valla canım bakmayacaksın annenebende bu şekilde plan yapmıştım.annemi aradım yaprak sarması yemicem çorba varsa içicem dedim olurmu öyle ben sana dolma yaptım dolma kilomu yaparmış diye söylendi.
işte anneme gidince durum bu şekilde vahim oluyor onu kırmamak için yiyorum bu yüzden soruyorum sizlere.
evet canım sarma tehlikeli bide 6-7 demişsin vazgeç yeme lütfen,,öğlenleri yiyebilirsin ama ekmek olmadan ve 3-4 tane kadar kafi olur,,patates yerkende ekmek tüketme,çünkü patates makarna pilav ve bazı çorbalar ekmek yerine geçiyo,ekstradan ekmek tüketme yanlarında,salata ve yoğurtla süper olur3 yıllık evliyim canım,
size şunu sormak istiyorum yürüyüşleri sabah yapmak mı kahvaltıdan önce yapmak mı daha faydalı, yoksa akşam yemekten sonra yapmak mı iyi.
Ayrıca bana akşam salata ye demişsiniz şunuda sorayım annemin yaptığı sulu patatesten 2-3 yemek kaşığı yaprak sarmasından da 6-7 tane yesem ve yanında da yoğurt yesem hatalımı olur.
benim için önemli değil canım,herkez istediği kadar sahte face açabilir banane yanisağol canım,siz de çok güzel bir ailesiniz maşallah.
evet koydum resim ,zaten koyacaktım.bu konuda eleştiri almama da biraz üzüldüm. sebebi sorulsaydı da yazsaydım.face imde ekli bulunan yakın! bir kişinin kilo vermeye çalıştığımı bilmesini istemiyorum.yazın beni gördüğünde bana söylediği her iğneleyici,can yakıcı sözü yedirmek istiyorum kendisine.zayıfladıkça sizlerle foto paylaşıp,görüş almak istiyorum oysa.
ne adım ne soyadım,ne yaşadığım yeri saklama gibi bir çabam yok,kimsenin özelinde de gözüm yok,belirteyim.
face sayfama eklediğim herkes adımı,yaşadığım yeri görebilir yani.
neyse uzatmayalım,işimize bakalım.
gerçekten etkili bir şeymiş.
hergün hazırlamaya üşenirim ama ben.
ben üstüne limon sıkıp yiyelim en iyisi.
döner ve çorba gayet güzel canım bunların yanında istersen 2 tane sarma yiybilirsin zararı olmaz ,ama ekmek tüketmeee bu şekilde komik sorular gelecek artık öğrenene kadar
yaprak sarmasını yarın öğlen yesem nasıl olur yoğurtla birlikte.çünkü yarın öğle yemeğinde işte tavuk döner ve çorba varmış
teşekkür ederim aynen haklısın canım,fıtığım varken onca ağır kaldırıyodum bende mecburen ev işide yapıyodum biraz ağrıyodu azcık otursam geçerdi,,ama şimdi hiçbişey doğru dürüst yapamıyorum çok ağrım var eğri yürüyorum zaten,yaa çaydanlık bile kaldırma gücüm kalmadı,evi süpürmek bile işkence geliyo,o makineyi bile çekicek mecal yok belimde o derece durum vahim,keşke olmasaydım pişman oldum vallaÇok geçmiş olsun...
Bende acaba fıtığım mı var diye şüphe etmeye başladım bu aralar belim çok agrıyo tutuluyo bı evı makıneyle cekeyım sonra oturdugum yerden dogrulamıyorum..
Ama kendıme cok kızıyorum bır yandan da...
bu yaşta aslında içimde çok enerjik bır yapı varken bu kıloyla hantallıkla ustunu ortup bambaska bır ınsan kılıfı ıcıne gırıyorum dıye..
Tabı sadece kıloyla degıl fıtık bır cok farklı neden de ortaya cıkabılıyor..
Esımde de fıtık var kesın amelıyat dıyorlardı. olmadı. yuzmeye basladı hergun yuzdu sabah yada aksam o çok çok ıyı geldı butun agrılarından sıkayetlerınden kurtuldu.
doktor 5 kılo bıle agır kaldırmayacaksın demıstı o fıtnes kardıyo agırlık calısıyordu 80 kılo agırlık basıyordu.
muayene oldugunda 2 fıtıgınında kuculmus oldugunu soylemısler.
