Bilmiyırum canım murt, çalıştırsın aman iyi de bağırsaklarını cumaya ne güzel eksilerini görüver
şaka yapıyorum canım yaaa takılıyorum öyle olduğunu farkettim zatenki bildirimler yapılınca tebrik edilmiştim
sabah tartıldım 66,7dim ki kaç gündür deli gibi yiyorum ama bimeyve var bilirmisin murt deniyor
fotosunu ekliyim biliyorsundur kesin
Eki Görüntüle 891910
dün ondan yemiştim feci bağırsakları çalıştırıyor
yada regl oldum ondan bilmiyorum ama sabah 66da olmamın sebebi o yani
yoksa pazartesi 68i geçmiştim yine
Şaka yollu takıldım şekerim, alınma yani, ne yapalım biz garip, biz yetimmm, biz öksüzohh harikasin canim ne guzel bu hafta da kilolar gitcek desenemasallah deyimde askin sevkin kirilmasin tuuuuuu tuuuuuuu masallahhhhh
fadime abla yaaaaaaaaaaaaaaa bu iki msjda da sankim biraz igneleme mi var bana mi oyle yawww oyle demeyeydin iyiydisimdi gercekten kuscem aglicam tepincem bak:84::84::84:
o kadar sakin sakin yazmaya calistim bi de sonradan kimseye karsi ozel olmadigini gostermek icin dun mineye burdan biseyler bile yazdim ama o bana cevap bile yazzmadiama olsun ben kimseye darilmadimm hem listeyi de acik acik anlattimm, ben burayi birakip gitmek istemiyommm bana boyle yapmayin ne olur bilseniz ben cici bir kizimm seviyom siziiii
fadime ablacim bu arada annem burda yasamiyor normalde ben gurbetde bir basinayim ama beni ziyarete geldi, acayip sevindirik oldummmmm:119::119::119::119::119::119::119::119:
betussss bu arada sende birsey cikmamasina sevindim kuzum ama bende de bisey cikmadi yani tahliller normal quatr zaten var ilac iciyom ama surekli ve sinsi bir kilo artisi var bende acayip uyuz oluyorum amannnn doktor hanimmmm derdime bir care
Günaydın kızlarrr,
Felakat bir soğuk var burda kızlar amaaaa akşam üşenmedim kalktım sporumu yaptım, leslie 3 mil yaptım
Üşeniyom normalde, üşenmesem de 3 gün yapsam en az iyi olcak.
HERKESE GUNAYDINN KIZLAR
BEN 3. Takımdan merve
Hepinize saglıklı, güzel menülü,mutlu , umutlu, huzurlu sevdıklerınızle beraber bi gün gecirmenizi diliyorumm
Hedef kılolarınıza tez zamanda ulasmanız dılegıyle HOŞCAKALIN
YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI
Dengeli beslenmek için kuşkusuz her besin grubundan tüketmek gerekiyor. Türk mutfağında sıkça kullanılan kurubaklagiller de besin değeri yüksek yiyeceklerden. Ancak kurubaklagillerden yeşil mercimek neredeyse bir şifa deposu. Zayıflamak istiyorsanız, bağışıklığım kuvvetlensin istiyorsanız, bağırsaklarım düzenli çalışsın istiyorsanız işte bu mucizeyi yani "yeşil mercimeği" sofralarınızdan eksik etmeyin.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya yeşil mercimeğin mucizevi özelliklerini anlatıyor:
İyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Besinlerin ısı etkisi dediğimiz bir mekanizma ile metabolizma hızını hafif arttırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir.
Iyi bir bitkisel karbonhidrat kaynağıdır. Yani vücuda kaliteli şeker verir. Özellikle zayıflarken beslenmede günlük alınan kalori azaltılır. Eğer kişi tek yönlü besleniyorsa yeterli şeker alamadığı için buna bağlı halsizlik, yorgunluk, bitkinlik yaşayabibilir. Oysa salatalarına ekleyeceği 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış yeşil mercimek vücuda yeterli şekeri verir ve diyete bağlı bu semptomların görülme durumu azalır.
