8.ayda yatılı misafir

Sakin sakin is yapma ne yemek ne camasir ne bulasik
arkadaşa katılıyorum.

madem yardıma gelmişler 3 ay.
uzan tv karşısında.
hiçbir şey yapma.
akşam da eşin hizmet etsin.

Ay canım Allah yardim etsin inşallah Sana . Ben devlet hastanesinde normal doğum yapmak için , eğitim aldım . Orada verilen eğitim , bütün devlet hastanelerinde geçerli biliyorsun. Normal doğum için ,anne adayinin hiç stresli olmamasi lazım , Kv, KP anne adayının eşi, anne adayanin annesi ,görümce ya da elti . Kendi annen ve eşin sana kiyamayacagi için almamamizi söylediler . Güçlü biri olsun duygusal anlam da. KV Görümce elti de anne adayina negatif enerji vermë ihtimali olacağı için , tavsiye etmiyorlar. Yanında öyle biri olsun ki . Seni kizdirmasin sana pozitif enerji versin ,vs vs . Bunları esine anlat canım . Tek tek tane tane . Doğuma hazirlanamiyorum de . Pskolojim iyi değil de . Kendinı rahat hissedemedigini söyle . Oha ya daha 1 ay var . Kasilmam başladı de . Gerekirse gizli den Dr ile.konuş , doktorun caltirmadan konuşur eşinle. Çok üzüldüm sana seni çok iyi anlıyorum Allahım sağlıkla kucağına almayi nasip eylesin

Neden buna izin verdin yada ustune birde cocuk yaptin peki? Seni anlamayan bir es ve ailesininde ayni anlayissizligi gostermesi... Ihtiyacin varsa bi kisi gelir ususmusler basina. Ne kotu bi durum. Nolcak peki? Yani dogumdan sonra ne dusunuyosunuz bu durumda?

Bu bizim ailede de var. Ama ben resti cektim bu konuda. Gerekirse buyuk kavga ediyorum cunku. Bence biraz hoslanmadiginiz seylerde net olmalisiniz. Siz hamilesiniz ve bugunlerin tadini cikarmaniz gerekirken insanlarin hareketlerini dusunmeyin derim. Bi daha bu sekilde elime telefonu tutusturmayin gorusmek istersem ararim ben demelisiniz. Cunku onlara gore o normal bi durum

Ağlamak geliyor içimden şuan sağol canım.eşimde dahil etrafımda kimse beni anlamıyor.eşimi de görmek istemiyorum.doğum sancısı kp yanında nasıl çekilir acaba.hemen hastaneye gidilmiyormuş.keşke annem sağ olsaydı o zaman bu kadar rahat olamazlardı.az kaldı doğuma karnım çıktı kocaman.evde ağlıyorum hiç mutlu değilim hastanede karnımı görüp ay çok tatlı deyip oturtmaya çalışıyorlar orda da ağlamak geliyor içimden.

Bide sen kimseye bişey deme , esin halletsin kimseye surat vs yapma bence . Esin soylesin anne daha doğuma çok var ben sizi almaya gelirim sonra desin . Tatile gidicez desin bi bahane uydursun Catlamazlar sonuçta . Ama sen bişey söyleme canım . Sonuçta bu eşinin ailesi , sorun da onlar , eşinin halletmesi lazım yani .

Böyle bir adam değil aslında ama ailesine olmaz diyemiyor.iki hafta gelsinler tamam diyordum ama 3 ay olması ağır geldi gerçekten.doğuma kadar dayanabilirsem on gün sonra sağolun ama artık biz çocuğumuza kendimiz bakmaya alışalım diyeceğim düşüncem bu.eşim asla diyemez

Ya canım üzülme nolur ağlama sen stres yapma asla , Allah sana yardım edicek. Onlar başında olsa da olmasada seninde mucizene yardım edecek Rabbim . Şimdi az kaldı doğuma ,nefes egzersizleri ve çatı egzersizleri çalış . Bunları düşünme hep güzel şeyler düşün . Gün içinde çık dolaş yürüyüş yap. Gerekirse Dr eşinle konuşsun . Hatta esin ile konuş , 1 ayım kaldı ,bütün doğum benim Pskolojime bağlı de . Bebeğim ve kendim için gerekeni yapacağım de . İstediğini Yap. Kalk ev de dans et yürüyüş Yap nefes egzersizi vs yap . Onlar da yokmuş gibi davran . Esin bişey derse , kusura bakma evladimi düşünüyorum sende evladını düşün de . Eşine sakin trip yapma ,adam 1 ay çeker tribini napcan bizim erkek milleti . Anlat ona böyle . Hic gurur yapma canim Hastane de ebe ile konussan bu dediklerimi söyleyecek sana . Ebe ile.konuştum falan de .

