- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
Canım sağol..herkes vicdanıma vuruyor da ben odama giderken aklımda ne zaman kapı çalacak kim çağıracak var aklımda.sanki yatak odamda ben çok keyifliyim.internet,telefon çekmiyor.tv yok.şimdi görümce gidiyor kalıyor kv kp.kv yaşlı kadın ne yardım yapabilir bana.işler de benim komple artık.inşallah kurtulurum bu durumdan ruhum boğuluyor
arkadaşa katılıyorum.Sakin sakin is yapma ne yemek ne camasir ne bulasik
Ay canım Allah yardim etsin inşallah Sana . Ben devlet hastanesinde normal doğum yapmak için , eğitim aldım . Orada verilen eğitim , bütün devlet hastanelerinde geçerli biliyorsun. Normal doğum için ,anne adayinin hiç stresli olmamasi lazım , Kv, KP anne adayının eşi, anne adayanin annesi ,görümce ya da elti . Kendi annen ve eşin sana kiyamayacagi için almamamizi söylediler . Güçlü biri olsun duygusal anlam da. KV Görümce elti de anne adayina negatif enerji vermë ihtimali olacağı için , tavsiye etmiyorlar. Yanında öyle biri olsun ki . Seni kizdirmasin sana pozitif enerji versin ,vs vs . Bunları esine anlat canım . Tek tek tane tane . Doğuma hazirlanamiyorum de . Pskolojim iyi değil de . Kendinı rahat hissedemedigini söyle . Oha ya daha 1 ay var . Kasilmam başladı de . Gerekirse gizli den Dr ile.konuş , doktorun caltirmadan konuşur eşinle. Çok üzüldüm sana seni çok iyi anlıyorumCanım sağol..herkes vicdanıma vuruyor da ben odama giderken aklımda ne zaman kapı çalacak kim çağıracak var aklımda.sanki yatak odamda ben çok keyifliyim.internet,telefon çekmiyor.tv yok.şimdi görümce gidiyor kalıyor kv kp.kv yaşlı kadın ne yardım yapabilir bana.işler de benim komple artık.inşallah kurtulurum bu durumdan ruhum boğuluyor
Kv ne bulaşık makinesinden anlıyor ne çamaşır makinesinden.ama mümkün olduğunca yapmayacağım çünkü bana yardıma geldiler benim genital bölgemde varis çıktı birde.oğulları yapsın.Sakin sakin is yapma ne yemek ne camasir ne bulasik
Biliyor musunuz kızlar bu bir defa olsa bitecek diye katlanırım ama bunların her zaman ki hali bu.kocama çok kızgın ve kırgınım.bir insan hayatını başkalarının müsaade ettiği kadar mı yaşar.çocuk değil bu adam.şuan kendimi kimsesiz gibi hissediyorum çünkü babama desem kardeşlerime desem bana haklısın diyen yok.olduğumu bilseler bile.kardeşlerimin eşleri beni istemediğini açıkça dile getirdi zamanında yani o türlüsünü de gördüm.işim vardı evlenmeden önce evimde vardı şimdi birşeyim yok eşim bile benim duygularımı anlamıyor.ben özgürlüğümü zor kazanmıştım yeniden kaybettim
Birde şöyle bir durum var kızlar ben mi abartıyorum.telefonda biriyle konuşurken görseler kim o diyorlar.dışarıya çıksam nereye bende geleyim mi diyorlar.elimde telefon olsa nereye bakıyorsun.yada bir akrabalarıyla konuşurken seninle konuşmak istiyor diye telefonu elime veriyorlar yada görüntülü konuşma yaptırıyorlar.sizce bunlar normal mi