İyi bir lif kaynağıdır. Lifler bitkilerin hücre duvarında olan bileşenlerdir. Beslenme ile mideye girdiklerinde şişerler ve hacim oluştururlar. Bu durumda da az yemeye bağlı acıkma hissi azalır yani daha tok kalarak diyete uyum süreci kolaylaşır.
Mercimek bağırsaklarda ilerlerken bağırsak hareketlerini arttırır. Iyi bir metabolizma iyi bir boşaltım sisteminde geçer. Boşaltım sisteminin iyileşmesi zayıflamayı kolaylaştırır.
Mercimek bir fitoöstrojendir. Yani vücutta kısmi östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir besindir. Özellikle menopoz semptomlarını hafifletir. Meme, rahim kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden korur. Ancak bu hastalıkların tanısını alan hastaların bu yiyecekten kaçınmasında fayda var, çünkü kısmi östrojen etkisi bu hastalıklara iyi gelmez.
Mercimek çok iyi bir demir kaynağıdır aynı zamanda. Özellikle yumurta veya kıyma ile birlikte pişirilmesi demir açısından daha da zenginleştirir. Yanında bol limonlu bir salata ile tüketilmesi demirin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar.
Potasyum oranı yüksektir. Bu özelliği tansiyonu düşürür ve dengeler. Kiloya bağlı tansiyonu olanlarda çok etkilidir. Hem zayıflatır hem tansiyonu düşürür.
Kolesterol içeriği sıfır olan bir protein olduğu için kolesterol yüksekliği olanlar güvenle kullanabilir.
günaydıın kızlaaar
güzel birgün olsun insallah
iş ev işi yemek...derken gelemiyorum kızlar
düşünüyorum arada bir merhaba de cumaları bildirimlere gel olmuyor tamamen bırakayım diyorum:26: ama bırakmakda istemiyorum off öyle işte:44:
zaten çok düzensiz yiyorum kendimle hiç ilgilenemiyorum:26:
bir anca düzene sokmam lazım ..
herkes iyidir umarım
ne vat ne yok topikde kim bana dedikoduları anlatıcak
fadimeee mineee mindeerr ne bakıyonuz kızz
anlatsanıza dedikoduları geç kalıyoom
selam kızlar nabersiniz?
ben tüstüm size kimse beni tebrik etmedi
ilk defa birinci oldum ayoll
Ne anlatalım şekerim
Betül doktora gitmiş, herşey normal çıkmış,
Theolog küstü bize liste yapmıyo,
Hande işyeirnde arkadaşıyla kavga etmiş,
Gurbetin sınavı var 3 gün sonra
Merve döndü kürkçü dükkanına
Minder hergün resimli güzel menüler paylaşıyo
Zayıfla güzel gidiyo bu hafta
Mine rekor kırdı liste 1.si oldu,
Suziii yine kendini yemeye vurdu mide fesadı geçiriyo
ben yine şişko artılarla devam ediyom
başka unuttuğum kimler varsa kusura kalmasın gariii, bu kadar hatırlayıverdim.
:119::119::119::119::119::119:
oldu mu şekerim, theologun liste bırakma mesajıyla şok olduğum için unutmuşumdur.
Bu hafta nasıl gidiyor, toparlayabildin mi?
şaka yapıyorum canım yaaa takılıyorum öyle olduğunu farkettim zatenki bildirimler yapılınca tebrik edilmiştim
sabah tartıldım 66,7dim ki kaç gündür deli gibi yiyorum ama bimeyve var bilirmisin murt deniyor
Eki Görüntüle 891910
cok fazla yesilcay icenler icin bu yontem fadime ablacim..ben yesilcay ictigim zaman ayni cayla 2-3 kupa iciyorumTeşekkürler canım, 2.kere süzdürerek içmek ne fayda sağlayacak ki, biz günde 1 fincan içiyoruz zaten, fazlası derken günlük 3-4 bardak mı kast ediliyor acaba?
off ben de sabah cizmemi bulamadim.suvet cizmelerle gittim ayaklarim lop oldu:2::2::2:isten kactim ogleden sonraGünaydın kızlarrr,
Felakat bir soğuk var burda kızlar amaaaa akşam üşenmedim kalktım sporumu yaptım, leslie 3 mil yaptım
Üşeniyom normalde, üşenmesem de 3 gün yapsam en az iyi olcak.
