8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Varolusumuzun nedenini hic bir gorunmez otoriteye degil doganin bir uzantisi oldugunu anladigimizda bilinclenmisiz demektir.

Varolusumuzun olcusunu erkeklere cocuklara gorunmez nesnelere dayandirmaktan vazgectigimiz gun.

Nazım Hikmet Ran
Kadın
Kimi der ki kadın
Uzun kış gecelerinde yatmak içindir.
Kimi der ki kadın
Yeşil bir harman yerinde
Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki ayalimdir,
Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran.
Kimi der ki çocuk doğuran.
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal.
O benim kollarım, bacaklarım, başımdır.
Yavrum, annem, karım, kızkardeşim,
Hayat arkadaşımdır
Tüm kadınların dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun

Mücevher gibidir, bir kadının gözyaşIarı. Onlar damladıkça, sizin değeriniz düşer. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü canı gönülden kutlarım.

Kadın süstür, neşedir, tattır, hazdır, şefkattir, sevgidir, aşktır, sanattır,anadır, eştir, kardeştir,dosttur.

Kadına yapılan şiddetten bahsetmek istiyorum.Kadına hata yapanların anlamayanların çoğu erkekmiş gibi düşünsek de , aslında kadının maalesef ki kadınlardan da çok düşmanı vardır. Halbuki kadını kadın anlar, neden bu birbirini anlamak yerine , çile çektirmek? Bir erkeği kadının elinden yine bir kadın alır,kilo almışsa ilk eleştiren kadın olur, kötü giyinmişse ilk arkasında. Konuşan kadın olur. Hep birbirimizi bir kalıp içine sokmaya çalışarak en büyük şiddeti birbirimize de yapıyoruz. Herkes nasıl mutlu ise o an nasıl istiyorsa öyle yaşasın ama lütfen başka bir kadının hayatını incitmesin. Herkes yaptığından sorumludur ama başka yüreklerincanını acıtmadıkça...

Bugun hem kadinlarin hemde biz kadinlara kendimizi kadin hissetdiren erkeklerin gunudur eller cebe haydi kocisler sevin sayin deger verin e tabiki aksam gelince hediYelerimizide unutmayin....gecelim gunun mesajina kadina siddete herturlu fizyolojik psikolojik kadina siddete baskiya hayirrrr

Evet çok güzel,ben de çok severim Nazım'ın bu şiirini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…