8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arkadaş şöyle uyuyor, sabah 9.00-10.00 arası, öğleden sonra 13.00-15.30 arası, akşam üzeri 18.30-19.30 arası ve gece uykusu 21.30. Hergün saat 12.30 da yıkıyoruz. Yani öğle uykusundan önce rutini var. Banyo yapıyor, mama yiyor 5 dk içinde uyuyor. Akşam da rutini var. Önce alt değiştirme, pijama giyme, uyku arkadaşı oyuncak ile masal tadında sohbet, bir iki küçük oyun, yatağına koyuyorum biraz kıprdanıp uyuyor. Ama sabah ve akşam üzeri o 40-50 dk lık uykular sıkıntı. Gözlerini kaşımaktan kıpkırmızı yapıyor. Mızmızmız. Ayakta salladık, battaniyede salladık, salıncakta, hamakta, kendi aracımızla dışarıda gezdirdik, evde bebek arabası ile dolaştırdık yok. Ölüyor uykusuzluktan ama kesinlikle dalmıyor.Fakat bebek arabası ile dışarı çıksın sokağın başına gelmeden uyumuş oluyor. Yanından araba geçse, korna çalsa, düğün alayı bile geçse uyanmıyor. Bir de gülerek mutlu gözlerini açıyor.

Bence izin verirler mi vermezler mi den öte siz bir uyku danismanindan destek alin.Maksimum 1 hafta uykusuz kalicaksiniz ailecek.
Benzer bir paket aldım. Ama diş, ek gıda huzursuzlukları bozdu olayı. Yani uyku eğitimleri aslında herşeyi oturmuş bebeler için. Ek gıda yoğurt yedim, bu gece gazım var uyumayacağım, dişim çıkacak, damağım zonkluyor bittiniz siz bugün oluyor. Bir de bu dönemde ataklar var. Emeklemeyi öğrendim gecede emeklerim, beşiğin kenarından tutup kendimi kaldırıyorum, dur bugğn uyumayayım da bunu yapayım. Hep o uyku eğitimleri yalan oluyor

Sizin başka konularınızda da aynı tavrı gördüm . Fikir sormuşsunuz sorun olur mu diye herkes de haklı olarak evet sorun olur demiş .
Kamusal işleyişte kişinin ozel durumları gözetilmez herkese eşit uygulanır.
gecen sene pandemi dönemi belirli saatlerde ozel gereksinimli çocuklara izin verildi çünkü aileler gerçekten yıprandı .
Polis sizi görünce cezasını keser nerden bilecek nerden gelip nereye gittiğinizi. Belki Komsu oturmasından gelirken çocuk yolda uyuyor .
Bahaneler bulmadan çocuğunuzu evde uyumaya alıştırın. Kimi çocuk değişikliklere hemen adapte olur kimisi daha uzun sürer ama siz kararlı olursanız hersey yoluna girer .

Ben insanlara bebeğimi nasıl uyutayım diye sormuyorum. İnsanlar hep sorulmayan kısımda yorum yapıyorlar. Bebeğin evde uyuması lazım, alıştır, neden dışarda uyuyor. Ben o kısmı sormuyorum ki. Benim sorduğum soru farkkı insanların verdiği cvp farklı. Bir foruma daha üyeyim, anne bebek sitesi. Orada da sordum. Orada durum farklı. Kimse kişilerin şartlarını değiştirmeye yönelik yorum yapmıyor. Mesela oradaki cvplar lşu şekilde bebek arabasında sıkıntı olmaz, kalabalığa girmeyin sadece, polis görürse durumu anlatırsınız, aşı Kağıdınız yanınızda olsun aşıya gidiyorum Dersiniz, Allah kolaylık versin çok zor, geçen yasaklarda biz bebek arabası ile çıktık polisi sıkıntı yok dedi. Bakın bunlar hep çözüm oaaklı. Ama burada nedense herkes eleştirisel.Konu açmıştım okullar açılınca sıkıntı olacak diye, millet neler yazdı, sadece öğretmenler mi gidiyor işe, şimdiye kadar biz çalışıyoruz birşey olmadı, bakın okullar yüzyüze açıldı vaka sayıları uçtu. Ben insanların sorumun kökü ile ilgili kısımlarını kabul ediyorum, yoksa sorunun içinde geçmeyen bebek nasıl uyumalıdıtir tavsiyelerine tepki gösteriyorum. Hatta çok komik mesajlar var bebek arabasını evde kullanın. Üstelik yazmışım ev için ayrı bebek arabası aldık. Uyumuyor. Çatlıyor. Tepiniyor. Katılıyor. Salıncakla birlikte düştü. Beyin travması geçirebilirdi..

Belki de artik 2 uykuya gecmek istiyordur ? Biz 6 aylikken esimle kendimiz bir disiplin olusturmak istedik cunku bebeklerimden biri 7.aya kadar gaz sancisi cekti ve karantina basinda evde yalnizken yaptik.Su anda yemek ve uyku duzenleri diş,atak,hastalik disinda makina gibi işliyor.O yuzden bebegi iyi gozlemlemek gerekli.Bence 3.uyku icin 6 bucuk 7 bucuk cok gec cunku 8 aylik bir bebek zaten max. 8bucukta gece uykusuna gecmeli.

Beni esim ise birakiyor. Mart basinda cocuklara yasak gelince ise gidip gelirken arabadaydi. Polis cevirdi yasak diye. Durumu açıkladık. Izin verdiler.