Ağlamak geliyor içimden şuan sağol canım.eşimde dahil etrafımda kimse beni anlamıyor.eşimi de görmek istemiyorum.doğum sancısı kp yanında nasıl çekilir acaba.hemen hastaneye gidilmiyormuş.keşke annem sağ olsaydı o zaman bu kadar rahat olamazlardı.az kaldı doğuma karnım çıktı kocaman.evde ağlıyorum hiç mutlu değilim hastanede karnımı görüp ay çok tatlı deyip oturtmaya çalışıyorlar orda da ağlamak geliyor içimden.Ay canım Allah yardim etsin inşallah Sana . Ben devlet hastanesinde normal doğum yapmak için , eğitim aldım . Orada verilen eğitim , bütün devlet hastanelerinde geçerli biliyorsun. Normal doğum için ,anne adayinin hiç stresli olmamasi lazım , Kv, KP anne adayının eşi, anne adayanin annesi ,görümce ya da elti . Kendi annen ve eşin sana kiyamayacagi için almamamizi söylediler . Güçlü biri olsun duygusal anlam da. KV Görümce elti de anne adayina negatif enerji vermë ihtimali olacağı için , tavsiye etmiyorlar. Yanında öyle biri olsun ki . Seni kizdirmasin sana pozitif enerji versin ,vs vs . Bunları esine anlat canım . Tek tek tane tane . Doğuma hazirlanamiyorum de . Pskolojim iyi değil de . Kendinı rahat hissedemedigini söyle . Oha ya daha 1 ay var . Kasilmam başladı de . Gerekirse gizli den Dr ile.konuş , doktorun caltirmadan konuşur eşinle. Çok üzüldüm sana seni çok iyi anlıyorumAllahım sağlıkla kucağına almayi nasip eylesin
Böyle bir adam değil aslında ama ailesine olmaz diyemiyor.iki hafta gelsinler tamam diyordum ama 3 ay olması ağır geldi gerçekten.doğuma kadar dayanabilirsem on gün sonra sağolun ama artık biz çocuğumuza kendimiz bakmaya alışalım diyeceğim düşüncem bu.eşim asla diyemezNeden buna izin verdin yada ustune birde cocuk yaptin peki? Seni anlamayan bir es ve ailesininde ayni anlayissizligi gostermesi... Ihtiyacin varsa bi kisi gelir ususmusler basina. Ne kotu bi durum. Nolcak peki? Yani dogumdan sonra ne dusunuyosunuz bu durumda?
Ya canım üzülme nolurAğlamak geliyor içimden şuan sağol canım.eşimde dahil etrafımda kimse beni anlamıyor.eşimi de görmek istemiyorum.doğum sancısı kp yanında nasıl çekilir acaba.hemen hastaneye gidilmiyormuş.keşke annem sağ olsaydı o zaman bu kadar rahat olamazlardı.az kaldı doğuma karnım çıktı kocaman.evde ağlıyorum hiç mutlu değilim hastanede karnımı görüp ay çok tatlı deyip oturtmaya çalışıyorlar orda da ağlamak geliyor içimden.
Haklısın ben kimseye tepki vermediğim için tepeme biniyorlarBu bizim ailede de var. Ama ben resti cektim bu konuda. Gerekirse buyuk kavga ediyorum cunku. Bence biraz hoslanmadiginiz seylerde net olmalisiniz. Siz hamilesiniz ve bugunlerin tadini cikarmaniz gerekirken insanlarin hareketlerini dusunmeyin derim. Bi daha bu sekilde elime telefonu tutusturmayin gorusmek istersem ararim ben demelisiniz. Cunku onlara gore o normal bi durum
Böyle bir adam değil aslında ama ailesine olmaz diyemiyor.iki hafta gelsinler tamam diyordum ama 3 ay olması ağır geldi gerçekten.doğuma kadar dayanabilirsem on gün sonra sağolun ama artık biz çocuğumuza kendimiz bakmaya alışalım diyeceğim düşüncem bu.eşim asla diyemez
İyi akşamlar hanımlar.evet tam 8 aylık hamileyim,kısmetse şubat sonu doğumum.hep endişe ettiğim mesafe koymaya çalıştığım kv,kp,görümcem ve iki kızıyla 4 gündür bizdeler.bizi özlemişler ve yardım etmek için gelmişler.bana sormadılar ihtiyacın varmı diye.görümce iki hafta diğerleri 3 ay burdalar.
Eşim vardiyalı çalışıyor ,o olmadığında odama geçip kitap okuyorum,yatıyorum ama bu tartışma sebebi oldu.niye onlarla oturmuyormuşum.bende yanlızlığı seviyorum abla dedim.biz sana geldik dedi.napalım her saat birlikte mi oturcaz dedim ,ben sana öyle yapsam yanlış anlamaz mısın dedi.kusuruma bakma abla ben kalabalıkta yapamıyorum dedim biz yanlış yaptık dedi.bişey demedim.kocam gelince ağlayarak anlattı hepsi ağladı.
