70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

hosgeldinburayi takip et,yediklerini paylas..biz de yorum yapariz sana[/QUOTE]

hoşbuldum teşekkür ederim cvplar için arkadaşlar evet haklısınız en güzeli her şeyden az az yiyerek zayıflamak gerçekten
ama bir yapabilsem:18:
iredem çok zayıf, kararlı ve tutarlı olamıyorum bir türlü bu konuda
bende başlıcam en yakın zamanda ve burada paylaşıcam inşaallah.
diyetisyene de gitmiştim ama uygulamadım onun verdiği diyet listesinde de faydalanırım.
bir ay sonra tüp bebek yaptırcam bu sebepten en az 5-6 kilo vermek istiyorum bu zamana kadar.
hadi bakalım bismillah
en azından yalnız deilim bunu bilmekde insana cesaret verir di mi
hepimize kolay gelsin başarılar

Son düzenleme:
ya ben bugünde akşama kadar çok iyi gittim,saat 17.30da akşam yemeğinde fazla kaçırdım napıcam ben böyle yaa,son 1 gün kaldı cumayaa:84::84:

slm kızlar nasılsınız ben ıkı gundur dıyetı bozdum anca yıyorum napıcam ben böyle bilemedim
ama su dakıkadan ıtıbaren düzenlı az kalorılı ve saglıklı beslenmeye tekrar baslıyorum becerebılırsem:18::18:

menum

sabah 1 haslanmis yumurta, 1 dlm tam bugday ekmegi, 6 zeytin, sekersiz tarcinli-zencefilli-safranli cay

ara sekersiz-sutsuz kahve ve 3 tane ameretti biscuit

ogle (derse bir girdim sonra cikamadim hoca sagolsun, ogle yemegimi 3.30 ta yiyebildim oldum oldum acliktan)
yagsiz tarhana corbasi, 1dlm ekmek, yagsiz kavrulmus biber 4 yemek kasigi kadarve 3 kasik yogurt-az yagli-1 tane kuru incir

ara 2 mandalina

aksam: eve geldim canim yemek yemek istemedi dondurma yedim, annemle ogluma almistim cok guzeldi pisman degilemmm

dondurmadan sonra 1 buyuk bardak az yagli sut ictim

ara rezene cayi esliginde cubuk kraker

bayagi karistirmisim ama hadi hayr olsun

kuzum menu guzel, sanki resimlerde porsiyonlar buyuk gibi duruyor ama aslinda dusunuce az yiyorsun ama guzel, bakalim cumaya yine guzel sonuclar olur insallah

ayy yok kız ne meşhurluğu
sütlü tatlı yapacaktım ama yapmadım vazgeçtim yemedim bişey :26:
çokmu yiyorsun
buara bende öyleyim koli bandı banada lazım
Bizde çok olurdu Murt.Ben Çok severim. Bu mevsimde okula giderken ağaçtan cebime doldurur okula giderdim.Haftasonu kardeşim gelecek Anamurdan Şimdiden sipari vereyim bari canım cekti
anamurlumuydun sen? hemşeriymişiz
minem o kadar guzel yemekler hazirliyorsun ki,onlari hazirladiktan sonra da yenmese olmaz:18::18::18:isin zor walla
ayy canım çok sağol
aslında kararında yemeyi becerebilsek ne olursa olsun yeterli demeyi bilsem hiç sorun değilde onu bilemiyorum işte :26:
sen evlimiydin :44:
oğlunmu vardı :44:
ben seni bekar hatırlıyorum niyekii :44:

