8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim müzik öğretmeni. Ona yüzyüze yok. Dolayısıyla aynen her gün 6 aydır günde iki defa çıkıyoruz. Bakınız şakır şakır yağmur yağıyor
Sakir sakir yagmurda fotograftaki 3 kisinin semsiyesiz olmasi ne bileyim, biraz sov bence.

Ayrica tasli ya da dalgali zemin sevmek gibi rafine zevkleri olan o arkadasiniz bildiginiz dumduz yaya yolunda. Ne banal! 😏

Polis ceza yazar. Yazmali da.

Olab

Neticede yıllarca böyle gidecek değil, kimisi ayakta sallanıyor kimisi hamakta, bizimki de şimdilik böyle rahat ediyor. Yardım derken uyku eğitimleri mi. Eğer onları Kastediyorsanz o eğitimlerin bir yaşa kadar sürekli olması mümkün değil. Diş çıkarma vs hep düzeni bozuyor.
Ben diş çıkardığı hafta eğitim vermişim bebeğime, dişi görünce anladım. Yani diş çıkarırken bile uyku eğitimi verilebiliyor. Arada sırada ufaktan bozulsa bile hemen toparlayabilirsiniz. Yani diş falan engel değil. Bebeğim 7 aylık, 10 gün oldu eğitime başlayalı. Memeden başka yerde uyumazdı şimdi yatağına koyuyorum uyuyor.

O kadar sarıp sarmaladığınızda çocuk nerden anlıyor dışarda olduğunu gerçekten anlamadım. Zemin mi sorun? Müstakil evde oturuyoruz diyorsunuz, dökün evinizin bahçesine çakıl kum vs orda döndürün durun arabayı . Zor durumda olmanızı anlıyorum ama kendince haklı gerekçelerin sonu gelmeyecek ülkede bu gidişle. İnanın benim de tonla gerekçem var ama dizimizi kırıp oturacağız .
Eleştiri istemiyorsunuz ama yine de söyleyeyim, 8 aylık bebek için günde 3 uyku fazla. Oğlum 6 aylıkken günde tek uykuya düştük biz de. Neden? Çünkü dediğiniz gibi ısrar kıyamet uyumuyordu, emin olun çok çılgın yöntemler denedim ama yine de uyutamadım. Yani gerçekten tek çaresiz siz değilsiniz.
Anne , baba ve eşinizin ortak kararı olduğunu söylüyorsunuz bu durumun ama üslubunuzdan insanlara söz hakkı ulyoxbırakmayıp en sonunda pes ettirdiğiniz çok belli üzgünüm.
Birşey sorcam benim bebeğim de 8 aylık o da günde 3 uyku uyuyor saatleri belli o saat geldiği zaman imkanı yok durmuyor. Gözlerini ovuşturarak ağlamaya başlıyor iki pışpşa hemen uyuyor uyuma süreleri de kısa ne yapsam uzatamadım ya da tek uykuya geçemedim. Nasıl.yapıyorsunuz ? Sabah uyanma saati de 7 bu arada

Çıkın bence
Hem nekadar ceza kesiyorlar onu öğrenmiş olursunuz, burdan da paylaşın lütfen. Herseferinde aynı polise denk gelmeniz olanaksız çünkü biri göz yumsa, diğeri görevinin hakkını ilaki verecektir.
Bizlerde ona göre karar veririz. Ceza çok değilse bende 7 yaşındaki kızımı koyarım arabaya gezdiririm tenhalarda. Evde çatlıyor çocuk malum heryer kapalı. Sinemaya, restorana vereceğim parayı cezaya veririm. Nedir yani?
Ha hiç olmadı aşı defterinide alırım yanıma, aşıya götürüyorum derim soran olursa 🤦🏻‍♀️
Kafalar nasıl pırıl pırıl yanlız.

