8.ayda yatılı misafir

Valla benim esim ailem geldiginde istedigi gibi gider yatar disari cikar. Bugüne kadar da kimse tek laf etmedi. Neden cünkü kendi ogullari gibi görüyorlar. Kardesimin evine gitseler neden gittin yattin yorgunsanda bizi idare et demeyecekleri icin esime de demezler. Ama görüyoruz ki konu sahibinin kv kp görümcesi anlayisdan yoksun insanlar. Onlarin demesi lazim sen keyfine bak istedigin yada yapilacak isin varsa biz halledelim diye

Ben anlamiyorum dogrusu bu insanlari. Sizin onlarin yatili kalmalarina ihtiyaciniz yok. Ne diye yatili kaliyorlar. Bir gun misafir olursun aksamina evine dönersin. Birisi de mi demez hadi gidelim evinde rahat edemiyor? Gercekten hayret ediyorum.

3 ay kalmak niye? Direk gelip yerlessinler?
Millet bazi seylerin bkunu cikarmaya ne merakli ya. Cocugunun evi diye kendi evi gibi kullaniyorlar. Bas git kardesim. Ev ev ustune olur mu? 3 ay misafirlik olur mu?

Ben olsam delirmistim. Hic cekemem o kadar aglak insani zoraki yanimda. Allah size sabir versin

Benimkiler de aynini diyo yatamiyorum iste yatamiyorum. Gecen gun hastaneye gotturduler arabayla bana kolaylik olsun diye yemegiydi cayiydi virtiydi zirtiydi daha cok yoruldum ama soylesen laftan anlamiyolar bacim cekicen bunlati boyle allah baska dert keder vermesin deyip gecicen.

Yardım etmeye gelmişler ama resmen bencillik yapmışlar ve yük olmuşlar. Kv kp de anlamam ama hadi onları anladım diyelim. Görümce ve 2 çocuk nedir ya bas git kardeşim zaten canım burnumda sizin nazınızı ağlamanızı mı çekecem alla alla.. kendime yapılmış gibi sinirlendim walla. İnsan kendi annesinden bile bi müddet sonra sıkılıp çekinir,Evde rahat etmek istiyor.herkesin kendine göre bi düzeni var ve kimsenin bu düzeni bozmaya hakkı yok.

Hamileliğimin hiçbir evresinde yatılı misafir kabul etmem.
Kendi ailem,eşimin ailesi farketmez.!
11 aylık bebeğim var ve hamileyim.
Yoruluyorum bebeğim çok yoruyor ama madem doğurdum öyle de bakacağım.
Görümcelerim gelmek istiyor (sırf gezmek için)
-benim kimseye ihtiyacım yok rahat ve oğlumla başbaşa bir hamilelik süreci öyle yada böyle tek başıma bunu atlatıp yaşamak istiyorum. Kendi evimde rahat etmem için yanlız kalmaya ihtiyacım var. Dedim.

Daha bunun üzerine kimse gelemez evime almam!

Hamileyken yatili misafir agirladinmi??

bu ne kadar saygısızca konuşma şeklidir her seyin bir soylenme adabi vardir kovsaydin daha iyiydi yani.. Eşim benim aileme senin yaptığını yapsa yüzüne bakmazdim empati yapin biraz

bu ne kadar saygısızca konuşma şeklidir her seyin bir soylenme adabi vardir kovsaydin daha iyiydi yani.. Eşim benim aileme senin yaptığını yapsa yüzüne bakmazdim empati yapin biraz

Kadın hamile farkında mısınız?
Yatmaya dinlenmeye ihtiyacı var şimdi bi de kafa dinlemeye
Hamile kadının evine kv kp görümcd ve çocukları gelmiş cümbür cemaat gelip yerleşmişler
Görümce 2 hafta diğerleri 3 ay kalıcak ne empatisi yapsın
3 gün olsa dişini sıksın tatlı ayrılalım desin

Ne kadar sulu gözler bi cinnet geçir tuttuğunu at disarı ne l*n burasi Yeşilay Kampı mi de
öldüm leennn ne güzel anlatış ooo yazarken sen cinnet gecirdin belli harbi cok sinir bozucu ya bence hastalan hastanelere düs kanamam var de aksam acillik ol anneni ara falan odana gec doktor kalkmadan yatacak dedi de onlar sana hizmet etsin sekerim

Yorumları okudukça şoka girdim,

1. Kadın hamileliğinin son ayında, yani en zor ayında, istediğini giyip, istediği şekilde istediği yerde yatmak kalkmak ister, kocasına masaj yaptırmak ister, kocasına biraz naz yapmak ister...
2. Kimseden yardım istememiş, kafalarına göre gelip eve yerleşmişler. Üstelik 5 kişi !!!!
3. Yardıma geldik diye bir yalana sığınıp her gün sıkıldık diye başlıyorlarmış, gezmeye tozmaya geldikleri ortada...
4. Bebeğine diye hazırladığı odada birileri yatıyor, istememesi en doğal hakkı...
5. Bazıları komün yaşamını sevebilir, öyle yaşasın ama bu kızcağız sevmiyor, istemiyor...
6. Habersizce kimse kimsenin evine kafasına göre süre belirleyip gidemez, kamp kuramaz...
7. Evde tuvaleti banyoyu steril tutmak bile önemli şu an, 7 kişilik ordunun ki bunlardan biri kayınpeder, yaşadığı yerde günde kaç kere yıkanacak oralar. Görümce her girenden sonra girip temizlesin o halde...
8. Hamileliğimin son ayında olan biri olarak, değil eşimin ailesini kendi ailemden de 5 kişiyi evde istemezdim. Zaten onlarda böyle bir saygısızlık yapmazlardı...
9. Bu lafım da eşinin ailesini yakın görsün diyenlere, madem yakın olacaklar, kız hissettiklerini söylediğinde olay çıkarıp zavallı rolü oynamak yerine, eşine şikayet etmek yerine anlayışla karşılasalardı o zaman belki iyi niyet olabilirdi...

