• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

....

tedirginkz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
626
103
38
Ankara
Bir kardeş bu kadar sorumsuz olabilir mi anlamıyorum yaptıkları bana çok dokanıyor aramızda sadece 1 yas var ama akil yaşı 0 ya kardeşim diye demiyorum sorumsuz un önde gideni.. Ben şuan üniversite okuduğum için eve yardım edemiyorum ama kardesim 3 yıldır çalışmasına rağmen ne kendisine faydası var ne de eve ve evimizin maddi açıdan durumunda iyi değil neden boylesin dediğimizde bana sizin yaşatmadiklarinizi yaşıyorum diyor dolabını açıp baktığında 2 giysisi bile yok. ben Üniv öğrencisi olmama rağmen devlete borclanmama rağmen daha güzel kıyafetlerim var.. Bugün aksam yemeğinde ne kendine nede eve faydan yok dememle kıyamet koptu birbirimize girecektik ben sonuçta kendim için birşey istemiyorum o annem aldigi bütün maaşı mutfağa harcarken onun zengin hayati sürmesi zoruma gidiyor ve susamiyorum.. Ve bana en çok ta koyan farzetki senin gibi üniversite öğrencisiyim farzetki hic çalışmıyorum demesi... Sen bunu derken nasıl utanmazsin bir öğrenciyle sen bir misin ben bu haldeyken bile kimseye muhtaç değilim çok şükür de sen çalıştığını halde anama babama muhtacsin.. Hergun çalıştığını halde para cekersin.. Bazen özmüyüz diye düşünüyorum. Şuan sinir krizlerin deyim sucluysam söyleyin arkadaşlar ben anneme kiyamadigimdan ona yukleniyorum yanlismi yapıyorum :(((((((((

Kavgadan sonrada kimseye benle konuşmayın dedim çekildim balkona kendim için söylemiyorum onlara sonuçta çok dertlendim

Haklısın tabii eve destek olması gerekir .
Maaşına ilave ailenizden para alıyormuş sanırım yanlış anlamadıysam .
Sizin müdahale edeceğiniz nokta kardeşinizin kıyafetleri değil bence ailenize yük olması , yardımcı olmaması diye düşünüyorum . Kendi parası sonuçta ister kıyafet alır ister gezer tozar .
Kavga etmediğiniz , sakin olduğunuz bir anda karşınıza alıp konuşsanız 1 2 sene sen destek ol okul bitince bende el atacağım deseniz yapıcı bir tavırla belki sonuç alırsınız

Haklısın tabii eve destek olması gerekir .
Maaşına ilave ailenizden para alıyormuş sanırım yanlış anlamadıysam .
Sizin müdahale edeceğiniz nokta kardeşinizin kıyafetleri değil bence ailenize yük olması , yardımcı olmaması diye düşünüyorum . Kendi parası sonuçta ister kıyafet alır ister gezer tozar .
Kavga etmediğiniz , sakin olduğunuz bir anda karşınıza alıp konuşsanız 1 2 sene sen destek ol okul bitince bende el atacağım deseniz yapıcı bir tavırla belki sonuç alırsınız
Evet aynen dediğin gibi ben anneme üzülüyorum o kadar mücadele ederken onun öyle yapması BN zaten yardim edicem ama okuyorumm ve o bnle kendini bir goruyor

Yanlis kazandigi parayi diledigi gibi harcar senin mudahale etmen cok yanlis insanin icinde olacak sokma civi kakma akil 7 adim gider derler hic bulasma

Bu seyler sana dusmez. Annen baban rahatsizsa bu durumdan dile getirirler. Her insan farklidir, kimi insan tum maasini eve harcar digeri kendine. Belki kizin icinde kalmis suan harcamak istiyor kendine. Birak harcasin hevesini alsin sizin paranizi yemiyor ya. Anneniz babanizda ona vermesin 5 kurus kendi paran var desinler oldu bitti. Yalniz kafama bisey takildi. Parasini kendine harcamiyor galiba. Yanlis anlamada ama kardesinin parasindan faydalanan arkadasi felan mi var? Parayi baskasina verdigi icin parasimj kalmiyor acaba? Sizin dediginiz gibi Zengin hayati suruyorsa o insan sikir sikir giyinir....