Tabi kocam da bana niye öyle dedin ben sana he de geç demedim mi dedi.kusuruma bakmayın üzmek için demedim ben rahat edemiyorum gidin de demiyorum dedim yaşlı adamla kadına dayanamadım.görümcem sizin aranızı bozmak istemem istersen kardeşimden geçerim dedi.eşim de kimse beni geçiremez ailemden diye celallendi.ağlayarak sabahı ettim.eşim bizimkilerin huyu böyle napiyim diyor ama ben çok mutsuzum.ne yapacağım bilmiyorum.yatıyorum diyorum bizim yanımızda yat diyorlar bunaldım.çocuklar sıkıldım deyip duruyor.bunların huyu bu geçen sene de kv,kp ve kv nin kardeşi iki hafta kalmıştı.yine suçlu ben oldum.
İlla kötü olacağız değil mi canım.bunlar oldukça ben eşimden soğuyorum maalesef.kendi ailesine bile bişey diyemiyor.Sen mecburen büyük olay cikaracaksin ki gitsinler. Hiiiicccc bit kendimiz bakalimdan anlayacak tiplere benzemiyorlar malesef.
İlla kötü olacağız değil mi canım.bunlar oldukça ben eşimden soğuyorum maalesef.kendi ailesine bile bişey diyemiyor.
Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah. Haklısın hamileliğin son zamanları zor olur. Lohusalık belki on kat daha zor. Kv ve kp’in 3 ay kalması fikri doğru değil belki. Amma velakin konu sahibinin ilk dört günlük tepkisi hiç hoş değil. Üzücü ve kırıcı. Mesajların da hep kendi duygularından bahsediyor. Evin diğer ahalisi bu huzursuzluktan nasıl etkilendi acaba???Valla canım bende hamileyim . Hamile iken olmuyor yinede çok sabırlı arkadaş . 3 aylığına kalmaya gelmisler . Ben böyle bişeyi de ilk defa duydum . Ben tiksinirim o KP den lohusa olucam adam evde olacak . Tamam gelir 1 gün kalır uzak dan geliyordur hadi 1 hafta kalır da . 3 ay nedir ya .
Zaten son haftalar çatın ağrıyor ,stres içindesin , ne olacak nasıl olacak için içini yiyor , dinlenmek istiyosun hep birde evde insanlar var . Birde ilgi bekliyorlar . Bence hamile kadinı düşünmeli insanlar .. rahat bırakılmalı ,çünkü lohusa lik bekliyor inşallah bebek de uykusu gazı vs normal olurda kizcagiz çekmez . Ben çok üzüldüm bu arkadasa . Bende bişeyler yaparken vicdanima sorarım ama hamileyken insanlarda bana merhametli olsun istiyorum. Allah yardimcisı olsun .
Onlar evin diğer ahalisi değiller onlar misafirler ve kadın misafir istemiyor. Bunu kabul etmek bu kadar mı zor?Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah. Haklısın hamileliğin son zamanları zor olur. Lohusalık belki on kat daha zor. Kv ve kp’in 3 ay kalması fikri doğru değil belki. Amma velakin konu sahibinin ilk dört günlük tepkisi hiç hoş değil. Üzücü ve kırıcı. Mesajların da hep kendi duygularından bahsediyor. Evin diğer ahalisi bu huzursuzluktan nasıl etkilendi acaba???
Evlilikte krizler böyle aşılamaz. Konu sahibi iş güç sahibiymiş önceden. Ama kriz nasıl yönetilir bilememiş maalesef. Bikaç hafta hem eşinin hem ailesinin gönlünü yapıp. Doğumdan önce güzellikle, politikayla kv ve kp evlerine gönderebilirdi.
