8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Yeni sokağa çıkma Yasaklarına göre 20 yaş altı saat 13.00-16.00 arası çıkıyor ancak benim 8 aylık bebeğim sadece dışarıda bebek arabasında uyuyor. Bebek arabası tamamen naylon branda ile kapalı şekilde oluyor. Doğru düzgün insan olmayan yerlerde günde iki defa sabah (9.30-10.30),akşam (18.30-19.30) uyutup geliyorum. Acaba sıkıntı olur mu ki? Neticede bebek Arabasında. Tamamen örtülü.

Bebeğinizi evde uyutmaya alıştırın. Yahut bebek arabanizi temizleyip evinizde bebek arabasinda gezdirin. Bu aralar herşey cok daha kötüye gidiyor. Evde kalın

Bebeğinizi evde uyutmaya alıştırın. Yahut bebek arabanizi temizleyip evinizde bebek arabasinda gezdirin. Bu aralar herşey cok daha kötüye gidiyor. Evde kalın
Kesinlikle evde uyumuyor. Yoksa kış ayında ben de meraklı değilim. Evde arabayla da denedik hatta ikinci bir bebek arabası aldık. Ev müstakil yani ortak kullanılan merdiven asansör yok. Sessiz sakin ara sokaklar. Neticede neredeyse 6 aydır çıkıyoruz. Bebek arabası kış sebebiylr tamamen örtülü. Buluşma yönünden sıkıntı yok çünkü insan yok. Ben polis açısından sıkıntı olur mu ki onu merak ettim.

Size meraklisiniz demedim yanlis anlamayin. Sagliginiz icin evinizde kalin dedim. Her gün onlarca ölüm geçiyor önümüzden. Herkes bir agizdan birsey konuşuyor. Su sadece hava yoluyla bulasiyor diyenler yarim yamalak hakli herkes yarım yamalak haklı. Hastalar uzerindeki semptomlarin cogu birbirinden farkli. Nezlenin semptomlari bellidir ancak icinde bulundugumuz seyin herseyi farkli. Ki bundan ziyade yasak saatlerde uymazsaniz ceza yersiniz zaten.

evet sikinti olur bence cunku yasak

Ben öğretmenim. Ağustos başından beri haftada 6 gün 30 saate yakın dersim vardı okulda.Yüzyüze veli toplantısı istediler yaptık. Geçen hafta bütün kademeleri sınava çağırdık. Şimdiye kadar okulda 3 öğretmen temaslı, 1 öğretmen pozitif, sayısı bilmediğim pozitif öğrenci vardı. İnanır mısınız pozitif ve temaslı olan herkes akraba ziyaretinden kapmıştı.Pozitif olduğunu bilerek öğrenciyi veli göndermiş ben iki ders saati karşılıklı ders yaptım, üstelik masanın hemen ön sırasında oturuyordu ama çok şükür bulaşmadı. İnsanların ev ziyaretlerini engellemeliler. Maskeli dışarı çıkmakla kesinlikle bulaşma olmuyor. Yani evde kalmak çözüm değil, başkasının evine gitmemek çözüm. Ve başka evden birileri ile Yan yana otırmamK çözüm.Yani bize maske ve brandalı araba ile boş sokaklarda virüs bulaşması imkansız. Tek sıkıntım polis bekçi. Adama anlatamazsın da bu bebek evde uyumuyor, saatlerce ağlıyor, başka çözümü yom diye

Yagmurda karda napiyorsunuz siz? Tabi 8 aylik ondan bilmezsiniz de daha yillar var buyumesine boyle gider mi hic
Kar yağan ve çok eksiklere düşen bir şehir değil. Resmen düzenek yaptık. 2.6 tog uyku tulumu, üzerine battaniye, üzerine branda, üzerine örtü. Evde ağlarken katılıyor neredeyse. Hatta eve hamak, salıncak, ana kucağı, ana dizi aldık, ikinci bebek arabası aldık yok kesinlikle uyumuyor. Hatta bir defa salıncağı devirdi tepinirken.Allah korudu.

Bence bir yardim alin basa çıkamiyorsunuz durumla. Gercekten yillar yili böyle olacagini dusununce bazi cocuklarda bu takintilar kaliyor birde.