Aynından bir modelde bizde var . Ama ben ses etmem hiç kendi bilir. İleride ev geçindirecek olan kendisi.
Bazen annem çok kızıyor dertleşiyoruz ama öyle kapanıp gidiyor konu.
Ne kadar kardeşinde olsa parasının hesabını soramıyorsun maalesef

Aldığı da harcadığı para da kendisini ilgilendirir buna karışamazsınız ama parayı içi rahat şekilde nasıl harcıyor orası da ayrı bir mesele..

Bir kardeş bu kadar sorumsuz olabilir mi anlamıyorum yaptıkları bana çok dokanıyor aramızda sadece 1 yas var ama akil yaşı 0 ya kardeşim diye demiyorum sorumsuz un önde gideni.. Ben şuan üniversite okuduğum için eve yardım edemiyorum ama kardesim 3 yıldır çalışmasına rağmen ne kendisine faydası var ne de eve ve evimizin maddi açıdan durumunda iyi değil neden boylesin dediğimizde bana sizin yaşatmadiklarinizi yaşıyorum diyor dolabını açıp baktığında 2 giysisi bile yok. ben Üniv öğrencisi olmama rağmen devlete borclanmama rağmen daha güzel kıyafetlerim var.. Bugün aksam yemeğinde ne kendine nede eve faydan yok dememle kıyamet koptu birbirimize girecektik ben sonuçta kendim için birşey istemiyorum o annem aldigi bütün maaşı mutfağa harcarken onun zengin hayati sürmesi zoruma gidiyor ve susamiyorum.. Ve bana en çok ta koyan farzetki senin gibi üniversite öğrencisiyim farzetki hic çalışmıyorum demesi... Sen bunu derken nasıl utanmazsin bir öğrenciyle sen bir misin ben bu haldeyken bile kimseye muhtaç değilim çok şükür de sen çalıştığını halde anama babama muhtacsin.. Hergun çalıştığını halde para cekersin.. Bazen özmüyüz diye düşünüyorum. Şuan sinir krizlerin deyim sucluysam söyleyin arkadaşlar ben anneme kiyamadigimdan ona yukleniyorum yanlismi yapıyorum :KK43:((((((((
tedirgin şurda üyeliğin çok yeni gün olmasın ki yeni bir ekşınla gelme buraya : )))
bırak ne hali varsa görsün sen okulunu bitirdiğinde en kaliteli cevabı verirsin ,verirsin diycemde sende pat diye evlenip gidecen gibi.

Budurum kardeşinle ailenin arasinda, senin karışman dogru degil.
Sen duyarlısındır, ailene karşı sorumluluğu üzerinde hissedersin ama bunu herkesten bekleyemezsin öz kardeşin bile olsa.

Boşu boşuna hirpalama kendini...ne söylersen söyle dinlemez...benim ablam in biride öyleydicaçalışır parasini da sadece kendine harcadı. ..sen söyleyince de kıskanç çekmiyor olursun...boşver Karışma sen kendi hayatına bak...herkes bir değil o da eminim o okuyor calismiyor dolayisi ile eve para getirmiyor ben de çalışır kendime bakarım diyordum. ..

