtadan geçmesi mümkündür.
10- Çiğ süt ve çiğ sütten elde edilen peynirleri tüketmeyin. UHT ve pastörize sütler ısıl işlemden geçirildiğinden kaynatılmadan kullanılabilir. Sağlıklı ve doğal olduğu düşünülerek alınan açık sütler bulaşan maddeye maruz kalmasa dahi pişirme yöntemi yanlış olduğunda vitamin kayıplarına neden olmaktadır. Isıl işlem uygulanmamış süt kabarmaya başladıktan sonra 4-5 dakika pişirilmelidir.

Görüldüğü gibi diyet yemekleri hazırlamada önemli olan sadece yağsız, tuzsuz ve belirli besinler özellikle de sebzeler kullanılarak hazırlanan yemek demek değildir. Tüm besin ögelerinden almak ve farklı besin gruplarını nasıl tüketeceğini bilmek diyet yemekleri hazırlamada önemli yer tutmaktadır.Diyet yemekleri hazırlamak zannedildiği kadar zor değildir. Diyet yemeği, kereviz, lahana, brokoliden oluşan lezzetsiz bir yemek anlamına gelmez. Önemli olan doğru besinleri doğru pişirme teknikleri kullanarak hazırlamaktır.

Yazan Dyt. Esra IŞIKDEMİR

''Yemiyorum peki neden kilo veremiyorum?'' Bu soruyu çok sık duyar olduk. ''Aslında ben çok az yerim'' diyenler çoğalıyor. Fakat bu durum, aslında kilo vermeyi engelleyen en büyük düşmanımız!

Çoğu danışanım, sadece sabah ve akşam öğünlerini tükettiğini söyler; çünkü aralarda yemiş olduğu porsiyonu küçük ama zararı büyük atıştırmalıkları yemekten saymaz. İşte uzak durmamız gereken ilk düşman:

Abur cubur
Abur cuburlar, keyfi kısa sürdüğü ve tokluk hissi yaratmadığı için ‘'Ne yediniz?'’ sorusuna verilen cevaplarda yer almaz. Günlük almamız gereken kaloriye bizi hızlıca ulaştıran; fakat besin değerleri oldukça düşük olan atıştırmalıklardır. Bunları tüketiyorsanız, ''Ben yemiyorum!'' demek hata olur.

İşte ikinci düşman;

Ara öğünsüz diyet
Yapılan çalışmalar, ara öğün tüketen kişilerin metabolizmalarının, tüketmeyenlere göre daha hızlı çalıştığını ortaya koymuştur. Ana öğünlerden 2,5 - 3 saat sonra tüketilecek ara öğünler, metabolizma hızını artırarak kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Böylece hem açlığınızı bastırırsınız, hem de bir sonraki öğünde daha az yersiniz. Bu şekilde yağ yüzdenizde azalma sağlayarak, sağlıklı kilo verebilirsiniz.

Bir diğer düşmansa;

Kahvaltısız bir gün
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Yapılan çalışmalar, kahvaltı yapmayan bireylerde obezite görülme sıklığının, kahvaltı yapanlara oranla daha yüksek olduğunu göstermektedir. Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak, zinde olmanızı sağlar ve günün ilk saatlerinden itibaren metabolizmanızın hızlı çalışmasına yardımcı olur.

Kıtlık teorisini unutmayın. Besinler aracılığıyla enerji alınmadığında, vücut metabolizma hızını düşürerek, yağ dokusu depolamaya başlar. Bu nedenle, sağlıklı ve dengeli beslenerek kilo vermeyi hedefleyin.
Unutmayın, yemeyerek kilo veremezsiniz!

bilmem kii guatr için falan gitmiştim zamanında o zman öyle bişey osa söylerlerdi herhalde tekrar mı gitsem acaba
:26:

öfff tahlil yaptırdım ondan da değilmiş
benim boğazımdan herhal

kiz masallah da dedim

sagol bebegim sende haftaya fazlasiyla verirsin ben inaniyorum

inşallah canım :26:

gene nöbetteyim
bugünlerde yoğunum canlarım beni affedin
öpüldünüz

metobolizma şaşırcağına tartı şaşırmış

aynen oyle oldu canım ya

ayyyyyyyyyy yavas cekkkkkk cok acıdı cokkkkkk

tamam kuzum yazarız bundan sonra

ay guzel menu seker o kadar tursudan bırsey olmaz azcık bagırsakların tuzlansın

Son düzenleme:
1 yıl mı o zaman affedeyim seniAnnem demişsin de, annen de mi yurtdışında canım?