Son düzenleme:
Teşekkürler fadimem .Ben de çok severim mercimeği. Gecen misafirim vardı yeşil mercimek salatası yaptım çok güzel oldu. Tabi bizim beyler yemedi. Eşim diyo ki ya güzel bir salata yapsaydın.
İyi yapmışın boşver, eşler öyle önemsemezler önemsemezler sonra da göbek alır başını gider

yerden tavana kadar dolap yaptir fadime ablacimher kadinin hayali bir kiyafet odasinin olmasi
Ay inşallah canım yaa, geçen eşim de dedi böyle 2 duvara yaptıralım, yazlığımız kışlığımız hep dolapta olsun, kıyafetleri kaldırınca, bazılarını bulamıyoz biliyo musun Ay benim de bi hoşuma gitti, kocaman dolaplar, kıyafet kaldırma derdi yok, süper olur

Hergün olduğu gibi güzel menüler canım

hosgeldinburayi takip et,yediklerini paylas..biz de yorum yapariz sana

hoşbuldum teşekkür ederim cvplar için arkadaşlar evet haklısınız en güzeli her şeyden az az yiyerek zayıflamak gerçekten
ama bir yapabilsem:18:
iredem çok zayıf, kararlı ve tutarlı olamıyorum bir türlü bu konuda
bende başlıcam en yakın zamanda ve burada paylaşıcam inşaallah.
diyetisyene de gitmiştim ama uygulamadım onun verdiği diyet listesinde de faydalanırım.
bir ay sonra tüp bebek yaptırcam bu sebepten en az 5-6 kilo vermek istiyorum bu zamana kadar.
hadi bakalım bismillah
en azından yalnız deilim bunu bilmekde insana cesaret verir di mi
hepimize kolay gelsin başarılar[/QUOTE]
Hoşgeldin canım,
Hergün takıl bize, listemiz vari, listeye girersin cumaları kilonu bildirip, zamanla yok olup gider o 5-6 kilo
ya ben bugünde akşama kadar çok iyi gittim,saat 17.30da akşam yemeğinde fazla kaçırdım napıcam ben böyle yaa,son 1 gün kaldı cumayaa:84::84:

Sınav var diye seslenmedik diye olmuyor ama böyle
Dondurma mı, kız bu havade ne dondurması:26::26:Ortalık donuyorya.:26::26:

ayy yok kız ne meşhurluğu
sütlü tatlı yapacaktım ama yapmadım vazgeçtim yemedim bişey :26:

İyi barim vazgeçmişin, yarın yaparsın canım, ne kaldı şunun şurasında
Yaa ben de dikkat ediyorum ama göbek hala olduğu yerde duruyor, anlamadım ben bu işi:26::26:

al sana
bu günü hafif tut,al sana da

ameretti biscuit,dondurma kaç kalori kuşumm :18::18::18:yardırıp gitmedin işallahhh
kuzum menu guzel, sanki resimlerde porsiyonlar buyuk gibi duruyor ama aslinda dusunuce az yiyorsun ama guzel, bakalim cumaya yine guzel sonuclar olur insallah
porsiyonlarım büyük mü diyosun:26 zaman kaşık olarak yazayım bundan sonra
öyle yemek yap sonra kararında ye deme nolurbence hafta içi diyet tarifler,böyle güzel yemekleri de hafta sonu yap,koca da kıymetini bilsin..
Hoşgeldin canım,
Hergün takıl bize, listemiz vari, listeye girersin cumaları kilonu bildirip, zamanla yok olup gider o 5-6 kilo

Yaa ben de dikkat ediyorum ama göbek hala olduğu yerde duruyor, anlamadım ben bu işi:26::26:[/QUOTE]

günaydin kizlar gelemedim dünde nasilsiniz nasil gidiyor
tekrar gecmise gidemedim girdimmi cikamiyorum okudum ama
birde kizlar ya cok unutkanlik var yine bende bankanin codunu bile unutum ya
unutkanliga yardimci olan gidalar var mi acaba babaanem gibi olcam
yogunum ondan da olabilir herhalde herseyi kafaya tak tak nolcak ondan sonra hergün kulandigin codu bile unutuyorsun

yeme düzenimde bozuk bakalim yarin nolcak

kizlar liste isini napcaz simdi eger kimse bulunmazsa (haftaya sonuncu olan düsünsün ) pazartesi ne kadar bana mühlet verin zaman buldugumda yapmaya calisirim :26:simdiden konusulam ama bence sonra listesiz kalmiyak