Hatta bir arkadasim bir yere giderken polis cevirmis ceza kesecekmis arkadas crkefe baglamis napayim cocugu yetimhaneye mi birakayim ise giderken anneme birakiyorum bakacak insan yok diye polis yine birakmis.

Baska bir arkadasim annesine bırakıyordu kizini, ama evi annesine uzak baya, hep o saate yakin acibademden cocuguna doktor randevusu aliyordu cevirmeye denk gelince sms i gosterip gidiyordu. Sonra iptal ediyordu. Doktoruyla da gorusmustu doktor randevuyu kaale almıyordu.

Kisaca bu is denk geldiginiz polise bakiyor. Bazisi insafli bazisi kuralci.

Bu arada benim kizim subat dogumlu, ilk zamanlar ayni sizin gibi sadece disarida pustte uyurdu, ama kis gelince eskisehir ayazinda puset gitmedi bile 30 cm karda. Bende kanguruda uyutmaya alistirdim. Onceleri kanguruya atiyordum yuruyorduk acik havada ayazda.ama benim icin keyifliydi. Yurumeye baslayinca 10 dk sonra uyuyordu. Sonra kanguruyu evde takip balkona ciktim. Acik havayi gorunce uyuyordu yine. En son evde gezinip uyutmaya basladim. Zamanla ona da alisti.

Yaaadiginiz yer eskisehir gibi kari buzu bol bi yer ise mecburiyet dogmadan alternarifleri deneyin bence. Kriz aninda daha zor olacaktir. Yumusak gecis daha kolay olacaktır.

Son düzenleme:
Onu da denedik. 8.30 da yatınca tekrar 9.30 da kalkıyor. Ara uyku gibi algılıyor. Tek dileğim iki uykuya düşmesi. Hele okullar açıkken. O kadar zor oldu ki sabah uyku işi. Sabah kalkıyordum, 1,5-2 saat oyalıyor, okulda giyeceğim şeyleri giyip, bebek arabasıyla çıkıp uyutup, eve anneme bırakıp jet hızıyla okula gidiyordum. Bir bardak çay içmem öğleden sonra oluyordu

Mantıklıymış vallahi sizinkilerde. Kesinlikle kendi dışarı çıkıp sağda solda gezen çocuklar ve ergenler için yasak mantıklı, hatta parklar, oyun salonları içinde ama işe giderken bakıcıya bırakan, anne babaya bırakan ne yapsın. Onlarınki bizimkinden çok daha zor. Evde annem var, ayağında problem var zor yürüyor. Çocuğu bırakırken hep aklıma geliyor Allah korusun yangın çıksa, deprem olsa ne kendi kaçabilir ne çocuğu merdivenden indirebilir. Dolayısıyla okula gitmek dışında bebeği hep yanıma alıyordum. Şimdi mecbur annnme bırakacağım.

Çok güzel uyku diğer saatleri filan çok güzel uykuya dalış bizimde geceleri karnını doyurup pijamalarını giydiriyorummama yiyor 5 dakika emiyor kendi yatağa yatmak istiyor ke dj kendine dalıyor yanına uzanıyorum yani diğer zamanlarda inşallah zamanla geçer alışkanlık etmiş çünkü

Okullar kapansın demedim. Açılmasın, virüs yayılacak iyice dedim. Aynen de öyle oldu. Sizin işe gitmeniz virüs okullar kadar pik yaptırmadı.Tamamen dediğim yaşandı. Yani o konuda şunu demek istemiştim öğrenciler ve veliler dikkat etmeyecek. Pozitif olduğunu bilerek öğrenci gönderdiler okula daha ne diyim. Kim bilir kaç arkadaşına bulaştırdı ve kimlere taşıdı. Tam da söylemek istediğim yaşandı. Yaz boyunca insanlar deli gibi mekanlara, tatillere düğünlere aktı. Bu kadar bulaşma oldu mu hayır. Ama sırf biz de ile gidiyoruz okullar da açılsın diyen grup yüzünden okullar açıldı ve vakalar yayıldı. Yoksa insanların hayatında başka bir değişlik olması. Hala okulları kendi iş yerleri ile karşılaştıran cahil tipler var. Geleyim bebe olayına. Siz benim yerümse olsanız ne yaparsınız. Hiç başınıza gelmedi mi? Yeter ki şu bebe uyusun, sıkıntı olmasın diye adak adıyorum artık. Çocuğumu öldüreyim, uykusuz bırakıp sefil mi edeyim. Konuşuyorum anlamıyor, sallıyorum daha çok bağırıyor. Oto koltuğu, salıncaktan kendini atıyor. Bir an önce hayırlıysa büyüse de derdimi anlatsam diyorum.

İnşallah inşallah

Mantıken sıkıntı olmaması lazım.
Amaç çocukların kalabalık ortama girmemesi, sosyalleşmemesi.
Bebek arabasındaki bebek tehlike değil.
Ama kural belli, bebek arabasındaki bebek için de uygulayabilirler.

Büyük balkon varsa balkonda uyutabilirsiniz.

Küçük balkon. Bebek arabası kendi girer ancak. Taşlı zemin yada dalgalı zemin seviyor. Zangır zangır gidip geliyoruz

Vallahi biz gecenin 2sinde öğrenci velisinin akıllı telefonunun neden zoom uygulamasını yükleyemediğini dinliyoruz. Saat kaç farkında mısınız dediğimizde bir de ama çevrimiçiydiniz onun için aradım diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…