8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E korona olursaniz ne yapacaksiniz 10 gun bebegi uyutmadan mi gececek?siz sadece kendi sinirlariniz dahilinde cevap verilsin istiyorsunuz da burda sizden deneyimli anneler var hayatta her duruma uyum saglayan cocuklar yetistirin aliskanliklarin takinti olmasina izin vermeyin
O yüzden çok çok dikkat ediyorum. Aşırı dikkat ediyorum. O derece ki eşimin ablası bulunduğumuz ilden geçti, yol üzerinde bile buluşmadık.

8 aylık bebek zaten oturma yuvarlanma veya emekleme evresine geçmesi gerekiyor koy önüne oyuncak biraz oynasın dişi çıktı ise çubuk kraker bile yer birazda koyarsın yürüteçe oynar yorulur.Uyku için kalıcı bir çözüm bulun kararlı olun evde uyutmaya alıştırın ağlasa bile çıkartma. Bir bebeğin olaya alışma süresi 3 gün gece napıyor bu çocuk sabaha kadar bebek arabasında uyumuyor herhalde.Benim kızım altı aylık iken battaniye alıştı uykusu gelen battaniyesi alıyor yatıyor ben müdahale bile etmiyorum.
Dişi çıkmadı, yürütecimiz yok. Doktorumuz kesinlikle yürüteç hoppala yasak dedi. Sizinki nasıl battaniye seviyorsa bizim ki de araba seviyor. Ben istemem mi o uyusun ben iş yapayım, kahve içeyim

O yüzden çok çok dikkat ediyorum. Aşırı dikkat ediyorum. O derece ki eşimin ablası bulunduğumuz ilden geçti, yol üzerinde bile buluşmadık.
Dikkatinizi takdir ettim ancak mesele bu degil cocuklarin gecici donemi olur bi donem hep kucakta uyur mesela ama bi donemdir 3 yasindaki cocuk hergun kucakta uyumaz mesela. Esneklik iyidir hayatta basimiza pek cok sey gelebilir korona olmaz da (allah korusun) mide kanamasi gecirir annesi, cocuk annesiz uyumak zorunda kalir. Sadece o sekilde uyuyor diyip sinirlandirmayin cocugu. Egitimcisiniz sanirim sadece tv ile yemek yiyo diyip cocugun agzina dayamak dogru mu?

Yasaklar belki bebeğin evde uyumasına vesile olur birkaç gün deneyin baktınız olmuyor gerekli yerlere sorarsınız

Dişi çıkmadı, yürütecimiz yok. Doktorumuz kesinlikle yürüteç hoppala yasak dedi. Sizinki nasıl battaniye seviyorsa bizim ki de araba seviyor. Ben istemem mi o uyusun ben iş yapayım, kahve içeyim
Bence yürüteç alın belirli saatlerde oturtun ona saatlerce oturmasın yarım saatlik şekilde oturtun bebeğin biraz yorulsun bebek şarkılari dinlet uyku zamanı kolik bebek dinlet ona.Ben sizi kararlı göremedim 1 yaşından sonraki dönem bebek alışkanlık ve takıntı yapıyor büyüyünce bile arabada uyumak ister.

8 aylık bebek zaten oturma yuvarlanma veya emekleme evresine geçmesi gerekiyor koy önüne oyuncak biraz oynasın dişi çıktı ise çubuk kraker bile yer birazda koyarsın yürüteçe oynar yorulur.Uyku için kalıcı bir çözüm bulun kararlı olun evde uyutmaya alıştırın ağlasa bile çıkartma. Bir bebeğin olaya alışma süresi 3 gün gece napıyor bu çocuk sabaha kadar bebek arabasında uyumuyor herhalde.Benim kızım altı aylık iken battaniye alıştı uykusu gelen battaniyesi alıyor yatıyor ben müdahale bile etmiyorum.
Battaniyeye nasıl alıştı? Yazın da kullanıyor musunuz uyuturken?

Bizim ikizler uzun iki uyurdu, o dönemde. Uyku sayısı normal hele ki kısa uyuyorsa.

Üç çocuk annesi olarak söylüyorum, lütfen sizi kırmak yada eleştirmek gibi bir niyetim yok. Ama çocuk ağlıyor diye her gun iki defa sokağa çıkartılmaz. Ağladığı için çıkartılmaz. O dönemde ikizlerim istediği şey olmayınca kafalarını yere vururdu, bırakın ağlamayı. Daha çok vur oğlum, az oldu dedik. Baktı ki istediği olmuyor vazgceti.

Evin kurallari bellidir. Ve herkes o kuralara uymalıdır. Uyku saati ve yeri bellidir. Büyüdükçe esneklik ve farklılık olur tabiki.

Ama karar sizin tercih sizin evlat sizin. Bizimkisi sadece tavsiye. Sekiz aylıkken söz geciremezsek ergenlikte nasıl bireyler olur, nasıl baş ederiz. Üç tane evladım var en çok kendi çocuklarımi yanlis yetiştirmekten korkarım.