Gunaydinnllaarrr herkesee soguk bi Tekirdağ gunundennn merhabaaa

Batirmak ne kelime dibe vurdum resmen cok kötüydü

ben görmedim bana yazdığını :26:

ayy inşallah canım çok sağol
murt diğer adıda mersin , ben silifkedeyim burda yetişiyor başka nerde bilmiyorum

Sayenizde bisey daha öğrenmiş oldum Minecim tesekkurper canım

Bizde seni seviyoruz fadime abla
Cezami yapamadim aksam ama bu aksam insallahh bi aksilik olmassaa...

Menun guzel canimcim aksam durabilmissindir umarkm yogurtla tutmaz gibi geliyo bana :26:

Hosgeldin canim cok ozel bi diyet uygulamiyoruz aslinda bol suu dengeli ve ölçülü menuler uygulamaya calisiyoruz sadece...

Insallah canim benden cok guzel menuler goruceksiniz soz veriyorum simdiden itibaren

Afiyet olsun canim cok guzel bir menu ...

Ahh bu aksamlarr ahhhhh....

Gurbet senden ben gibi bozanlardan napcaz biz bole giii

Abur cuburlar girmeseymis gayet guzelmis sanki ama dondurma cubuk kraker ve kurh incir biraz karistirmis gerçektende :26:

Hoşgeldin canım,

Yaa ben de dikkat ediyorum ama göbek hala olduğu yerde duruyor, anlamadım ben bu işi:26::26:[/QUOTE]

Benimde gobek 10metre önde gidiyoo
brrrrrrrr
karlı soğuk istanbul havası gönderiyorum size
günaydın kızçeler

Valla sizde en azindan kar yagiyo bizde oda yok kuru ayaz asiri soguk valla
Benden de gunaydin kuru ayaz gonderiyorum bende tekirdagdan

brrrrrrrr
karlı soğuk istanbul havası gönderiyorum size
günaydın kızçeler
Sağol canım almayalım aynısı bizde de var, kar hariç

Günaydın Suzimmm,
B12 vitamin takviyesi, balık, omega-3, ceviz-fındık, az önce arkadaş facete okuyordu,
Bizde de var canım unutkanlık maalesef:26::26:Bir de bulmaca-sudoku çözmeyi tavsiye ediyolar.
Listeyi galiba yok canım yapacak gönüllü, dediğin gibi yapalım, bu hafta Sen yapabilirsen, haftaya liste sonuncusu olsun.
LİSTE İÇİN DUYURU ARKADAŞLAR, GÖNÜLLÜ YOKSA SUZİİİ YAPACAK, HAFTAYA DA SONUNCU OLAN YAPACAK
herkes fikrini belirtsin, sonra duyduk duymadık demeyin lütfen

Günaydin Fadimemmm
cekmecemde varimis bi ara yutuyordum birakmisdim baktim tarihi 8 inci ay 2014 e kadar kulanma süresi attim simdi bitane sagol canim benim
tesekkür ederim fadimem yarina kadar kimse cikmasza ben yaparim

günaydın kızlar
dün net yoktu gelemedim ama çoğu kişi yok sanırım yine boşlamayalım topiğimizi
dünki menümm
sabah
1 haş.yumurta
1 domatis
5 zeytin
1 tutam dereotu
1,5 kk kadar peynir
2 dilim ekmek
çay

ara
orta t.kahvesi
2 kurukayısı

öğlen
z.yağlı pazı (4 yk. kadar)
yoğurt (2 YK KADAR)
patates havuç lahana salatası karışık
2 yk kadarda terbiyeli köfte (3-4 tane fındık kadar köftesinden)
1 dilim ekmek

