- 20 Kasım 2012
- 2.794
- 79
- 113
maşallah bebeğineDoktorum bana anne sütünün içeriğinin protein+su olduğunu söylemişti. oğlumu emzirdiğimde protein ağırlıklı beslendim ve o dönem aylık 4-5 kilo vermiştim. ve oğlum da sadece anne sütü aldığı halde 6 aylıkken 12 kiloydu :)yani şekeri karbonhidratı kesersen bol su içersen hem sütün azalmaz hem de kilo verirsin canım. yavaş yavaş aç kalmadan zamana yayarak tabi.
su konusunda malesef iyi değilim günde 2 litre su anca içiyorum...1 litre gece 1 gündüz içine maden suyuda katıyorum hem çok aşırı terliyorum mineral dengesini korusun die hemde kilo verdiriyo diyolar bi umut işte...
hedefim 55 kilo olmak e tabi acele edemem haliyle , 3-4 ayı göze aldım...diyet yaptığım dönem haftada bi kilo veriyodum inşallah yine öyle olursa kışa istediğim kiloya ulaşmak eski kotlarımı giymek istiyorum..hiç bi kıyafetim olmuyo delirecem artık ...2 pantolon 3 tunikten başaka bişeyim olmuyo pöfffffffff..
hoşbuldum saol...Öncelikle hosgeldin. Bebegin de hayirli olsun. Burada 2 aylik bebegi olan arkadasımız da var. Sizin yapacağınız şey sağlıklı beslenmek sadece. Zaten emzirdiginiz icin de yeterli olur.
Ben de emzirirken bir iki diyet denemiş sutum azaldığı icin vazgeçmiştim. aynı hataya düşme.
Güçlü bir kahvaltı,
1-2 saat sonra bir ara ogun( hurma ve fındık proteinden yuksek)
öğlen yemeğin çorbali salatalı ve 3 avuç ici büyüklüğü kadar et icersin.
Yine bir ara ogun Meyve Yogurt sut ile bir şey de olabilir
Aksam yemeğinde yine corba yogurt sebze yemeği tuketebilirsin
Gece atıştırma sakın
2,5-3 litre de su mutlaka
tek iyi tarafım gece yemiyo oluşum zaten bide yapsaydım fena olurdu...ağır diyeti başka zamandada yapamam zaten yapıma ters yine aynı şeyleri yerim miktarı azltırım sadece...bide tatlıya dur diyebilirsem benden iyisi yok....
aynen alışmak istemiyorum bu duruma ...diyet listesi iyi olur valla .sen hala emziriyomusun???Güzelim seninle ayniymisiz bende 63 kg dim zayiflamadan hamile kalinca oldum 85 . simdi 72 yim basladim valla nazil yasariz boyle kilolarla ruhuma aykiri .bende emziriyorum diyet listesi yapicam kendime buraya yazarim sende bi göz atarsin benim derdim tatli yemeden duramiyorum oglumda yaramaz butungun uyumuyo iki saat sadece akşamda bitkin oluyorum iki muhabbet muhabbet ederken esimle can sikintisindan ne varsa goturuyorum..doğumdan öncede yerdim hep ama devamli spor yapardim bu hamilelik beni altüst etti ama böyle gitmez aceleci olmadan hafta 750 gr versem ayda 3 kg iyidir diyorum daha fazlasi emzirenlerde için iyi ddeğil deniliypr
tatlı sütün tadını güzel yapıyo diyolar yiyorumda bana yol su elektrik olarak dönüyo tabiii... mesela dünden beri bi dolu güllaç yedim.. dün akşam kv'demgil bendeydi ...gündüz güllaç yaptım bi kalite kontrol için 2 dilim yedim..akşam bi dilim daha bugün sabahta 2 dilim yedim kendime şaşıyorum..eskliden bende düzenli spor olmasada egzersiz yapıyodum hey gidi günler hey.....
çok önce bi tiroit düşüklüğü çıktı (çok hafifti ama bana yetti) 51 kiloyken 60'lara çıktım diyetti yürürüştü verdim ama anca 58'e indim şimdiyse 58'i bile arıyorum ...ama böyle gitmez hareketlerim kısıtlandı rahat değilim eğilip kalkamıyom bile moralim çok bozuluyo bide üstüne eşimin her sofrada az ye lafları ....halledicem ama daha öncede yaptım yine yaparım...
Bu da benden size
Eki Görüntüle 1189018
hahahahhaha çok güldüm kendimi gördüm sankiYatnadan şunuda paylaşayım zaten meydan bana kalmışşşş 😎😎😎
Eki Görüntüle 1189271
bu arada geçmiş olsun