ama ilk sen başlatmışsın sanki, "ne kendisine ne ailesine faydası var" diye. Kazandığını ailesine harcamıyorsa onun tercihi, yemek masasında bunu söylersen kavga çıkar tabi

tedirgin şurda üyeliğin çok yeni gün olmasın ki yeni bir ekşınla gelme buraya : )))
bırak ne hali varsa görsün sen okulunu bitirdiğinde en kaliteli cevabı verirsin ,verirsin diycemde sende pat diye evlenip gidecen gibi.
Sen beni iyi tanimissin canm :)) evet vericem bugün saçından tutup tavana vurmadigima sukretsin birara gözlerim döndü valla ama dokunmadim

ama ilk sen başlatmışsın sanki, "ne kendisine ne ailesine faydası var" diye. Kazandığını ailesine harcamıyorsa onun tercihi, yemek masasında bunu söylersen kavga çıkar tabi
Evet ben başlattım ama konusu olmuştu nasıl geldi oralara bilmiyorum. Onun tercihi olabilir ama ben annem kendini yipratirken onun acımasız davranmasına kiziyorum ama kimseyi düşünmemek gerektiğini anladım bugün.

Bir kardeş bu kadar sorumsuz olabilir mi anlamıyorum yaptıkları bana çok dokanıyor aramızda sadece 1 yas var ama akil yaşı 0 ya kardeşim diye demiyorum sorumsuz un önde gideni.. Ben şuan üniversite okuduğum için eve yardım edemiyorum ama kardesim 3 yıldır çalışmasına rağmen ne kendisine faydası var ne de eve ve evimizin maddi açıdan durumunda iyi değil neden boylesin dediğimizde bana sizin yaşatmadiklarinizi yaşıyorum diyor dolabını açıp baktığında 2 giysisi bile yok. ben Üniv öğrencisi olmama rağmen devlete borclanmama rağmen daha güzel kıyafetlerim var.. Bugün aksam yemeğinde ne kendine nede eve faydan yok dememle kıyamet koptu birbirimize girecektik ben sonuçta kendim için birşey istemiyorum o annem aldigi bütün maaşı mutfağa harcarken onun zengin hayati sürmesi zoruma gidiyor ve susamiyorum.. Ve bana en çok ta koyan farzetki senin gibi üniversite öğrencisiyim farzetki hic çalışmıyorum demesi... Sen bunu derken nasıl utanmazsin bir öğrenciyle sen bir misin ben bu haldeyken bile kimseye muhtaç değilim çok şükür de sen çalıştığını halde anama babama muhtacsin.. Hergun çalıştığını halde para cekersin.. Bazen özmüyüz diye düşünüyorum. Şuan sinir krizlerin deyim sucluysam söyleyin arkadaşlar ben anneme kiyamadigimdan ona yukleniyorum yanlismi yapıyorum :KK43:((((((((
kız da dusunuyor kı unv gıtseydım sankı kazandıgım para dıye bırsey olmuyacaktı belkı de annemden ustune para alıcaktım dıye dusunuyor sen buyukoldugun ıcın sorumlulugu kendı ustunecekebılıyorsun ama o da cevresındekı arkadaslarında ne göruyorsa ona özenıp yapmak ısteyen tıptense bırsey yapamazsın yanı evden cok aklı dısarda bır kızsa duzelcegını hıc sanmıyorum...

İnan aynen. Düşündüğü bu ve bu beni çok uzdu egerki o okuyor ben çalışıyor olsaydım hem aileme bakardim hem de ona para bile gönderirdim ben 5 kursunu bile görmedim istemem de zaten akli dışarda lüks hayatta bizim durumumuz bu kimse durumunu secipte gelmiyor dünyaya.. Annemlerin ona yaşatmadiklarini yaşıyormuş hanımefendi..

Evet ben başlattım ama konusu olmuştu nasıl geldi oralara bilmiyorum. Onun tercihi olabilir ama ben annem kendini yipratirken onun acımasız davranmasına kiziyorum ama kimseyi düşünmemek gerektiğini anladım bugün.
Annenin seni haksız bulmasıda bundan işte, kimse huzurun bozulmasını istemez, e sende tartışmayı başlattığın için bu olmuş. Boşver kendi kazanıyor kendi harcıyor, çok da garip değil bu durum bence, sen aldığın burslardan eve bişeyler alıyormusun ki, başkası da gelip bu kadar kıyafetin var ailene destek olacağına hala kıyafet alıyorsun dese sen de tepki göstermezmisin.

Back
X