Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

bugün günüm vardı
seçeneğim yoktu pek
bir tek akşam azcık protein almış oldum
yatmadan da olmazsa bir bar süt içerim

anladım canım beğen butonu kalkmış ne güzeldi oysaki.
tahmini 63-63.5 arasındayım canım reglim bitsin o zaman tartılcam bakalım.

Bazen zararlı olduğunu bildiğimiz halde bazı şeyleri yer ve "ne kadar kötü olabilir ki?" diye düşünürüz. Oysa bazı gıdalar tahmininizin ötesinde zararlı olabilir. İşte asla yemememeniz gereken 6 gıda...

Cipsleri ağzınıza tıkıştırırken, kafanızdan "Evet, bunun kötü olduğunu biliyorum ama ne kadar kötü olabilir ki?" tarzında düşünceler geçiriyorsanız, bir kez daha düşünün. Yapması, elde etmesi ve arzulanması kolay şişmanlatıcı yiyecekler etrafımızda hep var olacak ama işte bunların içinde, asla yememeniz gereken en kötü 6 gıda şunlar:

1. Donat
O kokuya, kremayla hamurun o harika birleşimine karşı koymak zor olabilir ama donatlar, şeker, beyaz un ve tonla trans yağ içeren -ki bu son derece zararlı bir yağ türü- kızarmış hamurdan ibaret.

Dunkin' Donuts websitesine göre, bir tarçınlı donatta 330 kalori, 14 gram şeker ve 20 gram yağ bulunmakta. Bu şekerli gıda belki tatlı ihtiyacınızı karşılar ama içeriğindeki enerjinin çoğu yağdan geldiği için açlığınızı gidermeyeceği kesin. Ayrıca işlenmiş şeker içeren gıdaları sıkça tüketmek, kan şekeri dengenizi bozar.

2. Kızarmış patates ve çizburger
Bir klasik olan bu ikili son derece lezzetli olabilir ama dişlerinizi o Big Mac'e geçirmeden önce ikinci bir kez düşünmenizi öneririz. 310 kalori içeren çizburgerde bulunan yağ miktarının yarısını doymuş yağ oluşturuyor. 560 kalori içeren Big Mac'te ise 30 gram yağ var. Üstelik buna kızarmış patates dahil de değil!

Big Mac dedik ama Burger King'in de durumu farklı değil. Bir Whopper 670 kalori içeriyor, yağ miktarı ise 39 gram.

Bunları yiyince alacağınız kaloriler bir yana, bir de kalp hastalıkları riski var tabii. İçerdikleri doymuş yağ, trans yağlar ve sodyum nedeniyle yakınından bile geçilmemesinde fayda var.
Bu size hala bir şey ifade etmiyorsa, o zaman bir de şöyle bakın: Mesela bunu bir öğün olarak düşünüp malzemelerine ayrıştırırsak ortaya ne çıkar? Önce beyaz undan yapılmış bir ekmek (işlenmiş karbonhidratlar), işlenmiş peynir ekleyin (doymuş yağ, trans yağlar ve pek çok katkı maddesi). Bunun yanı sıra, kızarmış kırmızı eti (kolesterol ve doymuş yağ) ve mayonez gibi bol yağ içeren ek malzeleri de sayabilirz tabii. Patatesleri de unutmayalım ayrıca.

Durum bayağı kritik anlayacağınız...

3. Kızarmış tavuk ve nugget
Kızarmış tavuk ve nuggetların da burger tarzı fast food'dan farkı yok. Birden fazla sefer kullanılan kızgın yağın kilodan başka daha pek çok sağlık problemine sebep olacağı gün gibi aşikar. Mesela dörtlü nugget kesmedi, altılı sipariş verdiniz. Kaç kalori? 250 kalori ve 15 gram yağ içeriyor. Eh herhalde ekmeksiz ekmeksiz sırf nugget yemeyeceksiniz. O zaman bir de
küçük patates ekleyelim. Toplam kaç kalori oldu? 500!

Kızartmalardan uzak durmak en güzeli!

