8 aylık evliyim Eşime karşı sinirimi yönetemiyorum.

Hem gidicem diyosun hem gitmiyosun sonrada adami eve almicam diyosun. Hic dogru degil yaptiginiz... İyice kendinizden sogutursunuz

Zaten herşeyin farkındasınız ve bilerek yapıyorsunuz.Elimde değil demeyin çünkü,elinizde olmadan yaptığınız şeyler için pişmanlık duymazdınız.(Hasta olan insanlar,ancak istemeden birşey yaparlar ve bundanda pişmanlık duymazlar.Zaten yaptıklarının kötü birşey olduğunu anlayamadıkları için)Evliliğe alışamamışta olabilirsiniz.Sebep her ne olursa olsun,şunu unutmayınki;kimseyi yıpratmamak,yormamak,bıktırmamak ,kendinden nefret ettirmemek gerek.Kafanızda sürekli birşeyleri kuran,takıntıları olan bir insansanız terapi almanız iyi olacaktır.Hayatımızı yönetmek elimizdeyken,onu sinir gibi ,takıntı gibi aşırı olan duygu ve davranışların yönetmesine ve bizi mutsuz kılmasına müsade etmemeliyiz.Öyle değil mi?Hatalı olduğunuz noktayı biliyorsunuz,şimdide çözüme odaklanıp bir ilişki terapistinden yardım alın.Olur mu?Huzurlu olursanız, huzurda verebilirsiniz.

Siz geleceğinizi söyledikten sonra mı diğer eşler dahil oldu, yoksa zaten planlarında hepsinin eşli gitmesi mi vardı?

Herkesin eşli geleceği önceden belliyse eşiniz neden size teklif etmemiş?

Biz burdan ne desek boş. İlla ki bir sebebi vardır bu şekilde davranmanızın. Eşinizin bir hareketi sizin içinizde baskılamaya çalıştığınız şeyleri açığa çıkartıyor olabilir. Çok mutsuz olabilirsiniz, eşinizi kendinize layık görmediğiniz için böyle davranıyor olabilirsiniz. Veya bambaşka bir şey...

Sorununuz küçük değil. Ya sebebini siz bulacaksınız veya bir terapiste gideceksiniz.

Sorunun sizde olduğunu biliyorsunuz, bu yüzden zor olsada kendinizi yenmeniz lazım.
Mesela bendede bi zamanlar çok inat vardı ama farkında değildim. bi arkadaşım arkadaşıyla konuşabilmek için benim oturduğum yerden kalkmamı söylemişti, sonra neyse senin inadınla uğraşamam deyip başka yere gitmişti. Ben o an anladımki farkına varmadan insanları inadımla üzüyorum ve o günden sonra inat etmek istesem bile içim içimi yiyeyiye inat etmemeye başladım. Arkadaşımın bana kalk demesiyle ben inat edip kalkmayacakken kendi içimde bunun savaşını verip zorla kendimi yendim ve o yerden kalktım. Buna benzer örneklerle kendimi bi nebze iyileştirdim.
Sizde huzurunuz için eşiniz için, kendi kendinizi zorda olsa tedavi etmelisiniz =)

Bir kitap okumuştum

En yakınlarımıza en çok psikolojik şiddet uygularız diye

Zira diğer kişilere tepki veremiyor bastırıyorsun patrona iş arkadaşına ona buna karşı susuyorsun

Eşinin koşulsuz seninle olduğunu düşünüp tüm hırsını ona döküyorsun

Yapmamalısın

Hatalı olduğunun farkındasın törpülemek için harekete geç gerekirse destek al

Evlilik terapisti şart ilk önce kulağa saçma gelsede denedik gördük iyi birşey. Kendini törpülüyorsun tahammül etmen gerektiği durumlarda kendi frenlerine basıyorsun.... Bunu iyi bir şekilde öğretiyor

Neden gitmedin

Güzelce gidip otururdunuz

İzlemezsen sohbet ederdin o da olmazsa telefona bakardın vs

Evli olmanız Adamın zevk alacağı şeyi yapmanıza engel değil ki

Çalışmak yemek yapmak ve akşam 7 dem sonra iki saat maç seyretmenin ilişkisi ne

Çalışıyorum ev işi de yemek de yapıyorum çocuğum da var gidip kafede maçı izledik geldik

Bir de her ortama girmek istemiyorum diyorsunuz da önce bir girin beğenmezseniz sonrasını düşünürsünüz