Tamamen
O kadar sarıp sarmaladığınızda çocuk nerden anlıyor dışarda olduğunu gerçekten anlamadım. Zemin mi sorun? Müstakil evde oturuyoruz diyorsunuz, dökün evinizin bahçesine çakıl kum vs orda döndürün durun arabayı . Zor durumda olmanızı anlıyorum ama kendince haklı gerekçelerin sonu gelmeyecek ülkede bu gidişle. İnanın benim de tonla gerekçem var ama dizimizi kırıp oturacağız .
Eleştiri istemiyorsunuz ama yine de söyleyeyim, 8 aylık bebek için günde 3 uyku fazla. Oğlum 6 aylıkken günde tek uykuya düştük biz de. Neden? Çünkü dediğiniz gibi ısrar kıyamet uyumuyordu, emin olun çok çılgın yöntemler denedim ama yine de uyutamadım. Yani gerçekten tek çaresiz siz değilsiniz.
Anne , baba ve eşinizin ortak kararı olduğunu söylüyorsunuz bu durumun ama üslubunuzdan insanlara söz hakkı bırakmayıp en sonunda pes ettirdiğiniz çok belli üzgünüm.
Uyku için hiç ısrarcı olmuyoruz. Kendisi gözlerini yaşıyor, mızıklıyor. Doktorumuz 10. Aydan sonra iki uykuya düşmemiz gerektiğini söyledi. Saat olarak tam normal 8 aylık bebek saati uyuyor. Ev kiralık, bizim değil. Tek katlı derken villa değil ki bahçesi yok öyle büyük. Girişte minik bir alan var. İki insan yanyana ancak geçer. Eşim ben okuldayken kendisi çıkarıyor. Ben herhangi bir ısrarım falan yok. Hatta eşim daha fazla vakit geçiriyordu çünkü benim derslerim vardı okujda.

Evde uyur diyenler yöntem yol söyleyin.Tecrübe paylaşın lütfen. Salıncak, hamak, ana kucağı, ana dizi, evde bebek arabası denedim. Sallanır beşik denedim. Beşiğe koyup pişpiş denedim. Ninni denedim. Yanında oturup emzik verdim. Ayakta sallamayı denedim. Onu hiç istemedi. Bana söyleyğn ki ben şöyle uyutuyorıium..
istikrar?

her şeye cevabınız var madem çıkarın bebeğinizi parası neyse verirsiniz.
herkesin bir şekilde haklı gerekçesi bulunur.
Başkalarına sallamışsınız dikkat etmiyorlar ondan virüs bitmedi diye, iş kurala uymaya gelince esneklik bekliyorsunuz.

benim de 3 küçük çocuğum var. Marttan beri aşırı dikkat ediyorum. Gündüz kedi köpek beslemeye iniyoruz aşağıya. Belli bir düzenimiz var/uyku saatleri vs. Şimdi saatlere göre yenisini kuracağız.
Siz de ayrıcalık beklemek yerine yeni düzen kurmaya çalışın.

Aynı dönem doğum yaptığımız arkadaşım bebeği doğduğu andan itibaren bunu uyguladı.Bebeği uyumuyordu ve kızcağız tek başındaydı.. Kız bebeği iki aylıkken hamile kalmadan önceki kilosuna döndü zıplaya zıplaya. Ben çocuğuma uyku eğitimi verebilmiştim.Uyuyacağı saat geldi mi kendi kendine uykuya geçiyordu.Ta ki 21 aylık oluncaya kadar..sonra resmen delirdi ne kendisi uyur oldu ne bizi uyuttu bir yıl mahvoldum.Yeni yeni tekrar düzene giriyoruz.Geçip gidecek bu günler de..sıkma canını .Ben bu sabah çocuğumu kreşe bıraktım mesela ...alış saatim de normalde 4.30 oluyordu.Yürüyerek getiriyordum çünkü kaba motor becerilerinde gerilik var ...bakalım biz ne yapscağız:KK43:

Kreslerden haber var mi?
Ben bizimkine sordum henuz net bisey yok, haber vericez dediler.
Size bisey dediler mi?