Daha önce doğum yaptınız mı? 8. Ay artık gerçekten kendinizden bile sıkıldığınız bir dönem.
Yaptım, son iki ay kendi ailem de eşimin ailesi de yanımızdaydı. Sıkıldım biran önce doğurmak istedim ama Kendimi odalara kapatıp muhabbet kesip ama ben size gidin de demiyorum siz bilirsiniz tarzında kalp kırıcı ve tersleyici konuşmadım. Sonra da eşime bana da böyle yapıyorlar diye ağlamadım. bu Sizce normal mi? Bu kadar olumsuz yaklaşımdan sonra konu sahibinin yeni doğum yaptım eşim ailemi istemiyor diye konu açması yakındır.

Ve bütün bu olanlara rağmen yüzsüz yüzsüz kalıyorlar hala öyle mi
Kocan az bi senin arkanda olduğnu hissettirse onlara bu kadarına cesaret edemezlerdi.. kocandan yüz buluyorlar..
sen üstüne düşeni yapmışın kalabalık sevmiyorum diyerek.. eşine düşüyor bundan snrası.. hemen evden göndermeye bak yoksa lohusalığın zehir olur.. son ay hep yatmak isteyeceksin durum daha kötü olacak..

Aynen katiliyorum.
3 aylik misafirlik mi olur ya? Bir de kadindan surekli ilgi bekliyorlar. Misafirlik en fazla 3-5 gun olur. Sonra bku cikiyor iste bu konuda da goruldugu gibi. Kadin onlarin cocuguyla evlendi. O adamla bir ev paylasmak istedi. Tum ailesiyle degil. 3 ay inanilmaz uzun bi sure. Senenin bir bolumunu onlarla yasamak bildigin.

Olmaz. Minareti calan kilifini hazirlar demisler. Madem boyle munasebetsizce geliyorlar, o zaman onlardan skilan bir ev sahibini de kendileri idare edecekler

bence tavrınız gayet iyi sakın dönmeyin bu netliğinizden, tebrik ederim sizi bu kadar açık ve net olduğunuz için.
eğer yine ağlarlarsa" abartmayın siz de bebek gibi" deyip tekrar odanıza çekilin bence bunlarla mı uğraşacaksınız bir ömür
bir de aylarca yüz kişi gelip kalmak da neymiş? buna bir çözüm bulun derim.

Beni asosyal sandı kp
Ailesi küser gider ağlar diye çok korkuyor.aslında herşeyi biliyor.he de geç deyip duruyor deli olacağım
He deyip geçmek ona kolay tabi çünkü sabah alıp başını gidiyor,akşam geliyor. Kaç saat vakit geçiriyor ki ailesiyle size he de geç diyor.
Bende bu mantığı anlamıyorum tamam ailesidir eyvallah ama sonuçta tüm günü onlarla geçiren sizsiniz.
Bilemiyorum size yardıma geldilerse dinlenmeniz batmamalı bu kadar onlara.
Ben doğum yapınca annem gelmişti,kadın kızım her uyuduğunda hadi git sende yat uyu,gece uykunu alamıyorsun,daha dikişlerin geçmedi,sakın birşey yapma git uyu 1 saatte olsa diye diye uyuttu beni bebeğimle her defasında. Ne mutfağa girdim,ne birşeyi kaldırıp bir yere koydum.
Yardım böyle olur. Öyle bizim yanımizda yat demekle yardım olmaz. Ne münasebet yani niye yatıyım sizin yanınızda?
Saçmalık.
Eşinizde bir daha birşey derse"tüm günü ben geçiriyorum ailenle,sana konuşmak kolay,bana sormadınız bile,dinlenmem gereken zamanlarda strese sokuyorsunuz beni"diyin. Vicdanen rahatsız olsun.

Beni asosyal sandı kp
Ailesi küser gider ağlar diye çok korkuyor.aslında herşeyi biliyor.he de geç deyip duruyor deli olacağım
He deyip geçmek ona kolay tabi çünkü sabah alıp başını gidiyor,akşam geliyor. Kaç saat vakit geçiriyor ki ailesiyle size he de geç diyor.
Bende bu mantığı anlamıyorum tamam ailesidir eyvallah ama sonuçta tüm günü onlarla geçiren sizsiniz.
Bilemiyorum size yardıma geldilerse dinlenmeniz batmamalı bu kadar onlara.
Ben doğum yapınca annem gelmişti,kadın kızım her uyuduğunda hadi git sende yat uyu,gece uykunu alamıyorsun,daha dikişlerin geçmedi,sakın birşey yapma git uyu 1 saatte olsa diye diye uyuttu beni bebeğimle her defasında. Ne mutfağa girdim,ne birşeyi kaldırıp bir yere koydum.
Yardım böyle olur. Öyle bizim yanımizda yat demekle yardım olmaz. Ne münasebet yani niye yatıyım sizin yanınızda?
Saçmalık.
Eşinizde bir daha birşey derse"tüm günü ben geçiriyorum ailenle,sana konuşmak kolay,bana sormadınız bile,dinlenmem gereken zamanlarda strese sokuyorsunuz beni"diyin. Vicdanen rahatsız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…