Ne kadar spora uzagım sevmıyorum desende bence yuzmeyı mutlaka yapmaya calıs ımkanın varsa. mucıze gıbı ıyı gelıyor...
kepek ekmek kansızlık yapıyo canım tavsiye etmiyorum cidden,tam buğday yada tam tahıllı kullanın derim ben,,ben tam b. ekmeği alıyorum 2 yıldır cidden iyi,,dün uzmanı dinledim tvde tam b. veya tahıllı ekmek kilo aldırmıyomuş beyaz ekmeğe nazaran,dahada rahatladım,tabi kararında yemek lazım yinedeaynen sana katılıyorum
diyet kararı verdiysek fedakarlık yapmamız lazım
kızartma tarzı şeylerden de uzak durmak lazım
beyaz ekmekse bence hatalı hergün çeyrek beyaz ekmek bence fazla
onun yerine kepek ekmek yada etimek yemek daha mantıklı
menümü akşamları yazıyorum ama bugün yazayım dedim şu saate kadar yediklerimi
sabah ; 2 dilim kepek ekmek, tavada 1 yumurta ,az peynir, az zeytin, şekersiz çay..
ara : 1 tane kesme 5,6 tane fındık
öğlen ; 1 kase garnitür türlüsü bikaç kaşık pilav
ara ; 4 tane fındık
şu saate kadar da 1,5 lt su içtim..
bugün böyle
bunu ilk defa duydum canımevet canım sarma tehlikeli bide 6-7 demişsin vazgeç yeme lütfen,,öğlenleri yiyebilirsin ama ekmek olmadan ve 3-4 tane kadar kafi olur,,patates yerkende ekmek tüketme,çünkü patates makarna pilav ve bazı çorbalar ekmek yerine geçiyo,ekstradan ekmek tüketme yanlarında,salata ve yoğurtla süper olur
benim için önemli değil canım,herkez istediği kadar sahte face açabilir banane yani
düşüncenede saygı duyarım elbet varmış bi nedenin,,benim yönümden sıkıntı yok canım
döner ve çorba gayet güzel canım bunların yanında istersen 2 tane sarma yiybilirsin zararı olmaz ,ama ekmek tüketme
teşekkür ederim aynen haklısın canım,fıtığım varken onca ağır kaldırıyodum bende mecburen ev işide yapıyodum biraz ağrıyodu azcık otursam geçerdi,,ama şimdi hiçbişey doğru dürüst yapamıyorum çok ağrım var eğri yürüyorum zaten,yaa çaydanlık bile kaldırma gücüm kalmadı,evi süpürmek bile işkence geliyo,o makineyi bile çekicek mecal yok belimde o derece durum vahim,keşke olmasaydım pişman oldum valla
hiç bi iş yapmasamda oturup yatıp dursamda geçmiyo ağrım o dahada üzüyo beni,,geçer diye bekliyorum ama gün geçtikçe dahada azıtıyo bu yaa,,
keşke yüzme gibi bi şansım olsaydı cidden faydalı olucanı düşünüyorum,neyse yaza kısmet artık
allahtan eşim yardımcı oluyo her işe koşuyoda azcık yüküm hafifliyo
kepek ekmek kansızlık yapıyo canım tavsiye etmiyorum cidden,tam buğday yada tam tahıllı kullanın derim ben,,ben tam b. ekmeği alıyorum 2 yıldır cidden iyi,,dün uzmanı dinledim tvde tam b. veya tahıllı ekmek kilo aldırmıyomuş beyaz ekmeğe nazaran,dahada rahatladım,tabi kararında yemek lazım yinede
gayet güzelakşamada dikkat edersin inşallah
dediğim gibi kepek ekmeğinden vazgeç bence,yinede sen bilirsin canım
aynen sana katılıyorum
diyet kararı verdiysek fedakarlık yapmamız lazım
kızartma tarzı şeylerden de uzak durmak lazım
tamam kararlı davranıp yaprak sarmasından yemicem sadece sulu patatesten 3-4 kasık ve kepekli ekmek bir dilim ve yoğurt yicem .haftaya tüm günlerin listesini yazıyım işyerimdeki bana fikir verin yememen gereken günlerde napıyım diye.
