- 23 Ağustos 2016
- 5.861
- 3.700
- 93
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
sütünün çok olması mükemmel bir şey değil mi manyak mı o kadın?Ac kaldim resmen birde sutun niye cok diye soyleniyordu.
Yorumlara hayret ediyorum.
Cidden 8 aylık hamileyken neden onca kişi çoluk çocuk gelipte bir eve tıkılır anlamak mümkün değil.
Neden ya neden?
İyi niyetli olsalar eşine ağlamazlar yatıyor diye. Ne münasebet ya ne münasebet. Birde utanmadan kadını şikayet edip eşini dolduruyorlar.
Ayrica konu sahibine sorulmamış gelelim mi diye. Sorsalardı madem müsait misin yardıma ihtiyacın var mı diye.
6 hafta kalıpta beynini yemeselerdi. Kadının nerede yatacağına kadar karışıyorlar şimdiden,bebek olunca nelere karışacağını duşünemiyormusunuz? Gel burda yanımızda yat diyen insanlar,bebeği emzirmeye odasına geçse "ay biz yabancımıyız burda emzirsin"diye ağlayacaklar emin olun. Torunumuzu göstermiyor alip alıp odaya gidiyor demeleri de gayet olası.
İyi niyetlilerse çenelerini kapatıp otursunlar. Huzursuzluk çıkarmasınlar. Kadının evi,8 aylık hamile gidipte 5 kişinin yanında yatmak zorunda değil. 4 gün kalmışlar diyorsunuz da,4 günluk misafirlik olmayacak bu,doğuma 6 hafta var diyor,buda demektir ki en az 6 hafta daha tepesindeler kadının. Çocuk olunca da hemen gitmezler. Ee naapsın bu kadın?
Bu kadar uzun misafirlik olmaz. Kimse kusura bakmasın.
Yanlis yazmisim sutum yok diye soyleniyordu.sütünün çok olması mükemmel bir şey değil mi manyak mı o kadın?
Yani iyi niyetli olsalar bunu yapmazlar. Görumce neden evin işinide yapıyorum diyor ayrıca. Alt metin "gidip yatıyor karın,bizde ev işi yapıyoruz " kimse iyi niyet demesin bir zahmet.Yok yahu topluca ağlama ayini yapmışlar resmen, kimse yardımdan iyi niyetten bahsetmesin.
Durmak yok yalakalığa devam, hayret ediyorum bu insanlara.
Kesinlikle. Yaptigi iste kendi arkalarini toplamaktir. Numaraci. Utanmasalar onuda hamile kadina yaptiracaklar.Yani iyi niyetli olsalar bunu yapmazlar. Görumce neden evin işinide yapıyorum diyor ayrıca. Alt metin "gidip yatıyor karın,bizde ev işi yapıyoruz " kimse iyi niyet demesin bir zahmet.
Kendi ailesiyle çok sık görüşeceği gibi değil zaten. Siz kendiniz çağırmış ya da size söyleyerek gelmişlerdir. Damdan düşer gibi ihtiyacın var mı bile demeden gelince ev sahibi de böyle karşılar yani. Bi de bizim yanımızda yat, sürekli burda dur mahiyetinde şeyler hamile biri için çileden çıkarıcı olabilir. Ben böyle mi yapardım? Hayır muhtemelen yapmazdım. Çünkü eşim de ben de evimize bize sormadan gelmek isteyen birilerine taviz vermeyiz ve bunu etrafımız da tahmin edebilir sanırım.Yaptım, son iki ay kendi ailem de eşimin ailesi de yanımızdaydı. Sıkıldım biran önce doğurmak istedim ama Kendimi odalara kapatıp muhabbet kesip ama ben size gidin de demiyorum siz bilirsiniz tarzında kalp kırıcı ve tersleyici konuşmadım. Sonra da eşime bana da böyle yapıyorlar diye ağlamadım. bu Sizce normal mi? Bu kadar olumsuz yaklaşımdan sonra konu sahibinin yeni doğum yaptım eşim ailemi istemiyor diye konu açması yakındır.
bu ne kadar saygısızca konuşma şeklidir her seyin bir soylenme adabi vardir kovsaydin daha iyiydi yani.. Eşim benim aileme senin yaptığını yapsa yüzüne bakmazdim empati yapin biraz
Bu kadınlar ileride kayınvalide olacaklar ve muhtemelen gelinleri ile birebir ayni sorunları yaşayacaklar. Zira eş ailesine bu kadar düşmanlık duyan, kayınvalide olup belli yaşa gelince de gelinine aynı düşmanlığı besler. Ve bu vicdansızlık, saygısızlık, görgüsüzlük nesiller boyu devam eder. Gelip gelip bide burada yorumlar yapılıyor. Ayıptır yahu. Hep mi kötü bu aileler, hep mi şeytanlar. Sizler birazcık bakış açılarınızı değiştirin hanımlar. Yoksa gün gelir siz de oğlunuzun evinde kovulmaktan beter edilirsiniz .