ara
yeşil çay
1 kuru incir
10-15 tane kuru üzüm

akşam
5-6 yk kadr nohut yemeği

valla 11e geliyodu uyandığımda çok fenayım kendime gelemedim,halbuki sabah eşim işe kalktığında (06.40)bende wcye kalkmıştım uykum falan dağılmıştı,eşime dedim bide ya bu insanlar bu saatte kalkıp napıyolar nasıl vakit geçiyo
eşim gidince sıcacık yatağıma geri dönmek istedim içine girincede uyumuşum,saat 11e geliyodu kalktım çocuklar uyandı sonra bende bitki çayı yapıp geldim içiyorum şuan,sonrada kahvaltı yapcam,bu saatler bi düzene girmedi benim yaa

Suzii gunaydin alintiladimm saniyorum seni meger alintilamamisimm
Günaydın Suzimmm,
B12 vitamin takviyesi, balık, omega-3, ceviz-fındık, az önce arkadaş facete okuyordu,
Bizde de var canım unutkanlık maalesef:26::26:Bir de bulmaca-sudoku çözmeyi tavsiye ediyolar.
Listeyi galiba yok canım yapacak gönüllü, dediğin gibi yapalım, bu hafta Sen yapabilirsen, haftaya liste sonuncusu olsun.
LİSTE İÇİN DUYURU ARKADAŞLAR, GÖNÜLLÜ YOKSA SUZİİİ YAPACAK, HAFTAYA DA SONUNCU OLAN YAPACAK
herkes fikrini belirtsin, sonra duyduk duymadık demeyin lütfen[/QUOTE]

Ya aslinda ben yapmak isterim ama su aralar pc sıkıntım var onu bi duzene sokabilirsem haber veririm

Valla sekerim bende sabah 6 da kalkiyorum is yerinde oyle bi geciyoki zaman bak oglen oldu ben bisi anlamadim daha

Tesekkur edriz canim sanada gunaydinlar olsun guzel bir gun olsun...

cok yemiyorum mine ama bazen yememem gereken seyleri yiyorum,

Son düzenleme:
MENUMU YAZIYORUM ne diye mutluysam onu da bilmiyorum ya kendimle kavga ediyorum surekli

sabah: 1 haslanmis yumurta, 4 parca peynir, 1 domates, 3 zeytin, 1dlm tb ekmegi, sekersiz cay, salatalik

ara: kahve yanina kucucuk minnacim beyaz ciko

oglen: kuru fasulye, salata, 1 dlm tb ekmegi

ara mandalina

aksam: salata ve yogurt ile gecistirmeyi dusunuyorumm insallah sapitmazsam

minderbobum bu arada, menulerin buyuk demek istemedim, tam tersi bayagi az yiyoorsun demek istedim sadece resimde buyuk duruyorlar ama senin yazdiklarini okuyunca anliyorsun porsiyonlari, gayet guzel besleniyorsun, yazdiklarin disinda hic kacamak oluyormu? bir de spor yapiyormusun? evde misin calisiyormusun ? amma sordum ya kabir sorgu melekleri gibi..

kizlar hepiciginizi optum ben ama kaciyorum cunku ders calisamiyom yaa, aklim burda hepp

ZAMAN.COM.TR
11 Aralık 2013
Kilo kaybetmek ile ilgili sayısız bilgi kulaktan kulağa yayılır hatta bazıları fenomen hale gelir. Zayıflamak isteyen kimi görseniz mutlaka şunu iç, bunu ye, şimdi bu moda şeklinde önerilerde bulunur. Uzmanlar, ortalıkta dolaşan bu bilgilerin pek çoğunun insanların kendi istekleri ve yaşam tarzlarına göre ortaya atılmış, hiçbir bilimsel dayanağı olmayan yanlış bilgiler olduğunu belirtiyor. Diyetisyen Çiler Aslanalp, kilo vermek ile şu bilgileri anlattı:

1. Çay ve kahve suyun yerini tutar

İçilen çay, kahve gibi içecekler diüretik olduklarından asla suyun yerini tutmazlar. Tersine vücuttan su atımını sağlarlar. O nedenle iyi bir çözücü ve doğal olan su olduğu için günlük su tüketimine önem vermek gerekir.