Battaniyeye nasıl alıştı? Yazın da kullanıyor musunuz uyuturken?
Yaz kış kullanıyor uykuya çok daralmıştı tatilde evde yatağını arıyordu üstüne battaniye koydum ona sarıldı uyudu su bildiğiniz bebek battaniyesi polar olandan bir süre sonra battaniye bile bebek gibi kokuyor.

Yaz kış kullanıyor uykuya çok daralmıştı tatilde evde yatağını arıyordu üstüne battaniye koydum ona sarıldı uyudu su bildiğiniz bebek battaniyesi polar olandan bir süre sonra battaniye bile bebek gibi kokuyor.
Benimkine amigurumi uyku Arkadaşı almıştım yüzüne bile bakmadı ya. Sarılıp uyur diye hayal etmiştim oysa ki. Totosunu dönüp uyuyor 😂

Onlarca bebek uykusu için gereçler saymişsınız.

Peki bunları denerken günlerce ısrarla mi denediniz yoksa ağladıkça yer mi degistirdiniz ?

8 aylık böyleyse büyüdükçe ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
Yok canım, sürekli kullanıyorum. Ama en sonunda pes ediyoruz. Az önce ana dizide 1 saatten fazla uğraştım. En son annem güm güm sese geldi. Ayaklarını vuruyor. Gözleri gidiyor ama ayaklar güm güm iniyor. Şimdi dışarıdayız. Mışıl mışıl uyuyor

Benimkine amigurumi uyku Arkadaşı almıştım yüzüne bile bakmadı ya. Sarılıp uyur diye hayal etmiştim oysa ki. Totosunu dönüp uyuyor 😂
Amam yeterki uyusun bir yaşında kızım bile battaniye kullanıyor aile geleneği ablası 3 yaşında ağlayınca götürüp ablasının üstüne battaniye atıyor sussun diye kimse kimsenin battaniyesini ellemiyor çünkü bu bir savaş nedeni.

Yok canım, sürekli kullanıyorum. Ama en sonunda pes ediyoruz. Az önce ana dizide 1 saatten fazla uğraştım. En son annem güm güm sese geldi. Ayaklarını vuruyor. Gözleri gidiyor ama ayaklar güm güm iniyor. Şimdi dışarıdayız. Mışıl mışıl uyuyor
Böyle yaptığı zaman bırakın yere, kendine zarar veremez. Israr etmeyin uyutmaya. Sakinleşince devam edersiniz. 5 yaşında ve 1 yaşında iki çocuğum var. Çocuklara ısrar gerekiyor.çok küçük bile olsa biliyor ki böyle yaparsa çıkacak dışarı. Oğlum da çok zor uyuyor. Böyle hareketler yapınca bırakıyorum yere. Önüne oyuncak koyuyorum. Çok çok uykusu gelince mecburen uyuyor.

Ben anlayamıyorum ki, bu denetimler nerede yapılıyor ?

Diğer yasak olduğunda da sokaklardaydi çocuklar, insanlar maskesizdi.

En olmayan yerde en olmayan kişilere ceza yazıldı.

Adam sahilde dolaşıyor , çocuklar sokakta oynuyor ; ceza yok.

Tarlada çalışıyor ceza var.
Aynen, yaşadığım yer de trajikomik bir olay yaşandı. Köyde annesi, babası evlerinin yanında tarlada çalışan çocuk uyanınca ailesinin yanına gitmek için dışarı çıkmış. (5 yaş) ceza yazılmış çocuğa. Allahtan kaymakam saçma buldu da iptal ettirdi

Kar yağan ve çok eksiklere düşen bir şehir değil. Resmen düzenek yaptık. 2.6 tog uyku tulumu, üzerine battaniye, üzerine branda, üzerine örtü. Evde ağlarken katılıyor neredeyse. Hatta eve hamak, salıncak, ana kucağı, ana dizi aldık, ikinci bebek arabası aldık yok kesinlikle uyumuyor. Hatta bir defa salıncağı devirdi tepinirken.Allah korudu.

Bunun egitimini vermek zorundasiniz. 8 aylik, tam uyku egitimi için ideal. Havalar bir sekilde soguk olacak, yagmur yagacak. Yada bir günde disariya çikalamayacak,.. Evet kolay olmayacak, bebege tanimadigi birseye alistirmak. Bebek eski rutinini isteyecek. Evet aglayacak ve sizde uykusuz kalacaksaniz ama 1 hafta içinde o bebek içerde uyuyacak.

Ayrica örtü hava sirkülasyonunu durduruyor. Yani iyi birsey degildir bebek arabasini tamamen kapatmak.

Tutarlı ve kararlı değilsiniz, o yüzden olmuyor. Benim bebeğim de banyo yapmadan uyumazdı 6 ay boyunca yıkadım. Bir gün dedim yeter artık kış geliyor, isterse uyumasın ağlasın ama bu alışkanlığı bırakacak.

Şimdi yıkamadan uyuyor çok şükür. Tutarlılık +kararlılık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X