Birşey sorcam benim bebeğim de 8 aylık o da günde 3 uyku uyuyor saatleri belli o saat geldiği zaman imkanı yok durmuyor. Gözlerini ovuşturarak ağlamaya başlıyor iki pışpşa hemen uyuyor uyuma süreleri de kısa ne yapsam uzatamadım ya da tek uykuya geçemedim. Nasıl.yapıyorsunuz ? Sabah uyanma saati de 7 bu arada
Bu üç uyku olayını doktorumuza sorduk normalde biyolojik saate göre doğru olan dedi. Şu anda 47 dakikadır evde uyutmaya çalışıyorum. Gözleri kapanıyor ama dalmıyor.

Hanfendi insanlara karşı çıkmışsınız ama 8 aylık bebek bu, ne demek sürekli arabada uyumak. Benim kızım 42 günlükken ,bakın evet 42 gün daha kalkmaya çalışan bir çocuktu. İlk 5 ay nefret ediyor bu çocuk uykudan dedik ama benim yanımda yatakta yatmaya alıştı. Çocuğunuz alışacak, bunun için uğraşacaksınız. Siz 8 aylık başedemiyorsanız 3 yaşında sizi parmağında oynatır o.

Bu üç uyku olayını doktorumuza sorduk normalde biyolojik saate göre doğru olan dedi. Şu anda 47 dakikadır evde uyutmaya çalışıyorum. Gözleri kapanıyor ama dalmıyor.
O zaman doğru olan 3 uyku demek ki.. Yalnız bu aylarda diş durumu falan uyutmam gerçektn zor. Bn de uyuturken uğraşıyorum bayaa..

Her öneriye "yok" diyorsunuz ben anladım sizi. Siz içinizi rahatlatmamızı istiyorsunuz ama malesef rahatlatamayız. Polis ceza yazar, bana göre doğru olan da bu.
O zaman her bebeğini uyutamayan dışarı çıkar, kimse de bunun önüne geçemez. Dışarı çıkmak için hepimizin geçerli bir mazereti var. Bebeğiniz daha 8 aylık, siz onu alıştıramıyorsanız ileride ne yapacaksınız? Alıştırmaya uğraşmaktan başka çareniz yok, 1 gün uyumaz 2 gün direnir 3.gün sonunda pes edip uyur yani. Gerçekten çocuğunu sabah akşam dışarı çıkaran bi sizi tanıdım hayatımda, çok ilginçsiniz.

Ben de çocuk sahibi olmadan sizin gibi düşünüyordum. Neden alıştırıyorlat ki. Neticede el kadar bebek. Hiç. Öyle değilmiş. O çaresizliği size anlatamam. Ben de en son karar verdim ne kadar ağlasa da vazgeçmeyeceğim diye. Salıncağı devirdi tepinirken ve salıncakla birlikte düştü. Size anlatamam hissettiklerimi. Kendimden nefre ettim. Çocuğun alışması ile ilgili bir şey değil bu. Neticede onun da rahat ettiği bir şekil var ve bizimkinin bu. Özellikle ilk yıl, yatağa koyuyorum uyuyor olayı yok. Bana desenşz ki 40 dk uyusun bebek arabasında karşılığında bir yıl yemek yeme tamam derim.
7 aylık, yatağa koyuyorum uyuyor. 🤦‍♀️