HERKESE GUNAYDINN KIZLAR
BEN 3. Takımdan merve
Hepinize saglıklı, güzel menülü,mutlu , umutlu, huzurlu sevdıklerınızle beraber bi gün gecirmenizi diliyorumm
Hedef kılolarınıza tez zamanda ulasmanız dılegıyle HOŞCAKALIN
paylasim icin sagol ablacimYEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI
Dengeli beslenmek için kuşkusuz her besin grubundan tüketmek gerekiyor. Türk mutfağında sıkça kullanılan kurubaklagiller de besin değeri yüksek yiyeceklerden. Ancak kurubaklagillerden yeşil mercimek neredeyse bir şifa deposu. Zayıflamak istiyorsanız, bağışıklığım kuvvetlensin istiyorsanız, bağırsaklarım düzenli çalışsın istiyorsanız işte bu mucizeyi yani "yeşil mercimeği" sofralarınızdan eksik etmeyin.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya yeşil mercimeğin mucizevi özelliklerini anlatıyor:
İyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Besinlerin ısı etkisi dediğimiz bir mekanizma ile metabolizma hızını hafif arttırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir.
Iyi bir bitkisel karbonhidrat kaynağıdır. Yani vücuda kaliteli şeker verir. Özellikle zayıflarken beslenmede günlük alınan kalori azaltılır. Eğer kişi tek yönlü besleniyorsa yeterli şeker alamadığı için buna bağlı halsizlik, yorgunluk, bitkinlik yaşayabibilir. Oysa salatalarına ekleyeceği 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış yeşil mercimek vücuda yeterli şekeri verir ve diyete bağlı bu semptomların görülme durumu azalır.
İyi bir lif kaynağıdır. Lifler bitkilerin hücre duvarında olan bileşenlerdir. Beslenme ile mideye girdiklerinde şişerler ve hacim oluştururlar. Bu durumda da az yemeye bağlı acıkma hissi azalır yani daha tok kalarak diyete uyum süreci kolaylaşır.
Mercimek bağırsaklarda ilerlerken bağırsak hareketlerini arttırır. Iyi bir metabolizma iyi bir boşaltım sisteminde geçer. Boşaltım sisteminin iyileşmesi zayıflamayı kolaylaştırır.
Mercimek bir fitoöstrojendir. Yani vücutta kısmi östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir besindir. Özellikle menopoz semptomlarını hafifletir. Meme, rahim kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden korur. Ancak bu hastalıkların tanısını alan hastaların bu yiyecekten kaçınmasında fayda var, çünkü kısmi östrojen etkisi bu hastalıklara iyi gelmez.
Mercimek çok iyi bir demir kaynağıdır aynı zamanda. Özellikle yumurta veya kıyma ile birlikte pişirilmesi demir açısından daha da zenginleştirir. Yanında bol limonlu bir salata ile tüketilmesi demirin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar.
Potasyum oranı yüksektir. Bu özelliği tansiyonu düşürür ve dengeler. Kiloya bağlı tansiyonu olanlarda çok etkilidir. Hem zayıflatır hem tansiyonu düşürür.
Kolesterol içeriği sıfır olan bir protein olduğu için kolesterol yüksekliği olanlar güvenle kullanabilir.
hele bi gelmegünaydıın kızlaaar
düşünüyorum arada bir merhaba de cumaları bildirimlere gel olmuyor tamamen bırakayım diyorum:26: ama bırakmakda istemiyorum off öyle işte:44:
herkes iyidir umarım
walla ne var ki dedikodufadimeee mineee mindeerr ne bakıyonuz kızz
anlatsanıza dedikoduları geç kalıyoom
ben oooo yeee beybi demistimmmselam kızlar nabersiniz?