2. Meyveyi istediğim kadar yiyebilirim

Sanıldığı gibi meyveler kalorisiz veya pek de az kalorili besinler değildir. Sağlıklı karbonhidrat kaynaklarından biridir fakat belirli miktarlarda yenmesi gerekmektedir. Aşırı meyve tüketimi ile alınan früktoz, vücutta yağa dönüştürülebilir ve özellikle karın bölgesinde yağlanmaya sebebiyet verir.

3. Su içersem zayıflarım

Su sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır. Vücutta oluşan toksik maddelerin atılması için gereklidir. Sodyum, flor, potasyum, kalsiyum ve klor minerallerini içerir. Herhangi bir karbonhidrat, protein, yağ veya vitamin kaynağını içermez. Dolayısıyla kalorisizdir ve zayıflamayı da sağlamaz. Sağlığın devamı için su içilmelidir.

4. Maydanoz suyu zayıflatır

Maydanoz idrar söktürücü etkisi olan ve C vitamininden zengin bir sebzedir. Bu nedenle vücutta oluşan kilo kaybı yağdan değil sudandır. Geçici ağırlık kaybına sebebiyet verir.

5. Ana öğünlerden birini atlarsam kolay zayıflarım

Ana öğünlerin atlanması ile sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı oluşturulamaz. Böylelikle sağlıklı ve kalıcı bir kilo kaybı sağlanamaz. Yağ kaybı ile tartıda ağırlık kaybetmek amacınız olsun ve öğün atlamayın.

6. Saat 19:00’dan sonra bir şey yersem şişmanlarım

Böyle genel bir yargı yapılamamaktadır. Kişinin oldukça geç yattığı bir gün, uyanıkken uzun süre aç kalmasına sebebiyet verilmiş olur. Bir de üstüne gece açlığı ile ertesi güne olumsuz koşullarla başlanır ve metabolizma yavaşlar. Örneğin gece 00:00’da yatan biri en geç 21:00-22:00 civarı sağlıklı ufak bir ara öğün yapabilir.

7. Spor sonrası herhangi bir şey yemezsem daha iyi kilo kaybederim

Spor öncesi yapılan öğün durumuna göre sonrasında da sağlıklı ve dengeli ara veya ana öğün planlanmalıdır. Özelikle bir sonraki sporda kasların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için bu yatırımın yapılması gerekir.

8. Açken egzersiz yaparsam daha çok yağ yakarım

Egzersiz sırasında aç olmak, tok olduğunuzdan daha fazla kalori harcayacağınız anlamına gelmez. Aksine halsizlik yaratacağından daha az kalori harcamaya neden olur. Bundan yemek yedikten veya midenizi doldurduktan hemen sonra spor yapacağınız anlamını da çıkarmayınız. Ana yemekten en az 1,5 – 2 saat sonra egzersiz yapılmalı.

9. Sabah aç karnına limon veya greyfurt suyu içersem yağ yakarım!

Maalesef herhangi bir yiyecek veya içeceğin tüketilmesi ile vücuttaki yağ depolarından kurtulmak mümkün değildir. Dilerseniz 1 paket margarinin üzerine limon veya greyfurt suyunu sıkarak deneyebilirsiniz. Siz de bir değişiklik olmadığını göreceksiniz. Ayrıca mide rahatsızlığı olan kişiler için ekstra sağlık sorunu bile oluşturabilir.