Allah kabul etsin canım, benim de var borçlarım, alsında tam oruç tutulacak zaman.

Haklısın canım.

Teşekkürler canım, 2.kere süzdürerek içmek ne fayda sağlayacak ki, biz günde 1 fincan içiyoruz zaten, fazlası derken günlük 3-4 bardak mı kast ediliyor acaba?
Ara öğünler 100 kalori civarı olacakya, olmuş bence, yarım yemişsin, diyet sonrasında da hayatımızda tatlı olmayacak mı, hiç değilse şimdi de yiyerek nefsini körlemişsin, ben de öyle yapıyorum. Tabii ben yarımda kalma konusunda sıkıntılıyım
Teşekkürler canım.

Teşekkürler canım.

öfff tahlil yaptırdım ondan da değilmiş
benim boğazımdan herhal

inşallah canım :26:

gene nöbetteyim
bugünlerde yoğunum canlarım beni affedin
öpüldünüz
Ay canım benim yaa, demek ondan değilmişToparlarsın inşallah canikom sıkma canını.
İşine bak sen canım, arada uğrasan yeter.

Günaydın kızlarrr,
Felakat bir soğuk var burda kızlar amaaaa akşam üşenmedim kalktım sporumu yaptım, leslie 3 mil yaptım
Üşeniyom normalde, üşenmesem de 3 gün yapsam en az iyi olcak.

HERKESE GUNAYDINN KIZLAR
BEN 3. Takımdan merve
Hepinize saglıklı, güzel menülü,mutlu , umutlu, huzurlu sevdıklerınızle beraber bi gün gecirmenizi diliyorumm
Hedef kılolarınıza tez zamanda ulasmanız dılegıyle HOŞCAKALIN

YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI
Dengeli beslenmek için kuşkusuz her besin grubundan tüketmek gerekiyor. Türk mutfağında sıkça kullanılan kurubaklagiller de besin değeri yüksek yiyeceklerden. Ancak kurubaklagillerden yeşil mercimek neredeyse bir şifa deposu. Zayıflamak istiyorsanız, bağışıklığım kuvvetlensin istiyorsanız, bağırsaklarım düzenli çalışsın istiyorsanız işte bu mucizeyi yani "yeşil mercimeği" sofralarınızdan eksik etmeyin.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya yeşil mercimeğin mucizevi özelliklerini anlatıyor:

• İyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Besinlerin ısı etkisi dediğimiz bir mekanizma ile metabolizma hızını hafif arttırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir.

• Iyi bir bitkisel karbonhidrat kaynağıdır. Yani vücuda kaliteli şeker verir. Özellikle zayıflarken beslenmede günlük alınan kalori azaltılır. Eğer kişi tek yönlü besleniyorsa yeterli şeker alamadığı için buna bağlı halsizlik, yorgunluk, bitkinlik yaşayabibilir. Oysa salatalarına ekleyeceği 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış yeşil mercimek vücuda yeterli şekeri verir ve diyete bağlı bu semptomların görülme durumu azalır.

• İyi bir lif kaynağıdır. Lifler bitkilerin hücre duvarında olan bileşenlerdir. Beslenme ile mideye girdiklerinde şişerler ve hacim oluştururlar. Bu durumda da az yemeye bağlı acıkma hissi azalır yani daha tok kalarak diyete uyum süreci kolaylaşır.

• Mercimek bağırsaklarda ilerlerken bağırsak hareketlerini arttırır. Iyi bir metabolizma iyi bir boşaltım sisteminde geçer. Boşaltım sisteminin iyileşmesi zayıflamayı kolaylaştırır.

• Mercimek bir fitoöstrojendir. Yani vücutta kısmi östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir besindir. Özellikle menopoz semptomlarını hafifletir. Meme, rahim kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden korur. Ancak bu hastalıkların tanısını alan hastaların bu yiyecekten kaçınmasında fayda var, çünkü kısmi östrojen etkisi bu hastalıklara iyi gelmez.

• Mercimek çok iyi bir demir kaynağıdır aynı zamanda. Özellikle yumurta veya kıyma ile birlikte pişirilmesi demir açısından daha da zenginleştirir. Yanında bol limonlu bir salata ile tüketilmesi demirin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar.

• Potasyum oranı yüksektir. Bu özelliği tansiyonu düşürür ve dengeler. Kiloya bağlı tansiyonu olanlarda çok etkilidir. Hem zayıflatır hem tansiyonu düşürür.

• Kolesterol içeriği sıfır olan bir protein olduğu için kolesterol yüksekliği olanlar güvenle kullanabilir.