Ayy kendi hamileliğim geldi aklıma.. Benin kayınvalide de sağolsun 2 hafta diye geldi biliyorduk bize sormadan doğuma kadar kalmayı planlamışmış kendince. 1,5 ay beraberdik. Doğum iznine ayrıldım, hayaller Evde uzanıp geniş geniş kahvaltılar tv dizi çay.. ama ben nasıl geçirdim odamda tek başıma. Ben de yalnız kalmayı seviyorum açıkcası, hayır muhabbet etsem kayınvalidemle ne kadar muhabbet edebilirim. O da akşama kadar ordan burdan konuşmak istiyor.Sıktı yani.. bütün gün odama kapandımİyi akşamlar hanımlar.evet tam 8 aylık hamileyim,kısmetse şubat sonu doğumum.hep endişe ettiğim mesafe koymaya çalıştığım kv,kp,görümcem ve iki kızıyla 4 gündür bizdeler.bizi özlemişler ve yardım etmek için gelmişler.bana sormadılar ihtiyacın varmı diye.görümce iki hafta diğerleri 3 ay burdalar.
Eşim vardiyalı çalışıyor ,o olmadığında odama geçip kitap okuyorum,yatıyorum ama bu tartışma sebebi oldu.niye onlarla oturmuyormuşum.bende yanlızlığı seviyorum abla dedim.biz sana geldik dedi.napalım her saat birlikte mi oturcaz dedim ,ben sana öyle yapsam yanlış anlamaz mısın dedi.kusuruma bakma abla ben kalabalıkta yapamıyorum dedim biz yanlış yaptık dedi.bişey demedim.kocam gelince ağlayarak anlattı hepsi ağladı.
Tabi kocam da bana niye öyle dedin ben sana he de geç demedim mi dedi.kusuruma bakmayın üzmek için demedim ben rahat edemiyorum gidin de demiyorum dedim yaşlı adamla kadına dayanamadım.görümcem sizin aranızı bozmak istemem istersen kardeşimden geçerim dedi.eşim de kimse beni geçiremez ailemden diye celallendi.ağlayarak sabahı ettim.eşim bizimkilerin huyu böyle napiyim diyor ama ben çok mutsuzum.ne yapacağım bilmiyorum.yatıyorum diyorum bizim yanımızda yat diyorlar bunaldım.çocuklar sıkıldım deyip duruyor.bunların huyu bu geçen sene de kv,kp ve kv nin kardeşi iki hafta kalmıştı.yine suçlu ben oldum.
kovulmayı haketmişler.bu ne kadar saygısızca konuşma şeklidir her seyin bir soylenme adabi vardir kovsaydin daha iyiydi yani.. Eşim benim aileme senin yaptığını yapsa yüzüne bakmazdim empati yapin biraz
İyi akşamlar hanımlar.evet tam 8 aylık hamileyim,kısmetse şubat sonu doğumum.hep endişe ettiğim mesafe koymaya çalıştığım kv,kp,görümcem ve iki kızıyla 4 gündür bizdeler.bizi özlemişler ve yardım etmek için gelmişler.bana sormadılar ihtiyacın varmı diye.görümce iki hafta diğerleri 3 ay burdalar.
Eşim vardiyalı çalışıyor ,o olmadığında odama geçip kitap okuyorum,yatıyorum ama bu tartışma sebebi oldu.niye onlarla oturmuyormuşum.bende yanlızlığı seviyorum abla dedim.biz sana geldik dedi.napalım her saat birlikte mi oturcaz dedim ,ben sana öyle yapsam yanlış anlamaz mısın dedi.kusuruma bakma abla ben kalabalıkta yapamıyorum dedim biz yanlış yaptık dedi.bişey demedim.kocam gelince ağlayarak anlattı hepsi ağladı.
Tabi kocam da bana niye öyle dedin ben sana he de geç demedim mi dedi.kusuruma bakmayın üzmek için demedim ben rahat edemiyorum gidin de demiyorum dedim yaşlı adamla kadına dayanamadım.görümcem sizin aranızı bozmak istemem istersen kardeşimden geçerim dedi.eşim de kimse beni geçiremez ailemden diye celallendi.ağlayarak sabahı ettim.eşim bizimkilerin huyu böyle napiyim diyor ama ben çok mutsuzum.ne yapacağım bilmiyorum.yatıyorum diyorum bizim yanımızda yat diyorlar bunaldım.çocuklar sıkıldım deyip duruyor.bunların huyu bu geçen sene de kv,kp ve kv nin kardeşi iki hafta kalmıştı.yine suçlu ben oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?