Kızlar ilk örnek listeyi hazırladım. Bugün ki mesajlarıda bana atın. Daha sonra şeker kaptancım birlikte bir liste hazırlayalım.
Dukan yapan arkadaslarim bana acil tarafindan kendi denediginiz dukan ekmegi tarifi verebilirmisiniz tadi guzel olsun ama bugun deneme yapacagim lezzet icin bi de benim kac gun atak yapmami onerirsiniz??
tatlım ben dukan nekmeği diye aradım 3 yumurta yulaf kepeği,yoğut,yulaf buğday kepeği ve karbonattan oluşan bi ekmek tarifi vardı onu yaptım ben puf puf kek gibi oldu istersen akşama yazarım tatlım eve gidince))
akşam mı atalım şimdimi...
bende çok yaptım onu ama dediğin gibi o daha çok kek gibi...benim yazdiğımı da dene mutlaka bi gün..ekmeğe daha yakın...çok güzel oluyo
merhaba kızlar nasılsınız ?
mesaj sayım listesi güzel olmuş, eline sağlık ebru kaptanım
haftalık nasıl takip edebilirim ben onu sence, kopyalayım bir yere
o zaman kaptanım nasıl yapalım ebru'nun dediği gibi sırayla mı saysak mesajları? ve bişey daha ilgimi çekti ebru mesaj sayısını ona bildirmeyenleri 0 olarak göstermiş :44: ebrucum sizde kural böyle mi?
olabilir canım herkes aynı bu düzende yazsın mesaj sayısını akşam sayacak kişiye göndersin, ertesi gün liste hazırlasın görevli olan
sen gönüllü olmuştun ama yorarsa hergün seni, bir kişi daha gönüllü olursa sırayla yapın, eda olabilir mesela kaptan yardımcısı
ben hergün birleştireyim listeleri cuma günü yorumlayalım
MALZEMELER12 adet minik ekmek için)
-3 yumurta akı(1 adet sarıyı üstüne süreceğiz)
-6 yk yulaf kepeği(tepeleme-90gr)
-1/2 su bardağı süzme yoğurt veya light labne
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-1/2 paket kab.tozu
-1 tepeleme tatlı kaşığı toz maya
(Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı)
Yumurta akları kab.tozu ile beraber iyice çırpılır(beyazlaşıp,kabarmalı)Yoğurt ve süt eklenerek iyice karışmaları sağlanır.Kepek maya ile harmanlanır ve karışıma eklenir.Ilık bir yerde yaklaşık 30dk mayalanmaya bırakılır.Gözgöz olduğunda mayalanmış demektir.
Muffin kalıplarına kaşıkla paylaştırılır ve üzerlerine yumurta sarıları sürülür.
Fırında 160 derecede 15 dk,sonrasında derece 180'e çıkarılarak 15 dk.daha pişirilir.(fırını önceden ısıtmıyoruz.yoksa dışı pişip içi çiğ kalıyor.)
12 adet çıkardım ben.Tanesinde yarım kaşık kepek olduğunu hesaplayarak limitinize göre tüketebilirsiniz.
tatlım ben dukan nekmeği diye aradım 3 yumurta yulaf kepeği,yoğut,yulaf buğday kepeği ve karbonattan oluşan bi ekmek tarifi vardı onu yaptım ben puf puf kek gibi oldu istersen akşama yazarım tatlım eve gidince))
bugün annem misafir çağırmış bide onlara elmalı pasta yapmışodama kapattım kendimi yemicem bol su içip leslie yapcam şimdi aklımdan atmam lazım bu düşünceleri
canım teşekkür ederim tadı güzel oluyor mu??
birde light labne bulamamda süzme yoğurt yağsız falan değil dimi normal süzme yoğurt?
bugün annem misafir çağırmış bide onlara elmalı pasta yapmışodama kapattım kendimi yemicem bol su içip leslie yapcam şimdi aklımdan atmam lazım bu düşünceleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?