Teşekkür ederiz canım, sebebi ziyaretini öğrenebilir miyim? Öylesine komşuluğa mı uğradın, bir arkadaşa mı baktın?:26::26:

günaydıın kızlaaar
güzel birgün olsun insallah
iş ev işi yemek...derken gelemiyorum kızlar
düşünüyorum arada bir merhaba de cumaları bildirimlere gel olmuyor tamamen bırakayım diyorum:26: ama bırakmakda istemiyorum off öyle işte:44:
zaten çok düzensiz yiyorum kendimle hiç ilgilenemiyorum:26:
bir anca düzene sokmam lazım ..
herkes iyidir umarım
ne vat ne yok topikde kim bana dedikoduları anlatıcak

Günaydın kızlarrr,
Felakat bir soğuk var burda kızlar amaaaa akşam üşenmedim kalktım sporumu yaptım, leslie 3 mil yaptım
burasıda çok soğuk heryere kar yağıyor ayazı bize geliyor
bence bırakma canım burayı
hiç gelmemektense arada uğra yine yeter
bu benim düşüncem tabiii
migdem bulaniyor yemek yemekden insan kendine bu eziyeti yaparmi

simdide kola iciyorum migde bulantim var bastirsin diye cok yagli yedim dokandi
suzim kola mideni bastırmaz bence
asitli olduğu için daha fena yapar
fadimeee mineee mindeerr ne bakıyonuz kızz
anlatsanıza dedikoduları geç kalıyoom

bende dedikodu yok malesef canım
uzaktan takip ediyordum bikaç gündür :26:

selam kızlar nabersiniz?

ben tüstüm size kimse beni tebrik etmedi
ilk defa birinci oldum ayoll

fadimeee mineee mindeerr ne bakıyonuz kızz
anlatsanıza dedikoduları geç kalıyoom
Ne anlatalım şekerim
Betül doktora gitmiş, herşey normal çıkmış,
Theolog küstü bize liste yapmıyo,
Hande işyeirnde arkadaşıyla kavga etmiş,Gurbetin sınavı var 3 gün sonra
Merve döndü kürkçü dükkanına
Minder hergün resimli güzel menüler paylaşıyo
Zayıfla güzel gidiyo bu hafta
Mine rekor kırdı liste 1.si oldu,
Suziii yine kendini yemeye vurdu mide fesadı geçiriyo
ben yine şişko artılarla devam ediyom
başka unuttuğum kimler varsa kusura kalmasın gariii, bu kadar hatırlayıverdim.

selam kızlar nabersiniz?

ben tüstüm size kimse beni tebrik etmedi
ilk defa birinci oldum ayoll
:119::119::119::119::119::119:
oldu mu şekerim, theologun liste bırakma mesajıyla şok olduğum için unutmuşumdur.
Bu hafta nasıl gidiyor, toparlayabildin mi?

Son düzenleme:

şaka yapıyorum canım yaaa takılıyorum öyle olduğunu farkettim zatenki bildirimler yapılınca tebrik edilmiştim
sabah tartıldım 66,7dim ki kaç gündür deli gibi yiyorum ama bimeyve var bilirmisin murt deniyor
fotosunu ekliyim biliyorsundur kesin

dün ondan yemiştim feci bağırsakları çalıştırıyor
yada regl oldum ondan bilmiyorum ama sabah 66da olmamın sebebi o yani
yoksa pazartesi 68i geçmiştim yine

Son düzenleme:
Günaydın kızlarrr,

ohh harikasin canim ne guzel bu hafta da kilolar gitcek desene masallah deyimde askin sevkin kirilmasin tuuuuuu tuuuuuuu masallahhhhh

fadime abla yaaaaaaaaaaaaaaa bu iki msjda da sankim biraz igneleme mi var bana mi oyle yawww oyle demeyeydin iyiydi simdi gercekten kuscem aglicam tepincem bak:84::84::84:
o kadar sakin sakin yazmaya calistim bi de sonradan kimseye karsi ozel olmadigini gostermek icin dun mineye burdan biseyler bile yazdim ama o bana cevap bile yazzmadi ama olsun ben kimseye darilmadimm hem listeyi de acik acik anlattimm, ben burayi birakip gitmek istemiyommm bana boyle yapmayin ne olur bilseniz ben cici bir kizimmseviyom siziiii

fadime ablacim bu arada annem burda yasamiyor normalde ben gurbetde bir basinayim ama beni ziyarete geldi, acayip sevindirik oldummmmm:119::119::119::119::119::119::119::119:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…