Haklısın ben kimseye tepki vermediğim için tepeme biniyorlar

Insallah gonlune gore olur. Dogum sonrasi daha sikinti cunku ve bu insanlarin anlama kapasitesi cok dusuk. Zaten akli olan gelin odadan cikmiyo az kalalim der. Merak ediyorm dogum sonrasini

Sen mecburen büyük olay cikaracaksin ki gitsinler. Hiiiicccc bit kendimiz bakalimdan anlayacak tiplere benzemiyorlar malesef.

Yani tabi ki habersiz gelmeleri ayıp olmuş ama hani onlarla vakit geçirmen gerekirdi bence senin ailen gelse ve eşin sen gittikten sonra aynısıni yapsa birazcık empati lazım 3 ay kalmak abartı ama bunu da eşinle konuşup halletmen lazımdi benim görüşüm bu yönde. Ha anlaşamiyosaniz sevmiyosan kavga ediyosaniz tabi ki stresten uzak durman lazım işin iç yüzünü bilemeyiz.

İlla kötü olacağız değil mi canım.bunlar oldukça ben eşimden soğuyorum maalesef.kendi ailesine bile bişey diyemiyor.

Illa ve inan bana senin yerinde olsam asla ama asla doguma kadar beklemem. Esime derim ki ya yarin sen diyorsun hafta sonu gidiyorlar yada ben diyorum. Ben dersem fena olur. Insan son ayda rahat etmek ister ya. Bem kapiya gelen postaciya bile sinir oluyorsum. Bir iki saatlik misafire katlanamiyordumm

Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah. Haklısın hamileliğin son zamanları zor olur. Lohusalık belki on kat daha zor. Kv ve kp’in 3 ay kalması fikri doğru değil belki. Amma velakin konu sahibinin ilk dört günlük tepkisi hiç hoş değil. Üzücü ve kırıcı. Mesajların da hep kendi duygularından bahsediyor. Evin diğer ahalisi bu huzursuzluktan nasıl etkilendi acaba???
Evlilikte krizler böyle aşılamaz. Konu sahibi iş güç sahibiymiş önceden. Ama kriz nasıl yönetilir bilememiş maalesef. Bikaç hafta hem eşinin hem ailesinin gönlünü yapıp. Doğumdan önce güzellikle, politikayla kv ve kp evlerine gönderebilirdi.
Daha misafirliğin ilk günlerinden (eşi yokken) odada takılmak çok ayıp bence.

Onlar evin diğer ahalisi değiller onlar misafirler ve kadın misafir istemiyor. Bunu kabul etmek bu kadar mı zor?
Ayıp bir şey değil ki bu.
Konu sahibi misafir istemiyor.
Bakın hiç ayıp değil.
İstemiyor
İstemiyor.

amin inşallah canım amin Allah razı olsun . Hamile olduğu için bahsediyor canım , 3 ay kalacak aile , bunu bildigi icin psikolojik olarak çökmüş kizcagiz . Dusunemeyebilir stres altında şu an ,kafasında bir sürü şey vücudu rahatsız ev rahatsız .Doğum yaklaşmış hayatının en önemli ani ,annesi rahmetli olmuş ,kendini yanlız hissediyor . Ben kp ve kv nin 3 ay evimde kaldığını düşünemiyorum . Hele lohusa iken Kp nin ev de olmasi bilmiyorum bence hiç uygun değil . Yanlış anlama ben aile më de doğum anında haber vereceğim , çünkü sakin bi şekilde geçirmek istiyorum o sancıları kalan son günlerimi. Ayrımcılık yapmıyorum eşimin ailesı ve kendi ailem de ayni . Anne ve bebek için uygun olan durum bu çünkü . Sakinlik huzur . 3 ay kalacak olan zihniyeti yönetemezssn canım. Oha 3 ay kalinirmi ya . Galiba en çok ben mi şaşırıyorum bu duruma .. Hamile kadına cihad sevabı yaziliyorsa , sen var düşün ,o kadına mi üzülmeli , yoksa sadece geldik kaldık demek için 3 ay kalmayi düşünen zihniyetemi ?

Amin sağ olasın ama gerçekten kimseyi üzmek istemedim.günü komple odamda da geçirmedim.o kadar kalabalık birden gelince ve 3 ay gibi bir süreliğine olunca strese girdim.zaten eşim her şeye he de geç deyince bu hep böyle olacak diye korktum resmen

Sağol canım desteğin için.inan bana bende kendi ailemden birini de bu kadar istemezdim.niyetim ayrımcılık asla değil ama iradem dışında ve en mutlu zamanımda olunca ister istemez bir defa patladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…