Adam yalnız gidecekmiş göndermemişsin sen de gel deyince de her ortama gitmek istemiyorum diyorsun oysa yeni bir şehre gelmişsin yeni ortam şanslarını geri çevirmemek lazım

Adama da geceyi zehir etmişsin

Neden nefret ettiğiniz şeylerı eşinize karşı yapıosunuz.Güzelce konuşmak varken.Bu davranışlar insanı insandan soğutur.Benim boşandığım eşim böyleydi.Hep kendı haklı.Ben bişey konuşuncada bağırır kafasını duvarlara vurur ceker gıderdı.Yapmayın günahtır.Oda bir anne evladı.Eski sevgılınızın bunları yaparken doktugunuz gozyaşlarını dusunun.Terapıye gıdın.Ve emin olun eşiniz gıderek uzaklasacak sızden .Cunku bu davranıslar ınsanı hayattan sogutur.

Benim esimde butun sinirini benden cikarir. Bir sey olur benimle hic ilgisi beni suclar. Mesela kahveyi tasirdi sen beni lafa tuttun ondan der.. yaptigi her hatanin sorumlusu suclusu daima benimdir.
Ne mi oluyor derseniz??
Zamanla bitiyor her sey.. ben bittim mesela cok tukendim. Aman giderse gitsin biterse bitsin gozuyle bakiyorum artik.
Daha cok basindasiniz bence dikkat edin.

Terapiye gidin.

Toprak birgün yağmurun kıymetini anlayacak,ama o gün yağmur yağmayacak..
Eşin yağmur. Sen ise toprak

Terk edilince duzelirsiniz. Insanlardaki kredinizi bu sekilde bitirmeyin,bir seyi yapip yapmamak elinizde.

Iyi de sac yapıp parfüm sıkmak kötü bir şey mi ?Adam o gün iyi hissetmiş kendini yapmış.
Illa karşı cinsle mi alakalı bir şeye yormamak lazım.
Hem siz gitmek istemediyseniz bikac kez o yüzden en baştan sormamıştır bile size.
Eşinizi hangi ortama sokup sokmayacaginiza karar vermeyin bence koca adam çiftlerin birbirne baskı yapmasına uyuz oluyorum ben.
Mesela burada haksızsınız başka verebileceğiniz örnekler var mı?
Ona göre yorum yapalım.

Kırılma ama sürekli böyle kaprisliyseniz eşiniz 8 ay iyi dayanmış. Ben haklı olduğumu bilsem de eşim özür dilemeden içim soğumuyor demişsiniz. Brnce siz çoğu kavganızda haklı değilsiniz; kendinizi haklı görüyorsunuz. Çünkü son yaşadığınız olayda bile size göre siz haklısınız ama maalesef dibine kadar haksızsınız. Eşinize gerçekten bu kadar sabırlı bir insan olduğu için teşekkür edin.

Benim arkadasim var boyle.Ayni sizin gibi.
Evli degil ama o.Flortlerine aynisini yapiyor.
Hicbirsey yokken cocugun telefonlarina cikmaz;tersler,soguk konusur,bitti der.Cocuklar da tabi pesinde pervane olur boyle oldukca.Surundurmek hosuna gidiyor.Ilgiye aclik bu.Her zaman bu taktigi uygular.Bundan zevk aliyor.Ayni sizin gibi.Ona ruh hastasisin sen derim hep.Napayim bunu yapmadan duramiyorum diyor.Senin gibi var midir acaba derim ona varmis yani.

'Farkındayım,değişmek istiyorum ama değişemiyorum' diyorsanız ya kocanızı yumuşak buldunuz,bundan yararlanarak
kapris ve şımarıklık yapıyorsunuz,
ya da çocukluk/ergenlik döneminde karşılanmayan ihtiyaçlarınızın oluşturduğu
bir durum nedeniyle böyle tepkisel davranıyorsunuz.
Hangisi olduğunu düşünüp,
cevabı bulursanız çözüme ulaşmanız
daha kolay olur.

Böyle devam ederseniz,
18.ayı göremezsiniz evliliğinizde.
Adamı şamar oğlanına çevirmişsiniz.
Yakında önce size olan sabrı,sonra saygısı,
en sonunda da sevgisi tükenecek.
Ondan sonra 'ben ailemin evine gidiyorum' dediğinizde,size 'güle güle' diyecek.
Arkanızdan da 'çok şükür kurtuldum'
deyip rahatlayacak.
Bana kırılmayın ama üç aşağı beş yukarı,
olaylar böyle gelişecek.

Acilen psikolojik destek almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…