4. Şekerli mısır gevrekleri
Tüm mısır gevreklerini aynı kefeye koyuyorsanız, bundan vazgeçin. Hele çikolatalı vs olanları seviyorsanız, belirtmekte fayda var: Bunların sağlıklı olma oranı, bir tatlının sağlıklı olması kadar.

Mısır gevreklerinin bu kadar popülerleşmesinin sebebi, tahıllardan yapıldıkları için sağlıklı ve aynı zamanda da lezzetli olduklarını düşünmemiz. Oysa özellikle de çocukları hedef olan çikolatalı, şekerli vs türleri o kadar işlenmiş ki, bunlara tahıl demek gerçekten güç. Bu tür içinde en sağlıklısı yulaf ezmesi. Ancak satın alırken, kutunun üzerinden içerdiği şeker miktarını kontrol etmekte fayda var. Bu yöntemi sadece yulaf ezmesi için değil, satın aldığınız diğer kahvaltı gevreklerine de uygulayıp, şeker içermeyenleri satın almaya bakın.

5. İşlenmiş etler
Bu kategoriye neler girer? Sosis, salam gibi şarküteri ürünleri. Bu ürünlerin hemen hepsinde katkı maddesi olarak sodyum nitrit bulunur.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre sodyum nitrit, kansere sebep olabilir. Bu nedenle bunlar sizi ortadan kaldırmadan, siz onları ortadan kaldırın.

6. Hazır çorbalar
Aslında sağlıklı gibi duran çorbalar bayağı aldatıcı olabiliyor. Gözünüz kirişte olsun; çünkü hazır çorbaların çoğunda bol miktarda trans yağ, sodyum ve MSG gibi katkı maddeleri var. Sadece bir porsiyonda bile 1000 mg tuz olması ihtimal dahilinde. Ayrıca kremalı çorbalardan da uzak durmakta fayda var; zira bunlar da kalori açısından fazlasıyla zengin.

Sonuç
Ambalaj üzerindeki besin öğeleri bilgilerini ve belirtilen porsiyon miktarına dikkat edin. Doymuş ve trans yağlara, şekere, sodyuma özellikle bakarak alışverişinizi yapın.

ALINTIDIR--- Univerciyes

anladım canım beğen butonu kalkmış ne güzeldi oysaki.
tahmini 63-63.5 arasındayım canım reglim bitsin o zaman tartılcam bakalım.

kaç kiloyla gitmiştin ayşem
bu arada ceylinm nasıl
ankara fotolarınada bayıldım
yalnız şuana kadar bir çok saç rengi gördüm sende
şunu demeden geçemeyeceğiim
sana en çok yakışan renk bnce sarı hepsi çok yakışıyor ama ki bn sana sarıyı daha çok yakıştırıyorum

ceylin hasta canım kusuyo midesini üşütmüş

sacım altın karameldi canım o resimlerde şimdi kumrala boyadım 2 gün önce canım.tamamen sarıyı mı kastadiyorsun canım,sapsarı yapmam bir daha sacımı sanırım doğal renkleri daha çok seviyorum tamamen sarı çok büyük gösteriyor.

güldencim bayıldım bundan sonra yememeye çalışacağım!

ama biz çalışan bayanlar çok alıştı hazır yemeğe umarım bundan sonra ev yemekleri yaparız :)))

bugünde benden hayır yok..

ayşecim hoşgeldin bu arada ben bi kilo aldım ki sorma :/ işe başlamamla yeme düzenim altüst oldu..

ne güzel senle plates yapıyordum :)

sarı için doğru diyorsun ama asilliği var bnce :)))

ceylinimede çook geçmiiş olsun hava su değişikliğindendir

hoşgeldin cnmmm
plates mi yapıyordunuz oh oh ne güzel

dilekcim haftaya başlayalım yine platese canım sen kaç kg sun suan

azracım sağolasın canım inş.çabucak atlatır

hoşgeldin cnmmm
plates mi yapıyordunuz oh oh ne güzel

hoşbuldukkk :))

evetttt baya incelmiştik ama ben eski halime dönmek üzereyim :/

dilekcim haftaya başlayalım yine platese canım sen kaç kg sun suan

azracım sağolasın canım inş.çabucak atlatır

geçmiş olsun canım..