p.tesi
HAVUÇ ÇORBASI
HASAN PAŞA KÖFTE
PEYNİRLİ MAKARNA
MEYVE
salı:
EKŞİLİ ISPANAK ÇORBASI
TAVUK ŞİŞ
AYRAN
çarşamba:
MANTARLI ET SOTE
SAFRANLI PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
perşembe:
YÜKSÜK ÇORBA
ETLİ LAHANA SARMASI
LOKMA TATLISI
cuma:
KIŞ ÇORBASI
MEVSİM BALIĞI
İRMİK HELVASI
EVET BUNLAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN MENÜSÜ BANA FİKİR VERİRSENİZ DAHA SAĞLIKLI OLUR.
teşekkür ederim aynen haklısın canım,fıtığım varken onca ağır kaldırıyodum bende mecburen ev işide yapıyodum biraz ağrıyodu azcık otursam geçerdi,,ama şimdi hiçbişey doğru dürüst yapamıyorum çok ağrım var eğri yürüyorum zaten,yaa çaydanlık bile kaldırma gücüm kalmadı,evi süpürmek bile işkence geliyo,o makineyi bile çekicek mecal yok belimde o derece durum vahim,keşke olmasaydım pişman oldum valla
hiç bi iş yapmasamda oturup yatıp dursamda geçmiyo ağrım o dahada üzüyo beni,,geçer diye bekliyorum ama gün geçtikçe dahada azıtıyo bu yaa,,
keşke yüzme gibi bi şansım olsaydı cidden faydalı olucanı düşünüyorum,neyse yaza kısmet artık
allahtan eşim yardımcı oluyo her işe koşuyoda azcık yüküm hafifliyo
benim ufaklıkla güzel bir yürüyüş yaptık.markete uğradık,parkta vakit geçirdik,temiz hava aldık.
çıkmadan işlerimi de halletmiştim.sıra çocuğu uyutup spor yapmaya geldi.
hiç enerjim yok ama perşembe günü hatırına koşturacağız ne yapalım.
nasıl iyi olmuş gezmişsiniz..havada tam gezme havasıhoşgeldin.
doktora git hemen canım.evde yapılacak bir şey değil.antibiyotik verir muhtemelen doktorun iltihabı kurutmak için.
insan nasıl motive oluyor değil mi dilek.
haydi bakalım afiyet olsun şimdiden.
selam rakibem,yarın ak koyun kara koyun çıkacak ortaya.
tartıyı göresim pek yok bugün,hedefi yakalayamayacağıma üzülüyorum.
neyse ayın 17 sine kadar vaktim var 67 olmak için.pes etmek yok.deli gibi yürüyüş yapıyorum,arada kısa egzersizler falan.işe yaraması lazım.bu akşamı da çok hafif geçirirsem tartı beni mutlu eder belki.umut fakirin ekmeği ne yapalım.
iyi fikir değil mi.yarından başlamam lazım mesela benim,arkadaş günüm başlıyor,komşularla,iş çevresiyle görüş derken bir kaçarsa tam kaçar.baştan sıkı tutmalıyım.
sen de evet sevgiliyiz,30 senelik kocam da olsan sevgilim olacaksın de.aaa yeni nesilsiniz siz bir de,olur mu öyle romantizmden uzak evlilik.aşk olmalı havada aşk.
selam canım.kür hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misin,işe yarar bir yöntem mi.
selam.
bende deneyeyim diyordumki notu gorene Kadar bende dusuk tansiyon varSelam canım tabii ki,
Bu kürü bir arkadaşımdan duydum. Oda daha denememişti. Sonra internetten araştırdım ve nasıl yapıldığını öğrendim.
Benim daha 3. günüm. Değişiklik için biraz erken ama kullananlar bayağı zayıfladıklarını söylüyor internette. Tadı fena değil. Ferahlatıcı geldi banaAyrıca cilde de faydalıymış. Ama galiba tansiyon hastaları için iyi değilmiş.