Ne anlatalım şekerim
Betül doktora gitmiş, herşey normal çıkmış,
Theolog küstü bize liste yapmıyo,
Hande işyeirnde arkadaşıyla kavga etmiş,
Gurbetin sınavı var 3 gün sonra
Merve döndü kürkçü dükkanına
Minder hergün resimli güzel menüler paylaşıyo
Zayıfla güzel gidiyo bu hafta
Mine rekor kırdı liste 1.si oldu,
Suziii yine kendini yemeye vurdu mide fesadı geçiriyo
ben yine şişko artılarla devam ediyom
başka unuttuğum kimler varsa kusura kalmasın gariii, bu kadar hatırlayıverdim.
:119::119::119::119::119::119:
oldu mu şekerim, theologun liste bırakma mesajıyla şok olduğum için unutmuşumdur.
Bu hafta nasıl gidiyor, toparlayabildin mi?
Dunku menumu paylasayim bende kizlar
uzun zamandan sonra ilk defa menu paylasicam
Onda da ciss dolu sacimi basimi yoluverin benimmmm...
Sabah
Maydonoz5 6 sap kadar
Kk peynir
1 zeytin
1 yumurta
1 dilim ekmek
Ise gittigim gibi 2si 1 arada nescafe tek sekerli
Ara
1 mandalina
Yesilcay
Ogle
2 kepce patates puresi (yemekler cok kotuydu bunla idare ettim)
Ara
2 kuru kayisi
5 6 findik
Aksam
1 dilim ekmek
3 4 dilim sucuk
Sucuk ne kadar yedim hatirlamiyorum bile coktu amaaa
7 8 adet krakerr
Yarkm dilim kek
2 avuc cekirdek
1 nescafe
Cok kötü biliyorum rahatca elestirin beni bi daha yapmiyim nolluurr kizin bana dövün beniii
ben görmedim bana yazdığını :26:o kadar sakin sakin yazmaya calistim bi de sonradan kimseye karsi ozel olmadigini gostermek icin dun mineye burdan biseyler bile yazdim ama o bana cevap bile yazzmadiama olsun ben kimseye darilmadimm hem listeyi de acik acik anlattimm, ben burayi birakip gitmek istemiyommm bana boyle yapmayin ne olur bilseniz ben cici bir kizimm seviyom siziiii
Ben tebrik etmemistim basarilarinin devamini dilerim canim daha da cok ver insallahhh...
Ben ilk defa gordum bu meyveyi nerde yetisiyomus bu MURT
yani benmiiii :44:ayyyy acaba listeyi en cok kilo veren mi yapsa
kizceler ayyy menu benden
sabah 3 kucuk pogaca, normal pogaca boyutlariyle 1.5 yapar herhalde annem yapti 3 yemek kasigi yagla ve yarim yagli peynirle
ara kahve 2 kuru incir
oglen 250 gr ceri domates tost
ara elma mandalina
aksam kofte salata
yawwww ben kilo verememye degil de almaya uzuluyom ya niye boyle oluyor bari yerimde saysam
şimdi gördüm yazdığınımineeeeee ayyy o pogacalar ne guzell olmus oyle yaaa, yazik degil mi bize valla simdi ders calisirken nasil giderdi onlar, nefis yemek tariflerinin facebook sayfasini takip ediyorum, pogacalarin resmine bir tikladim senin resmi gordumellerine saglik ama bende istiyom yawww
Evet genelde etmeye çalışıyorum canım, çok seviyorum çünkü burayı, ayrı kalamıyorum.Maşallah fadime abla iyi yapmissinn spor yapmakla bende bu aksamda baslicam kismetsee jilian baciya gene
Ohh ohh butun havadisleri vermissi n ablacim yakindan takip ettigin ne kadar da belli oluyor takdir ettimm...