evet hemmen başlayalım şaka gibi ama 60 kiloyum (((

hoşbuldukkk :))

evetttt baya incelmiştik ama ben eski halime dönmek üzereyim :/

geçmiş olsun canım..

evet hemmen başlayalım şaka gibi ama 60 kiloyum (((

sağol cnm vermek için o kdar uğraşıyoruz ama ne kadar kolay alıyoruz değil mi.nasıl işinden memnun musun

maşallah çeneniz düşmüş. bu senden olsa gerek Ayşe. güldenciğim verdiğin bilgilere teşekkürler dilekciğim sen 58 değilmiydin naptın öyle.

sağol cnm vermek için o kdar uğraşıyoruz ama ne kadar kolay alıyoruz değil mi.nasıl işinden memnun musun

aynen dediğin gibi yazın ne ter atmıştım spor yaparken şimdi ohhh hemen geri geldiler :))

alıştım ama 6 da kalkmam ve günde 3 saatimin yolda geçmesi çok yoruyor.

maşallah çeneniz düşmüş. bu senden olsa gerek Ayşe. güldenciğim verdiğin bilgilere teşekkürler dilekciğim sen 58 değilmiydin naptın öyle.

evet ya ((

canim benim ele güne karsi koyacam face kocamanindan bir resim :)))))
insallah tabiki

kiyamam sana bennnn sykma canini biraz daha adepte ol hersey yoluna girer canim

ay canim sorma bende 2 ay olmadigimi bilirim ne zordur bilirim allah yardimcin olsun
ayrica verdigin bilgiler icin tesekkürler emegine saglik

slm kızlar tatil bitti evimedeyim dün akşam üstü geldik.artık buralardayım

hosgeldin canim benim iyiki geldin umarim güzel gecmistir tatilin??
ceylin sultanada gecmis olsun acil sifalar

selam kizlar baya kaynatmisiniz spersiniz :))
bende hep ayni iste kosusturma devam aksam oluncada resmen bitiyorum :))
hemen menümüde paylasim

sabah

3 kasik menemen
1 bardak sekersiz cay
1 dilim ekmek
domates salatalik
kk peynir

ara

1 tane muz

öglen

1 bardak ayran
1 tane lahmacun

ara

yesil elma

aksam

firinda balik
bol yesil salata

2 litre su
1 saat yürüyüs

Hosgeldin Aysecim,nasil gecti uzun tatilin?simdi bir de kurban bayrami geliyor..:) Takimi ben takip ediyorum ama sayi az olunca benim de moralim bozuldu,takima yeni arkadaslar davet edecegimize eskileri bulsak daha iyi olmaz mi sence? Bence takim kurallarini tekrar gozden gecirelim,boyle olmaz
Ben de dahil takima ugramayan arkadaslari askiya alalim kizlar.Mesela UFUK,PAPATYA,BATUHAN Bu arkadaslari gonulden tebrik ediyorum hic birakmadilar.AZRA da sonradan geldi ama isi iyi kaptirdi,bol paylasimda bulundu..Eger tekrar canim tatil dusunuyorsan alinmani istemem ama yerine birini sec,cunku bir degil iki degil,uzuun bir zamandir yoksun.Ayrica yeni arkadas davet ederiz demen de biraz abes olmus.Kizin hasta olmus,gecmis olsun canim.

seni görmek ne güzel deryacım
menün
sabah tarhana çorbası
1 dlim ekmek
öğle artı akşam
kısır

güzel geçti cnm hiç gelmek istemedim ama yine geldik hapishanemize 9 ayımız kaldı sabır....

yeni kişiler davet edeceğim canım.azracım takımımızın eski kaptanı beni takıma ilk o almıştı

güzel geçti cnm hiç gelmek istemedim ama yine geldik hapishanemize 9 ayımız kaldı sabır....

yeni kişiler davet edeceğim canım.azracım takımımızın eski kaptanı beni takıma ilk o almıştı

ayşem günaydın cnmmm nasılsın ceylin nasıl oldu daha iyidir inşallah bugün

bu arada rukiye ablam nasıl kilo durumu nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…