çarsıda olupta bişey yememişsin bravo ufukcum
çok halsiz yorgun ve uykusuzum
Slmmm kızlarrrr..
bugün kimseler uğramamış..
sabah kahvaltı yapıp çıktım ve 1 saat yürüyüşümü yapıp döndüm..umarım bunu hergün yapabilirim çünkü ben spor olmadan malesef çok zor kilo veriyorum.
bu arada yazın mehmet öz'ün siz diyettesiniz kitabımı okudum gerçekten çok yararlı bilgiler vardı arada aklıma geldikçe sizinle de paylaşırım hatta özetle bulduklarımdan bazıları..
•Yemeğe başlamadan 20 dk önce doğru türde yağlardan bir miktar yerseniz (6 tane ceviz, 12 tane badem ya da 20 tane fıstık), beyninize tok olduğunuz sinyalini gönderek hormon sisteminize hile yapabilirsiniz.
•Hiç yemek yemeyerek veya çok az kalori tüketerek uzun sürelerde “diyet” yapmaya çalıştığınızda, beyniniz açlığı algılar ve tüm vücudunuza SOS sinyalleri göndererek kıtlığa karşı yağ depolanmasını emreder.
•Bazı insanların yeme nedeni, doyum merkezlerinin dikkat çekmeye çalışmasıdır. Ama bazen, o iştah merkezleri mideyi doyuracak değil, susuzluğu yatıştıracak şeyler ister. Açlık duyduğunuzda, önce 1-2 bardak su için ve vücudunuzun gerçekte ne istediğini anlamaya çalışın.
•Haftada 3 kez 100 gr’lık porsiyonlar halinde balık yiyerek veya günde 1-2 adet 2 gr’lık balık yağı tableti alarak ya da 30 gr ceviz yiyerek omega-3 almanızı öneriyoruz.
•Araştırmalar günde 3 bardak yeşil çay içmenin kilo vermeye yardımcı olduğunu ve 3 ay içinde bel çevresini %5 azalttığını göstermiştir.
•12 saatten uzun süre aç kaldığınızda metabolizma hızınız %40 düşer. Öğün atladığınızda, vücudunuz bir beslenme felaketi olduğunu hisseder ve hemen yakma kipini terk ederek depolama kipine geçer. kahvaltı alışkanlığı olanlar, kahvaltıyı atlayanlara göre daha zayıftırlar (genellikle), çünkü metabolizma genleri açıktır; yani, aldıkları kaloriler daha yağa dönüşmeden yanar.
•Egzersizi ilaç gibi düşünün. Araştırmalar, egzersizin depresyon riskini en az antidepresanlar kadar etkili şekilde azalttığını göstermiştir. Günde 30 dk yürümenin göğüs kanseri riskini %30 azalttığı, hayatta kalma olasılığını %70 artırdığını göstermiştir.
•Her yarım kilo kas, sadece varlığını sürdürebilmek için bile günde 40 ila 120 kalori yakar; oysa yağ bunun için sadece 1 ila 3 kaloriye ihtiyaç duyar. Günler geçtikçe, bu durum metabolizma hızınızda ve kalori yakma oranınızda çok büyük bir fark yaratır. Vücudunuza kas dolu bir su şişesi eklediğinizde, biz buzdolabı dolusu yağ yakabilirsiniz
•Egzersiz yapmadan kilo verdiğinizde,hem kas hemde yağ kaybedersiniz; ama egzersiz yapmadan kilo aldığınızda sadece yağ alırsınız.Yağ ağırlığı kazanmak ,kas ağırlığı kazanmaktan daha kolaydır ve diyet programlarının başarısız olmasının nedinide budur.:Sürekli olarak kilo alıp verdiğinizde ,kilo verdiğiniz her seferde yağl birlikte kaslarda gittiği için,bir daha sefere yağ oranınız daha yüksek olur.
•Mezurayı çıkartın
Göbek deliğiniz hizasındandan bel çevrenizi ölçün ve bulduğunuz rakamı kaydedin.
İdeal sağlık göstergesi olarak, kadınlar için ideal bel ölçüsü 82 cm; eğer 93 cm geçmişseniz sağlık riskiniz artar. Erkekler içinse bu oran 88.5 cm dir onlarda 101.5 geçmişlerse yüksek risk altındalardır.
ya ben bu çizelgeyi neden yapamıyorum. ticker bile kilo vermeme karşı mı
cnm tickerini doğru yap mışsın
peki eklemeni nere yapacaksın biliyorumsn
kullanıcı kontrol panleine gir solda profilimi düzenle var
ordan da aşağı doğru in kilo çizelgesi var
oraya linki(http den png ye kadar ) olan kısmı ekle işte bu kadar
azra kafayı yiycem olmuyor ya
sana yolladığım linkiii
doğru yaptığına eminmisin
evet bbcode da yazanı yapıştırıyorum
çizelgem olmasada ben süperimMenüm şöyle
sabah biraz peynir domates salatalık ve yeşillik
arada 1 armut
öğlen yoğurt
akşamda 2 kaşık sade makarna ve salata
Hareket su olayı nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?