Ben ilk defa gordum bu meyveyi nerde yetisiyomus bu MURT
Akşam bozmuşun canım yaaaa, ceza olarak sana 30 dakika spor veriyorum bu akşam,tamam mı?Dunku menumu paylasayim bende kizlar
Sabah
Maydonoz5 6 sap kadar
Kk peynir
1 zeytin
1 yumurta
1 dilim ekmek
Ara
1 mandalina
Yesilcay
Ogle
Ara
2 kuru kayisi
5 6 findik
Aksam
1 dilim ekmek
3 4 dilim sucuk
7 8 adet krakerr
Yarkm dilim kek
2 avuc cekirdek
1 nescafe
Cok kötü biliyorum rahatca elestirin beni bi daha yapmiyim nolluurr kizin bana dövün beniii
Evet canım yeşil mercimek çok faydalı, sen de yemişsin zaten, doğru yoldasın.cok fazla yesilcay icenler icin bu yontem fadime ablacim..ben yesilcay ictigim zaman ayni cayla 2-3 kupa iciyorum
off ben de sabah cizmemi bulamadim.suvet cizmelerle gittim ayaklarim lop oldu:2::2::2:isten kactim ogleden sonrahasta olmazsam iyi
paylasim icin sagol ablacimben de cok severim yesil mercimegi..ebru salli da haftada 3 defa yesil mercimek yiyormus.bir roportajinda dinlemistim
hele bi gelme
walla ne var ki dedikodufadime abla ozetlemis gerci
ben oooo yeee beybi demistimmm
sabah ve ogle guzel gitmis aksam batirmissinnnn
yani benmiiii :44:
ama bu ödül değilki ceza
şimdi gördüm yazdığını
benden yana sorun yok için rahat olsun
o poğaçalarda var yaa göründüğü kadar güzel oldu
göndereyim postayla
selam kızlar nabersiniz?
bende misafir gelince yapıyorum canım yaaaEvet yaaa o kadar güzel gözüküyor ki, biliyorum ben o tarifi de, vakit yok ki anacığım, bir de benim çocuklar da benim gibi tombul babyler ondan yapasım gelmiyor hamurişi artıkın. Sen de yapıp yapıp paylaşıyon, olmuyo ki anacım?Portakal ağacı sitesini biliyo musun, yıllar önce basit bi şekilde başlamıştı, kadın şimdi kitap yazdı, her ay dergileri çıkıyor, profesyonel oldu valla. Sana da bir site yapsak hiç fena olmayacak galiba, düşünmüyor musun canım? Nasıl olsa her gün bişeyler paylaşıyosun, reklam da alırsın, katkısı da olur sana.:26::26:
şımarma diyebu haftada olursun inşallah murt sayesinde
AAaa benim kız da geziye gitti bugün, siz de mi müzeye gittiniz canım, aynı okulda mısın acaba?Selam kızlar
Nasılsınız. Ben donuyorum ya havalar çok soğuk. Evde okulda bütün gün klimarar açık ama hala ısınamadık.Bu gün okulda benim kuzucukları geziye götürdük. Çok eğlendiler. Okula dönüşde nasıl sarıldılar öğretmenim bizi tekrar geziye götür diye. Çok mutluydular. Bende mutlu oldum. Sonra nöbetciydim okuldan geç çıktım Öğle yemeğide kaydı.Sonra Yarın için yemeğimi yaptım. Şimdide 5 birarada çayımı aldım geldim.
Menüm:
Sabah:haşlanmış yumurta 4 tane siyah zeytin,1kk tulum peyniri,domates,dereotu,maydonuz,1 dilim tam tahıllı ekmek yeşil çay
Ara:1 fincan sütlü kahva 1 tane tarcınlı kurabiye
öğle: Zeytinyağlı barbunya(7 yk)1 dilim cavdar ekmeği,salata
ARA: Cennet hurması
Akşam: öğle yemeğini saat 3 gibi yiyebildiğim için akşam yemek yemeyeceğim sadece motobolizmam çalışın diye 3-4 yk yoğurt yeri.