Daha misafirliğin ilk günlerinden (eşi yokken) odada takılmak çok ayıp bence.
amin inşallah canım amin Allah razı olsun . Hamile olduğu için bahsediyor canım , 3 ay kalacak aile , bunu bildigi icin psikolojik olarak çökmüş kizcagiz . Dusunemeyebilir stres altında şu an ,kafasında bir sürü şey vücudu rahatsız ev rahatsız .Doğum yaklaşmış hayatının en önemli ani ,annesi rahmetli olmuş ,kendini yanlız hissediyor . Ben kp ve kv nin 3 ay evimde kaldığını düşünemiyorum . Hele lohusa iken Kp nin ev de olmasi bilmiyorum bence hiç uygun değil . Yanlış anlama ben aile më de doğum anında haber vereceğim , çünkü sakin bi şekilde geçirmek istiyorum o sancıları kalan son günlerimi. Ayrımcılık yapmıyorum eşimin ailesı ve kendi ailem de ayni . Anne ve bebek için uygun olan durum bu çünkü . Sakinlik huzur . 3 ay kalacak olan zihniyeti yönetemezssn canım. Oha 3 ay kalinirmi ya . Galiba en çok ben mi şaşırıyorum bu duruma .. Hamile kadına cihad sevabı yaziliyorsa , sen var düşün ,o kadına mi üzülmeli , yoksa sadece geldik kaldık demek için 3 ay kalmayi düşünen zihniyetemi ?Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah. Haklısın hamileliğin son zamanları zor olur. Lohusalık belki on kat daha zor. Kv ve kp’in 3 ay kalması fikri doğru değil belki. Amma velakin konu sahibinin ilk dört günlük tepkisi hiç hoş değil. Üzücü ve kırıcı. Mesajların da hep kendi duygularından bahsediyor. Evin diğer ahalisi bu huzursuzluktan nasıl etkilendi acaba???
Evlilikte krizler böyle aşılamaz. Konu sahibi iş güç sahibiymiş önceden. Ama kriz nasıl yönetilir bilememiş maalesef. Bikaç hafta hem eşinin hem ailesinin gönlünü yapıp. Doğumdan önce güzellikle, politikayla kv ve kp evlerine gönderebilirdi.
Amin sağ olasın ama gerçekten kimseyi üzmek istemedim.günü komple odamda da geçirmedim.o kadar kalabalık birden gelince ve 3 ay gibi bir süreliğine olunca strese girdim.zaten eşim her şeye he de geç deyince bu hep böyle olacak diye korktum resmenBebeğini sağlıkla kucağına al inşallah. Haklısın hamileliğin son zamanları zor olur. Lohusalık belki on kat daha zor. Kv ve kp’in 3 ay kalması fikri doğru değil belki. Amma velakin konu sahibinin ilk dört günlük tepkisi hiç hoş değil. Üzücü ve kırıcı. Mesajların da hep kendi duygularından bahsediyor. Evin diğer ahalisi bu huzursuzluktan nasıl etkilendi acaba???
Sağol canım desteğin için.inan bana bende kendi ailemden birini de bu kadar istemezdim.niyetim ayrımcılık asla değil ama iradem dışında ve en mutlu zamanımda olunca ister istemez bir defa patladım.amin inşallah canım amin Allah razı olsun . Hamile olduğu için bahsediyor canım , 3 ay kalacak aile , bunu bildigi icin psikolojik olarak çökmüş kizcagiz . Dusunemeyebilir stres altında şu an ,kafasında bir sürü şey vücudu rahatsız ev rahatsız .Doğum yaklaşmış hayatının en önemli ani ,annesi rahmetli olmuş ,kendini yanlız hissediyor . Ben kp ve kv nin 3 ay evimde kaldığını düşünemiyorum . Hele lohusa iken Kp nin ev de olmasi bilmiyorum bence hiç uygun değil . Yanlış anlama ben aile më de doğum anında haber vereceğim , çünkü sakin bi şekilde geçirmek istiyorum o sancıları kalan son günlerimi. Ayrımcılık yapmıyorum eşimin ailesı ve kendi ailem de ayni . Anne ve bebek için uygun olan durum bu çünkü . Sakinlik huzur . 3 ay kalacak olan zihniyeti yönetemezssn canım. Oha 3 ay kalinirmi ya . Galiba en çok ben mi şaşırıyorum bu duruma .. Hamile kadına cihad sevabı yaziliyorsa , sen var düşün ,o kadına mi üzülmeli , yoksa sadece geldik kaldık demek için 3 ay kalmayi düşünen zihniyetemi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?