İnternetteki yazıyı aynen paylaşıyorum;
İbrahim Saraçoğlu Maydonoz Limon Kürü
15 -16 saplarıyla beraber maydanoz
1 limon suyu,
Yarım su bardağı su,
Maydanoz Limon Kürü' nün Yapılışı : Saplı maydanozları, limon suyunu ve suyu koyup blenderden geçirin. Elde ettiğiniz yeşil suyu sabahları aç karnına kahvaltıdan 10-15 dakika önce için. 15 gün uyguladıktan sonra 3-4 gün ara verip yeniden 15 günlük bir kür daha yapın.
Maydanoz Limon Kürü' nün Faydaları
DİKKAT:
- Yağ yakma özelliğinin yanında;
- Karaciğer yağlanmasına faydalıdır
- Deri altında iltihaplanma varsa onu atar
- Cildi parlak ve genç gösterir.
- Hepatit B ve C hastalarının kullandığı ilaçlar karaciğerde yağlanmaya neden olur. Bu ilaçları kullananlar için de mükemmel bir destekleyicidir.
Maydanoz içinde bulunan maddelerden dolayı tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Bu yüzden düşük tansiyonu olan kişiler bu kürü uygulamasınlar .
yok canım kilo vermem yeterli oldu sarkmadı biyerim özel bişey yapmadım yanii,,bel fıtığım vardı ezelden beri spora dayanıksızdım zaten,,şimdikten sonrada spor yapabilicemi sanmıyorum,allahtan geçsin diye lazerli fıtık ameliyatı oldum 2 hafta önce,hala geçmedi belim azab çekiyorum resmen çok ağrım var,öncesinde bukadar ağrım yoktuyaa,geceleri uyuyamıyorum acıdan halenher sabah bi ümit iyileşmiştir diye kalkıyorum ama nerdeee yataktan kalkana kadar cebelleşiyorum resmen,acıdan ağlamamak için zor tutuyorum kendimi o derece
tam üstüne bastın canım,ben buraya 3 yıl önce gelmiştim ,tüm kilolarımı verene kadarda gitmedim,gerçi bi ara ev taşınmıştık ozaman gelememiştim epeyce,,sonra geldim ve kalanlarıda verdim yine ev taşındık yine koptum,anlıycan tilkinin dönüp dolaşıp geliceği yer 70-79 topiği oluyokızlar bişey sorucam ama lütfen yanlış anlamayın
anladığım kadarıyla topiğin en kilolularından biriyim
sizler benden zayıfsınız
neden bu guruptasınız
yani 70-79 kilo arası ya bu gurup
önceden tanışıyormuydunuz yoksa bu topikle beraber mi verdiniz kilolarınızı merak ediyorum.
ben sizin olduğunuz kiloya gelmek için uğraşıyorum
sizler gibi olsam çok kasmam kendimi sanırım:26::26:
bende deneyeyim diyordumki notu gorene Kadar bende dusuk tansiyon var
tugba resimlerini gordum hani kizim 9aylik ama gobek duruyor diyosunya benimkide ona yakin en cokta o canimi SIKIYOR sen onu nasil hallettin gobegin gitti benim hic gobegim yoktu hamileliklere Kadar kizimdada gitmisti ama ozaman korse takmistim dogumdan hemen sonra oglumda takmadim ondanmi kaldi acaba
canım bakıcıya alışması güzel habermerhaba kızlar nasılsınız?dünden beri giremedim.malum iş hayatına başlayacağım için oğlumu bakıcıya alıştırıyoruz.bugün 2. gün olmasına rağmen komşu teyzeden bana gelmedi.sadece 1 saat bıraktım ama o kadar özledim ki anlatamam.Allah çalışan annelere yardımcı olsun ne diyeyim?siz neler yaptınız?bu arada tuğba'nın önerileri ile damacana ile baskülü denedim ve tartıldım 69,6 geldi bakalım yarın ne olacak?hoşçakalınnn
sen bi git yaa zaten fıstık gibisin bide burda şişmanım pozları vermetam üstüne bastın canım,ben buraya 3 yıl önce gelmiştim ,tüm kilolarımı verene kadarda gitmedim,gerçi bi ara ev taşınmıştık ozaman gelememiştim epeyce,,sonra geldim ve kalanlarıda verdim yine ev taşındık yine koptum,anlıycan tilkinin dönüp dolaşıp geliceği yer 70-79 topiği oluyı