Niye gitmedin gitseydin İstanbul'a meşhur olurmuşun, neyse bakalım böyle devam et, belki ilerde fikrin değişir, takipçin de çoğalır. Reklam yapalım kız burdan, üye toplayalım
bende misafir gelince yapıyorum canım yaaa
yoksa yemeden duramıyorum
site konusunu düşündüm ama buradaki gibi takipçi toplamam çok zor
1200den fazla takipçim var blog açsam 50-100 kişi ancak takip eder
birde vaktim yok
bakma sen ben devamlı tarif gönderiyorum gibi ama toplu gönderiyorum yoksa hergün giremem
fotoları çek düzenle boyutunu küçült tarifi yaz
mesela şimdi yazdım 3 tarif bikaç gün sonra yine gönderirim ama site olsa hergün düzenli bakmam lazım sadece tariflede olmuyor yorumlar falan filan
burada reklamımı yapayım belki ileride
geçen sene para teklif ettiler tarif başına
birde istanbula çağırdılar ama gitmedim
bu hafta zor canım yaa regl geldi birde hiç dikkat etmiyorum
davul gibi karnım şuan
tatlı yapsamda ne yapsam diye tarif arıyorum :26:
AAaa benim kız da geziye gitti bugün, siz de mi müzeye gittiniz canım, aynı okulda mısın acaba?
Menü de güzel de akşam bir yoğurt tutacak mı canım, salata falan da ekle bari, içine peynir at, sonuçta saat 10 da yatsan bile 7 saat var:26::26:
Niye gitmedin gitseydin İstanbul'a meşhur olurmuşun, neyse bakalım böyle devam et, belki ilerde fikrin değişir, takipçin de çoğalır. Reklam yapalım kız burdan, üye toplayalım
Tatlı mıBak sütlü tatlı yap tamam mı, hafif olsun yane, onu da cuma gününe ertele
Müzeye gitmedik canım. Kırcamide parti adası diye bir yer var oraya gittik. Çocuklar bir ahşap boyama atölye çalışmasınına katıldı. Sonra oyun alanı vardı .Orda eğlendiler.
Canım zaten geç yemek yedim. Birde biraz önce benim kız muz istedi verdim 1 ısırık attı sonra yemedi. Tabi kalan çöpe gitmesin diye ben götürdüm.
ben görmedim bana yazdığını :26:
ayy inşallah canım çok sağol
murt diğer adıda mersin , ben silifkedeyim burda yetişiyor başka nerde bilmiyorum
yani benmiiii :44:
ama bu ödül değilki ceza
şimdi gördüm yazdığını
benden yana sorun yok için rahat olsun
o poğaçalarda var yaa göründüğü kadar güzel oldu
göndereyim postayla
Teşekkürler fadimem .Ben de çok severim mercimeği. Gecen misafirim vardı yeşil mercimek salatası yaptım çok güzel oldu. Tabi bizim beyler yemedi. Eşim diyo ki ya güzel bir salata yapsaydın.YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI
• İyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Besinlerin ısı etkisi dediğimiz bir mekanizma ile metabolizma hızını hafif arttırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir.
• Iyi bir bitkisel karbonhidrat kaynağıdır. Yani vücuda kaliteli şeker verir. Özellikle zayıflarken beslenmede günlük alınan kalori azaltılır. Eğer kişi tek yönlü besleniyorsa yeterli şeker alamadığı için buna bağlı halsizlik, yorgunluk, bitkinlik yaşayabibilir. Oysa salatalarına ekleyeceği 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış yeşil mercimek vücuda yeterli şekeri verir ve diyete bağlı bu semptomların görülme durumu azalır.
• İyi bir lif kaynağıdır. Lifler bitkilerin hücre duvarında olan bileşenlerdir. Beslenme ile mideye girdiklerinde şişerler ve hacim oluştururlar. Bu durumda da az yemeye bağlı acıkma hissi azalır yani daha tok kalarak diyete uyum süreci kolaylaşır.