Yaklaşık 6 aya yakın bir süredir pandemi hastanesinde görevliyim. Ve 10 dakika önce pozitif olduğumun haberini aldım... burdaki hastalarin hepsi pozitif olduğu için ayakta durabilecek gucteysek ve devam etmek istiyorsak artik dinlenme almayabiliyoruz. Gidisatin en kötü sürecini yaşıyoruz Ingiltere'de... Hastanede cogu personel pozitif. Hiç temasi olmayan bir arkadaşım bir şekilde pozitif cıktı. Turkiye deki arkadaslarimin soyledigi seyler cok dikkat ettikleri sanki basimizdan aşağı virüs atiyorlar da öyle yakalaniyoruz diyorlar. Evden cikmadan ya da birilerine temas etmeden nasil bulasiyor acaba??? Arkadasimin annesi yalniz bir evde yasiyor ve 4 gündür yogun bakımda temas ettigi kimse yok ama testi pozitif... Nezle dahi olmamaya dikkat etmeliyiz bu süreçte. Çocuğunuzu bir sekilde ev duzenine alistirmalisiniz. Ben sizin icin söylüyorum. Can sizin canınız sizin hayatiniz.

polisin insiyatifine bagli oldugunu dusunmuyorum.siz boyle diyip cikarsiniz baskasi evde cok agladi sokagi istedi durmadi derken bir suru insan kendince hakli sebeplerle sokaga cikar yani.en mantikli cozum illa cikmamiz gerekiyor derseniz uyku saatlerini kaydirmak olur

karakola danisin bence
Olab
Bence bir yardim alin basa çıkamiyorsunuz durumla. Gercekten yillar yili böyle olacagini dusununce bazi cocuklarda bu takintilar kaliyor birde.
Neticede yıllarca böyle gidecek değil, kimisi ayakta sallanıyor kimisi hamakta, bizimki de şimdilik böyle rahat ediyor. Yardım derken uyku eğitimleri mi. Eğer onları Kastediyorsanz o eğitimlerin bir yaşa kadar sürekli olması mümkün değil. Diş çıkarma vs hep düzeni bozuyor.

Ben size şu noktada katılmıyorum.mesela öğretmen arkadaşlar. Biz evden dışarı çıkmıyoruz diyorlar, sitenin dışına bilemem kaç aydır adım atmadık. Ama sitenin bahçesinde yan komşu ile kahve içiyor, yada evine kardeşi vs geliyor. Sözde dışarı çıkmıyorlar. İnsanımız bu işi yanlış anladı. Biz eşimin ana babasını 1 yıldır görmüyoruz. Başka bir ilde oldukları için ve köyde oturdukları dan virüs taşırız diye gitmedik. Bebeği bile görmediler. 8 aydır eve tek bir yabancı girmedi, biz de kimsenin evine girmedik. Maskesiz dışarı adım atmadık. En ufak bir ortak kullanım alanına temasta dezenfektan kullandık. Çok şükür bulaşmadı. Demek ki gerçekten izole olmak gerekiyor.

Geçen defa ki sokağa çıkma yasaklarında 2 yaş altı sıkıntı yok demişlerdi. Ama her ilde aynı şeyi yapmamışlar. Polis inisiyatifi var yani bştz

Geçen defa ki sokağa çıkma yasaklarında 2 yaş altı sıkıntı yok demişlerdi. Ama her ilde aynı şeyi yapmamışlar. Polis inisiyatifi var yani bştz
bebeklerim 8 aylik benim de eski yasaklarda kontrole goturmeye ciktigimizda polis durdurmustu bizi.randevu kagidimizi falan istemislerdi.zaten cikmadan once aramistik

Ben size bana katilmadiginiz noktada da katiliyorum. Ama benim bahsettigim insanlarin kendi saglik durumlarindan dolayi evden dışarı adim atmadiklarini biliyorum. Her neyse sizin derdiniz ceza gelir mi bunun icinde bence bi karakolu arayip sorun.

bebeklerim 8 aylik benim de eski yasaklarda kontrole goturmeye ciktigimizda polis durdurmustu bizi.randevu kagidimizi falan istemislerdi.zaten cikmadan once aramistik
Her ilde farklı uygulamalar var. Bizde 65 yaş üzeri sürekli sahilde gezdi. Kimse uyarmadı geçen defa. Ama eşimin babası köyde kendi tarlasında çalışırken jandarma ceza yazdı.

Emin olun millet bizim kadar dikkat etse şimdiye kadar virüs bitmişti. Evden çıkmayan insanlara nasıl bulaşıyor diyorsunuz ya, kimseyle temas etmeden. Bu insanlar dışarıdan sipariş veriyor yada yakınları getiriyor. Dışarıdan gelen poşeti yada parayı alıp ellerini yıkamadan hayatlarına devam ediyorlar. Kendi anne babamdan biliyorum. Doğum için geldiler, salgın dolayısıyla şehir değiştirtmedik,,, 8 aydır bizdeler mesela su söylüyoruz, babam su getiren kişiye para veriyor,paranın üzerini alıyor baktım ellerini yıkamıyor. Özellikle yaşlıların Sanırım aklına gelmiyor. Evde oturup hiç kimse ile temas etmeyenlere de bu şekilde bulaşıyor. Kesinlikle en ufak bir dış yüzey temasında ellerin yıkanması lazım. Biz arabaya binince bile belki araba kapı koluna birinin tükürüğü gelmiştir diye ellerimizi dezenfekte ediyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…