8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

en, post: 45515570, member: 5"]Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz.[/QUOTE]
Tesekkurler

Teşekkürler...
Ancak bir yorum da yapmak istiyorum. Muhtemelen çok da tepki alacağım, ama yine de dile getirmek istiyorum. Bu kutlamalarda "kadınlarımız" yerine "kadınlar" dense daha mı iyi durur acaba? Çok ufak bir ayrıntı gibi görünüyor biliyorum, ben de şu an birçok kişinin gözününde takıntılı bir feminist gibi görünüyorum muhtemelen, ama yine de söylediğimi önyargısızca değerlendirmeye çalışın lütfen, aslında önemli bir ayrıntı, gerçekten önemli. Biraz düşününce belki bana hak veren bir kaç kişi çıkar.
"Kadınlarımız" ifadesi çok masum görünse de, fazla ataerkil bir ifade sanki. Bu sahiplenici ifadeyi kullanan kişi ve kişilerin niyetleri ne olursa olsun, meseleya hangi toplumsal sınıftan bakıyor olurlarsa olsunlar, bence olumlu değil... Aslında kadını bireyleştirmekten çekinmediğinizi, asla o amaçla yazmadığınızı da biliyorum, bunlar dile yerleşmiş sözcükler, farkındayım. Ama alışkanlıkla söylenen bu kalıpların farkına varıp, kullanmaktan kaçınarak, kadınlarınızı değil de kadınları kutladığınızda, o dilin değişmesine katkı sağlayarak, kadınların mücadelesine belki de düşündüğünüzden de fazla destek olabilirsiniz. Tabi yine de tamamen size kalmış.
Tekrar teşekkürler...
Sevgiler ..

Hepimizim 8 Mart KAdinlar Gunu kutlu olsunn!
InsAllah biz de gunun birinde erkeklere bir gun verip geriye kalan 364 gunu sahipleniriz ..

Tüm hatunlar ın bugünü degil tüm günlerinin özel olarak kutlanması bütün kadınların şiddet tecavüz istismar haklarına el koyulmayan daha özgür daha mutlu olması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü müz kutlu olsun

Teşekkürler Kazen. Annenin, eşinin de kadınlar günü kutlu olsun. Tüm kadınların kadınlar günü olsun. Dilerim bir gün kadına şiddetin artık konuşulmadığı bir dünyada yaşarız. Barış ve huzur içinde bir dünya olur umarım...

Kazen ... tesekkürler... KK'daki bütün hatunlarin kadinlar gunu kutlu olsun... (1gun gecikmelide olsa)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…