• Mercimek bağırsaklarda ilerlerken bağırsak hareketlerini arttırır. Iyi bir metabolizma iyi bir boşaltım sisteminde geçer. Boşaltım sisteminin iyileşmesi zayıflamayı kolaylaştırır.
• Mercimek bir fitoöstrojendir. Yani vücutta kısmi östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir besindir. Özellikle menopoz semptomlarını hafifletir. Meme, rahim kanseri gibi hormon bağımlı kanserlerden korur. Ancak bu hastalıkların tanısını alan hastaların bu yiyecekten kaçınmasında fayda var, çünkü kısmi östrojen etkisi bu hastalıklara iyi gelmez.
• Mercimek çok iyi bir demir kaynağıdır aynı zamanda. Özellikle yumurta veya kıyma ile birlikte pişirilmesi demir açısından daha da zenginleştirir. Yanında bol limonlu bir salata ile tüketilmesi demirin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar.
• Potasyum oranı yüksektir. Bu özelliği tansiyonu düşürür ve dengeler. Kiloya bağlı tansiyonu olanlarda çok etkilidir. Hem zayıflatır hem tansiyonu düşürür.
• Kolesterol içeriği sıfır olan bir protein olduğu için kolesterol yüksekliği olanlar güvenle kullanabilir.
Canım bu sayfa insanı disiplie ediyo. ihmal etme bizi uğragünaydıın kızlaaar
herkes iyidir umarım
Tebrikler canım kacırmışızselam kızlar nabersiniz?
Bizde çok olurdu Murt.Ben Çok severim. Bu mevsimde okula giderken ağaçtan cebime doldurur okula giderdim.Haftasonu kardeşim gelecek Anamurdan Şimdiden sipari vereyim bari canım cekti
Eki Görüntüle 891910
Annenle hasret giderin ne gzel canı .Gözün aydınohh harikasin canim ne guzel bu hafta da kilolar gitcek desenemasallah deyimde askin sevkin kirilmasin tuuuuuu tuuuuuuu masallahhhhh
fadime abla yaaaaaaaaaaaaaaa bu iki msjda da sankim biraz igneleme mi var bana mi oyle yawww oyle demeyeydin iyiydisimdi gercekten kuscem aglicam tepincem bak:84::84::84:
o kadar sakin sakin yazmaya calistim bi de sonradan kimseye karsi ozel olmadigini gostermek icin dun mineye burdan biseyler bile yazdim ama o bana cevap bile yazzmadiama olsun ben kimseye darilmadimm hem listeyi de acik acik anlattimm, ben burayi birakip gitmek istemiyommm bana boyle yapmayin ne olur bilseniz ben cici bir kizimm seviyom siziiii
fadime ablacim bu arada annem burda yasamiyor normalde ben gurbetde bir basinayim ama beni ziyarete geldi, acayip sevindirik oldummmmm:119::119::119::119::119::119::119::119:
Sabah güzel başlanmış.öğleden sonra biraz abartılmış.Dengeli menünler bekliyoruzDunku menumu paylasayim bende kizlar
Sabah
Maydonoz5 6 sap kadar
Kk peynir
1 zeytin
1 yumurta
1 dilim ekmek
Ara
1 mandalina
Yesilcay
Ogle
Ara
2 kuru kayisi
5 6 findik
Aksam
1 dilim ekmek
3 4 dilim sucuk
7 8 adet krakerr
Yarkm dilim kek
2 avuc cekirdek
1 nescafe
Hoşgeldin. Biz Herşeyi yiyoruz canım. Ama dengeliyoruz. Günlük menülerimizi paylaşıp biririmize yorum yapıyoruz. Ben tek tip diyetlere karşıyım. O diyetlerde önce verip,sonra yemediğin zamanların hakına 2 katı yiyip en az 2 kat kilo alrsın.herkese selam arkadaşlar bende zayıflamak istiyorum ama nasıl?