Tamamen
Uyku için hiç ısrarcı olmuyoruz. Kendisi gözlerini yaşıyor, mızıklıyor. Doktorumuz 10. Aydan sonra iki uykuya düşmemiz gerektiğini söyledi. Saat olarak tam normal 8 aylık bebek saati uyuyor. Ev kiralık, bizim değil. Tek katlı derken villa değil ki bahçesi yok öyle büyük. Girişte minik bir alan var. İki insan yanyana ancak geçer. Eşim ben okuldayken kendisi çıkarıyor. Ben herhangi bir ısrarım falan yok. Hatta eşim daha fazla vakit geçiriyordu çünkü benim derslerim vardı okujda.
10.ay çok geç. Bütün uyku danışmanları 8.ayda 2 uykuya düşün diyor. Benim bebeğim geçen ay 3.uykuya çok direndi. Bu ay yani 7 aylıkken 2 uykuya düştük. Hem uzun süre uyuyor hem kolay uyuyor.

E korona olursaniz ne yapacaksiniz 10 gun bebegi uyutmadan mi gececek?siz sadece kendi sinirlariniz dahilinde cevap verilsin istiyorsunuz da burda sizden deneyimli anneler var hayatta her duruma uyum saglayan cocuklar yetistirin aliskanliklarin takinti olmasina izin vermeyin

Ben öğretmenim. Ağustos başından beri haftada 6 gün 30 saate yakın dersim vardı okulda.Yüzyüze veli toplantısı istediler yaptık. Geçen hafta bütün kademeleri sınava çağırdık. Şimdiye kadar okulda 3 öğretmen temaslı, 1 öğretmen pozitif, sayısı bilmediğim pozitif öğrenci vardı. İnanır mısınız pozitif ve temaslı olan herkes akraba ziyaretinden kapmıştı.Pozitif olduğunu bilerek öğrenciyi veli göndermiş ben iki ders saati karşılıklı ders yaptım, üstelik masanın hemen ön sırasında oturuyordu ama çok şükür bulaşmadı. İnsanların ev ziyaretlerini engellemeliler. Maskeli dışarı çıkmakla kesinlikle bulaşma olmuyor. Yani evde kalmak çözüm değil, başkasının evine gitmemek çözüm. Ve başka evden birileri ile Yan yana otırmamK çözüm.Yani bize maske ve brandalı araba ile boş sokaklarda virüs bulaşması imkansız. Tek sıkıntım polis bekçi. Adama anlatamazsın da bu bebek evde uyumuyor, saatlerce ağlıyor, başka çözümü yom diye
İyi de bebeğin eninde sonunda evde uyumaya alismasi lazım.

Sakir sakir yagmurda fotograftaki 3 kisinin semsiyesiz olmasi ne bileyim, biraz sov bence.

Ayrica tasli ya da dalgali zemin sevmek gibi rafine zevkleri olan o arkadasiniz bildiginiz dumduz yaya yolunda. Ne banal! 😏

Polis ceza yazar. Yazmali da.
Size yuh dedim. Biz gözükmüyoruz bile fotoda. Öğretmen arkadaşım ne yapıyorsun diye mesaj atmıştı ona cevap olsun diye çekip göndermiştim üç beş gün önce. O yolun bir yan tarafı parke. Yani dalgalı zemin. O tarafa uyutuyorız sma ağaçlardan çok damlıyordı bu tarafa geçmek zorunda kaldık. Bu arada bizm de şeösiyemiz yoktu. Genelde insanlar yürüyüş yaparken kapşonlu kullanıyor. Am bi daha söylerim şemsiye alsınlar

8 aylık bebek zaten oturma yuvarlanma veya emekleme evresine geçmesi gerekiyor koy önüne oyuncak biraz oynasın dişi çıktı ise çubuk kraker bile yer birazda koyarsın yürüteçe oynar yorulur.Uyku için kalıcı bir çözüm bulun kararlı olun evde uyutmaya alıştırın ağlasa bile çıkartma. Bir bebeğin olaya alışma süresi 3 gün gece napıyor bu çocuk sabaha kadar bebek arabasında uyumuyor herhalde.Benim kızım altı aylık iken battaniye alıştı uykusu gelen battaniyesi alıyor yatıyor ben müdahale bile etmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X