10. Bol bol soda içmek zayıflatır!

Soda sindirime yardımcı olan, hazmı kolaylaştıran bir besindir. Fakat bu özellikleri ile yağ yakımına neden olmaz. Ayrıca aşırı içildiğinde iştah açıcı bir etki bile yaratabilir.

11. Elma sirkesi içersem zayıflarım

Çözümü bilimde aramak gerekir. Böyle bir etkiye sahip olmayan sirke, fazla tüketildiğinde yemek borusunu tahriş edebilir, reflüye neden olabilir ve ciddi sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Ayrıca mide asidini yükselttiğinden acıkmaya neden olur.

12. Diyet ürünleri istediğim kadar yiyebilirim

Ürün üzerindeki light veya diyet ibaresi o ürünün gün içerisinde istenildiği kadar tüketilebileceği anlamına gelmez. Sadece yağ veya şeker oranı azaltılmıştır ve tüketim miktarları kontrol altında tutulmalıdır. Besinler alınırken etiketleri iyice okunmalıdır. Sonuçta bir besin ögesi azaltılırken bir başkası lezzet için arttırılmış olabilir. Dikkat edin, farkında olmadan kilonuzda artışa neden olabilirsiniz.

13. Diyet yaparken yağ alımını sıfırlamak gerekir

Her ne kadar zayıflamak istesek de vücudun belirli bir miktarda yağa ihtiyacı vardır. Bu alım diyetle sağlanmadığında vücuda alınan karbonhidratlar ve proteinlerden yağ sentezlenir. Bu yağ kolestrol açısından oldukça zengindir. Halbuki yağda eriyen vitaminlerin kullanılması yağ alımına bağlıdır. Hatta bazı yağ asitleri vücut tarafından üretilmediği için besinlerle alınması gereklidir. Ayrıca yağlar mideyi geç terk ettiği için de tokluk sağlarlar.

14. Az beslenme ve aç kalmakla kilo probleminden kurtulabiliriz

Sanılanın aksine bu durum genellikle kilo alımı ile sonuçlanır. Çünkü yeterince beslenemeyen metabolizma bu durumu kıtlık olarak algılar ve uzun süreli açlık sonrası tüketilen her besini savunma mekanizması olarak yağ şeklinde depolamaya çalışır. Tekrar açlık oluştuğunda depoları enerji için harcayacağını düşünür. Ayrıca açlık süresince mevcut olan depolar yetsin diye de metabolizma daha yavaş çalışma eğiliminde olur.

15. Karbonhidratlar diyetten tamamen çıkartılmalıdır

Eğer ki özellikle esmer ekmekler gibi tahıl grubunu beslenmenizden çıkartıyorsanız, kaybettiğiniz kilonun yağdan değil de sudan olduğu konusunda şüpheye düşünüz. Çünkü esmer ekmekler gibi tahıl ürünleri kimyasal yapılarında olan hidroksil (OH) molekülü sayesinde su tutucu özelliğe sahiptir. Tahıl tüketimi aşırı kısıtlanarak verilen kiloların neden kolaylıkla geri alındığının yanıtının ise gerçekten yağ kaybetmediğiniz olduğunu rahatlıkla düşünebilirsiniz.

16. Kızarmış ekmeğin kalorisi daha düşüktür.

Ekmek kızartılınca mevcut suyun bir miktarı uçarak sertleşme gerçekleşmektedir. Su kalorisizdir ve içerisindeki besin öğeleri açısından kaloriyi azaltıcı herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

17. Kısa sürede çok kilo vermek sağlıklıdır.

Literatürde ve diğer pek çok bilimsel çalışmada, kilo kaybı hızının vücut ağırlığı ve kişiye özgü olarak haftada ortalama yarım ila 1 kg arasında olması gerektiği vurgulanmaktadır. 1 hafta içerisinde çok fazla kilo verdiğinizde, bu durum kalıcı olmaktan çıkmış ve sağlıksız kilo vermişsinizdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…