hangi diyetle ve nasıl başlamalı hiç bir bilgim yok?
lütfen banada yardım edin benide aranıza alın tek başıma hep karar verip uygulayamıyorum
32 yaşındayım 78 kiloyum ne yapmalıyım zayıflamak için ne önerirsiniz?
dukan diyeti duydum ama afedersiniz kabız yapıyomuş diye korkumdan yapamadım
yerden tavana kadar dolap yaptir fadime ablacimEvet genelde etmeye çalışıyorum canım, çok seviyorum çünkü burayı, ayrı kalamıyorum.Bağımlılık yaptı bende, iş arkadaşlarımla bu kadar konuşmuyom belki de.
Akşam bozmuşun canım yaaaa, ceza olarak sana 30 dakika spor veriyorum bu akşam,tamam mı?
Evet canım yeşil mercimek çok faydalı, sen de yemişsin zaten, doğru yoldasın.
Hasta olmazsın inşallah, o bişeyleri bulamamak evde en sinir olduğum şeydir, bizde de var o durumlar, şöyle büyük bir yatak odam, bol bol dolaplarım olsaydı, tüm kıyafet ayakkabılarım dolaba sığsaydı ne güzel olurdu. Eşyaları yenileyeceğiz nasip olursa da, inşalalh öyle bir oda da yaptırabilirm.
minem o kadar guzel yemekler hazirliyorsun ki,onlari hazirladiktan sonra da yenmese olmaz:18::18::18:isin zor wallaEvet yaaa o kadar güzel gözüküyor ki, biliyorum ben o tarifi de, vakit yok ki anacığım, bir de benim çocuklar da benim gibi tombul babyler ondan yapasım gelmiyor hamurişi artıkın. Sen de yapıp yapıp paylaşıyon, olmuyo ki anacım?Portakal ağacı sitesini biliyo musun, yıllar önce basit bi şekilde başlamıştı, kadın şimdi kitap yazdı, her ay dergileri çıkıyor, profesyonel oldu valla. Sana da bir site yapsak hiç fena olmayacak galiba, düşünmüyor musun canım? Nasıl olsa her gün bişeyler paylaşıyosun, reklam da alırsın, katkısı da olur sana.:26::26:
cok basariliSelam kızlar
Nasılsınız. Ben donuyorum ya havalar çok soğuk. Evde okulda bütün gün klimarar açık ama hala ısınamadık.Bu gün okulda benim kuzucukları geziye götürdük. Çok eğlendiler. Okula dönüşde nasıl sarıldılar öğretmenim bizi tekrar geziye götür diye. Çok mutluydular. Bende mutlu oldum. Sonra nöbetciydim okuldan geç çıktım Öğle yemeğide kaydı.Sonra Yarın için yemeğimi yaptım. Şimdide 5 birarada çayımı aldım geldim.
Menüm:
Sabah:haşlanmış yumurta 4 tane siyah zeytin,1kk tulum peyniri,domates,dereotu,maydonuz,1 dilim tam tahıllı ekmek yeşil çay
Ara:1 fincan sütlü kahva 1 tane tarcınlı kurabiye
öğle: Zeytinyağlı barbunya(7 yk)1 dilim cavdar ekmeği,salata
ARA: Cennet hurması
Akşam: öğle yemeğini saat 3 gibi yiyebildiğim için akşam yemek yemeyeceğim sadece motobolizmam çalışın diye 3-4 yk yoğurt yeri.
hosgeldinherkese selam arkadaşlar bende zayıflamak istiyorum ama nasıl?
hangi diyetle ve nasıl başlamalı hiç bir bilgim yok?
lütfen banada yardım edin benide aranıza alın tek başıma hep karar verip uygulayamıyorum
32 yaşındayım 78 kiloyum ne yapmalıyım zayıflamak için ne önerirsiniz?
dukan diyeti duydum ama afedersiniz kabız yapıyomuş diye korkumdan yapamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?