ben başka gruba gidemiyorum artık cidden çok güzel dostluklar edindim burda bunca yılda kopmak istemiyorum
canım bende korse takmadım hiç ama annem ilk doğumumda zorla hastane çıkışı taktırmıştı hepsi o,,çok fena göbek vardı gördüğün üzre,ama ideal kilomun altına inince sanırım göbeğim düzlendi,özel bişey yapamadım cidden
canım bakıcıya alışması güzel haber
zorluk çıkarmayacak demek ki senin yawru
ayrıca damacana ile baskül ne oluyo:44:
sen bi git yaa zaten fıstık gibisin bide burda şişmanım pozları verme
cidden yaa ben fiziğini çok beğendim
önerilerinede bayılıyorum
çok doğru yönlendiriyorsun tuğbacım
amiiiiinnn canım benim ama azmine hayran kaldım çizelgene bakıyorumben kötü bişey demiyorumki ama olanı söylüyorum,cidden çıtır bi fiziğim kalmadı şuan,göbeğim var yan simitlerde var,onları eritmek için 55lere inmek istiyorum,malum spor yapamıyorum olsun okadar isteğim
sende çok güzel önerilerimi dinliyosun canım,çok sevdim seni,,inşallah benim gibi olursunda bigün burda sende o anki halini beğenmeyip,daha inmeğe çalışırsın aşağılara
canım bakıcıya alışması güzel haber
zorluk çıkarmayacak demek ki senin yawru
ayrıca damacana ile baskül ne oluyo:44:
canım ben lojmanda oturuyorum 50li yıllarda yapılmış.zemin çok bozuk olduğu için aynı yerde tartılmama rağmen 4 farklı sonuç görebiliyordum dün tubacığım önerdi damacanayı tart doğru yeri bul sonra orda tartıl dedi.damacana-baskül ilişkisi ordan geliyorevet bakıcıya alışması benim de çok hoşuma gitti.sağolsun teyze de oyunlar oynuyor çok seviyor çocukları
Selam canım tabii ki,
Bu kürü bir arkadaşımdan duydum. Oda daha denememişti. Sonra internetten araştırdım ve nasıl yapıldığını öğrendim.
Benim daha 3. günüm. Değişiklik için biraz erken ama kullananlar bayağı zayıfladıklarını söylüyor internette. Tadı fena değil. Ferahlatıcı geldi banaAyrıca cilde de faydalıymış. Ama galiba tansiyon hastaları için iyi değilmiş.
İnternetteki yazıyı aynen paylaşıyorum;
İbrahim Saraçoğlu Maydonoz Limon Kürü
15 -16 saplarıyla beraber maydanoz
1 limon suyu,
Yarım su bardağı su,
Maydanoz Limon Kürü' nün Yapılışı : Saplı maydanozları, limon suyunu ve suyu koyup blenderden geçirin. Elde ettiğiniz yeşil suyu sabahları aç karnına kahvaltıdan 10-15 dakika önce için. 15 gün uyguladıktan sonra 3-4 gün ara verip yeniden 15 günlük bir kür daha yapın.
Maydanoz Limon Kürü' nün Faydaları
DİKKAT:
- Yağ yakma özelliğinin yanında;
- Karaciğer yağlanmasına faydalıdır
- Deri altında iltihaplanma varsa onu atar
- Cildi parlak ve genç gösterir.
- Hepatit B ve C hastalarının kullandığı ilaçlar karaciğerde yağlanmaya neden olur. Bu ilaçları kullananlar için de mükemmel bir destekleyicidir.
Maydanoz içinde bulunan maddelerden dolayı tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Bu yüzden düşük tansiyonu olan kişiler bu kürü uygulamasınlar .
3 yıllık evliyim canım,
size şunu sormak istiyorum yürüyüşleri sabah yapmak mı kahvaltıdan önce yapmak mı daha faydalı, yoksa akşam yemekten sonra yapmak mı iyi.
Ayrıca bana akşam salata ye demişsiniz şunuda sorayım annemin yaptığı sulu patatesten 2-3 yemek kaşığı yaprak sarmasından da 6-7 tane yesem ve yanında da yoğurt yesem hatalımı olur.
guzelmis canim yarin tarti gunu sonuclari hep birlikte gorecegiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?